Bicara Bumbung
apa beza dulu en sekarang ?
Sabtu, Julai 24, 2010 | 12:51 PG | 5 comments
Assalamualaikum.

 dulu lain sekarang lain

A man who carries a cat by the tail learns something he can learn in no other way.
kan kan , dah bukan 7 dah. waaa rase macam kejap je berperasaan form 2. hohoho dah tua nak besar dah aku ni. ada satu time tu kan , husna ternampak gambar gambar ni.

cuba teka ?

ada je cut cut bila turn nak masuk gambar husna. pandai2 lah korang teka mana haha.

macam zupp zupp whaa lain nye muka member member ni ! siyes tak percaya. dulu pendek comel comel , sekarang tinggi makin hensem. dulu kecik pendek suci , sekarang dah lebarrr lebarr suara pecah. serius , bila pandang je gambar-gambar ni , ter rewind balik semuaaaa memori.

korang tau bila tak gambar ni ? yeah first day amek UPSR exam. upsr exam memang membawak banyakkkk sentimental value lah dalam tu.

apa yang husna ingat sepanjang exam hari tu ;

baba en ummi wish good luck. buat betul-betul en baca selawat. dengar wish aje dah macam debar menggila.
dalam kereta , duduk diam diam baca Yasin.
sampai sekolah , kat kantin (gambar) dah ramai member kumpul. husna sempat lagi berbual dengan Ipah yang ayah dia beli kan pencilcase baru. how sweet , sengih-sengih husna. yang Uno pulak , bawak pencilbox pink kotak yang 20sen tu. haha ada je.
tengah tengah husna beratur , ada ustazah salam. tak , bengang ni. iym kat belakang senyum-senyum sebab ustazah ni ada anak. ok abaikan. semangat ni semangat ni nak exam.
nak masuk je dewan , sorang senior yang tak reti reti bagi salam dulu nak tegur. haish nak bagi semangat pun main redah je laung-laung. sakit hati tak ? 
sepanjang exam , husna tak pernah pergi toilet. hish orang tuuu orang tuuuu ikut sekali. seram aiii takde  privasi langsung nak membuang.
hahaha , ada cikgu perempuan ni terjatuhkan barang kat depan. bila dia nak keluar untuk ke dewan atas , sorang cikgu lelaki bagi nasihat secara berhemah " hah nanti naik tangga elok-elok. kala jatuh bangun sendiri " habis bantai satu dewan gelak. padahal takde lah lawak mane , cuma nak menghilangkan debar di dada. tak gitu ? muehehe.
ada cekgu laki nih pakai baju pink-pink sikit , dia suka bagi jawapan wakaka. nampak orang blurr sikit , nanti bagi jawapan.  eh tak lah jawapan direct , dia bagi hint jee. baik kan ?
dalam dewan , kami macam dalam kereta kat jalan raya. bila pusing kanan kiri , senyum-senyum pastu buat mimik mimik muka angkat kening dan sewaktunya. hah macam ginilah adab kat jalan raya. tak stress memandu.
last paper , paper English 2. bila habis paper , Ama' cakap husna buat esei tu kelam kabut. kejap terangkat tangan , kejap amek pemadam padam laju laju , bila dapat idea konon konon angkat tangan sambil bunyi haa! tuu. terkejut kejut Ama'.

siyes memang banyak sangat sangat memori nye. tak campur lagi dengan hari hari bersejarah sebelum exam. so meaningful. hwaa time time macamni yang rase nak ulang balik. sekali seumur hidup je beb. lepas ni pmr pulak. waaa~

thank a lot to nilee , the junior. touch sangat sebab something yang berharga dulu-dulu kita baru tengok sekarang

oh ye , sekarang dah bulan julai. nak masuk ogos dah. eh Ramadhan nak sampai ! ngeengee~ bila masuk bulan bulan akhir macam ni , memang banyak lah exam exam akan bersiaran langsung dengan jayanya. upsr , pmr , spm , smra , sma , stam , stpm hah tak masuk lagi exam final year. nak nak akhir tahun jugak di pilih nak buat exam.

esspecially buat yang dekat sangat sangat nih , the little sister. Uma ~ wish her all the best untuk trial minggu depan. wakaka eh tetiba gelak. usna pun exam jugak. secara drastik tu exam nye sebab tak inform pape langsung. zupp terus cakap next week exam. 

saye suka main tapi saye nak berjaya.

APA BEZA SEKOLAH RENDAH DAN MENENGAH ?

tengok lah , kalau masuk secondary je konfem sedara mara kakak papat sepupu sume tegur " e ' ehh dah besar dah anak teruna / anak dara ni " kenapa , tak masuk menengah tak besar la eh ? haha pastu kalau dah menengah ni tak boleh main main macam dulu. jumpa sepupu kat kampung , dah kena jadi macam kakak kakak begitu. warghhh tak boleh join budak budak main masak masak belakang rumah. nak mandi parit pun maluuuu agaga. drastik sume benda yang keanak-anakan memang malu lah nak buat. 

kalau kat sekolah pulak , sekolah menengah macam exposed benda yang hampir kepada dewasa. kan ? sebab kat sekolah lah semua benda ni belajar muehehe. sebab , selalunya teens ni nak tau en cuba semua benda. nak mentiru pun. jujur , bila dengar macam ni rasa macam dah lali tau masa dulu sekolah rendah. siap angkuh lagi tuuu " elehh jadi diri sendiri je. buat ape nak kisah sangat. kan dah ok dah hidup macam ni "  tapi masuk je secondary dan lalui semua benda yang macam teens lalu , ha'ah benda ni semua tak boleh elak. tengok hati en iman kuat ke tak tu je. sebab tu selalunya teens yang berjaya buat macam-macam. yang baik pun ye , yang jahat pun ye. sebab time macam ni , diorang semangat semangat sumenya.

--eh apesal tetibe masuk bab ni ahaha.

tapi jujur kan , sekolah menengah ajar jadi naik matang sikitttt. 

kalau husna , sekolah rendah en menengah pun husna suka. fair en square. sebab dua-dua ada kelebihan tersendiri. apapun , semua benda yang kita lalui memang sangat-sangat istimewa. jangan pernah menyesal. semua pengalaman.
sekolah menengah juge mengajar husna buat blog. LALALA~

eh sape sape faham entri ni ? ni fast en action je. tak plan pun. huaa~okeh , rasa macam matanggg sangat post ni EHEM :p .


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha