Bicara Bumbung
=) salam terakhir
Jumaat, Oktober 22, 2010 | 6:07 PG | 5 comments
In the name of Allah.

korang , usna speechless ni !

PERTAMA : hari Khamis tempoh hari , kelas usna buat jamuan akhir tahun. Lepas tu, guru kelas kami suruh usna buat kad. Jengjengjeng Lidda , kad tu dah siap. Nak tengok sangat kan kan ? :P

--
---
-
--
--
---
--
----
--
----
---
--
--
-
----
----
 ------
-
-----
--
-----
--
--
--
---
--
----
---
----
--
-----
---
-----
-
-----
----
-
-
-
-
-
-
-
-
----
--
-
--
-
-
-
----
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
--
-
-
-

*sedih* Lidda , tiba tiba henfon buat hal. Tak boleh tranfer gambar. Ala ala sedihnya :') Lain kali ye huhuhu. Dah la usna tengah blurr. Semua prob datang pun macam pandang sebelah mata je :P Tak boleh selesai dengan otak yang under construction. Sikittttttt la. Sikit lagi macam dah ok :) terima kasih.

hint : kad tu warna peach + orange. Ustazah Maizan yang beli main card. Dia memang suka warna-warna lembut macam CheHusna. EHEM :P

Perasaan masa jamuan ? Haha mestilah best. Sebab , usna yang buat kad dan kawan-kawan tolong. Pasti ustazah suka dengan kad yihiii yhoooo :P Sampai siap mesej ustazah lagi ;

Zah, kalau tak cantik jangan sedih tau HEHEHE.*ceyhh buat gelak comel.
UM : Husna buat confirm cantik la hehe.

Tak taula ustazah pujuk ke puji ikhlas. Tapi, tak baik buruk sangka betul tak? Ekekeke jadi jom terima kata-kata manis ustazah Maizan bermaia-ramai dengan hati terbuka. Dan, usna yakin ustazah puji ikhlas :) eh korang takde niat nak bangga cuma nak menyokong kata-kata je. JE.

KEDUA : Hmm apa cerita lagi ye ? Sejak menjak ni cerita semuanya sedih dan mensedihkan. Semua macam pelik-pelik. Campur-campur. Macam ABC special campur jagung. *eh panjang bebeno description. Tapi TAK SEMUAAA. Tak semua sedih. Ada banyak lagi yang sweet dan sour. Ye, banyak sangat sweeeeeet nya :) Macam malas nak cerita , korang fikir-fikirkan dan selamat beramal ye :P
KETIGA : Hari ni Jumaat , mula-mula ummi kata takpayah sekolah sebab nak kemas baju. Tapi adek usna ni haaaaaaaa ngade ngade nak jugak pergi sekolah. Terpaksa baba hantarkan , agak janggal dan lain sebab ummi yang selalu hantar kami kan. Nak tau apa yang best ? Baba suruh bawak Upin bawak sekali HAHA. Comel gilaaa :) Dia comel , betul betul comel! Dia tido kat kaki bila kiteorang dah sampai sekolah. Nasib naik tak over excited kat sekolah ~.~

Korang tau tak ?
" Kiteorang lambat sampai sekolah ==" "


SEBAB ? Dah bertolak lambat pastu bangun lambat pastu Upin macam bising miaw miaw melambatkan pemanduan (takde kaitan) pastu beli roti kejap pastu berbual kejapppppp je dengan acik kedai roti tu pastu jam hehehe. *pronouns JEM bukan jam tangan ~.~ ekekeke.

Ye, kiteorang sampai pukul 8:** ekekeke tu pun kira awal sebab masih perhimpunan ustaz berucap dengan panjang. Dan , semua kawan bising nak pukul-pukul usna sebab usna semalam usna cakap tak datang tapi tak alih-alih datang haha. Memanglah terkejut kan! Sebab diorang kan sayang usna lalalala~ thanks korang <3

KELIMA : (sengaja buat kelima bagi nampak kelainan :P) Hari ni banyak sangat kejadian best dan manis. Manis macam apa ye ? Manis macam teh tarik. Teh tarik tu banyak kalori tauk? Ekekeke pengajaran : Kurangkan penggunaaan teh tarik ~.~

Lepastu ustaz Ghazali yang comel suruh kemas meja sebab nak exam kan. Balut-balut semua pastu angkat meja pergi bawah kat dewan dengan kerjasama. Usna dengan Ad takde keje angkat kerusi macam main kereta. Konon-konon kat jalanraya. Siap ada traffic light , selekoh , kenderaan berat terbabas sebab ada orang halang. Ya Allah apa keje la budak2 ni ~.~ APA YANG PENTING ? KERJASAMA! :P

Bila dah siap semua , main-main kejap kat dewan. Tiba-tiba ..
" Husna, ada something nak bagi awak "
Usna diam. Angkat kening je :P " Ye , apa nye ? HEHEHE  "

Ad keluarkan vcd Sami Yusuf.....


actually bukan ni cover dia tapi warna biru. entah tak jumpa kat google ~.~

Usna baca dia punya list lagu. Best..... Macam-macam lagu ada. Ada 15 la ^^
Meh usna listkan lagu dia mana yang usna ingat.

* My Ummah
* For The Of My Life cehh!ni Maher Zain :P
* Try Not To Cry
* Mother

INI JE YANG USNA SEMPAT. SEKALI IMBAS JE ~.~

Tiba-tiba, air mata mengalir. Terimakasih sangat Ad. :') Ahibbuki fillah ^^ sekali TETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT , semua kongsi air mata dengan saye. alamak terharunya. Dahlah diorang buat backgroud lagu ni :') 

dah tu, ustaz Ghazali nampak. alamak habis ustaz rampas...... Sebab ustaz nak dengar kat kereta ekekeek :P minggu depan ea ustaz pulangkan. siap pesan lagi jangan hilang.

" USTAZ! Saya bagi ni ustaz doakan saye eh exam nanti :) "

" Saye sentiasa doa ^^ " * terus ustaz seluk kocek simpan vcd tu.







=) KORANG ! Percaya tak pagi esok ummibaba bertolak dah ke Senai Airport. :') doakan usna kuat thehehehe. Sejak kebelakangan ni emotional betul. Ok dah shhh shhhh :')

p/s; Usna dok rumah makcik nanti. Tapi usna taktau boleh update camana. Tak dapat bayang lagi suasana kat rumah makcik cemana. So Husna.............

SELAMAT DATANG KE DUNIA BARU :)

siyes, mesti rindu blogger punya lah. wassalam ^^

sape2 nak dengar citer meh ym. ekeke :P gurau2. siyes ttibe rindu ym =='

Label: , , , , , ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha