Bicara Bumbung
=) salam terakhir
Jumaat, Oktober 22, 2010 | 6:07 PG | 5 comments
In the name of Allah.

korang , usna speechless ni !

PERTAMA : hari Khamis tempoh hari , kelas usna buat jamuan akhir tahun. Lepas tu, guru kelas kami suruh usna buat kad. Jengjengjeng Lidda , kad tu dah siap. Nak tengok sangat kan kan ? :P

--
---
-
--
--
---
--
----
--
----
---
--
--
-
----
----
 ------
-
-----
--
-----
--
--
--
---
--
----
---
----
--
-----
---
-----
-
-----
----
-
-
-
-
-
-
-
-
----
--
-
--
-
-
-
----
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-

-
-
-
-
--
-
-
-

*sedih* Lidda , tiba tiba henfon buat hal. Tak boleh tranfer gambar. Ala ala sedihnya :') Lain kali ye huhuhu. Dah la usna tengah blurr. Semua prob datang pun macam pandang sebelah mata je :P Tak boleh selesai dengan otak yang under construction. Sikittttttt la. Sikit lagi macam dah ok :) terima kasih.

hint : kad tu warna peach + orange. Ustazah Maizan yang beli main card. Dia memang suka warna-warna lembut macam CheHusna. EHEM :P

Perasaan masa jamuan ? Haha mestilah best. Sebab , usna yang buat kad dan kawan-kawan tolong. Pasti ustazah suka dengan kad yihiii yhoooo :P Sampai siap mesej ustazah lagi ;

Zah, kalau tak cantik jangan sedih tau HEHEHE.*ceyhh buat gelak comel.
UM : Husna buat confirm cantik la hehe.

Tak taula ustazah pujuk ke puji ikhlas. Tapi, tak baik buruk sangka betul tak? Ekekeke jadi jom terima kata-kata manis ustazah Maizan bermaia-ramai dengan hati terbuka. Dan, usna yakin ustazah puji ikhlas :) eh korang takde niat nak bangga cuma nak menyokong kata-kata je. JE.

KEDUA : Hmm apa cerita lagi ye ? Sejak menjak ni cerita semuanya sedih dan mensedihkan. Semua macam pelik-pelik. Campur-campur. Macam ABC special campur jagung. *eh panjang bebeno description. Tapi TAK SEMUAAA. Tak semua sedih. Ada banyak lagi yang sweet dan sour. Ye, banyak sangat sweeeeeet nya :) Macam malas nak cerita , korang fikir-fikirkan dan selamat beramal ye :P
KETIGA : Hari ni Jumaat , mula-mula ummi kata takpayah sekolah sebab nak kemas baju. Tapi adek usna ni haaaaaaaa ngade ngade nak jugak pergi sekolah. Terpaksa baba hantarkan , agak janggal dan lain sebab ummi yang selalu hantar kami kan. Nak tau apa yang best ? Baba suruh bawak Upin bawak sekali HAHA. Comel gilaaa :) Dia comel , betul betul comel! Dia tido kat kaki bila kiteorang dah sampai sekolah. Nasib naik tak over excited kat sekolah ~.~

Korang tau tak ?
" Kiteorang lambat sampai sekolah ==" "


SEBAB ? Dah bertolak lambat pastu bangun lambat pastu Upin macam bising miaw miaw melambatkan pemanduan (takde kaitan) pastu beli roti kejap pastu berbual kejapppppp je dengan acik kedai roti tu pastu jam hehehe. *pronouns JEM bukan jam tangan ~.~ ekekeke.

Ye, kiteorang sampai pukul 8:** ekekeke tu pun kira awal sebab masih perhimpunan ustaz berucap dengan panjang. Dan , semua kawan bising nak pukul-pukul usna sebab usna semalam usna cakap tak datang tapi tak alih-alih datang haha. Memanglah terkejut kan! Sebab diorang kan sayang usna lalalala~ thanks korang <3

KELIMA : (sengaja buat kelima bagi nampak kelainan :P) Hari ni banyak sangat kejadian best dan manis. Manis macam apa ye ? Manis macam teh tarik. Teh tarik tu banyak kalori tauk? Ekekeke pengajaran : Kurangkan penggunaaan teh tarik ~.~

Lepastu ustaz Ghazali yang comel suruh kemas meja sebab nak exam kan. Balut-balut semua pastu angkat meja pergi bawah kat dewan dengan kerjasama. Usna dengan Ad takde keje angkat kerusi macam main kereta. Konon-konon kat jalanraya. Siap ada traffic light , selekoh , kenderaan berat terbabas sebab ada orang halang. Ya Allah apa keje la budak2 ni ~.~ APA YANG PENTING ? KERJASAMA! :P

Bila dah siap semua , main-main kejap kat dewan. Tiba-tiba ..
" Husna, ada something nak bagi awak "
Usna diam. Angkat kening je :P " Ye , apa nye ? HEHEHE  "

Ad keluarkan vcd Sami Yusuf.....


actually bukan ni cover dia tapi warna biru. entah tak jumpa kat google ~.~

Usna baca dia punya list lagu. Best..... Macam-macam lagu ada. Ada 15 la ^^
Meh usna listkan lagu dia mana yang usna ingat.

* My Ummah
* For The Of My Life cehh!ni Maher Zain :P
* Try Not To Cry
* Mother

INI JE YANG USNA SEMPAT. SEKALI IMBAS JE ~.~

Tiba-tiba, air mata mengalir. Terimakasih sangat Ad. :') Ahibbuki fillah ^^ sekali TETTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTTT , semua kongsi air mata dengan saye. alamak terharunya. Dahlah diorang buat backgroud lagu ni :') 

dah tu, ustaz Ghazali nampak. alamak habis ustaz rampas...... Sebab ustaz nak dengar kat kereta ekekeek :P minggu depan ea ustaz pulangkan. siap pesan lagi jangan hilang.

" USTAZ! Saya bagi ni ustaz doakan saye eh exam nanti :) "

" Saye sentiasa doa ^^ " * terus ustaz seluk kocek simpan vcd tu.







=) KORANG ! Percaya tak pagi esok ummibaba bertolak dah ke Senai Airport. :') doakan usna kuat thehehehe. Sejak kebelakangan ni emotional betul. Ok dah shhh shhhh :')

p/s; Usna dok rumah makcik nanti. Tapi usna taktau boleh update camana. Tak dapat bayang lagi suasana kat rumah makcik cemana. So Husna.............

SELAMAT DATANG KE DUNIA BARU :)

siyes, mesti rindu blogger punya lah. wassalam ^^

sape2 nak dengar citer meh ym. ekeke :P gurau2. siyes ttibe rindu ym =='

Label: , , , , , ,

Budak baik pun kena jugak ke ?
Jumaat, Oktober 15, 2010 | 6:55 PG | 4 comments
In the name of Allah Ar-Razzaq.

Sempena hari Jumaat yang mulia , maka balik sekolah boleh enjoy :P Maka.............. yeay kita ke shopping mall. Untuk apakah ? Haha ya mari kita beli waffle untuk perut. Yelah , dalam perut ada kantin. Nak buat macamana AN AN. Wafffffle untuk perut ditaja oleh , ummi kami yang baik hati.

Mula mula , memang usna taknak turun dari kereta. Niat dihati nak tunggu je macam raja menunggu makanan. (Ceyhh dengar macam sakan nak enjoy je tadi) Tapi kan boleh pula tadi nampak kembar tak seiras di tepian meletak kereta.

Wah nampak macam gah je. Nampak macam konvoi Alza secara berjemaah untuk ke kenduri kahwin tapi lapar sangat maka harus beli waffle kejap.

KORANG, JANGAN TEKA ALZA MANA. YANG PALING COMOT ADA KESAN BULU DEBU TU KITEORANG PUNYA. DAH TAHU SHH SHH AJE.

Ceyhh dah alang menyeluk waffle , biar masuk ke mulut. Jadi , haruslah usna ikut sekali ke shopping mall yang rahsia sangat tuuu semata-mata nakkan wafffffle. Apakah ? Demi waffle sanggup pergi ke shopping mall padahal banyak lagi gerai jual apam balik kukus special -.-

MOTIF BELI WAFFLE : SENGAJA NAK SINGGAH SHOPPING MALL TU. -.-



Warung waffle tu kat bahagian luar , tapi......


Tiba-tiba kan !

Alamak menghilang pulak dah ummi dan uma ni. Lain tak bukan mesti masuk dalam tengok barang. Adik usna tu dari hari Selasa mengidam nak beli seluar track. Dia tu cerewet , taknak yang ada getah kat pangkal. Eh tiba-tiba perasan kita serupa lah =="

Dalam shopping mall , paling usna suka ialah : MELIHAT KASUT. sebab kasut zaman sekarang macam macam jenis. Ada bertali , terbukak , kasut mulut buaya , kasut mulut itik , jenis yang kena masuk dari bawah dan jenis yang zip. Nasib baik tak ada talipinggang. Perkara terang di sini ialah ; usna mentengok je kasut tapi tak beli ye. Merengek nak beli tapi tak beli ye. TERINGIN nak beli tapi poketnya ya ampun nipis ye.

Lagi satu rahsia keseronokan shopping mall ni , dalam tu ada akuarium ikan untuk saja tayang percuma untuk pelancong yang tak pernah tengok ikan besar. Tapi sampai sekarang usna pelik kenapa akuarium dia hijau :P Buat mata macam samar-samar nak nampak ikan tu HEHE. Bak simpulan bahasa , mata ikan. EH (?)

Sebelah akuarium tu pulak , ada restoran haiwan kesayangan. Macam-macam menu haiwan ada kat situ. Contohnya burung , landak , rabbit serta kucing. Tidak lupa juga spider. Eh ha ada juga ikan tau kawan-kawan. Rugiii kawan-kawan tak datang. Haziq dah pergi , kawan bila lagi ?


Hobi baru : record video. Sebab sifat video ni macam snap kejadian tu sendiri. Rasa macam lebih feeling kalau tengok balik. Rasa aura tu muncul cehcehceh. Kenyataan : dah lebih 40++ kot video dalam henfon. Kandungan dirahsiakan. Ada masa kita cerita lagi.
Ceyhh maksud tersirat : TERINGIN NAK ADA HANDYCAM :)

Untuk makluman tuan dan puan , usna record video tu macam restoran haiwan tu usna yang punya. Sampai ummi & uma naik tak suka. Ye , diorang pergi tinggalkan usna yang keseorangan innocent je cakap sorang-sorang dengan menatang-menatang tu macam diorang jawab balik je kan -.- Rasa eeeeeee bengang wooo bila toleh toleh belakang " Ehh ehh err err mi .. mi... ma... " Macam anak kecik kesesatan ibunya :*( Siyesly rasa malu sebab orang pandang slack okay.

Cari punya cari , tudiaaaaaaaih tu ummi dan uma jauh di nun sana membelek baju. Ceyhh sampai hati hampa. Takmo kawan. Tengok baju lupa cheq. CISCISCIS ~ Disebabkan mereka terlalu jauh plus usna pulak memang jalan gaya wanita kedua terakhir agak lambat dengan baju sekolah, jadi usna sangat ketinggalan di belakang. Sampai satu part dekat pakcik-pakcik pengedar surat iklan yang kejar orang tu , tengok orang slack macam tak pernah tengok budak perempuan berpakaian sekolah. Tau tak diorang tegur apa ? Selang 3 saat diorang tenung slack , berkatalah satu daripada mereka...

" OOOOO PONTENG SEKOLAH YA ? "

Ceyh cakap macam orang luar negara tapi nak tegur jugak. Shin shinnn sana , tak baik menegur anak gadis berpakaian sekolah. Biasalah kan , terserlah malaysia ni sifat kemarahan keramahan. Jadi pak Tam ni bersifat nak jugakkk ikut gaya keramahan malaysia. Kejap, entah2 pak Tam orang Melayu utara wargh sia sia terTERTER beliau tadi -.- apapun , FIKIR POSITIF : dia ambil berat kebajikan pelajar sekolah yang dicurigai memponteng sekolah. betul tak ? AN! AN!

Isk , 

MALUUUUUU NYA kena tegur macamtu. Dengan pegang handphone hasil rakaman video menatang tadi , gaya macam betul-betul budak ponteng sekolah pegang hanfon bagitau member2 lokasi shopping mall tu kat mana. EHEM , gaya macam ada pengalaman. Eh tak tak , saya budak baik :P Angkat kain sidai sendiri lah pulak =="

Apapun , terima kasih ye pak Tam yang misteri sebab menegur walaupun saya tak salah pun -.-





Soalan minggu ini : muka innocent macam ni ada iras-iras macam budak pemonteng sekolah ke ? Apela , sikit punya baik ni cakap ponteng sekolah. Taknak kawan pak Tam.

Sebab taknak habis-habisan dicop pelajar ponteng , sanggup tulis panjang kat blog sendiri ==" anak siapakah ini ? anak ummi dan baba :) usna memang jenis suka cerita panjang tau. harap maklum hihihihihi. :P
Korang , due date ummi dan baba terbang makin melambai. Kertas exam pun macam terselak-selak kena angin girang dekat husna. Seram betoiii lah. Usna memang jarang update tau sekarang. ^^ terima kasih. Anggap entri ni usna ingat sangattttt kat korang. Siyesly , blog sentiasa tersembul sembul kat tingkap imej otak usna. Cuma tangan tak berkesampaian je nak tekan butang 'Sign in'. Apapun , ingat husna dalam doamu tau tau ^^

p/s ; korang , kalau ada cerita motivasi atau motivation quotes kan emel kan kat izumi_donut@yahoo.com boleh ? usna tengah cari kata-kata semangat ni. thanks ^^

p/s; gaya method tulisan usna dah lain sikit. siap caps lepas titik -.- jenuh betoiiii. korang suka macamni atau yang dulu ? jengjengjeng.

Label: ,

mari kerat kerat jari....
Khamis, Oktober 07, 2010 | 6:08 PG | 3 comments
In the name of Allah.

ok , fuh fuh fuh. tengah cari udara udara segar dan mood sihat nak menaip nih.. lamew gilew tak hupdate kan kan *bahasa zaman skarang :P kawan kawan sekalian , usna tengah baru lepas mandi n solat ni. harap maklum kalau kalau macam comelss ke bahasa kan ha tu tandanya segar bugar dari toilet.

korang , siyesly ada banyak benda nak cerita tau tau. since raya tu kan tak cakap cakap lagi. haha waa waa rasa macam kawan lama yang tak jumpa 5 tahun pastu tetibe terjumpa balik macam jejak kasih -.- eh , usna taip ni laju laju tak reverse check spelling balik sebab semangat sangat tau. tsktsk terharu nye lahai..

disebabkan masa sangat mencemburukan , usna cuma nak jawab tag tag panas dari kawan blogger yang comelss sentiasa tak jemu jemu pada usna yang tak hingat dunia blog -.-

hanies twisties & cekuna kembar una:P


Ada Rahsia Kecantikan Tak?
T__________T *sedih. tak ada la awak. tapi usna lagi suka yang semulajadi punya :) contoh macam letak telur , ais , timun dan apa-apa yang rasa perlu. kalau letak mee goreng boleh tak ? usna tak pakai benda branded. usna ni kan kampung -.-

Bagi Anda,siapa paling handsome dalam kumpulan SUJU?
SUJU pun cheq tak kenal jang -.-

Siapa BFF anda?
BFF ? semuaaa satu sekolah. boleh TAK TAK ? ^^

Siapakah Idola Anda?
Hilal Asyraf , encik MA saye hikkhikk *gelak jin. ayah lah :)

Moto hidup anda?
apapun yang terjadi dalam dunia aku , aku ada Dia ^^ Dia je yang boleh aku ngadu.

jeera

one Write 5 interesting facts about the person who gave u this award
- blog die warna2 warni comelssssss
- jeera tulis dia ketot! muehehe sama la kita jeera! yeay give me five:)
- siyesly , jeera terer edit blog ^^
- AAAAAAA!! *jerit keterujaan. dia ada kawan bernama fathin husna. what a nice name here lalala
- oww jeera comel ^^

two Write down 10 interesting facts about yourself and your hobby
ha ni best :)
- usna suka mandi lama-lama kat bilik air muehehe. orang dalam rumah sukaaaa nao perlisoh mandi cepatt cepattt la soh mandi 10 minit je. usna pun pelik apa yang lama nya usna mandi entah entah.
- sukaaaa sangat minum air kosong sampai rebut rebut ngan kawan jiran selang 2 buah kerusi -.-
- hobi ? suka snap gambar kucing kucing buat gaya. sekor dok tunjuk punggung , sekor dok duduk letak tangan kat meja macam ni meja dia, sekor tidur atas jag air , sekor tiba tiba datang buat mata tigasegi nak tido -.- pstu konon macam friendly panggil dorang sayang , kenapa ? lapar ye sayang ? -.- dah sah sah dorang lapar kan.
-  dulu usna tak suka makan. biasa la budak kecik. ayah usna la selalu paksa makan sampai pernah sekali nak terkeluar balik nasi mihiihihih :P kalau balik kampung acik acik selalu target nak pegang picit picit badan rasa tulang keping. -.- tapi sekarang usna dah kuat makan dah tau tau ngehehehe siap mintak resipi lagi kat acik acik.
- dulu kecikecik ayah usna memang suruh tido awal ha tido pukul 9 lagi. slack betul dah lah cerita best best macam mr.bean tersiar dengan jayanya pukul 9. saja je suruh kamii tengok berita. usna ni otak jahat bergeliga kan usna sanggup pergi dapo sengaja laung tekannn dalam bagi ayah kat luar dengar  "UMMI NAK SUSU " jadi boleh la tido lambat sikittttt sempat jugak la jeling kat tivi ekekeke.
- usna suka subjek matematik :) yaaa hidup matematik! :P
- minat fotografi. ini SEMUAAAAA gara-gara adik ummi , paksu :) terima kasih paksu. fotografi kan , buat kita kenal dunia tau ^^
- sukaa bukak music files dalam handphone :) best je dengar nasheed.




tiga Pick your most 10 deserving recipients and describe them.
semuaaaa social network internet-mates. korang semuaa superb! :) korang , buat usna ramai kawan muehehehe :P

tag ditujukan kepada ;
semuaaaa yang kenal usna ehemmmm. ni tanda usna ingat korang. INGATTT :)

--------------------------

keterujaan minggu ini : BETULKE justin bieber 51 tahun ? haha siyes rasa nak pitam bila dengar. -.- bersyukur sangat usna tak pernah minat dia. oh oh oh aaaaaa~

berita hangat minggu ini : MASUK KELAS je , member tegur " ey husna nape semangat sangat bawak kueh ? "  *terus gelak. eh hai , SYAWAL BELUM HABIS makcik. tak salah pun kan. kan awak jugak yang semangat nak sikitt kueh belanda. heheheh tak , saja bawak kueh ke sekolah nak menggembirakan hati kawan kawan. salah ke ?

perkara pelik minggu ini : SEKOLAH TAK CUTI pun sempena PMR ni , tapi kelas kosong macam diorang pulak yang PMR ~.~ tak , korang bertuah sebab dapat jimat air liur tak bercakap.

perkara best minggu ini : husna baru dapat raya harini hikkhikkk. 

korang , TERIMA KASIH. sebab ? takde sebab. HEHE

currently usna akan jarang berinternet. kemalasan , ketiadaan moodan , kepencarian mood study , kemahuan konsentrasi , keterujaan memecah rekod tidak berinternet adalah sebab sebab yang tak dapat dielakkan.

pengumuman TEBRARU : usna exam 25 oktober nih. sentiasa iringi doa korang tau ^^ dan , insyaAllah ummi baba akan bermusafir kat Tanah Suci tahun ni ngehehe , berangkat 23 oktober ni. T______T usna dok rumah makcik usna..yeay yeay boleh belajar masak lalalala -.- usna pun tak sure la cuti ni usna berinternet ke tak :) macam malas je -.- hehe jadi faham faham je la..haish dah bagi hint tuh..

ESOK , sekolah buat majlis hari raya. shhhh , tau la lambat :( ni sibuk sibuk nak pakai baju apa. malasnya -.-


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha