Bicara Bumbung
Rambut cantik bang~
Khamis, Jun 09, 2011 | 9:27 PTG | 2 comments
Hai selamat pagi. Cuba bau ketiak masing-masing. Yeay belum wangi. HAHA


Ni cerita dah basi sebenarnya. Tapi basi kalau berguna takpe kan? Ok straight to the point sebab aku nak mandi cepat-cepat kejap lagi.


" Ayah, kenapa ayah tak kasi anak ayah ni potong rambut? "

Ade la budak kecik ni tanya ayah dia. Aku diam, nak tau jugak. Sebab tak bagi peluang potong rambut langsung! Biar je panjang mengurai sampai esok~ Opss ye diorang perempuan tauu hehe.


" Sebab rambut tu kan mahkota seorang wanita "




Aku tak nafikan langsung yang rambut tu something yang perhiasan untuk perempuan. Perhiasan kat rambut tentu-tentu ah mahkota. Ada ke jawab gelang kaki? Tak patut *geleng kepala tangan di dada


TAPI Ha kejap eh. Bagi aku peluang nak membebel. Haish Muny suka cakap aku banyak bebel. Padahal sayang aku~ LALALA


MAHKOTA PEREMPUAN tu dikatakan mahkota dan perhiasan bila jadi panjang ke? Bila panjang mengerbang ke? Bila rambut tu ikat tocang lima macam Rapunzellah ke? NO. Jawapannya: SEKALI-SEKALI SALAH. Faham?

Dah nama pun memang mahkota. Bukan pada kepanjangan, ke-krintingan, kelurusan, kewarnaan lah. Tu kira faktor PANDANGAN MATA KASAR je. Takkan mahkota ikut luaran je, taknak tau kualiti ke bang? So here you got it sikit ah, perhaps?


Tak kisah la panjang atau pendek, it's still called Mahkota Perhiasan. Kalau panjang cecah lantai seramik kat London pun, tapi basuh tiga kali dalam masa 5 tahun. ERR ANY KOMEN? OK faham-faham sendiri lah kan. Kalau wajah kita tepek Gardenia, kenapa tak untuk rambut yang hanya khaskan untuk suami kita yang halal ni je?

Aum aum rambut wangi dapat wangi. Mana ade wajah wangi kan?


Hihihi wah matang sungguh analisa aku pagi ini walaupun belum mandi OPSS. Haiyoo mandi-mandi Alamakkkkk ~.~

Untuk aku, dan juga kamu =) Amik baik2 je, pandang sebelah mata yang tak okay. Tak betul, jangan nak segan ah nak tegur. 


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha