Bicara Bumbung
sem 4 summary
Rabu, Oktober 19, 2016 | 6:03 PTG | 0 comments
fyi, aku berada di rumah. cuti semester untuk sem 4. sampai 6hb november nanti.

pejam celik pejam celik, aku tinggal 1 sem saja lagi kat kampus. then 1 sem lagi praktikal mengajar. then yiey graduate! betul la orang kata (or based on own observation), semakin nak tinggalkan sesuatu tu baru la kita start nak appreciate semua benda. am i right? same goes to mati la. dah nak mati baru nak tunjuk sayang kat keluarga. gittew la contohnya.

perjalanan aku yang hampir setahun kat upsi ni bukan sekejap. setahun yang macam-macam warna. ya, setahun di alam sekolah dengan alam universiti totally tak sama. sebab kalau kat sekolah tu dalam setahun kau berada pada tahap yang sama tau. contohnya form 5. dalam setahun tu la kau dengan cikgu dan budak kelas yang sama. subjek pun sama.

berbeza dengan life di university, kau mungkin akan berhadapan dengan 2 semester. subjek dan pensyarah yang berbeza dalam masa setahun. memang aa rasa dunia lain woh! tunggang terbalik dunia jadinya kalau tak bersedia. lagi la macam aku diploma kat upsi ni, setahun 2 semester setengah kot. sebab kitaorang ni 2 tahun setengah for diploma. contoh 1 sem tu 6 subjek, boleh kata dalam masa setahun tu kitaorang belajar dalam 12 subjek. peh peh. dengan keadaan carry mark yang sentiasa kena carry. hahaha. dan jugak persatuan, bulatan riang, social life seperti shopping di karnival dan jugak memasak kat rumah.

it was a hectic life you know. kalau aku bercerita saja lah.

aku yang hadap ni, hmm what can i say is; SERONOK!

Gihahaha. sebab aku ni suka adventure kot i guess. kalau datang mood rajin la.
peh kalau malas tu jangan cakap la. melingkor je kojernya.
that's why i need some motivation. sentiasa.
:)

and thanks Allah for all the chances and ni'mah that He gave me. I couldn't thank much.
I don't know whether that I have thankful enough to Him.

di sebalik kesusahan keletihan kepeluhan dan perkumuhan yang terjadi, at the end semuanya jadi manis seperti madu. betul lah, manis madu tu kita hargai bila dah rasa pahit ubat. true. indeed.

bila balik rumah, aku tak boleh lari daripada ingat memori semalam. So many things that I have treasured in this house; yang membongkar segala kotak ingatan ni haa. hahaha. haiseh i am 20 years la seh,


ok la ok la, i want to dedicate 1 song. untuk korang yang membaca.
Maher Zain - Let It Go.
Cari lew sendiri kat youtube dan download. Thank you kerana gigih membaca.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha