Bicara Bumbung
saye tak bape suka kawen
Sabtu, Jun 05, 2010 | 2:21 PG | 14 comments
salam && hello coffeemateTM

eh eh laju aje korang kelik eh eh lalala *macam la ade orang kelik ;P

sebenarnya husna tersilap taip haha. ayat tajuk sebenar nya ialah ; 'saye tak bape suka ke kenduri kawen'.

husna agak baru jugak ni balik dari kenduri kawen ex kakak senior sekolah. ada bau kuat lagi mekap dengan nasi minyak. lagu kat sana pun terngiang ngiang. nampak nampak ? tak sampai satu hari cuti dah kena keluar wakaka baru nak buat sejarah tak keluar rumah selama 2 minggu ;P


perkara pertama yang usna tak bape suka sebab biasa, MALAS. haha redha lah ye kawan-kawan. husna mempunyai citarasa malas yang sangat tinggi. ish. mula mula kena cari baju, dah jumpa kena gosok pulak. tu kalau cari mahu sampai 20 minit husna cakap. haha gosok tudung, baju, kain lagi hesh. lagi lagi kalau tetibe tudung genyiok haa abes kena gosok lagi  err -.- kadang kadang menjadi perempuan sangat susah. sangat cerewet serta mencerewetkan. tapi perempuan tetap buruan lelaki. LALALA~ dengar, husna cakap perempuan oke bukan husna yang jadi buruan lelaki haha.


kedua heh heh. dah kata kenduri kawen ex senior mesti jumpa ex senior lain lain. adoi adoi husna kan pemaluuuuu ;P *sila pitam* ex senior semua tak reti dok diam. bercakapppp je. biasa ; usik usik. husna sangat penat melayan kakak yang tidak berapa matang itu. lalala nasib baik cute. jumpa lagi kakak kakak ! lepas ni turn kakak pulak , oh kata husna di dalam lubuk hati. harap tak dapat dengar.


alasan ketiga pulak. kan dah kata tadi husna bergenetik pemaluuuu. dalam banyak banyak perkara majlis kawen adalah sesuatu majlis yang riuh. sangat bising kalah pasar tani hari jumaat. oh dan semestinya banyakkk orang di situ. oh lagi sekali, husna kan pemaluuuuu ;P husna sangat malu berhadapan dengan orang. tau la mereka lawa, hot, cun dan drastik serta comel, jangan tenung sangat tau tak lalu husna nak makan. husna kan pemaluuuuu :P:P sila maklum husna makan comot lalala.


bila dalam majlis, confirm kena jumpa tuan rumah. dari yang muda kecikkk sampai mak pengantin. budak kecik kena hulur tangan pastu diorang cium. pernah sekali budak nakal dia cium tangan pastu buat tetttt *suspen huakaka yang makcik pulak mesti belek belek tangan eh tak silap ! haha mesti tanya macam macam. perkara penting tanya umur lah. ish entah entah nak nikah orang dengan anak dia pulak wakaka :P pastu tak semena puji puji auwww malu <": husna kan pemaluuuuu :p


haa setiap kali oang kawen kan budak budak dia kasi gula gula jelly rumpai laut pastu telur kueh bahulu bunga plastik kan kan. husna paling maluuu bila kakak *ecewah kakak ke?* paling maluuu bila kakak tu bagi gula gula jelly bagai tu kat husna. tak kiraaaa husna tak suka jelly! noktah di situ. jelly sangat merosakkan gigi

lagu lagu kat kenduri kawen ni selalunya lagu cinta. tsktsk habis orang yang tak bercinta seperti husna ini menikmati nasi dalam kekecewaan yang amat. ampun ya ampuna habis nasi minyak terserap zat zat nya dek lagu itu. oh tragis tengok tengok pinggan basah lalala~ haha kenduri tadi pulak dia bantai pasang lagu raya. hah bagus la tuuu. tiada nada kecewa.

oh yang last, husna sangat penat berfikir :P kat kenduri kawen adalah target makcik dan kakak yang ada anak serang zupp sedas dua, " haa bila turn pulak ? " " lepas ni turn awak pulak eh " LALALA~ diam seribu bahasa, masalahnya calon pun takde huakaka
orang tua selalu kata, jangan malas pergi mana mana kenduri. nanti takde pulak orang datang kenduri kawen kita. haha jangan rajin sangat pergi kenduri orang tak ajak sudah
haa korang , korang nak kawen cemana pulak ? *tetibe

p/s; sekarang musim mengawan besar besaran. sediakan perut untuk nasi minyak yang besar.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha