Bicara Bumbung
HOW WAS YOUR WEEK LOOK ALIKE?
Khamis, November 07, 2013 | 4:52 PG | 1 comments
ENGLISH tadi...

In my opinion, tuition class is a yes and necessary to students. It can widen their friend circle, backup information, and it is one of the method of learning in a fun wayyyy.

Baru tahu yang saya ni tak reti tulis cerita. Hahah kompem tak best. So tulis fakta dan membebel je la saya tahu.
Masa tulis karangan ni otak berterbangan ke pusat tuisyen.
Daaan gak, punya pemalas buat latihan karangan. Tapi kalau ekzem boleh pulak jadi satu muka esei tu. Haih seperti bakat yang terpendam. Ke tersia-sia? Ngaa.

USTZH Haida. Dialah ibu, dialah guru, dialah bunsen burner kami~

OK nilai dan pengajaran yang saya dapati daripada minggu ini ialah;
Tolong JANGAN percaya soalan spot.
Taubaaaaat haku kahkah. Katakan tidak kepada soalan ramalan!
Beza orang study forecast question dengan yang tak....
Student yang study ramalan akan terkujat kalau tetiba soalan yang diramalkan tak keluar. Dah jem kaya dah kat situu. Kalau keluar pulak, proses nak ingat balik fakta yang dihafal tu...perit kot nak bawak keluar balik. Sebab kita terlalu depend.
So here, don't rely too much on spot question. Okay geng?




Perasaan yang saya rasa sekarang ialah;
TERKILAN kot. Haha
Sebab macam nampak gak study hard last minute. Ye hard....tak smart.
Baru tau banyak benda best last minute... Aiseh.
Gaya buat karangan, ayat bombastik bagai...baru je tahu.
So PERASAAN dia macam study sebab ekzem.
Perghhhh rasa yang tidak enak.
Apply kat ekzem...then pasni tak belajaq dah. Hilang begitu jaaa??

So kekanak sekalian, korang kena start belajaq sesungguh sekarang tauuu!!
Haha siryesss talk wei.
:-)

Kalau saya ada kesempatan dan diberikan peluang, nak sangat bagi apa yang saya dapat sekaraang ni kat dierang. Tanak benda ni jadik sia-sia camtu je.
Kita pun boleh ingat.....apply gak dalam life.
Phew.



Apapun, refresh niat selalu.





Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha