Bicara Bumbung
sedar tak nak exam ni ?
Selasa, September 14, 2010 | 6:11 PG | 7 comments
In the name of Allah Ar-Rahim.

3 hari kat kampung. sehari takde internet connection. genap 4 hari tak berinternet :) esok , nak sekolah. fuh ~


pagi tadi ayah usna nak pergi keja , ayah suruh teman uma ! ye TEMAN ye. teman sesi mengajar dan belajar serta pembelajaran yang patut. kalau dia tak faham , usna lah yang kena ajar beliau menjawab soalan :)

nak tau kenapa ? plis cakap nak tau ;P

yes yes , beliau akan EXAM minggu depan. teka ? 6 HARI LAGI -.-

terus usna teringat zaman usna amek exam 2008 dulu.....

EH ! boleh refer sini kot. http://una0una.blogspot.com/2010/07/mengulangkaji-memori.html

tapi yang lagi usna ingat , nak dekat-dekat exam ada cuti seminggu kan bulan Ogos. pastu balik kampung. tapi sadis wooo balik kampung tak boleh main. sebab puasa pastu ayah suruh buat latihan je.

pernah sekali lepas sahur je kena dok atas meja pastu buat latihan. anak-anak buah usna kacau bual-bual kan. usna pun layan jee muehehe gelak-gelak lagi dengan diorang. ;P tiba tiba ,

" HEMM ATEN ! "

gulp , ayah marah...... :( tsktsk. ayah tak tengking tapi ayah tekan suara. hehehe sedih biasa lah kan kecik-kecik. terus berkolam kolam mata airmata usna. bila ingat-ingat sedih tuuu tapi ayah sayang saye ngee :)

ahaa perkara sama berlaku dengan uma , my adek. winkwink ;) don't worry Ma , jap gi mu gegar rumah dengan result mu tu ! oke oke ? *walaupun banyak main ahaha ;P

jujur , usna bukan nya pandai. ah sekarang dengan dulu sekali. ingat lagi masa darjah 5 nak amek report kad kat sekolah. .


cekgu : husna ni , tak pandai. tapi rajin. sebab tu boleh berjaya.

// TERSENGIH ~

EHEM !! cis cis istighfar usna. takmo berlagak tau :) ye , usna memang tak pandai. tapi rajin. cis cis cehh , rajin buat homework je. nak ulangkaji malas sikitttt. heheh malas sikitttttttt je boleh ? ish risau betul lah dengan aku ni. nak rajin macam dulu boleh tak ? masuk menengah masa macam terhad. semua kerja nak buat , last last hampir terbiar. sedih la pulak.

KEJAP !


uma cuak cuak nak cover cuak konon tanye lah.

U : weh ten , mu dulu masa nak exam ada main game ?
: * geleng~
U : hah ?? main blog ke apa ke ?
: manede ! time tu ku mana ada blog.
U : ha ye ke ? abes main internet ke apa ?
: oiit time tu takde internet la ! komputer pun takde.
U : hoho wakaaa eeee TAK BEST NYE.
: tak heran ~



dah puas ejek lama - lama ........


U : abes tu tengok tivi ke apa ke ?
: * geleng lagi. time tu ku dok bilik je berangan sesorang ! * gelak kecik
U : eee best nye ! mesti mu buat latihan
: EHEM lalala~ ha'ah memang best ahaha. 
U : tak heran ~ 
: ummi , dulu ten masa darjah 6 memang pendiam kan ? tak cakap sangat.

// UMMI ANGGUK

see ? usna time darjah memang pendiam. sekarang banyak cakap hohoho.

apepun , GOOD LUCK ye Uma. :) caya ah kat mu kay ^^ mu leh buat nye insyaAllah.






kami memang kuat gaduh dulu. sekarang tak muehehe. kan kan ma kan ? and siryesly , saya dah rasa kemanisan tu :)


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha