Bicara Bumbung
LIRIK: Menangislah Dibahuku
Sabtu, Jun 25, 2011 | 7:13 PG | 0 comments

Kau datang padaku seperti biasa
Kusambut bahagia dengan tangan terbuka
Kau balas dengan senyum seadanya
Kutahu ada sesuatu yang berbeza

Kau hanya diam seribu bahasa
Hanya matamu yang cuba berbicara
Bahwa saat ini hatimu terluka
Kau tahu ku ada di sini untukmu

Mencuba tak berkedip menahan tegar di hujung mata
Hingga kau pun tak kuasa, berderailah air mata
Dalam pelukku kau curahkan semua

Menangislah …
Kadang manusia terlalu sombong tuk menangis
Lalu untuk apa air mata telah dicipta
Bukan hanya bahagia yang ada di dunia
Menangislah …
Di bahuku kau berikanku kepercayaan
Bahwa laramu adalah haru biruku
Kerna aku adalah sahabatmu
Menangislah … (dibahuku ku disini untukmu)
Menangislah … (dibahuku kerna ku sahabatmu)


Lagu ni tak bosan-bosan pun kalau reply. Dengar-dengar buat sokmo senyum je. Eh perasan tak aku tulis ape tadi? Okay bukan reply, replay ye kawan-kawan.

Kadang-kadang aku rasa nanti ada satu masa masing-masing akan bawak haluan masing-masing. Tak kisah lah kiri, kanan, lurus, tegak, perpendicular line, roundabout pun ade. Sedar tak sedar baru tiga tahun je seh satu kelas. Baru? Should I change 'baru' to 'dah'?


Aku sayang kawan-kawan kelas aku :) Taktau kenapa suddenly rasa macam ni.

Padahal ape ingat kiteorang sweet sangat? Takde lah. Aku je feeling sorang.

Cuma aku rasa atleast diorang ade bagi memori untuk aku kenang. Sekurang-kurangnya untuk 3 tahun ni. Diorang je lah yang teman aku study kat kelas wei. Dengan macam-macam kerenahnya lagi.

:)


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha