Bicara Bumbung
tuto ; highlighted text
Ahad, Julai 11, 2010 | 8:07 PTG | 10 comments
salam && hello coffeemateTM



hari ni kita belajar eh. tambah pengetahuan. yelah husna tak sekolah harini haha LALALA. eh sekolah memang cuti eh. ummi en uma siap pegi shopping tuh senyap senyap tak bagitau time husna tengah tido. ahaha tersedar pun masa diorang tengah siap siap bukak kereta tutup pintu dung dang dung dang. sangat JAHAT ok ? ok ok , tak jahat. husna yang taknak ikut.

oh ye , di sebabkan harini husna tak sekolah tapi korang sekolah, so jom ucapkan takziah. :P so jom kita belajar secara tak formal dengan tak mandi lagi. jommmmm layan.

kita belajar pasal highlighted text ye.

highlighted text ni kalau dekat perkataan , cuba korang picit butang kanan kat mouse pastu seretkan sampai kebawah and select la ape yang patut. ha nanti nampak satu sign tanda yang dia dah kena highlighted macam ni ;

warna highlighted text ni warna biru. ha macamane nak jadi warne lain ?

dengan excited yang melampau lampau kita pergi ke Edit Html then picit  lepas tu search ;

a:link {
dah jumpe ? kalau dah jumpa kita letak kod ni kat atas a:link { ituuu
::-moz-selection{
background:#000000;
color:#FFFFFF;
}
haa tukar kan yang 000000 dengan warna background dan yang FFFFFF untuk warna teks bila select tu nanti.

diana tanya husna , cemana buat selected text yang ransparent ? yang macam kat blog ni haaa.

blog ni kan kalau korang highlighted dia jadi pelik kan. nampak bertukar kaler je. korang pun macam eh eh pelik nya. whaaaaa. wakakaka :P


the real is , takde yang pelik sayang. tukar je yang "background #000000" dengan warna background blog korang.
 
p/s; percaya tak ? buat tuto sebenarnya paling rumit sebab takut orang tak faham apa yang kita membebel. HAHA

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha