Bicara Bumbung
Daerah ini: Tg. Malim
Rabu, September 02, 2015 | 6:03 PTG | 2 comments
Hello there. Assalamualaikum.

Lintas langsung daripada saya di Tanjong Malim, Perak.
Sebuah daerah yang masih belum menerima arus pemodenan yang pesat.
Dikelilingi gunung-ganang yang tinggi serta udara boleh tahan sejuk. Part pemandangan alam sekitar memang win.
Tapi, agak pedalaman la. Barang-barang pun agak mahal.

Saya akan berkampung di sini 2 tahun untuk pengajian diploma. Sekarang dah masuk 3 bulan.

Masih ada orang tanya,
"Macamana alam baru?"

Wah! Seperti bertanya khabar kepada orang yang sudah meninggalkan dunia ini.



UPSI.
Pendidikan Awal Kanak-Kanak.


Saya reply macam ni je,

"Alhamdulillah, macam-macam pelajaran&pembelajaran Allah bagi"

SANGAT WEH. SANGAT.
SYUKUR.
SMILE.

Keh keh keh.

I would like to share it anyway. But yeah you know, not everything we can share and express it. Sometimes it all about time beybeh.

I'll try it. Kalau bukan penulisan di blog, mungkin penggambaran di instagram.
Sebab saya berpegang pada manusia yang baik itu pada bagaimana dia memanfaatkan dirinya untuk orang lain, yes?

Remember, syukur tu bukan hanya sebab kita dapat nikmat kesenangan je.
Tapi kalau disebabkan ujian dan kesusahan tu kita belajar sesuatu itu juga satu benda yang harus kita syukuri.

Ada orang buat buku bertajuk "Dari KLCC ke Tanjong Malim" heh. Saya mampu post new entry dan bertajuk.......


Udah ler tu. Ada kawan ajak lepak pekan. Chaw!

Ohye, Daerah Ini sebenarnya sebuah lagu.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha