Bicara Bumbung
sedar tak nak exam ni ?
Selasa, September 14, 2010 | 6:11 PG | 7 comments
In the name of Allah Ar-Rahim.

3 hari kat kampung. sehari takde internet connection. genap 4 hari tak berinternet :) esok , nak sekolah. fuh ~


pagi tadi ayah usna nak pergi keja , ayah suruh teman uma ! ye TEMAN ye. teman sesi mengajar dan belajar serta pembelajaran yang patut. kalau dia tak faham , usna lah yang kena ajar beliau menjawab soalan :)

nak tau kenapa ? plis cakap nak tau ;P

yes yes , beliau akan EXAM minggu depan. teka ? 6 HARI LAGI -.-

terus usna teringat zaman usna amek exam 2008 dulu.....

EH ! boleh refer sini kot. http://una0una.blogspot.com/2010/07/mengulangkaji-memori.html

tapi yang lagi usna ingat , nak dekat-dekat exam ada cuti seminggu kan bulan Ogos. pastu balik kampung. tapi sadis wooo balik kampung tak boleh main. sebab puasa pastu ayah suruh buat latihan je.

pernah sekali lepas sahur je kena dok atas meja pastu buat latihan. anak-anak buah usna kacau bual-bual kan. usna pun layan jee muehehe gelak-gelak lagi dengan diorang. ;P tiba tiba ,

" HEMM ATEN ! "

gulp , ayah marah...... :( tsktsk. ayah tak tengking tapi ayah tekan suara. hehehe sedih biasa lah kan kecik-kecik. terus berkolam kolam mata airmata usna. bila ingat-ingat sedih tuuu tapi ayah sayang saye ngee :)

ahaa perkara sama berlaku dengan uma , my adek. winkwink ;) don't worry Ma , jap gi mu gegar rumah dengan result mu tu ! oke oke ? *walaupun banyak main ahaha ;P

jujur , usna bukan nya pandai. ah sekarang dengan dulu sekali. ingat lagi masa darjah 5 nak amek report kad kat sekolah. .


cekgu : husna ni , tak pandai. tapi rajin. sebab tu boleh berjaya.

// TERSENGIH ~

EHEM !! cis cis istighfar usna. takmo berlagak tau :) ye , usna memang tak pandai. tapi rajin. cis cis cehh , rajin buat homework je. nak ulangkaji malas sikitttt. heheh malas sikitttttttt je boleh ? ish risau betul lah dengan aku ni. nak rajin macam dulu boleh tak ? masuk menengah masa macam terhad. semua kerja nak buat , last last hampir terbiar. sedih la pulak.

KEJAP !


uma cuak cuak nak cover cuak konon tanye lah.

U : weh ten , mu dulu masa nak exam ada main game ?
: * geleng~
U : hah ?? main blog ke apa ke ?
: manede ! time tu ku mana ada blog.
U : ha ye ke ? abes main internet ke apa ?
: oiit time tu takde internet la ! komputer pun takde.
U : hoho wakaaa eeee TAK BEST NYE.
: tak heran ~



dah puas ejek lama - lama ........


U : abes tu tengok tivi ke apa ke ?
: * geleng lagi. time tu ku dok bilik je berangan sesorang ! * gelak kecik
U : eee best nye ! mesti mu buat latihan
: EHEM lalala~ ha'ah memang best ahaha. 
U : tak heran ~ 
: ummi , dulu ten masa darjah 6 memang pendiam kan ? tak cakap sangat.

// UMMI ANGGUK

see ? usna time darjah memang pendiam. sekarang banyak cakap hohoho.

apepun , GOOD LUCK ye Uma. :) caya ah kat mu kay ^^ mu leh buat nye insyaAllah.






kami memang kuat gaduh dulu. sekarang tak muehehe. kan kan ma kan ? and siryesly , saya dah rasa kemanisan tu :)
Biskut raya tahun ni.
Rabu, September 08, 2010 | 10:05 PTG | 9 comments
In the name of Allah.

11 : 37 pagi..
sekarang : baru lepas mandi ^^

Hormati orang lain , maka orang lain akan menghormatimu

tahun ni agak pecah rekod dalam raya sebab tahun sebelumnya selalu buat kueh sikit je. tahun ni ada peningkatan banyak la jugak * masalahnya banyak ke ?. ada sampai tahun tu buat satu kueh je pun. tu pun bila esok nye dah raya. haha yang lain semua kueh tunjuk je.

certain cikgu ada cakap macam ni tau sebelum cuti tu ,

" SKARANG NI FIKIR EXAM DAH TAK PAYAH FIKIR RAYA. KUEH RAYA PUN TAK PAYAH FIKIR "

haha siyes terasa. sebab niat di hati dah azam bulat-bulat nak buat kueh seminggu tu.

cekgu ada cakap lagi ,

" ORANG SKARANG NI SENANG JE. BELI KUEH PASTU DAH. ORANG DULU-DULU SEMANGAT BUAT KUEH. PUN GUNA BARANG TRADISI JE "

cekgu ni kira veteran jugak la , dah berumur. siap bagitau lagi time dia kecik-kecik tolong ummi buat bahulu guna barang tradisi. macam acuan tembaga gitu.

tiba tiba kan ada sorang makhluk ni mengaku dia buat kuih kat rumah.

" APA ???? AWAK BUAT KUEH ?? HABIS RANAP DAPUR "

see , betapa cekgu ni memandang rendah kepada kami yang dahagakan pujian. kami terasa cekgu :(




// TAK KIRA LAH , NAK BUAT KUEH JUGAK !


OAT BERMADU

ISNIN : bahan-bahan biskut memang short masa tu. maklumlah first day dalam minggu bercuti :P so ni je lah yang simple mimple boleh buat. simple pun haru jugak kalau dah buat sorang-sorang.

haha tapi yang best , adek usna suka sampai tambah-tambah 4 kali ;P

" EH , SEDAP LAH MU BUAT. MANA LAGI ??? HA SIKIT NYE MU BUAT :( "

padan muka. tahu makan je , tolong taknak.

takpe , ada masa sebelum esok. jom lah buat. senang je semudah makan dan ngap ngap.




bahan-bahan "/>cornflakes diramas
mentega
gula perang
oat atau nestum

campur je semua bahan pastu potong bagi petak. tapi usna ni kan mengada gedik pulak tu letak dalam cup. hehehe.

ha bakar tak payah lama-lama ye. sebab bahan-bahan tu semua memang auto dah masak.


BISKUT ARAB

  SELASA : dah pergi membazirkan fulus pagi tu. balik rumah je sanggup jugak buat biskut arab ni. semangat ? kenapa ye ?

sejarah nye begini...

ummi n baba masa baru nikah duduk berduaan je kat Terengganu. masa raya ummi used buat biskut arab ni sebab favourite ayah usna tau. dah nama pun duduk berduaan alamak terlebih pulak buat kuih nya. ummi sampai story lagi sempat tertido bila uli doh nye haha :) dah banyak , ummi bawak lah biskut ni menjelajah ke Johor and Kedah bagi saudara mara merasa biskut air tangan pengantin baru ni hoho :P

sejak tu lah , tengok ummi je diorang tertingat biskut arab. asal raya je , mesti tanya pasal biskut arab. masa tu kat kampung .....

" tak buat biskut arab tahun ni ? "

" * gelak kecik. tak kot , DIET "

secara drastik makcik saye gelak. DIET tuuuu ! hahaha macam tak pernah dengar taknak buat biskut sebab diet. agak pelik pulak rasa.

" laa tak buat ke. kami tunggu ni biskut arab setiap tahun selalu buat "

usna dengan ummi terdiam. apa salahnya buat kan untuk tahun ni. bagi makcik pakcik n keluarga macam dulu. :)



bahan-bahan"/> minyak sapi
gula
tepung gandum
kacang tanah goreng buang kulit
// nanti kacang tu masuk dalam doh then uli jadi bulat kecik-kecik pun ok. biskut arab ni sedap sebab rasa kinda susu-susu lemak-lemak. minyak sapi kot.
nama dalam resipi : BISKUT 3 SYAWAL
* 3 syawal ? nampak bersyawal-syawal je :P

  RABU : kebetulan jatuh pulak sama hari dengan besday adek usna. so diorang pagi-pagi zupp lari rumah nak buat IC. cehceh dah ada IC la adek aku :P usna kena buat kueh ni sorang-sorang. siyes penat sebab dah kena terap acuan sorang-sorang , pastu letak coklat pulak sorang-sorang. alangkah baik kalau ada yang sudi menemani :P kalau tengok dapur , HAHA tunggang langgang macam usna lupa tutup gas dapo sampai hitam :P bekas mentegaa jatuh sana , buku resipi comot-gila sini , senduk-senduk atas suratkhabar , gula halus berterbangan dengan bebasnya ditiup angin.

so , HAPPY BIRTHDAY UMA ^^ ily lah <3

kinda biskut ni macam hadiah kat dia kan ? haha sebab dia tak tau langsung pun usna buat ^^ balik balik tengok dah tersedia gitu dengan karpet merah.

" TEN , MACAM SEDAP JE ! "

" WEH , KEMAS AH MU BUAT. LAWA CITTT "
EHEM , tengok la adek nye sapa. wekk tetibe je.
biskut ni pun usna ubah resipi dia muehehe. act kena letak chip choc atas tu tapi short pulak. so decided guna cooking chocolate sebab beli macam banyak semalam.

so , EHEM EHEM ni 100% hand-made husna enterprise ye lalalala :P

kami guna dulang makan je takde dulang besi yang lawa
HAZEL KACANG RANGUP
KHAMIS : baru je tadi buat lepas sahur dan sinsing lengan nak bancuh doh. taktau kenapa , hari ni macam mood tak berapa baik. rasa nak marah jee bila uli-uli doh ni :( ramai cari pasal tau hari ni. orang panggil kucing makan , anjing jiran yang sahut. orang uli-uli doh , ada semut datang bawak kawan. bak peribahasa " kecil kecil cili padi , tapak nyiru saye tadahkan ". entah apaapa semua dok berkait haiwan kesayangan. orang kata benda yang susah ni hasilnya akan sedap hehe. dah la guna kacang hazel , favourite tu.
tapi alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan selesa ~~! sebab ummi n uma datang membantu di dapur ceyh macam kueh ni kau punya pulak ~.~ heaven habis time buat kueh ni sambil bercakap je. apa yang penting ??? KERJASAMA.
patutnya tabur choc rice , amek mu usna celup sampai hitam biskut ni dengan coklat masakan. macam sedap. bayang kan coklat tu meresap dan cair di bibir mulus mu di pagi Aidilfitri nanti. wa pasti memberangsangkan.
yes , 4 jenis aje. apapun , harus bersyukurlah kan. sekurang-kurang nya buat. kalau gagal pun , pengalaman try n error masih ada terpaku dalam otak. tahun depan nak buat 7 pulak. muahaa ada berani ?

// 4 pun kira banyak kot. sebab bekas kueh 2 tahun dulu ada 6 je. so 4 memanipulasi 6 , waa dah kira bagus jugak tu. yang lain-lain kita bolon bolong kacang. biskut kering kering kat dapur tu sapu coklat masakan tadi ok ape. haha~


so, korang buat kueh ape ha ?? jom lah kongsi. selamat hari raya ^^

macam cepat esok dah tiba dah :) tak ready apa pun melainkan kueh ini. LALALA~ tak kira , esok nak pergi surau jalan kaki berjemaah dengan famili semua.

Label: , , , , ,

Saye suka balik kampung kerana ......
Ahad, September 05, 2010 | 11:12 PTG | 9 comments
In the name of Allah.

amaran : entri yang sangat panjang. kalau penat , sambung sambung esok pun boleh. sengaja wat macam novel gaya taknak update 5 tahun :P
  senior sekolah yang paling usna rapat yang bagi. even dia form 4 tapi kiteorang kamcing betoi. haha ada je dia nak cite , usna tukang dengar je. nak potong pun tak boleh. sedih , dia pindah sekolah sains demi mencapai cita-cita beliau. ;P

aisyah :) besday kiteorang dekat dekat. usna muda sehari je daripada dia. hah tak kira, usna muda jugak eh.

bestfriend dari sekolah rendah lagi. sayang Ama' lah <3 :) terharu ummi dia yang bagi.

jumaat haritu dah mula cuti , usna call dia. tiba tiba ......

" HUSNA , KAN hari tu besday awak. saye asyik teringat kat awak je. kejap kejap nak sebut nama awak. kejap kejap awak singgah kat kepala tapi tak bayar tol. laa rupanya hari tu besday awak ! saye nak sangat call tapi duit syiling takde. "

// ama' ialah pelajar yang berasrama ye. 

* TERSENGIH SUMBING MALU AUW

" HA HARI tu saye ada terpegang kad kat kedai , terus teringat awak. kad tu gambar kucing , awak mesti suka. nanti saye kirim kat adik , saye tertinggal kad tu kat asrama la hehehe "

habis sweet tak ni ? :P sayang ama' lah <3 *lagi

terima kasih. ^^

syafikah's :) 2 in 1 lagi tuu. kad raye campur wish besday. sayang awak <3 

Ok , sesi berlagak tunjuk menunjuk dah habis setakat di sini. lain kali jumpa lagi ~





in life , Allah does not give you the people you want. instead HE gives you the people you need to teach you , to hurt you , to love you , and to make you exactly the way you should be :)
pertama , YEAY YEAY dah cuti muahaha. semangat tak hingat dunia ;P oh ye , usna post entri agak kelewatan ye sebab agak sibuk mensibukkan diri 3 hari ni ciscis. Jumaat malam , sekolah usna buat majlis berbuka dekat sekolah. syok dapat jumpa Ama' ! ngee~ pastu dapat solat tarawih berjemaah. pastu dapat jumpa Kak Mar , senior sekolah yang bagi keychain tu. suka dia tengok usna pakai keychain tu kat beg :)

hari sabtu pulak, rumah usna ada majlis berbuka puasa khas EHEM untuk famili yang terdekat serta terjauh. so dari pagi sampai petang tu asyik memsibukkan diri menkemas rumah. ha kan kantoi rumah bersepah lalala.

Ahad pulak ye , usna pulang ke kampung menaiki kereta bersama keluarga tercinta bagi membuka puasa bersama-sama. yeah yeah suka sangat balik kampung :)

so , usna isytiharkan 3 hari berturut turut adalah hari MAKAN secara berjemaah. * bunyi kompang ;P

ok , jom balik kepada tajuk. tadi tu gimik pendahuluan haha.


SAYA SUKA PULANG KE KAMPUNG KERANA. . . . .
( harus lebih daripada 500 huruf )

PERTAMA : dapat jumpa ma'atok saye yang comel :) sebab sekarang usna tinggal nenek sebelah ayah sorang je. atuk , tok , tokwan dah tinggalkan usna start kecik lagi. jadi usna sempat manja-manja time besar dengan nenek belah ayah. ngee~ nasib baik usna simpan lagi gambar usna kena pengapit dengan tok n tokwan dalam album masa kecik :) tu gambar favourite eh tu. nampak usna pendek lagi rambut macam maggi tak cukup kerinting dok atas kerusi punggung kedalam sebab kerusi tu lembut ;P

semalam ma'atok (panggilan nenek) ajak usna berbuka dengan dia dalam bilik. tapi cik mu'ah suruh berbuka kat luar nanti kacau ma'atok. biar makcik saye aje yang jaga ma'atok lagi selamat daripa di tangan usna ;P muka cik mu'ah dah la sama dengan ma'atok. mesti cik mu'ah akan menjadi nenek kesayangan juga satu hari nanti. ngee~

KEDUA : dapat mensedut udara kampung yang jauh lagi best dan mantop. tapi sekarang ma'atok tinggal dengan makcik usna dekat institut pengajian blablabla sebab makcik usna tu seorang pensyarah yang berjaya. jadi balik kampung pun macam balik bandar tapi still dapat rasa macam kat kampung sebab ramai ramai orang kat asrama mahasiswi. dah macam jiran dah kami muehehe. kalau usna rajin usna tolong makcik usna mengajar cehceh tolong mengajar ? bukan tolong beliau berada di kelas sambil bawa apa yang patut fuh fuh konfem penat bawak fail sebegitu. tapi ia sangat menseronokkan. nampak , balik kampung pun boleh belajar jadi tak semestinya balik kampung ialah masa bermain. ^^

KETIGA : dapat mentengok dan menjenguk serta menggaul dengan sedara mara makcik dan pakcik yang lamaaaa sangat tak dengar cerita. tak lupa jugak anak-anak buah dan anak kucing dan anak tekak mintak air untuk diteguk. time balik kampung je la yang dapat gather gather dengan famili besar macam ayah usna yang 16beradik ni hohohoho. tapi balik kampung pun bukan selalu , cuti pun jarang dapat. so EHEM EHEM , bukankah hari raya telah termaktub cuti yang amat panjang ? jangan lepaskan peluang , pergilah BERCUTI. dijamin tidak merugikan. malah income boleh digandakan kepada 2. * cis tetibe je ~

KEEMPAT :

// kejap , rasanya macam cukup dah tiga. haha sambung ke rancangan seterusnya jom jom :)

" EHEM LIST JE ? GAMBAR TAKNAK LETAK ? "

cari punya cari....... 



kampung usna yang ori. gila banyak kenangan tu kat sini. siyes banyak , and the most are time usna kecik-kecik. sayang sangat time kcik-kecik takut nak ronda-ronda kampung , jadi dok rumah takpun main bungapi kat luar ataupun bagi ayam makan. kadang-kadang rajin makan durian ke rambutan ke kat dusun sebelah :') hah ! jiran depan Wak Limah namanya dulu selalu jual jajan jajan berkhasiat pastu ada tempat gores kalau ada nombor nanti dapat free lolipop. usna pandang je sepupu sepapat makan. usna tak pernah sentuh langsung , kecik lagi duit pun tak kenal :P alamak , kenangan gila la. rindu <3


// alaaa... cari gambar ma'atok tak jumpa :(

semalam agenda utama nak balik kampung tu untuk pack pack makanan nak bagi kat jiran-jiran dengan orang kampung dengan famili famili jauh dan dekat jua. jadi kami ehem KAMI ye , sebagai anak perempuan harus lah tolong bagi mengeratkan silaturrahim dan menghidu makanan apa apa yang patut. oh ye , dengan usna menolong pack makanan makanan , baru usna tau yang usna lemah bab makanan. banyak lagi resipi resipi makanan yang usna tak tau nama dia. lagi lagi makanan johor jawa keturunan ( ayah usna mmg famili jawa ).

 ni rendang buat yang tak mengenalinya


namanya sambal goreng. mmg makanan jawa ye. ada tauhu kering , tempe , kentang , soohoon (eja cane entah) , cili bawang dan sebagainya. dulu usna tak suka tau benda ni sebab ada tempe. hesh hesh usna anti tempe lah sejak berzaman lagi. tapi kan hehehe , semalam nak buka usna makan ketupat dengan ni je. tak sentuh langsung ayam kicap , ikan asam , kuah , kuih dan apa apa la yang sepatutnya. usna gagah kan diri ke makan sambal goreng ni dengan ketupat. mula mula memang terkulat-kulat tapi lama-lama sedap woo. sampai balik rumah pun usna makan ratah je sedap ya ampun menyesal tak makan dari dulu :P

lagi , ada kuah lodeh. warna dia kuning-kuning. korang , semua ni makan dengan ketupat nasi ye. bukan dengan mee :P usna pun baru tau nama nya lodeh padahal sebelum ni makan zapp suap je tak tanya nama.

 kredit : google

ok , habis cerita pasal makanan. lagi ? kita cerita pasal dapo. macam nak dekat sama dengan makanan tapi tak sama ye.

lepas solat zuhur dan 'abang abang' pergi hantar makanan , kami sebagai orang perempuan harus lah ke dapo sebab dah nak masuk jam 4. apa lagi ?? dapo... dapoooo saye datang saye datang.

usna sorang je kanak-kanak perempuan yang masuk dapo. sepupu sepapat semua pemalu sembunyi dalam bilik takmau keluar. pelancaran mogok pemalu agaknya. geliiiiiii je :P

cik mai suruh usna potong buah. macam-macam buah lah. honeydew , tembikai cina yang warna kuning tu pastu potong timun. cik mai kata nak buat jus & pencuci mulut. pastu lepas blend setengah honeydew n tembikai , kena potong pulak bagi dadu. agak teka teki kan ape laaa cikmai ni nak buat. pelik-pelik tapi nampak sedap. tau cik mai BUAT APE ?? nom nom.

---
--
--
--
----
---
--
---
--
---
--
---
--
---
--
--
-
----
--
--
--
--
---
--
--
--
--
-
-
--
--
--

NO PICTURE FOUND lalala

:p buang tabiat agaknya menangkap nangkap sesukahati gambar kat dapo. tu la, sayang kat rumah takde yang suka menangkap gambar. kalau tak boleh jadi kenangan. huuu~

rupanya cik mai buat jus timun campur lemon. macam first time dengar tapi best. rasa pun sedap. wah promoter tak berbayar tetibe. sedap lagi berkhasiat ^_^ pastu yang honeydew , tembikai lalala tu buat kinda koktel tapi taktau la betul ke tak. sebab kuah guna santan. then letak sagu rebus , pastu letak honeydew tembikai cina yang dah dipotong dadu. sound macam sedap. siyes usna tengah menaip sambil bayang benda ni kat kampung semalam. huarghhh~ putera lelaki beliau pun mentambah sampai dua kali. maka , MISI kami berjaya ahaha. sangat sedap ^^ cik mai kata , ilham buat koktel ni dapat dari hotel kat terengganu dia hidang macam ni. terus cik mai fikir nak buat. whaa sound interesting la cik mai. good kreatif betol :)

ummi kata , benda ni nama HONEYMOON. sebab ? honeydew campur tiMOON. haha~ markah 57 usna bagi lalala :P

ok tutup cerita pulak pasal dapo , kita bergerak ke dalam bilik mentengok anak anak buah kesayangan usna ^^

ANAK TEKAK KESAYANGAN :)

dulu usna pernah post pasal budak ni kat entri ni. yes , Puteri lah tu. dah makin besar dah dia ngee.

aucak aucakkk cepat 

awatif. ni time dia kecik lagi. sekarang dah petah dah berkata-kata ^^

yang lain-lain kesayangan usna :)

ada lagi yang lain-lain tapi henset sangat mengada-ngada nak jadi pemalu sampai taknak tangkap gambar diorang. selalunya kat kampung , diorang la yang buat bising dan kecoh kat sana. ish ish lagi lagi Atif dengan Puteri. diorang tak puasa makan senyap senyap dalam bilik dua orang secara privasi sambil bercerita antara satu sama lain mengenai cerita kehidupan sebagai anak kecil. usna masuk je........

" HAH TAK PUASA EA "
* semua diam tersipu sipu. konon malu tapi menggigit gigit lagi jajan hijau tu

tiba tiba , ATIF DUDUK SEMAKIN JAUH. dia macam nak lari dari usna tapi dalam keadaan duduk.

" eh ? kenapa awak lari ? "
* teruskan membuat muncung sedepa buat gantung baju

terus dia pergi duduk kat kerusi tempat lain. usna tanya puteri kenapa. 

" DIA GERAM DENGAN BUDAK BESAR. DIA TAK SUKA DENGAN BUDAK BUDAK BESAR "
" la kenapa dia geram ? "
" TAK TAU. BUDAK BESAR BLABLABLA. BUDAK KECIK BAIK , MUKA PUTIH. "

usna pun macam , hahaha puteri ! melebih pulak budak ni. siap tersirat sirat maknaya nya kata budak besar hitam. bang sebijik lima kali takmo kawan :P

* Atif terus buat muka penyangkut baju ....

tiba tiba , 

" AWAK , NAK LAGI " 
* oo dia nak jajan hijau tu. lapa kot sebab muncung panjang sangat

usna sengaja hulur dua batang jajan tu. dia menyambut kesempatan yang ada. yes yes ada respon ! dia makan , makan , dan makan sambil sambil muka macam innocent blurr gitu.

tibe tibe dengan drastik dia mula cerita macam-macam. haha cepatnya ! atif ni 2 tahun dah petah macam burung kakak tua. best je lawan lawan cakap dengan dia :P

" AWAK TADI KITE NAMPAK ADA KUCING "

" ha kat mane ? "

" KAT TAMAN PERMAINAN lah "

" iye ? awak suka kucing ? "

" SUKA "

tidak lama kemudian.....

" AWAK AWAK EH KAKAK TADI KITA JUMPA HANTU "

" AWAK EH KAKAK BUKAK KAN "

" AWAK AWAK EH KAKAK KITA TADI NAMPAK MAYAT KAT JALAN. KITE TAKUT PASTU KITE blablabla "

siyesly fun layan budak-budak ni. semua budak lah fun. diorang ni jujur tau ^^ ingat usna nak record je pensyarahan dia tu tapi fon ada dalam bilik yang famili sedang mesyuarat. macam segan .. 

Awatif dengan Puteri ni kawan. even jarak umur memisah kan , kami TETAP KAWAN SELAMANYA. korang ni comel sangat la. satu video je yang usna sempat snap tu pun hampir nak balik dah time tu.

ignore2 je la ye suara mintak koko kat awatif ni ye. haha~ yeah ini lah awatif dan puteri. kesayangan husna ^^
Puteri. 

puteri ni dia nak pegang kucing tapi takut. ha cemana tu ? ada satu hari terjumpa kucing , dia duduk atas usna. pastu saje show off dekat dia tau.


" HAA tengok , miaw dok atas saye "

" haa ? YE LA.. SEBAB AWAK PAKAI TUDUNG "

* blurr. apa kaitan dengan tudung ?

" YE .. NI KUCING ISLAM "

" ooo ahaha :) :

// selang dua minit , dia cakap..

" AWAK , KEJAP EH. SAYE NAK AMEK TUDUNG KEJAP "

betapa gigihnya puteri :P

kadang-kadang sweet puteri suka lariii pastu terkejutkan usna dengan mempeluk dari belakang. pastu kami pun saling berpelukan di khalayak ramai.

SEKIAN :) SAYE SUKA SANGAT BALIK KAMPUNG ^^ ngehee~


yes yes , dah terbuat pun 1 jenis kueh hari ini. 99.9% hand made haha~ lagi 0.01% tu pembakar oven. cepat cepat sementara stok last , call 999 :P

Label: , , ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha