Bicara Bumbung
Kalau anda bosan, jom cuci mata
Isnin, November 28, 2011 | 6:43 PG | 8 comments
Maap jika anda tertipu ekau memang debom yang saya akan tunjuk laki hemsem buat cuti mata haha.

Like seriously, saya ingat cuti sekolah saya boleh update banyak-banyak penuh memory blog ni. Ahaa tapi sesungguhnya baru saya tau, cuti sekolah doesn't mean kita kena berkepit dengan internet 24 hours. Kann? Sebenarnya, banyak sangat benda interesting at our real life yang boleh dibuat bersama keluarga, sahabat handai, jiran sebelah, depan, kiri kanan and sape-sape je lah.

Mukadimah yang... macam roller coaster saya kira. Hahaha K forget it.

Saya sedang minum Horlick. Lalala

Anyway, I have to tell you that I have watched an awesome movie! Kejap.. Nak promote ni!



TAARE ZAMEEN PAR

Ah sukahati limpa korang lah nak sebut macamana. Saya pun main taram aje. Yang penting tau makna; every child is special.

Saya sekeluarga dah mentengoknya beramai-ramai. Kami jadikan laptop yang kecil tu sebagai panggung wayang. Ah sesedap oren jek kan haha. And, we love it. Sangat suka! Muah

Here the synopsis, 

The movie is about an 8 year old boy Ishaan Awasthi (Darsheel Safary) who finds it difficult to match his world of colors, kites and animals to that of the others in his age group, who are more into studies and homework. When complaints start to pour in, Ishaan’s parents decide to set him off to a boarding school. His life is no different at the boarding school, oppressed and insulted by his teachers, he remains the laugh stock of the class. Now that he is away from home, he feels even more dejected, inferior and finds it tough to cope up with his inabilities.

Ram Shankar Nikumbh (Aamir Khan) gets appointed as a temporary art teacher of the boarding school. Unlike other teachers who follow definite norms in educating children, Ram makes them think out of books, outside the four walls of the classroom and paint their imaginations. Every child in class responds with immense enthusiasm except Ishaan. Ram takes effort to understand Ishaan and his problems. He makes Ishaan’s parents and other teachers realize that he is not abnormal but a very special child with talents of his own. With time, patience and care Ram succeeds in boosting the confidence level of Ishaan. He helps Ishaan in overcoming his inabilities and re-discover his lost confidence.
Credit; Here



Korang wajib tengok movie ni kalau:

 Korang suka budak-budak. Sangat sangat!

Korang akan dibawa masuk ke dalam dunia sorang kanak-kanak. Bukan kanak-kanak yang biasa. Tapi KANAK-KANAK YANG BERMASALAH. Selamilah kisah mereka. Selami lautan yang dalam.

Macam saya, minat nak ambik psikologi kanak-kanak for future insyaAllah. This one help me..though.


 Korang teringin mencuba something yang baru from arena Hindustan kecotahe ni.

Yea adakah anda tahu filem Hindustan amat sinonim dengan tari menari golek-golek dan tukar pakaian dua belas kali itu? Tak tahu? Ha ni saya bagitau lah. Or.. sekarang dah lain yeh?

Tapi tak pada Taare Zameen Par (ecewah dah fasih dah haha), filem ni takde tari menari macam selalu! Ini serius? Terkejut kan? Tak terkejut ke okeh fineeee.

Sebab jujur ah, saya anti sikit dengan filem Hindustan. Maybe tak terbiasa sejak kecik. Asyik kartun kartun kartun kartun kartun sampai habis. So kalau ada citer best camni macam katak keluar daripada tempurung. Excited tengok orang Hindustan berlakon ni wei! Hakhak


 Untuk korang jugak yang maybe tak beberapa clear kerjaya seorang guru. Yeah for me this one really help! Ataupun..

Korang bercita-cita untuk jadi cikgu yang dah la hemsem, eh hemsem pulak tu. Hemsem lagi, penyanyang pulak dengan budak-budak. Sampai nangis tengok budak-budak susah tepi jalan. Extra, cikgu yang terer lukis woo. Untung jugak ni sape dapat, boleh suruh lukis potrait simpan bawah bantal.


See see, dalam kartun pun chomel lagi. Please don't call me rabun.


Sir Ram Shankar Nikumbh.. you dah ter'inspire' ai tau. (loya please)

Cerita Hindustan yang ada makna and berat sikit, yet still FUNNY. FUNNY FUNNY FUNNY tahu. Boleh buat stok ketawa untuk 2jam 43 minit. Heyya, me is so serious. Tell me, sape jek kat dunia ni yang tak suka benda benda funny. TELL ME! (penegasan)

Tapi masih mengamalkan movie bermoral movie bermutu, tetap ada part yang boleh buat jatuh air mata. Bukti? Ayah saya. Serius, saya tak sangka beliau sendiri cakap dengan saya beliau menangis. Menangis bukan meraung weh. Pleaseee. Ni jenis menangis macho, menangis yang bertakung air mata di sebalik tubir mata je haha. Naa, saya harus mengakui. Lelaki yang menangis sangat chomel. Oh my dear father..

Sampaikan, taktau naper ayah saya suka benar bukak citer tu balik at youtube and tonton part yang beliau suka. Aiseh.. sebagai anak comel we are like oh my father why so cute hah.


 Akhir sekali! Korang wajib tengok kalau korang ni....














sedang baca post ini. HAHAHA yahuuu!

Nah saya rasa korang mesti nak tengokk kan! Haha klik hidung Aamir Khan di bawah ni dan anda akan dibawa ke panggung youtube untuk menyaksikan wayang ini. Parappapapa! Sediakan popcorn tau.





Saya sekarang mendambakan movie Diary Of A Wimpy Kid!! Dan juga... 3 Idiots (lakonan Aamir Khan jugak :p)

DAN, SAYA SUKA NI

The dancing letter!!!!

Sape yang tonton movie ni sure paham ;)



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha