Bicara Bumbung
Pertama kali terharu tengok lembu
Jumaat, November 11, 2011 | 7:25 PG | 8 comments
Orang update pasal 111111, kitew update fasal lembu. Nak join tak? Ngihehe. Oh ehm baidewei, hari ni 11 November sama jek macam hari yang lain. It's us yang conduct semuanya. Percayalaaaah oh oh. Dalam ontheway pi sekolah tadi pagi, baca novel Hero. Hamik ekau, sengih sorang-sorang masuk perkarangan sekolah. Tettt tu lah memori 111111 saya!

Oh ye, last Tuesday sekolah kiterang telah mengadakan majlis Hari Raya Korban. Sebanyak  ekor lembu hemsem telah dikorbankan. Serius, mereka hemsem dan gagah belaka. Jom layan gambo. Tu je lah yang ditunggu je kan sebenarnya.

Unfortunately, saya tak menyempat nak snap the sembelih moment. Rugi gilaaa. Wuu tsk tsk. Saya sempat capture the lapah and bedah moment jek. JEK? MAHAL TAU Muahaha


Just imagine, kan ada  ekor lembu kan. Ikut turn tau nak sembelih. Jangan sesukahati hati dan limpa je potong line. Budi bahasa budaya kita~ Mula mula bawak turun lembu tu daripada lori, pastu tambat dia kat pokok supaya beliau tak lari. Dannnnn.. para lelaki yang gagah kepung lembu tu. Everyone has their own task.

Saat nak sembelih tu, ustaz takbir raya. Guna mikrofon tau. Purr kembang je rasa. Bukan kembang kena puji tapi kembang macam terharu. Macam... macam isk you know more.

Rasa macam, moga dosa lembu tu diampunkan. Wait, tapi lembu tu takde dosa. Then, moga pahala buat lembu tu sebab sanggup berkorban. Eh lembu dapat pahala ke? Ceh di tengah kehibaan sempat pulak saya berdrama jiwa. Macam nak cakap terima kasih sangat-sangat kat lembu tu. Seriously. People say tak boleh kesian dengan lembu yang nak disembelih. Betul ke?

Dan dan, bila dah tambat tu. Lembu tu meronta-ronta. Lompat naik lori. Lompat lompat meronta taknak kena sembelih. Lebih-lebih lagi lembu yang ketiga. The most ganas antara semua. Walaupun ganas, tapi comell

Mari, saya hanya boleh menjamu anda dengan gambo 'semasa', bukan gambo 'sebelum'. Ngeh



Pernah pi pasar tak? Kalau beli ayam sekor nanti dia bedah-bedah badan ayam tu kan. That's it. Ngilu kann


Pemuda gagah dan wanita tabah menjadi doktor bedah sementara, budak-budak main kat padang
Seriously, purr nice moment 


Apa yang penting? Kerjasama~


Ni! Membedah jantung. K serius scray wuuu


Plastik belakang tu isi daging akan diagih-agihkan kepasa semuaa student(s)






Kite lapoh kite lapoh kepala!


My favourite part wei. Bukan favourite makan, tapi favourite show. Scary sikit tapi, takde apa pun sebenarnya

Pernah dengar tak, bila binatang korban tu disembelih. Belum sempat darah tu nak jatuh ke bumi, dosa-dosa kita dah diampunkan dulu. Ha saya pernah jugak dengar, tengok orang korban ajeee dapat pahala. Phew, dulu saya memang anti ah. Bukak rakaman korban kat kampung, saya sembunyi tutup muka belakang sepupu. Punya lah pentakut kan.



Nampak tak pisau tu? Ngihehehehe *ketawa sinis*


Oh ya, saya jugak ketemu dengan kanak-kanak awesome lagi hardcore. Izzatul Uzma, Hana', Izzati, Fatihah, Amirah and all. You all kan made my day. Haha nak sayang boleh? Tak malunya saya. Yes, you may call me Husni. Unang-unang pun boleh. Cittt they're too cute right?


This one. We called her Anissa. Baru darjah lima hokey. I just love her teeth! Saya rasa saya orang pertama suruh dia bukak tunjuk gigi bila bergambo. So, bangga lah? 




Huarghhh. Anyone here yang pentakut darah? That was me. Indeed. Sebab tu tak pernah rasa nak jadi doktor

Haha! Now, saya cuba untuk tidak menjadi pentakut darah. Big yiey untuk saya!

Kata nak  bedah katak kan next year *kerlipan mata dua kali yang bermakna*


That's all for now. Banyak gambo je yang saya nak kongsi. Inilah yang dinamakan ASS iaitu aktiviti sosial sihat! Parappapa ianya sangat fun i'm lovin it! I'm lovin it! Ngeh

Have a chit-chat kejap dengan sorang guru. Dan.... she said i'm good in making karangan. Haha dulu form  beliau ialah guru BM saya even though beliau adalah orang enginnering youu. Hakikatnya saya in love with Math tapi beliau menggeleng. Tak semestinya kita minat, we did good kan? TAPI, dengan keminatan lah hadirnya semangat untuk kita explore lagi benda tu.

Yieyy benda baru kita belajo hari ni. Good night! Lailatun saidah

p/s: Miwiit watermark saya sudah menunjukkan kemajuan setapak. Alhamdulillah


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha