Bicara Bumbung
Sahabat.
Sabtu, Disember 01, 2012 | 8:50 PG | 0 comments
Sahabat. Apa tu?




Waktu Zuhur. Di surau sekolah MITT yang terchenta. Hari tu hari exam SMA.

"Will you be my imam?"

"Ingat ni suami isteri ke apa?"

Gelak kecik.
 

Saya suka bila diri tengah-tengah panas, Tengah berbual dengan kawan. Tetiba tengok mata dia..

"Eh ada kita kat mata awak!" *sambil buat reaksi betulkan ketajaman tudung

"Eleh, tahu la mata besar"

Mata besar tapi rabun. Lalala





"Nah susu. Cicah cepat dengan biskut Tiger ni. Nanti sejuk kang. Ni breakfast untuk hari ni"
Tak kuasa betul serve orang yang still atas katil. Haila haila.. haha.

"Sedap tau cicah. Cepat la!"

Sejurus dia mencicah dan menyuap ke mulut...

"Sedap tak?"

"Biasa je" Cehh.

"Cer minum" Terus dia suap. Telan..telan..

"Sedap kan? Susu kambing tu. Haha"

Dia memang anti susu kambing. Taktahu kenapa. Orang dah campur susu pekat pun still boleh cam bau lagi.
Termuntah terus. Hyperbola.




Saya harap... sahabat ni bukan setakat di sini je.Boleh bawak ke syurga!! Boleh rasa manisnya berkawan kerana Allah. I hope so.

Kekadang kan.... haih takde apa la.










Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha