Bicara Bumbung
No euww to weird people.
Jumaat, Februari 25, 2011 | 7:16 PTG | 3 comments
Fakta : Weird people awesome seh. Weird people is limited in edition.



Wajib tengok. Five thumbs up

GET IT NOW?


Hari Jummat lagi. Tak tau la kenapa hari Jumaat banyak je benda nak dikupas. Eceh acah je.

Time tu pung pang pung pang habis kelas Sejarah. Makanya berakhirlah sesi persekolahan untuk minggu ke 32 untuk tahun 2011 dengan agak jayanya. Selalunya akan ada usrah kat surau tapi untuk Jummat yang ini tiada. Sebab ahli warga emas asrama ada latihan Malam Kebudayaan eh hei kejap tak payah lah terangkan kot. Korang pun taknak tau kan kan~

Lepas latihan bola tampar mestilah penat kan kan. Tak cukup minum air, mesti mau makan! Makan nasi lauk sayur bayam ye lah nasi bujang kan tak sampai Ringgit Malaysia 3 pun *rolling eyes*

Bila bukak je plastik sayur bayam tu, ALAMAK ADA TAUHU SEH ADA TAUHU! Oh nak cakap Husna teruja nampak tauhu lah kan. Sebenarnya tak, faktanya saya bukanlah pemakan tauhu. I'm the carnivor types.

Tiba-tiba Z cakap EY AWAK LAPAR TAK. SAYA TAK MAKAN TAUHU LAH.

MBMZ pun cakap dia tak makan tauhu seh. Pergh remaja belia Terengganu dengan Kelantan memang tak makan tauhu apa? Memang, orang tua selalu cakap tauhu atau sepupu dia air soya kalau makan masa mengandung tu confirm anak putih. Err kajian siapa seh? Desperate sungguh suruh orang pregnant makan tauhu. Takpe air soya boleh telan pun cukup putih apa.

Lagi pun comel apa bila tanya kenapa anak putih. Gah la sikit cakap anak saya putih soya tauuu. Tak ke like errr-aaa-uuu anak putih tauhu? Ooo sangat tak best.

" APA , KORANG TAK MAKAN TAUHU?! " Oooo o, Pikul dah terkejut ni.

See, dalam banyak-banyak kiteorang Pikul sahaja yang mampu telan tauhu. It's not a weird thingy kan tapi majoriti kami pun tak makan tauhu. Nampak macam pelik ah kot.

*ada kesan gigitan tikus kat border*
Sampai macamtu sekali Pikul terror pasal tauhu. Expert betul~

Tiba-tiba kan,




Woah is that really a big issue? Nak kata tak basuh tangan, Malaysia kan kaya dengan bergelen air boleh guna untuk basuh tangan. Langsung tak patut jadi isu kot. Entah Pikul ni banyak sangat sudu kat rumah agaknya. Tadi pun basuh guna ais LALALA~

h : Ey pelik sangat ke? *start dah panik ni.
p : Tak de la. Selalu kat restoran orang pakai sudu & garfu apa.
Masalahnya sekarang kat sekolah cik akak! Grr~
n : Kan pakai tangan sunnah Nabi
h : Tak biasa ah guna sudu&garfu. Ini SIRIES.
p : Tak de. Kat restoran kan memang pakai sudu garfu.
h : Eee kat restoran kan ada tempat basuh tangan.

Oh okay maybe Pikul nak cakap kat hotel kan pakai sudu garfu. Ye, kat sana pun akan pakai tangan jugak! Gasak lah takde basuh tangan pun. Mintak lah kat pakcik tu nak mangkuk basuh tangan. Tipu besar kalau takde mangkuk. Silap-silap mangkuk bertingkat seh dia bagi. Ngihaha~

Pikul best. Pikul terbaik. Saya sayang Pikul. Sebab makan tauhu dan pakai sudu. So, she is one of the weird people. (HAHA)


Takpe takpe, taknak tegur korang 5Hari 3Malam.

Listen , " World without weird people just like an icecream vanilla without sprinkle "

Jadi saya adalah sprinkle dalam aiskrim vanilla awak tau 3Q sekalian. Hehehe :P


Dia memang.  Pelikks~

Terbuntang mata bila dapat tajuk KerjaKursus Sejarah. Waa~ Korang dah dapat? Confius setiap negeri sama tajuk atau tak.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha