Bicara Bumbung
Secret of an August~
Jumaat, Januari 28, 2011 | 6:59 PG | 2 comments
Lincah aje tangan or tetikus ah apape je lah memicit link ye. Ye lah, sapa yang tak suka tau rahsia? Kenapa ye orang suka sangat dengar rahsia? Mungkin sebab rahsia tu mahal. Tak semuaaa orang tau boleh tau rahsia. Dah nama pun rahsia kan. Kalau tak dah lama letak nama Unrahsia. Sebab bukan rahsia. Ok stoppp! Bila NFHusna membebel~

Sape kat sini ahli Ogos? Hek enaaaa, lambat lagi bulan nya tapi dah riuh sekampung. LALALA~

Jom-jom koreksi [baca: korek rahsia diri] ~ Sape kata korek rahsia diri tak penting? Korek rahsia diri sangat penting sebab tu salah satu cara kenal diri masing-masing. Bila dah kenal, senanglah berunding. Ye kan, macam kawan~ Dah kenal, senyum-senyum. Dah senyum, gelak pulak. Aduh aduh~ Dah gelak, mintak tolong ajar. Bila dah ajar, sayang pulak~ Cewahhh bila dah kenal diri sendiri, senang la sikit nak hargai diri. Tak gitu?

Eksklusif sikit. Khas buat para Agustus je. Kata buat koreksi diri [konon nya lah]

OGOS
  • Mudah tertawan padanya.
  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah & bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Dahagakan pujian.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah & mudah mengamuk.
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
  • Cepat berfikir.
  • Fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin & dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
  • Suka mencari kawan
  • Suka berlawak
Ehem ehem terasa diriku begitu berharga. Iklan Downy eh. Bukan!

Lepas kenal diri sikitttttt, kita korek rahsia diri lagi.


Berbakat dalam seni lukis, hiburan & silat.

Bila haku berbakat dalam seni silat pun taktau. Kat sekolah ada kelas taekwando time darjah 3 dulu pun umi tak galakkan masuk sebab takut terpengaruh kut. Ye lah fikiran budak-budak kang habis di haiyak hiyakkk perabot rumah. Tak pepasal duit yuran taekwando yang lima ringgit diganti dengan duit pasu lima ratus ringgit. Lagipun, orang perempuannnnn~*juling mata* Entah, orang-orang kata perempuan tak elok masuk seni-seni begini. Ye ke?

Entahhh~ Yang pasti sorang mamat Ogos ni tetap kecik jugak badan dia. Tak gagah pun. LALALA~

Dahagakan pujian.

EHEM EHEM! Tekakkkku terasa begitu haus~ Tolong puji sikit. Ngahaha.

Suka berlawak.

Ah tak sure pulak. Jujurnya NFHusna ni seorang yang membosankan in case kehilangan mood. Tu memang lah kan~ Part funny.... Orang yang kenal saya je lah tau sape saya ^^,

  • Sopan santun dan mengambil berat terhadap orang lain.
  • Berani dan tidak tahu takut.
  • Orangnya agak tegas & bersikap kepimpinan.
  • Pandai memujuk orang lain.
  • Terlalu pemurah & bersikap ego.
  • Nilai harga diri yang sangat tinggi.
  • Semangat juang yang luar biasa.
  • Cepat marah & mudah mengamuk.
  • Mudah marah apabila cakapnya dilawan.
  • Sangat cemburu.
  • Daya pemerhatian yang tajam & teliti.
  • Cepat berfikir.
  • Fikiran yang berdikari.
  • Suka memimpin & dipimpin.
  • Sifat suka berangan.
  • Sangat sensitif tapi tidak mudah merajuk.
  • Cepat sembuh apabila ditimpa penyakit.
  • Belajar untuk bertenang.
  • Sikap kelam kabut.
  • Romantik, pengasih dan penyayang.
  • Suka mencari kawan
Sungguh! Saya setuju semuanya! Ngahaha~  Anda pulak, bagaimana? Ingat, koreksi diri penting untuk mengenali diri masing-masing. Penghargaan yang tinggi diberi kepada Dato' Fadzilah Kamsah sebab berani ambil risiko buat kajian seperti ni. Eh (?) Alamak... tetibe teringat Penghargaan dalam Kerja Kursus Sejarah pulak dah~

Esok nak buat study group dengan kawan Thailand. Hari ni pulak belajar buat nama Husna dalam Thai. Font Thai ni kan banyak pusing-pusing dengan bulat. Saya yang baru belajar ni memang sebijik mcm melukis la.

    Label:



    Older Post | Newer Post



    Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






    Template edit by: Faiz
    Background by: Fazeera
    Basecode by: Lettha