Bicara Bumbung
Bila orang tanya status saya,
Sabtu, Jun 18, 2011 | 7:59 PG | 4 comments


Bukan status relation-ship tu dong. Ni status hati jiwa raga aku. Currently status nfHusna: Tak boleh berfikir dan menulis dengan beberapa waras. So blog pun tengok sebelah mata dan tak menumpahkan air liur lagi. Puas hati? Haha gurauuu je lah.


Setakat ni aku, Husna sihat alhamdulillah. Lingkaran nyamuk bawah mata, jerawat comel tepi dagu, rambut kusut tak tersikat serta bau kaki macam sirap limau menjadi penghias diriku. Tak hairanlah kalau ada certain perkara pelik dan agak menjengkelkan --tapi buat-buat je lah happy, happens.


 Bagi coklat kemek secara live dari poket beg kepada kawan omei aku, Muny. Sampai sekolah hujan renyai-renyai dan sejuk, dia suruh teman pi luar kelas. Bak kata Karam, alang menyeluk lumpur biar ke pangkal hidung. Terus je aku sambar beg dan bawak ke hulur hilir. Nak hand-to-hand pun malu atas nama Cadbury BlackForest. Ape kes? For your information, saya memang tak pernah makan Cadbury guna duit sendiri. Atas ihsan dan simpati orang lain je lah saya merasa Cadbury. Duit sendiri, mimpi je lah.

Birthday dah 3 minggu lepas kot, tu pun hanya Cadbury kemek ")


 2 hari ber-ketuk ketak bunyi kiteorang memaku dalam bengkel KH. Tak lupa buat Puan Gergaji yang garang dan Cik Syelek cantik. You both were awesome on that day. Haha aku memang suka masuk bengkel dan kena buat kerja kayu. Time tu lah nak tunjukkan kesepakatan dan kerjasama dalam kerja. Praktikal yang jarang nak jumpa dalam kelas. Lagipun kan, angin berumba-lumba masuk bengkel KH  Nak aje aku tidur berbantalkan penukul

Cikgu KH kiteorang nak pindah dah. Akan rindu suara kecik, kata-kata hikmah, cerita dan ke-bajetan dia. Beliau memang ada self-esteem yang tinggi haha. Tapi... tetap cikgu yang amazing bagi kiteorang


 " Saya tak berminat dengan orang sebaya lah " --Pengakuan jujur lagi naif daripada aku. Salahkan diorang yang suka buat aku malu dan tak selesa. Yang paling aku tak sangka, boleh pulak tu Lai tambah, dengan mimik muka taknak kalah dengan pak nujum buat ramalan.

" Ha'ah Husna tak sesuai dengan orang sebaya lah "

" Husna perlukan lelaki yang tinggi dan blahblah "

-- Tau lah aku ni bukan nya tinggi mana pun haihh

Paling the cannot go,

" Lelaki tu mesti 20-an, jarak 5 tahun daripada Husna "

Lai, memang nak kena kakak ni! Suka-suka perut dia je buat ramalan




Enough more? Tak boleh cerita lebih-lebih, naya kan aku. Apapun, minggu ni awesome Alhamdulillah. Kadang-kadang words cannot describe the best kan?


Diam-diam je lah. Aku menaip dalam keadaan mata kuyu dan macam taknak bukak. Aku nak buat Sains actallually #kononnya lah, tapi mata ni haaa gedik.



As a nutshell, status saya sekarang lebih berada di... (maybe this can help you HAHA poyo sikit)




saya suka jawab soalan | saya membebel | saya menjadi speechless dengan reblog



Jujur lah, sometimes stuff(s) kat internet ni buat aku nampak diri sendiri. Dan jugak, tempat aku jumpa ramaii orang dan sedar aku bukan sorang-sorang pun kat sini

Aku dalam proses kenal diri sendiri. Aku pun tak faham je dengan diri sendiri ni kadang-kadang. Aku harap those stuff adalah cermin pantulan dan cara aku nak detect meSELF :D Jom ah, buat challenge ni! Heheheh ape-ape lah aku niii

--Someone stranger said something about me. Should I take that as a compliement? Kenapa? Senyum awak manis!




wijdan-hawani:

People change, dud. And I am one of the people.



(….) senyum. Oh me  Yeah harap-harap ke arah yang lebih baik kan? Ameen


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha