Bicara Bumbung
Ingat jagung, ingat nfHusna
Jumaat, Jun 17, 2011 | 11:24 PG | 3 comments


Jumaat petang, selalu je singgah pasar tani kejap. Isi muatan perut yang hanya seminggu sekali je. Ye janji tak banyak-banyak. Eh, susu botol ni............


SUSU JAGUNG :)

Bila aku pandang warna dia je, aku teringat kat Ama'. Dia pernah cakap, " One day kalau berpisah nanti bila pandang air jagung je saya sure ingat awak "


Haih rasa macam terharu, comel, sedih, tak sangka dan seratus satu macam perasaan. Aku senyum sorang-sorang. Yelah nak senyum kat siapa lagi dalam bilik air ni. Batang paip?

Dulu kat kantin, bila makcik kantin gantung plastik isi air kuning-kuning je aku selalu excited disimbah cahaya. Suka je. Jagung dan aku tak dapat dipisahkan. Ada kimia antara kita~

Sekarang susah nampak air jagung kat sekolah. Agak-agak Ama' nampak ape lagi eh dia teringat aku? Haha dia pernah cakap novel TAK SECANTIK HUSNA buat dia ingat aku. Should I take that as a compliment?

Cikgu sekolah rendah used panggil kiteorang kembar. Kembar name. Haha ape ape je lah. 

Our friendship never says goodbye :)

Aku pulak lupa ikon 'tong sampah' tu sape punya. Heheh tak senonoh betul suruh ingat dia bila tengok tong sampah :")


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha