Bicara Bumbung
Ragam budak-budak kelas.
Rabu, Januari 19, 2011 | 5:30 PG | 3 comments
Esok Thaipusam kan. Yahuuu cuti sehari pun jadi lah. Dah berat rasanya kapasiti otak nih. Haih. Perut pun beban makan tak teratur seminggu sampai TERmuntah dengan kerelaan. Nak pi doktor, ishh susah-susah doktor je.

 Kalau la ade orang mopkan kelas....

Baru nak masuk 3 minggu sekolah, dah boleh nampak klu kesakitan, kemalapan, keperitan, kejahatan -eh over pulak, untuk jadi PMR candidates yang terbaik ^^,

Tapi orang-orang selalu kata, kesakitan dibalas dengan kemanisan. Ha gitu dong.

Untuk tahun ni, nfHusna adalah insan-insan terpilih untuk bersama dengan kawan-kawan yang..... Err, korang tafsirkan lah sendiri. Dah kekurangan vocabs bahasa melayu ni.


" Risau la tak dapat pick-up semuaa subjek. Takkan nak makan suap je. Murid cemerlang mesti berfikiran kreatif. Awak rasa-rasa apa nak buat untuk menangani masalah ni ?

" KOREK IDUNG SEBELUM BELAJAR "

Serabai! Ni jenis murid yang suka loyar buruk.

//

" Pikat dalam bahasa Thailand apa? "

" Pi... Pikat tu apa ? "
* yang handal sungguh tanya perkataan complicated sape suruh? Nadia la ni!

" Ha lain-lain, hobi awak apa ? "

" Ermm saya tak ada hobi. "
Kiteorang satu kelas dah macam ehh aaa hobi takde? Biar betul.

" Oh ha, awak suka buat apa masa lapang? "

" MEMASAK "

Ooooo. Kiteorang ada kawan Thailand. Haha dah macam 1Dunia kat dalam kelas 3Q ni.

//

Papppppppp! *bunyi hentakan buku.

" MAKKKKKK!! "
Pi la tido lagi. Cikgu mana yang suka studentnya yang tido bila dia sibuk mengajar kat depan.

//

" Well the topic for today is blablabla "

" Teacher, saya tak dapat pickup la teacher asyik speaking je. Speak la malay "

" It's okay. Nanti lama-lama dah biasa mesti awak faham "

Bagi saya kan, tak perlu kot perubahan kalau benda tu dah baik. Nak seribu daya, takmo seribu dalih. Ye ork? We just need push an effort.

Dan saya yakin, kalau dah terbiasa dengar orang speaking in English, secara tak langsung tetibe je boleh terspeaking English dengan jayanya. Percaya la.

//

Ah.

" Husnaaaaaa, bak buku jap "

" Unaaa o unaaaa, tak paham la. Camne ni! "

" Huna nemo! Tak baik eh gelakkan orang. "

" Eh usna, usna pakai spect tak cecah hidung eh. Hekkk macam nenek "


Semuaaa ni dah ragam kat kelas. Siyes kadang-kadang tertekan sebab benda-benda sekolah pun tetibe senyum sebab tengok ragam diorang. Haih 3Q, KORANG DAH LIMABELAS TAU TAK?

Sampai cikgu H cakap,

         " Kelas 3Q ni ustazah tak lupa la. Ada je macam-macam ragam diaorang tau. "

Kiteorang memang banyak tanya tau ustaz ustazah. Kadang benda tak masuk akal pun nak ditanya. Bukan apa, kami lah insan yang punya daya kemahu tahuan yang tinggi. Baik sediakan payung sebelum hujan. LALALA~

Zulaikha -yang orang Thailand tu, dia cakap muka nfHusna ni macam sepupu dia. Hakhak ada jugak la saya ni ala-ala keturunan palsu Siam. Ah boleh la tu. Yang penting, tadi dia bawak bekal nasi Thailand yang namanya Kun Min. Gitu la kot nama dia. Bedal je.

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha