Bicara Bumbung
Rant on my 20th birthday
Rabu, Ogos 31, 2016 | 7:31 PG | 0 comments
how i describe my birthday ek? takde la meriah siap ada party and ada belon hihi aku sambut dengan cara aku sendiri.

dah duduk rumah bercuti di kala orang kuliah, aku tak la expect orang buat surprise bagai kan. lagipun dah besar huks. walaupun teringat la jugak past moments sambut birthday kawan2 kat upsi sana haha. macam2 akal kitaorang ni.

hari sebelum 26 ogos, zira datang rumah berziarah. guess she brought what? a cake! waa macam tahu je aku craving for cake weh. cuma dia tak tahu aku kena pantang HAHA. tak cukup dengan tu, dia bagi hadiah comels iaitu duit syiling dirham. rare kaan.

malam tuu pulak baba dah nyanyi happy birthday. hahaha that made ne tickle. comel betul.
nothing much i hoped.. as long as our relationship are okay. rindu sangat bila baca diari zaman sekolah. baba memang seorang ayah yg obvious tunjuk sayang dan manja. tapi ada masa dia akan tegas. and he mean it.
yelah hidup kita totally berbeza hokay bila dah masuk U. serious ah cakap. dari sudut study dan jugak suasana di rumah.

how i miss everything in the back. ah aku patut bersyukur for having those wonderful moment.

okeh pastu, dah janji mulanya nak teman ummi pergi myDin. tapi takjadi sebab sakit perut.

ummi balik ummi bagi satu beg kertas. aikk?

"nah hadiah besday"
"siapa bagi ni? umi ke?"
"ho laa"

aku macam nak gosok mata time tu sebab half-believe. ingat ada orang pass kat ummi. *perasan yek ada org lain nak bagi hadiah*

bukak2 beg kertas tu, TELEKUNGGG BUNGA PINK. OH TERUJAA MATA BERSINAAR hehe sebab memang in the list pun.

Alhamdulillah.
and thanks for the wishes kawan2 :)
if you happen to read this, haa awak la tu. doakan saya. tu ja at least saya minta.

buat fathini dan faris, saya tuntut janji anda. mwahaha.

ohye! another one.
paradigm in blog.
i changed the URL.

WHY? LIMADZA?

sebab nak rasa merdeka menaip. sempena 31 Ogos ni kan kah kah. entah laa all of sudden je rasa camni. sebab i want to blog and speak my mind and heart. so setakat ni memang takda siapa tahu url baru kecuali aku and Allah.
maybe aku bagi kat sesiapa yang mintak (kalau anda bertuah aku bagi lol) and kawan-kawan rapat. *perhapss just in planning je.

so buat anda yang terjumpa blog ni dan oh dan tahu siapa husna di alam realiti, jangan pelik dengan aku di dalam blog. this is another me in writing mungkin. sorry if out of YOUR expectation. saya harap saya tidak berkurang ajar dan saya hanya mahu bebas bersuara apa yang berada di minda tanpa memikirkan mana-mana pihak yang akan menjangkakan sesuatu yang hebat daripada saya. huhu.

i'm just a human. a normal human.
yang juga sedang menuju ke arah kebaikan.

untuk umur saya yang ke 20, saya harap darjat saya depan Tuhan meningkat hendakNya amin. well, i just hope for His blessing. without it I am nothing. aku percaya yang Allah sentiasa di sisi aku dan bantu aku.



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha