Bicara Bumbung
kita belajar pasal photo nak tak ni ?
Selasa, Jun 15, 2010 | 6:55 PG | 0 comments


salam && hello coffeemateTM

7:22 p.m ; jap ey ? nak mandi jap lalala. tak sabaa nak taip post ni sebenau nya :)

7:33 p.m ; whoaa 11 minit je ? serius couldn't believe it haha.
-------------------------------------------------------------------------
rasa macam lamaaa tak blogging. ecece malas sangat sebenarnya. tengok laptop kosong pun tak bernafsu. eh bernafsu lagi tapi tak macam nafsu sangat. berinternet pun macam errr takde apa lalala. * tolong bayang kan expression muka yang sangat annoying haha. kalau tengok kosong pun rasa nak guna tapi tak serius. dalam brape minit dah pergi macam tu je. ey sebenar nya bangga sangat sangat sebab whooa betul ke husna ni ? hebat caya laaa boleh pandang sebelah mata je tsk. ye la tuuu


my nose by zam96_1174.
macam ni kot ? kredit
siryes comel gilaa. rasa macam cucuk dalam dah tu dik oit.

bangga sangat sangat sebab tak terikat. dok rumah baca buku ecece tak berinternet seperti remaja lain. ataupun baca blog. ey husna , boleh berhenti tak ? sangat loser mentaip yang takde erti ini.

jom pergi terus. kata lain , jom direct to the point. ecewahh sarkastik tak ?

hari ni husna cuba bersifat matang. masalahnya matang ke ? matang dari segi tak buat entri merepek serta gilaaa sangat tak bertempat. ok husna , apa kita nak cakap dekat post ni ye ?

eh sekarang zaman DSLR kan ? husna tengok budak budak seangkatan husna semua ada cita cita jadi jurukamera atau kata gahnya photographer gitu ecewah. sangat sangat ada class bercita cita macam ni. dekat kelas husna pun ada sorang cita cita macam ni. macam zupp eh eh terkejut sebab macam tak percaya ada kawan yang up to date jugak la ye haha. ingatkan husna sorang je yang maju :P oh ye , siryes husna terkena kejutan budaya sebab ada budak sekolah rendah pun ada cita cita jadi jurukamera. dulu kita zaman muda dulu cita cita jadi cikgu je kan ? haha rasa eh eh dah besar ye aku ni

zaman kegemilangan husna wakaka

husna pun dulu pernah cita cita jadi photographer tapi dah terkubur dah pun. husna pun baru tau husna suka jadi hobi je tak suka pun nak jadi jurukamera ni wahhh gitu je tetibe. husna macam tau pasal foto foto ni pun ececec dari PakSu. pernah la sekali dua YM dengan dia sebab dia busy lah kan kan dengan anak anak anak yang aummm comel okeh macam mak dia lalala. anak anak anak paksu pun boleh je jadi model beliau.

yang husna ingat , husna pernah tanya tau tau.
; Pak Su , fotografi tu apa eh sebenar nya ?
mdpai is typing a messsage....
; ooo hmm macam pandangan unik seseorang eh ? (gitu la)
mdpai ; haa gitu laa 

pastu dengan macam eee tak malu nya ahaiiii masa tu 
; Pak Su , ajar kan kite pasal fotografi boleh tak ?
mdpai ; boleh .. boleh .. nanti paksu bagi akaun Maybank. hahaha
; chess pak su ni. anak sedara sendiri pun berkira
ahaha ingat lagi gelak paksu. siyes paksu kalau gelak kelakar pastu comel macam orang bujang wakaka. peh terpuji lalala ;P oh sebenar nya paksu bukan taknak ajar tapi proses fotografi ni panjang. bukan sekali ajar je dah terer. lagipun kiteorang dok jauh maaa. jumpa pun jarang so macam batass sangat sangat.

tetibe pak su bagi link flickr dia. mula mula rasa wauuu flickr ni apa ? stylo lah tak macam myspace ! haha ingat lagi first gambar tengok gambar dari side tepi seekor gajah.

since tu husna try try masuk flickr siap sign up akaun lagi lalala rasa wauu wauuu gah nya tepat pada Ogos 2009. tu pun flickr yang catat masa kalau tak , husna pun tak ingat husna join bila flickr ni.

http://rantingraving.files.wordpress.com/2009/03/flickr.jpg

ok haa ni baru masuk kat tajuk lalala. tu pendahuluan ye kawan kawan baru nampak interesting. sebenarnya post ni saja nak kongsi pasal foto-foto dengan korang sebab husna tengok ramai yang suka pasal ni and nak jadi photographer macam itu. so take serius , kalau tak minat photographer jangan baca nanti nanti menyampah pastu sakit jantung tetibe sape yang susah. husna just share apa yang husna tahu and no intention for showing lalala *betul tak grammar ? apa salah nya kan nak sharing. sharing can caring ? post ni EHEM khas untuk EHEM comel comel macam nabilah , nabilah , ilaah, suhaila (classmate) , sarah , aqilah dan lalalala. 

ehem , setakat ni husna guna Sony je eh eh. ni je yang husna tau lalala. nama dia Sony a230 kot


bila upload , rasa macam HAHAHA :p
gigih tak gigih tak husna lukis ni ? murni ni niat nak kongsi ala ala sharing ni tolong hargai gelak je boleh okeh.

kat atas ni kira menu kat kamera dslr Sony husna punya. so kalau nak capture apa apa macam kena ikut menu haa gitu la kot. sebab semua lain lain preview dia hohoh. sini husna terangkan satu satu ,

yang 1 tu , butang AUTO nama abang tu. ketua segala butang. kalau malas nak set apa , set auto je automatik dia auto kan. kira abang AUTO ni tahu la apa yang kita snap sesuai untuk ada flash ke apa ke lalala. kiranya abang AUTO takde apa sangat. abang AUTO sesuai untuk orang yang snap picture untuk suka suka atau testing. tak de istimewa la abang AUTO ni.

yang 2-5 pulak , husna tak reti nak cakap apa. siryes tak tau nama dia apa. tapi kalau test snap ada je beza dia korang boleh tengok. tapi husna tak retiiii nak beza kan ok ok cepatt kutuk cepattt.

ke 6 pulak eh eh , kalau korang pemerhati ada nampak bulan kuning yang cantik. itu untuk capture scene malam malam. oh nama butang ni Night Port View. sesuai sangat sangat untuk snap scene malam-malam.

--------------------------------------------------------------------------------------

rasa macam , sorry sangat sangat. tiba-tiba adek nak guna then macam takde mood nak taip lagi. so mengalah je. *muke annoying lagi. ok selamat malam. kalau suka post pasal foto-foto ni husna sambung , insyaAllah lalalaal :) ngee just update yang sangat takde makna ey ? entahhh asalkan update. boleh tak macam tu ? huhu


 - OFF -



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha