Bicara Bumbung
Berjemaah.
Rabu, November 19, 2014 | 7:46 PG | 0 comments


Makan rasa lebih sedap bila makan berjemaah. Setuju?

Ye ah, sambil makan tu kita boleh tambah perencah taaruf. Sambil menyuap tu kita boleh tambah ilmu. Sambil tangan gaul lauk dengan nasi tu boleh tahu hal semasa. Tangan tengah cubit isi ikan tu kita boleh bergelak bermesra menjalin magnet ukhuwah. Aiwah!

So, lepasni boleh la ringankan tangan belanja kawan makan sama demi mendapat ganjaran hebat itu!


Wonderpets guna, "APA YANG PENTING?" -- "KERJASAMA"
Boleh imagine hehaiwan comel dan suara kecik diorang tu. Takder masalah punya haha.


Budak dQ pulak pakai, "APA YANG PENTING?" -- "KEBERKATAN"



Hm izinkan saya gunakan tagline ini please?

"APA YANG PENTING?" -- "BERJEMAAH!"

Mihmihmih.

Esok last sekolah. Kitorang ni nama je dah habis ekzem tapi setia je datang sekolah saban hari. Ada je keje yang menanti daripada para asatizah. Tawaran tak pernah putus (ayat artis kauu) Alhamdulillah. Paksa diri untuk syukurrr, walaupun kekadang ada je terselit rasa lelah dan penat. Bak kata ustazah Wani, "Barangsiapa tidak disibukkan dengan kebaikan maka dia akan disibukkan dengan keburukan"


Woh, betapa lama rasanya tak buat perangai online memalam duk depan laptop untuk bebelzz update blog.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha