Bicara Bumbung
KETIADAAN SAYA
Jumaat, Julai 29, 2011 | 4:13 PG | 2 comments
Cakk? Fatin Husna kembali lagi. Please rindu. Hachuuuum! Orang tengah mensebarkan mood bahagia dan positif ni jangan rosakkan! Kali ini aku, ehem saya nak menaip entri bonus ala-ala majalah pek bumper. Ha begitu. Izinkan saya membebel panjang, perhaps?

Borang musim bunga

Terimakasih banyak-banyak kepada anynameous a.k.a badut yang baik hati. Saya sangat menghargainya dan suka! Haha tapi saya terkilan dengan perkataan B-O-O-O yang anda coretkan. Awal ayat pulak tuu hish touching. Eh gurauan sahaja. Saya mahu panggil awak apa ya?


Sekali lagi, sepanjang ketiadaan saya. Ada sesiapa yang rindu tak? Desprete sungguh anda sampai eja despreat pun salah hehe gasak je dua kali salah eja. Kali ini saya macam ada feeling nak membebel banyak (agak jugaklah) sebab tadi idea kat organ di dalam kepala macam banyak. Maafkan saya jika tiba-tiba saya mengakhiri post ini. Tu tandanya idea tiba-tiba habissss -,-

Oh ye, saya semangat belek folder-folder Pictures dan meng-edit-nya. Sebagai spare mana tahu idea menerobos pergi HAHA. Maafkan saya ketawa agak tidak sopan walaupun hanya HAHA dua patah perkataan tapi sebenarnya saya tak ketawa langsung. Merapu dah skip skip 


Apa yang dapat anda interpret daripada gambar di atas Yeah anda betul! #section-syok sendiri.

Saya makin rakus minum susu Dutch Lady. Motif? Entah anda teka lah sendiri. Macam tak tau je susu fungsinya ape *blink-blink 

Yang NIKE tu ape pulak?

EHEM. Sure anda mengerti HAHA. Saya takde lah craving sangat benda tu tapi ayah saya yang budiman men-invite saya. Mana mungkin mahu ignore. Sekarang saya sedaya upaya menyahut kempen buku sekolah BM yang selalu keluar perkataan Badan Sihat Otak Cergas. 


Sukan melambung bola ke udara~ Yeayy



Sebelum tido pun mesti nak ade~ Biar susu tu bunuh bakteria dalam perut semasa mimpi




Nampak tak Harry Potter klon tu? Saya pen-stalker budak ni. Haha suka sangat tengok spect dia. Mungkin anda tak nampak. Spectacle beliau mempunyai bentuk bulat. Zaman sekarang kan pakat dok pakai yang petak je kan. Tapi budak Harry Potter ni tak. Sangat classic dan skema. Saya kasi anda sengat baru anda tahu Lalala~


Esok nak jumpa korang. Nakkk! :D

Tau tak makna Rindu? 


Budak endut~

Terima kasih sebab teman saya tido bila demam. Bila fikir balik, please jangan besar dulu. Kecik molek macam ni comel. Fluffy nyam nyam! Muka pun habis suci je tiada noda yang terpalit.



Saya kerinduan. Gambar ni berumur hampir setahun I guess. Ramadhan lepas solat Subuh selalu pakat pi luar rumah nak tengok sunset. Bukak lagu nasheed, hadam lah matahari sampai habis. Bunga atas tu atas bumbung kereta yang berembun. Brrrr




Kalerful nota~ Motif? Kalerful dia buat penghilang dahaga. Ehh?

CEH NI MACAM SEGMEN PENGULAS bola GAMBAR -,- #pst jom kempen makan biskut TIGER selama sebulan jom 


Please, aku nak berfikiran positif setiap hari. Ada petua




Masa makin suntuk. Masa takkan toleh belakang nak tunggu kita. Wakeup wakup!! Kemon kemon


Semangat yoo!

Akhir kata, 


Ni saya hidangkan untuk anda yang merindui saya. Hachuum sekali lagi. Smile :)
Semangat seh tengok video ni. Thumbs up AimanAzlan & AnwarHadi
Dah macam patrick dengan spongebob dah saya mentengoknya :P


Friendly-match netball kalah lagi untuk minggu ni. Tapi terbaik seh. Rasa manis ukhuwah tu yang penting ;) " Tau tak sebab apa kita kalah? -- SEBAB KITA SEMUA PENDEK! " Hahaittt! Bak kata KhairulFahmi, kita bukan kalah, tapi mereka lebih layak.

Sekian, bebelan saya tamat pada jam 7:13 

Aku ingin MencintaiMu
Khamis, Julai 21, 2011 | 5:31 PG | 3 comments

Untuk video penuh: Sini

Tuhan betapa aku malu
Atas semua yang Kau beri
Padahal diriku terlalu sering membuatMU kecewa
Entah mungkin karna ku terlena
Sementara Engkau beri aku kesempatan berulang kali
Agar aku kembali
Dalam fitrahku sebagai manusia
Untuk menghambakanMU
Betapa tak ada apa-apanya aku dihadapanMU
Reff:
Aku ingin mencintaiMU setulusnya
Sebenar-benar aku cinta
Dalam do`a
Dalam ucapan
Dalam setiap langkahku
Aku ingin mendekatiMU selamanya
Sehina apapun diriku
Kuberharap untuk bertemu denganMU ya Rabbi 




Lirik dia terbaik seh! Serius terbaik. Aku suka ulang banyak-banyak kali. Terasa ada aura semangat yang mengalir cewah. Puan Matahari sampai tegur, " Ni lagu ape ni ten? " Haha beliau ingat ni lagu jiwang terlebih karat lah kot.

Sihat? Muahaha
Ambik masa kejap menghirup nafas
Selasa, Julai 12, 2011 | 4:53 PG | 1 comments
 



Alhamdulillah. Harap semuanya ok ok je.
Korang pun! Kus semangat!

Ingat ni, mood kita akan mempengaruhi mood orang lain.
We are the conductor. What's yours?

Nak awan mendung ke nak awan yang ada serak-serak matahari?

// Pagi tadi hujan. Peh me love raining-morning forever :D

Jumpa cikgu-cikgu lama, semua pakat usik pasal dah boleh kahwin. Haitt mahaguru!
Surat layang budak tak matang
Sabtu, Julai 09, 2011 | 8:00 PG | 2 comments
Saya dapat surat layang daripada budak tak berapa matang. Awak ada? Ok gurauuuu saya memang berlagak.



Budak-budak takpe comel buat macam ni. Kalau yang spesis calon UPSR, PMR dengan SPM serta pelajar-pelajar upper form tu, mintak diketuk sorang-sorang.





Terima kasih dua adik kecil. Banyak makan gula budak ni!
Selagi nyawa kita dikandung badan, darah masih mengalir keluar masuk di vena cava dan dan sistem saraf kita masih berfungsi, kita selalu ingat awak lah Daniyan & Affandi 

Takde adik lelaki, ambik je lah adik sape-sape buat macam adik sendiri. LALALA Nasib baik belum baligh. Innocent lagi tu.

Ingat nak tepek collection gambar budak-budak yang aku kumpul selama ni. Tapi hidung banjir. Mata macam nak katup-katup je. Asyik bersin je tadi. Harap-harap esok aku rajin nak membaca Sejarah. Kus semangat! 
Tau pun senyap
Rabu, Julai 06, 2011 | 2:42 PG | 6 comments
Tadi subjek lepas rehat, kelas kiteorang yang tadi macam zoo tiba-tiba jadi senyap. TIBA TIBA JE. Pakat kempen Wordless Wednesday ape? Bunyi kipas berkuis-kuis je bila salin  nota tadi. Aku pandang belakang, semua dok khusyuk lagi tawaduk salin nota. Aku sengih-sengih je lah sorang-sorang


" Ustazah, kenapa silent ni? Semua online tak? "


 CHAT (OFFLINE) LA~



Macam lama pulak tak makan mihun sup. Panas-panas woo. Campur dengan begedil kentang. Kembung perut saya menelan kuah hingga ke titisan terakhir


p/s: Sedar tak lagi berapa jam je lagi?
Unexpectable~
Sabtu, Julai 02, 2011 | 5:12 PTG | 2 comments
1. Mintak maaf kalau awak senyum kat saya tapi saya tak senyum balik
2. Mintak maaf kalau awak lambai nama saya tapi saya tak lambai balik
3. Mintak maaf jugak kalau tiba-tiba saya lambai awak padahal saya tak kenal awak -,-
4. Mintak maaf kalau saya buat peace dari atas bangunan sekolah tiba-tiba



Wohooo saya kan ada rabun sikit. Tapi malas pakai spect. Pening. Okay dah tu je :D
Haircut yang menangis
Jumaat, Julai 01, 2011 | 10:13 PTG | 7 comments
Minggu ni aku menjadi super-Danbo. Busy kot. Sampai banyak hati aku tak terjaga dan kena jaga. Hati aku? Biar je lah aku yang jaga sampai satu masa someone yang halal untuk aku menjaganya. Hahah minggu ni aku banyak berangan. Banyak fikir macam-macam. Lamaaaa aku tak demam. Demam memang tak sudi singgah kat aku ni pun, sebab malam-malam minum susu DutchLady perisa strawberi atas katil.



Aku potong rambut tadi. Say hye and hello to new ME. New lah sangat kan hehe. Korang tak tau ke, kajian menunjukkan memotong rambut boleh mengurangkan tekanan. Kenapa macam tu? Teori aku mengatakan, lepas potong rambut korang akan nampak diri korang yang lain dan secara tak langsung memberi nafas baru, segar dan menawan! Yeah korang patut cubalah sendiri.


Hmm, ape lagi yang menarik minggu ni? Macam ada jeee baca blog kau Husna ^^" 


Antara kawan dengan impian, mana yang should come first? Aku nak kejar impian aku, at the same time aku taknak lupa kawan. Tapi diorang terlalu lambat berlari. Aku keliru nak pandang mana satu. Someone please do enlighten me~


Perasaan saya apabila orang yang diadmire masa darjah 3 tau pulak pasal benda ni.... hm ok bye malas nak fikir

Assalamualaikum :)


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha