Bicara Bumbung
Kita Berbeza, tapi sama~
Jumaat, Disember 16, 2011 | 6:05 PG | 10 comments

+

=
 ENTRI
(macamlah ada orang hairan)
kwang kwang

Lirik:  Kita Berbeza - Demascus



Jika Tuhan mahu Dia boleh cipta
Kita semua sama langsung tiada yang berbeza
Tapi sebaliknya dia ciptakan
Tiap manusia pelbagai perbezaan
Sebagai ujian buat kita semua
Tinggal kita cari hikmahnya ada di mana
Moga jumpa jalan sebenar untuk ke sana

Kita sering tak sama
Rupa paras, minat, citarasa
Tak serupa pemikiran
Banyak yang berbeza

Kau suka ini dan itu
Aku mahu begini begitu
Banyak sisi dalam hidup
Yang kita berbeza

Dan itu semua
Tak semesti bisa jadi
Konflik yang membarah
Jika kita bisa tuk memahami

Beza kita untuk melengkapi
Antara satu dan yang lain
Hidupmu lebih warna warni
Jika perbezaan kita hargai
Hidup berseri bak mentari
Jika kita semua bisa mengerti

Kita tak pernah sama
Rupa paras, minat, citarasa
Tak serupa pemikiran
Banyak yang berbeza

Dan bila diuji
Keteguhan kita miliki
Sejauh manakah
Kita sinergikan kepelbagaian



Semua manusia kan berbeza. Kita kan pong berbeza. Setiap orang ada kelebihan dan kekurangannya masing-masing. Tapi tu tak bermaksud kita kena bermusuh-musuhan and pandang serong antara satu sama lain.

Semua perbezaan kita tu, tujuannya untuk saling melengkapi. Kami tau buat nasi lemak. Hang terror bikin sambal ikan bilis. Dia tukang goreng teloq. Boleh bukak gerai sebijik. Tak semuaaa orang, reti buat semuaaa benda. Impossible.

So please, jangan bezakan diri sendiri dengan orang lain. PLEASE. You know who you are. Saya cakap dengan diri saya sendiri sebenarnya ^_^

Baidewai, 





BlOOOPs 












Main air pada pagi hari yang agak terik sangat... FUN! Parapapaappa I'm lovin it


Now I'm wondering apa lah bebudak seusia saya buat time cuti sekolah ni. Kadang-kadang rasa macam banyak sangat benda yang nak dibuat time cuti ni tapi tak terbuat, sebab banyak sangat. Adakah itu cuma.. alasan? 





Thankyou... a lot Mr. Matahari
Terima kasih.. Allah

FYI, result PMR kita orang dah melambai-lambai untuk minggu depan, 22hb tak silap. Maka.. faham-fahamlah. Bahawasanya kami di sini memohon doa daripada kakanda dan adinda sekalian. Wuuu shahdu nya
 Kena siap siapkan jiwa raga. Terima semuanya dengan hati yang terbuka dan percaya itu ialah yang terbaik untuk kita. Berfikiran optimistik, guys!


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha