Bicara Bumbung
tutorial ; link menjadi jelita
Jumaat, Ogos 20, 2010 | 8:05 PG | 13 comments
Assalamualaikum.

wah tajuk mesti nak comel muahaha. :P

 music interprets the feeling

usna suke betul gambar warna warni macam tu. hohoho ok ok tuto link jelita kali ini cehcehceh di request secara sopan oleh senior sekolah husna. muehehe MALU tetibe.

senior yang bertuah ialah.... jengjengjeng :P

picit jangan tak picit untuk zupp terbang ke blog beliau. inilah senior saye ! lalalala.

siyes mula mula terkejutttt sangat bila dapat komen daripada beliau (guna bahasa melayu yang best). tertera nama glamor yang dikenali SAYBEE. bila dengar je nama saybee , auto usna terbayang lebah terbang cari madu haha comel nye. usna pelik tau macamane beliau dapat tau link blog usna sebab usna tak pernah pun kecoh-kecoh kat sekolah usna ade blog. macam segan gitu :P tapi nasib baik kak Saybee nama nye comel macam lebah , kalau tak confirm ye confirm usna tukar link muehehe.

tapi sampai sekarang usna tak tau dari mana die dapat tau link ni. segan cehceh segan nak tanye :P hope beliau diam diam saje ye , takmau kecoh kecoh tau. hehehe.

ok , kita masuk tajuk kepada link menjadi jelita.

link menjadi jelita ni nama baru entah sape yang reka entah. proses ni berlaku kalau kursor kat blog bergerak secara comel kat mana-mana link kat blog tu , nanti keluar macam corak-corak yang comel. macam ni ,,

haa , try layang kan sikit kursor cepattt jalan ! ada nampak corak-corak comel ye tak ?



yeay , jom cuba buat nak tak ? ha mari dekattt mari dekattttt. kita nak masak telur dengan mayonis ni. ready ? settt go !!!

pertama ; pergi Design and direct dekat Edit Html. secara pantas picit Ctrl + f secara serentak pastu search a:hover. nanti keluar lah macam ni....



kedua ;  tukar kan yang berkotak merah tu dengan link yang lemak berkrim digemari ramai.
    http://dl5.glitter-graphics.net/pub/602/602355k2suf9v03y.gif

  http://dl2.glitter-graphics.net/pub/702/702442jd36r8s7ma.gif
 
   http://dl2.glitter-graphics.net/pub/742/742382pyavahriwb.gif
 
   http://dl10.glitter-graphics.net/pub/794/794030y9lhwmvbm1.gif
 
     http://dl4.glitter-graphics.net/pub/729/729494slbsccif1n.gif

     http://dl6.glitter-graphics.net/pub/729/729486iv295fow9b.gif

        http://dl5.glitter-graphics.net/pub/730/730935lytfuafo0j.gif 




bonus ;     http://i603.photobucket.com/albums/tt117/misdollymie/rainbowhover.gif 
kredit ; kak mieya punye :)

kalau rasa macam comot ke tak lawa ke boleh search kat photobucket tapi usna pun tak jumpa lagi keyword yang sesuai. so many thanks to kak ema (ahaa ex-senior jugak nih!) winkwink sebab yang ajar usna lalala. kalau nak yang best kat glitter-graphics.com and search falling. ngee cuba jangan tak cuba.

EHEM , kak SAYBEE !! tutorial dah siap muahaha. kat sekolah bagi duit tak kira tak kira. :P pelik usna kat sekolah umpama lebah berterbangan dengan khusyuk tak tegur apepun. kalau kat sini , macam tak malu muahaha. ok , ampun gurau mengeratkan silaturrahim ^_^

buka puasa tadi usna masak cekodok pisang. haha usna pepandai tambah oat sume lalala. nervous hoo bila part nak hidang tengok sume hitam-hitam. lagi la nervous bila part tengok ayah usna suap ke mulut. eh eh ! baba suap lagi. eh ! baba amek lagi. eh ! baba amek lagi. eh ! eh ! hahaha habis jugak akhirnya. sape kata hitam tak pakai ? hitam adalah manis~~

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha