Bicara Bumbung
Terselak sehelai sejarah
Selasa, November 22, 2011 | 8:36 PG | 12 comments
For those sape-sape yang mengikuti perkembangan saya from cenonet innocent seorang nfHusna ni sure tau punya pasal [Cerita Kedai Kopi] ni. Kompem! Yaa.. dulu-dulu galok saya namakan belog terchenta ni sebagai Cerita Kedai Kopi. Atas sebab? Lek luuuu.. Mukadimah tak habih lagi ni.

Ah, disinopsiskan kisah. Bak sini saya bagi pautan link. http://una0una.blogspot.com/2009/12/cerita-kedai-kopi.html Siyes ni wei saya yang tulis mende alah tu! Hahaha *pengsan* I miss that moment. Kalerful kalerful lagi tau.

Time tu jangan cakap ah, kus semangat buat blog macam kedai. Tiap hari check stats tengok berapa customer bertandang. Setiap saat menghitung Coffee-Mate memenuhi kuota. Ni hao ma, aku rindu weh! *menangis* Tu zaman seorang nfHusna mengenal dunia belog. Dia ingat blog tu mainan buat tarik pelanggan. Wakaka ada gaya usahawan mithali tak?

Mario, Alia, Athirah, remember all this? Ngee.. Ha ah diorang antara customer yang selalu jenguk kedai pada zaman itu. Sekarang pun jenguk lagi apa. Kannn

Dengan tekad yang jitu lagi utuh, saya edit blog ni habih-habisan tadi! Yiiiiiiiiihaaah *kesat peluh* Dann, saje saya menggunakan balik nama [Cerita Kedai Kopi] untuk belog terchenta ni. Legend tuu wei. Maybe jugak, saya boleh gunakannya sebagai bahan untuk mencari diri saya kembali. EH? The rest is history.




Sungguh lah, edit blog tu umpama memotong rambut dan makeup muka. Teruss nampak segar dan selesa! Terus rasa semangat nak menaip. Ngee.. Haru betul. Oh saya start demam menulis. Tapi blank nak tulis apa padahal kat otak draft segala macam. Belum masuk fizik bio chem tu kak oiii.


Oh yes! Pasal lagu pula. Pergh sikit demi sikit saya singkap tetingkap rahsia sejarah blog ni. Dulu memang saya pakai dark colour je belog nun. Tapi lagu sikit punya kawaii; Best Friends - Kiroro. Konon-konon lagu dedicated untuk kawan-kawan tapi.. hmph dia orang semua mana tau blog saya kehkehkeh. Customer(s) yang datang tu lah dijadikan best friend. Now, I'm using (The Sound of Crying)Sieng Sa Eun's song. Gaya macam lagu dangdut je kan haha.  Ni lagu Thailand pulak. Sungguh tak berpatriotik ekau Husna. Lagu ni OST Mae Ai Ser Un. Kisah anak perempuan jelita yang derhaka kat ayah dia. Fully recommended. Dalam banyak citer Thai, citer ni jek saya tengok dari awal sampai habis. Sefamili pulak tu deoan tivi setiap petang. DULU. Gigih bukan?

Aisehhh.. tak cukup tanah dia bukak sejarah lagu pulak. Haila..

Kejap, teringat something.

Disebabkan nama [Cerita Kedai Kopi] jugak lah, dua orang sunbae sekolah yang tak bertauliah ni memerli dari jarak jauh dengan nama kopi di sekolah. Kuanghasam punya abang senior ni.



Maka, terlerailah segala kekusutan. Assalamualaikum to [Cerita Kedai Kopi]! Please being nice to us. Sesedap oren jek kan saya tukar-tukar nama belog macam gaya tukar lampin bayi.


This is my Tuesday's morning. How about you?


Aku dah semangat nak cuti ni! Sebab........... rahsia. Prittttttttt! *bunyi wisel*

Saya baru jek habiskan [tunas], Hlovate punya karya. Terbaik! Rasa macam nak berguru je dengan beliau pasal penulisan ni. Lepas ni nak bergelumang dengan Diary of A Wimpy Kid punya novel pulak. Tadi dah telan movie Taare Zameen Par dengan ayah. Betul la kata Addin, masa yang terlalu panjang sampai taktau nak buat apa. Redah!

Doakan saya, sentiasa :)


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha