Bicara Bumbung
01 Peace and Blessings | Raef
Isnin, September 15, 2014 | 8:37 PG | 0 comments




<blockquote>Give me your hand I will give you my heart<br>

Every day is a brand new start<br>

His words are here to help us through<br>

Rasool Allah, peace and blessings on you!<br><br>

Salatullah, salamullah<br>

‘Ala Taha, Rasoolillah<br>

Salatullah, salamullah<br>

‘Ala Yasin, Habibillah<br><br>

I’ve never seen you but I love you so>br>

And in your footsteps I’ll try to follow<br>

A smile you give may stop my fall, yeah!<br>

The Bright moon rose a mercy on all!<br><br>

Salatullah, salamullah<br>

‘Ala Taha, Rasoolillah<br>

Salatullah, salamullah<br>

‘Ala Yasin, Habibillah<br><br>

Salla Allahu ‘ala Muhammad<br>

Sallah Allahu ‘alayhi wa sallam<br>

Habibi ya Muhammad<br>

</blockquote>



Currently addicting (?) song. Ehhh sesuai ke frasa ayat tu? Bhaha. Yang pasti, saya dalam mood download + mendengar lagu-lagu English nyanyian Raef dan Maher Zain. Siap bikin satu folder English Songs lagi.





Tengah tonton Bujang Lapok kat TV2. Orang Melayu dulu peh budi bahasa dia sangat la tinggi. Olahan bahasa pun sedap je alahaaai~ Jauh berbeza dengan rancangan sebelum ini, yang main "Broooo berani lu berpijak di tempat lepak aku sama budak-budak aku?"





Enjoy the song!


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha