Bicara Bumbung
Perempuan sokmo kahwin lambat ops
Isnin, Mei 30, 2011 | 4:23 PG | 5 comments
Bila cakap pasal nikah or kawin ni, semua dok gah cerita. Lagi kakak-kakak awak ni haaa. Ye lah, kitorang dah nak masuk gaung puberty. Korang belum. So jangan ikut! :P

Kelas masa tu berlangsungnya subjek ; Sains. Yeah I know agak dah basi cerita ni kot sebab dah lepas berapa hari dah. Tapi nak cerita jugak! HEHE Macamane entah class boleh terbahagi kat 3 kelompok dan kelopak. Satu kelopak : bertapa kat depan dengan guru subjek tanya-tanya and share stories something macam tu la. Sukaaaa eh tanya-tanya kat cikgu Sians. Amboiii


Kelopak kedua : bertapa di belakang kelas berbincang. Ceh buat discussion. Discussion love-love. Amboiii lidah semua jadi lembut macam gummy jelly dah.

Kelompok ketiga : aku la tuuuuu *bangga Tersepit antara tengah-tengah. Kesiannnn. Duduk diam kat tempat sendiri, terpasang telinga curi-curi dengar perbualan diorang. Kononnya tak sengaja mencuri.



: Saya nak kahwin umur 23

Adi : Oh kalau macam tu saya nak 20. Awal sikit
: Awalnya! Dah collect duit ke?


Err HAHAHA Siryes tak boleh tahan gelak dah ni. Nani, please don't be too serious. Comel sangat.

OH ye, kita sebagai perempuan pun kena collect duit jugak eh? Aku keliru pulak tiba-tiba. Haihh cakap pasal benda ni, aku ni dah ready belum ek. OPSS censored! Backspace banyak kali! Alamak

Daripada end of the story macam tu je, sini aku share maklumat. Maklumat sikitttt je. Tak boleh banyak-banyak. Aku bawak umur lagi.

Rukun Nikah ada empat :
Lafaz akad
Suami
Isteri
Wali
Saksi


Korang rasa, umur berapa untuk seorang perempuan tu kahwin? Lelaki pun boleh jugakkk lah. Baru teringat, aku ada terdengar kat radio minggu lepas kot pasal perempuan kat Malaysia ni sokmo kahwin lambat. Banyak ah aku dengar feedback daripada pendengar radio tu. Sampai sekolah pun lambat. Pukul sepuluh haha. Bukan salah radio, tapi salah jalan. Dan dan je dengan topik pagi yang hot kat radio. Kus semangat 


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha