Bicara Bumbung
Mana tau kite nak mati..
Sabtu, Ogos 20, 2011 | 10:37 PTG | 2 comments
Lepas sahur nasi Arab dan jeli kepala, saya melepak di bilik nenek dengan budak-budak yang kecik. Ceh macam lah saya tu besar sangat. Baju pun pakai baju 3 tahun lepas lagi -,- When it is I want to grow~ Tsk











Tengah berbual-berbual, budak perempuan ni tegur;

   ;Eh bibir awak pucat! 

At-pes buat donno je sambil tunjukkan MUKA ke-slengeran kat dia. Maloh nak layan dia wek :P
TIBA-TIBA DAPAT IDEA. EH NAPE CAPS LOCK NI ok taknak backspace.

  ;Bibir awak pucat lah. Betul!

  ;Kalau pucat kenape? Ni natural tau. Semulajadi

HAHA 

  ; Pucat tandanya nak mati

Saya terus iyekan je

   ; Ha ah mana tau kan kite nak mati. Kejap lagi ke, esok lusa mana kita tau. Bila-bila je kita boleh mati

Sambil cakap sambil mendalami ayat diri sendiri. Pergh boleh buat muhasabah diri seh.

Budak perempuan tu diam je. Sengih-sengih tanda malu kot. Beres, boleh lah saya terus masuk subjek.

  ---> Ha, awak sayang kita tak?


   "TAK!"

Eee budak ni egonye. 


Malam tadi, budak lelaki tu tanya "Ayokk awak nak tido mane" Saya dengan relanya menjawab " Takpe lah kite tido bawah jambatan " Dia tunjuk thumbs-up dengan trandmark boboi boy; TERBAIKK! Lastly saya tido dengan tak berselimut di bilik belakang


Editan melampau feel feel macam hari raya sungguh la
(cuba tengok budak belaakng -,-)

Thats why saya suka pulang ke kamapung :) 


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha