Bicara Bumbung
Bermain dengan senduk
Sabtu, Jun 11, 2011 | 10:44 PTG | 4 comments
Sape yang baca blog ni dari tahun lepas, sure pernah baca entri aku masak nasi goreng. Ah malas la nak bagi link nanti korang gelak pulak tengok nasi tuu hoho. Tak silap tu time cuti jugak kan, so untuk tahun ni aku nak menaikkan legend memasak hanya musim cuti ni buat kesekian kali-nya. 



Hari ni ummi takde, ada meeting kot. Haish busy mengalahkan aku yang kena buat folio :P Untuk lunch, umi pesan suruh masa daging. Aku dengan gigihnya search daging masak merah dan mentulis kat buku english. Here we go~


Apa mung ingat ni pertandingan ratu cantik berhias segala?

Punya semangat aku masak ni sambil bukak lagu Edcoustic - Aku Ingin MencintaiMu. Berangan aku ke-seorang-an di bawak arus sungai dapur yang sementara. Semangat nih nak bagi famili makan! Haha


Bila tiba nak rasa guna lidah, haishooo sengat dia sampai tekak dan hidung. Pedas wooooo. Kalau pedas alamat nya ape? Pandai.... tanda nak bertunang. Gurauuuu

Gelabah la for sure, tenyeh-tenyeh je la nak menyimpang resipi. Letak kicap sikit, gula lima sudu, sos tiram, sos tomato takde pi tumbuk tomato. 





Entah la, no comment. Belum rasa actually. Nasib baik ummi nak balik jap lagi. Harap-harap bawak lauk lebih lalala~ Dengan ini dikonklusikan: aku fail bila masuk chapter cooking. Membako kek atau biskut boleh lahhh. Tapi, ape nak bagi anak-anak kuih almond cicah sos piping bila sarapan? T_______T"

Nak update banyak-banyak hari ini HAHA


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha