Bicara Bumbung
Kita pun nak ada minat baru jugak :P
Khamis, Jun 02, 2011 | 8:14 PTG | 0 comments
Since iHazwani canang-canang dengan Alif Satar (eh tiba-tiba confius nama dia haha --"), saya pun nak ada jugak. Semuanya bermula bila semalam macam sunyiii je buat folio pastu cari lagu kat youtube. Punya gigih sampai buang banyak masa yang patutnya buat folio tadi.

Dengar, dengar, dengar. Eh kenapa macam pernah dengar lagu ni?



Rupa-rupanya ada translation jugak. Macam Maher Zain - InsyaAllah lah kan. Bagi yang lidah belacan dan sirih, pergi sini untuk translation Melayu :)

OH MEE, suara dia sedap. Lagu dia takde lah semua pasal love-love je. Jom aku kenalkan dia kepada korang. Haha amboii beraninya saya mempromote si dia kepada blog :P


 Alorh alorh comey nya anak mak 


Tak habis kat situ je, dengan gigih lagi comel dan belum mandi *ops aku pergi cari pulak lagu dia yang lain. Sini aku susun dan persembahkan lagu dia yang aku dah TERsuka. Tengok, dari folio zuppp berubah secara drastik kepada Aizat. Inilah yang dinamakan penangan. Tak sengaja ye. Jangan salahkan aku. Salahkan Aizat takpe.



Pejamkan matamu untukku

Dengarlah dunia berkata-kata

Usah kau ragu di sini tempatmu

Walau berubah di mata kita tetap indah

Selagi kau masih percaya



Ketawa kecewa terpisah

Jalan yang lurus kian berhalang

Adakah semua ini yang ku inginkan

Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata

Ku harap ku masih percaya



Adakah semua ini yang ku inginkan

Ataupun hanya mengejar dunia semata-mata

Ku harap kau masih percaya


Aku masih tak berapa paham kenapa dinamakan Sungai Lui. Tapi bait-bait pertama rangkap lagu ni aku dapat rasa 'dia' berpisah dengan satu tempat tu pastu tibe-tiba dia datang balik. Pape je lah. Aku ni bukannya reti sastera HAHA. Ade sape-sape yang paham? Oh please.... do englighten me 

<iframe width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/cpNWL4yqsDI" frameborder="0" allowfullscreen>
Aizat-Sahabat

Pasal kawan yang dah pergi. Wuuu sedih pulak aku dengar lagu ni. Aku takde la suka lagu ni sebab pasal kawan dia tinggalkan dia. Hikhik boleh ke camtu?

Lagu yang berjaya merompak hati aku 



Menatap pagi yang sepi
Suara merdu penuh syahdu
Silih berganti tangisan si kecil
Merayu di pagi penuh cahaya

Di dalam duniaku segala masalah 
Mampu dilerai dengan menyanyi 
Pintaku hasratku cintaku 
Di pagi penuh bahagia

(korus)
Aku tetap percaya walau sekadar bermimpi 
Bahawa ada yang akan merealisasikan mimpiku
Untuk dunia yang lebih baik dari dunia kecilku

Maafkan aku tertewas terjatuh 
Melaksanakan tanggungjawabku 
Oh Tuhan sampaikan impian
Semua yang kau cinta

(ulang korus)

Aku masih keliru dan tidak memahamiku
Adakah ini semua lebih berharga dari nyawa
Seorang insan bermakna


Meremamg bulu kaki aku tengok video clip nih. Serius! Sebab lagu ni bersifat touching. Tolong lah, berair mata aku tengok part budak-budak nyanyi pastu dia pi hug budak tu. Aummmm


Aku tak suka font blog neh. Bermulus mata aku tengok. Wuuuu :B



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha