Bicara Bumbung
Stress bila bukak laci?
Isnin, Disember 20, 2010 | 5:10 PG | 1 comments
Lepas mandi, terus semangat feel sikit macam peel fresh study 39 Science bab element compound mixture form1 tapi satu hal pulak kena tatap ikon klon mickey mouse banyak sangat. Bila Science rasa ngantuk-ngantuk, tukar Sejarah pulak. Bab Kegemilangan Melaka.

 Adik-adik, sila take note ni sebahagian persediaan anda melangkah ke tingkatan 1. Bab Melaka gemilang memang best sebab senang la kot. Fakta ringan-ringan je. Tapi bila part Kejatuhan Melaka, feel terus takde. Dengan Tok Kudin, Sultan Mutahir, Alfonso deAlberqueque ah hentam je lah nama penjajah tu haha menaikkan feel tidak keseronokan. Fakta banyak pulak tu~ Parameswara, kembalilah anda. Gemilang banyak sangat, tapi jatuh pun merudum-rudum. Ini tidak adil 96

Daripada merungut sesuatu benda yang tidak pasti, baik buat kerja lain dulu sementara menanti feel study untuk datang.

Haa 17 Pernah tak anda merungut (eh merungut jugak) susah cari barang-barang kecik? Maksud saya barang kecik seperti pakaian kecik. Ya betul 96 Sila betulkan perspektif anda terhadap pakaian kecik kerana semua orang pun pakai. Tidak perlu risau akan kehadirannya.

Barang kecik susah dicari kalau tak letak tempat yang betul dan main sepahhh je lepas pakai. Betul tak 97 Macamane pulak kalau anda simpan dia betul-betul ? Pandai anak mama. Mestila benda kecik tu senang dicari dan digali.

Alaa dah kemas nanti konfem sepah balik punye. Baik takpayah kemas. Kadang-kadang lupa nak letak mana hehehe.


* INI BUDAK BERMASALAH. PEDULIKAN DIA TOLONG.

Takpe, setiap masalah ada jalan penyelesaiannya. Use own  la! Hakhak~


Bersepah nye~ Eh ni tak boleh dibuat contoh.


Contohnya : ada satu almari yang panjang dimana terdapat  laci. Korang ada benda kecik banyak kan. Stokin Photobucket, sekap, seluar kecik dan hentah hape-hape la benda kecik seumpamanya. Lagi-lagi perempuan. Kalau boleh getah rambut nak sampai lima pastu dok garuk kepala mau simpan mana.

Dah nama perempuan kan. Getah rambut 63 itu wajib!

Pertama 2 Longgokkan semuaaaa harta karun samaada berhabuk waima tak berhabuk. Longgok jangan tak longgok. Nak memastikan mata kamu yang sebenarnya kamu memang dah terlebih benda-benda kecik. Korang je gatai nak beli. Bila dah longgok , pandai-pandai la kemas. Group kan diorang.

Jangan mengada group kan ni. Humban je kat tong sampah.

Kedua 2 Tentukan laci-laci setiap tingkat nak letak benda-benda kecik tu. Tingkat satu barang , tingkat tiga barang C pulak. Macamtu lah seterusnya.

Macamane kalau jenis barang kecik lebih banyak daripada laci 55

Let's be creative 35

Korang ambik la kotak kasut, kotak koko krunch jadi mangsa. Gunting erat-erat, buat macam bekas boleh isi barang kecik kat situ pastu letak la dalam laci~ Selesai masalah. Ada idea lain ? Haa boleh bagi cadangan. Pergh sebijik ciplak skrip tivi~

Ketiga 2  Kalau dah banyakkk sangat laci , mesti korang macam ingat-ingat lupa penempatan barang-barang kecik tu. Dah jadi masalah pulak nak belek satu-satu laci semata-mata nak cari benda kecik secoit tu. Leveh eh typing error leceh 47

Jom mulakan tindakan sekarang 6


Bahan-bahan asas yang kalerful ~

Sticker barbie yang dipotong lapan.

Bahan hiasan haha annoying nye ini budak simpan barang kemas murah tak terpakai 
(--')

Buat la ala-ala name-tag sekolah untuk laci tu. Ingat laci suka ke takde nama ? Diorang makhluk jugak mesti nak ada nama. Mari... Mari.. buat nama untuk diorang. Mesti lepas ni tak tersekat lagi kalau nak bukak laci sebab diorang dah restu.

Bismillahirrahmanirrahim ^^,



Syarat meja mesti mau sepah tu nama nya bekerja.
























Tadaa~ Buat je la tulisan ape-ape yang difahami. Nak direct pun malu jugak kan.

Ini penting supaya kalau ada kawan mai datang boleh lah gah sikit laci hakuuu ada tag nama haha. Siap ada 52 lagi wuuu kat tepi. Bintang , sticker dipotong lapan pun ada bagi memeriahkan name-tag laci. Chehhh kalau name-tag sekolah macam ni best jugak kan baru ada identiti lalala~

Apa ? Tulisan 32 lawa ? 

Mari luaskan skop kreatif kita =)



Alaa bedal je lukis-lukis. Kalau kreatif sangat, mintak tolong  siap boleh edit lagi tu. Watermark pun boleh letak. Punya canggih name tag laci die. Let's be creative :D




Yang pasti usna punye, yang sekap punye name-tag dah hilang. Warghh tak sampai satu hari dah cabut. Apa kejam sangat ke nama 'scarf' tu ? Demand betoi 47


Jangan lupa secangkir makanan dan sesuap minuman 50 Buat benda ni lapar tau! Kehkehkeh.

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha