Bicara Bumbung
Es Pi Yem
Ahad, Februari 23, 2014 | 4:59 PG | 0 comments
Setailo habis kan sebut SPM camtu? Gini la generasi Z oiii. Ini menunjukkan pengaruh media massa dah makin berleluasa + kuat di kala zaman ini. Salahkan siapa?


Masa tu tengah menonong sensorang nak ontheway ke toilet, pandang sekeliliiiiing sekolah. Pastu senyum. Kelakor.

"Aku dah form 5"

"Ehhh nak masuk 10 tahun kot kat sini" *kira-kira guna jari*

Kelakor lagi. Dah berapa banyaaak lah masa dan saat serta minit dah aku laburkan kat tempat ini. Lap peluh dan daki. Hahaha sekolah ni la saksi segalanyaaaa.






Gigi patah kat sini lah. Gila kuasa menjalankan tugas sebagai sorang ketua lalu mencubit budak laki kat sini lah. Makan secara berjemaah bersila bagai di kolong kat sini lah. Belajar menyapu lantai guna pembaris kat sini lah. Menangis kat sini lah. Kawan tarik kerusi untuk aku terjatuh kat sini lah. Kena cubit sebab tak bawak Quran pun kat sini lah. Main surat-surat jugak kat sini lah. Petang-petang lari kat padang laaagi lah kat sini jugak sebab rumah takde padang.

---------------

Soalan pemes setakat ni.

"Awak ambik bape subjek?"

Phewhhhhhh. *lap peluh*


Cerita ini panjang. Mau kena bukak balik hikayat setahun yang lalu. Keh keh keh. 




Awaaaal form 4, aku sangat mengimpikan aku berpindah ke sekolah lain. Klise bukan? Asal form 4 je, nak pindah sekolah. Alasan? Cehceh inginkan suasana yang lebih baik lagi kondusif untuk belajo. Yea terimalah pandangan ini~

Orang kata.... form 4 adalah tahun pra-SPM. 
Form 4 tu.....tahun BUKAN honeymoon.
Ohoi form 4 dah boleh sila jadi qudwah hasanah [contoh ikutan yang baik] untuk adik-adik ye?
Form 4 jugak...tahun pramatang. Ye lah tu kot? Nyampah la cakap matang-matang ni hahaaa perasan sangat.



Nak tau tak...ni sebenarnya draft post. Wakaka. Bila baca balik... terdetik dalam hati.... eh eh aku memang plan nak blog pasal ni pun! So, sebagai langkah kekonon ala-ala misteri cececehwah, post ini di-publish dulu then kita sambung lain masa. Oraito?
Kerja tak bermoral sejak menjak ni.
| 4:48 PG | 0 comments
Nak tau taaak sehari dua ni Jumaat yang lepas la, aku rajin benor rewind re-read post blog sendiri. Daripada zaman hingusan tak bertisu yang banyaaak buat titik lepas habis ayat (form 1) pastu masuk zaman merepek dan penuh imaginasi pastu beralih pulak ke zaman ajet-ajet matang (wakaka)

Sungguh laaaaaaaaaaaaaa aku rindu sebenarnya. Apa yang aku rindu? Tatau haha nampak bukan kecelaruan diri sendiri di sini.

Tak cukup dengan blog sendiri, aku pi stalk blog adik sendiri pulak. Berkenan pulak aku bila baca post yang ada kaitan dengan diri sendiri. Something like..........kita tengah tengok balik diri sendiri di masa lampau. The past me. That was me. EH EH aku ke ni

Agaknya ini adalah ciri-ciri orang membesar. YE KE? Wakaka kelakar. Tapiii tak tipu la sapu daun kering di halaman rumah pun boleh dok teringat diri sendiri di masa lampau makin aci kejar.
Wehhhh kenapa ni.

Sajaa aku letak link kat sini mana tau boleh aku rujuk bebila masa lagi. Huah huah Maaaaa, upah orang promote blog?



SENANG BETUL KENA TIPU.


LAWAK LA KONON #1


" EH AKU LA PRINCESS....."

AKU NI TAKDE KESEDARAN SIVIK KE?


KITA CAKAP PASAL SOLAT YE?



KEK MANA ADA YANG TAK MANIS KAN?





Ma, nak habaq mai yang aku rinduuu childhood moment kita. Wakaka

Moga Allah redha keluarga kita sampai syurga.


Di STAMittz, kami diasak dengan pelbagai nota dan gesaan supaya jangan memain + leka lagi sampai lupa woo tarikh result yang makin menghampiri.


Oh baideway, aku nak share something...

" To know what you're thinking, ask yourself how you are feeling. Emotions are valuable tools that instantly tell us what we are thinking"

Rasanyaaa la kan boleh jugak kita test dengan menulis, kan kan? I mean, tengok kita tulis apaaa and itulah apa yang kita fikirkan waktu tu. Thanks to Shark for lending me the book.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha