Bicara Bumbung
Pengawas pendek ?
Sabtu, Januari 15, 2011 | 5:47 PG | 0 comments
Tadi budak-budak form 3 kena turun dewan. Cikgu kata nak ukur tinggi dan berat badan. Kalau korang, automatik terfikir apa? Kalau kiteorang, terus terfikir akan kena suntik atau bahasa mudahnya enjek Macam enjek-enjek semut pulak dah.

Kiteorang masih budak-budak form 3 lagi jadi perasaan takut sebagaimana perasaan seorang budak tu wajib ada. Kecut woo(!) Satu jarum panjang ditarik perlahan-lahan, ditenung, dicucuk slow-slow ke dalam daging. Grrr~

Masalahnya cikgu takde cakap nak enjek kan? Cikgu cakap ukur tinggi je lah. Otak terlebih kreatif betul la.

" NFatinHusna, ukur tinggi ! "
Diri betul-betul, kaki rapat kat dinding.

Ballerina 


Mak, 1** cm je ? Punyalah pendek~

" Husna, awak sama dengan kita 96" tiba-tiba je Nadia jerit.

Laa, budak yang selama ni orang nampak comel-comel innocent ni sama tinggi dengan haku ? *gosok-gosok mata*

Tiba-tiba Kak M yang pegang list nama cakap,

" OK, Husna paling pendek dalam kelas "

Fine. Sangat open the door! Sinonimnya straight to the point.

Kesimpulannya nfHusna dalam kelas adalah kalangan orang-orang yang comel ya kawan-kawan. Yes, We're the Sweet Short. Kan Nadia?

Tapi kalau balik kampung, semua dok kata orang tinggi. Ke korang yang tunjang sangat kawan-kawan 3Q ku oii ? LALALA~

-------

Isnin minggu depan perlantikan pengawas. Tapi cikgu dah survey kelas ke kelas dah pun untuk list kan nama-nama yang tercalon untuk jadi pengawas tu. Dan know what, NFHusna adalah salah satu daripadanya. Wai, it's unbelieveable~ 

Tengok ah nanti. Pengawas pendek bersama anda. Agak-agak kalau marah nampak comel tak? Euww~

Sebenarnya orang tak la berharap sangat jadi pengawas ni. Time form 1 dulu pun tolak mentah-mentah. Tadi Tiqa backup pun ditolak mentah-mentah balik. Pedas wuuu.

" Ustaz, Husna taknak jadi pengawas "
" Eh, sukahati saya la saya guru pengawas. Saya berhak "

Kenapa tak nak jadi pengawas?

 2 Datang sekolah pun tepat-tepat loceng berbunyi. Ni nak suruh 10 minit sebelumnya. Alasan bangun lambat? Meh dush-dush.
 2 Orang tak pandai tegur orang. Apa lagi nak marah. Melenting jauh sekali. Bukan la nak cakap orang ni lembut lemah gemalai, tapi benda-benda camni la yang rosakkan mood setiap hari. Eh, kiteorang PMR tahun ni jangan memain. Tak boleh stress-stress.
 2 Baru cakap, orang ni pendek. Orang pendek ni mentalitinya orang yang rendah diri cewahh. Kiranya macam orang pendek ni takde standard.Orang pendek jugak peratus tak diendahkan kalau marah sangat tinggi.
 2 Kalau sampai time bertugas kat tempat perhimpunan, kena jadi MC pulak dah. Ni lagi satu petala. Haila haruuuuu haruuu.. Dah la orang jenis gugup nak cakap kat umum. Kang lain dimanuskripkan, lain yang diucapkan.
 2 Pengawas kena memperagakan baju warna purple. Eee segan la pulak bergaya kat sekolah dengan warna purple. Girlish girlish gitu~

Kelebihan pulak...

 2 Ada jugak la merasa pakai baju purple. Nak kira kat almari rasa macam takde je baju kaler tuh.
 2 Boleh tukar kasut warna hitam baru. Sebab first day sekolah haritu dah tertukar kasut ngan makhluk mana ntah tak jumpa-jumpa sampai sekarang. Dah la kasut kecik. Punya la sadis kenangan hari pertama sekolah sesi 2011.
 2 Pagi-pagi time perhimpunan tak payah beratur. Diri je kat belakang sambil konon tengok barisan. Ceh macam gah la kan.
 2 Yang paling penting, ada markah untuk kokurikulum. Hahaha.

Maka, HARUS untuk nfHusna tinggi lagi. Sape ada petua nak tinggi ni ?

Ten, siap-siap. Nak jumpa doktor gigi.

Apakah??!

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha