Bicara Bumbung
jom berinterview beramai-ramai !
Khamis, Jun 10, 2010 | 2:57 PG | 5 comments
salam && hello coffeemateTM

tibatiba macam eh mana idea idea nak update lalala.
takpe takpe , kali ni kita berinterview husna ramai ramai yeay.
(macam formspring pulak dah)

nampak macam ramai yang interview. jadi tolong beratur dan sekaligus kita sumbat dalam entri ni beramai-ramai ;P



1) APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU ?
    nama blog saya ialah Past & Present kerana ianya unik * ok sah tatabahasa fail. sape tau teka husna bagi award ni ahaha
- nama blog husna banyak kali tukar kan kan. then , Past & Present born. sebab semua pasal life yang dahulu & sekarang. agaga ye la tu husna..

2) APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?
   - http://una0una.blogspot.com , link yang pendek & ringkas lagi bergaya. sangat klasik.

3) APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
   - method tu bahan-bahan ke cara eh ? kalau ikut sains yang eksperimen tu method tu apa eh lalaal ish lupa tetibe. ok kalau bahan , tenaga & idea. ok lah method blog husna hitam ! eh eh (?)

4) PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?
   - pernah pernah. sebab mood tak bape elok dulu. tapi orang kata , kalau sekali blogging selamanya blogging laalal

5) PERNAH TAK AHLI KELUARGA ANDA MEMBACA BLOG ANDA DAN APA KATA MEREKA?
  ahaha banyak kali ok. segan gilaa tapi tapi , husna tak kisah bak kata aiman.

6) APA PERASAAN ANDA APABILA ORANG LAIN MENGATAKAN BAHAWA ANDA PUNYA BLOG INI BURUK SEDANGKAN MASIH ADA YANG MENGATAKAN BLOG ANDA CANTIK?
   ada eh orang kata blog husna buruk ? wakaka takde lah. husna tak kisah sangat pasal decoration asalkan husna update pastu isi ada tapi masalah nya husna takde idea T_T

7) BILAKAH ANDA MULA MEMPUNYAI BLOG?
 -  11 April 2009. peredaran bumi yang lalu * sangat tipikal

8) SIAPAKAH ORANG PERTAMA YANG MENGETAHUI ANDA MEMPUNYAI BLOG?
   - ahaha umie , baba dan the kucing ;P dan juga , suami cikgu sendiri T_T

9) APA PERASAAN ANDA APABILA ORANG ASYIK MENGATAKAN TENTANG BLOG ANDA DI SEKOLAH?
- malu wooo. kalau baca diam diam takpe. ulas lebih takmau la. macam dia pulak pengadil ;P

10) 10 ORANG KEATAS SETERUSNYA UNTUK DI TAG


ngaa comel sangat tau tau

  1. tulis sebuah entry pasal award ni kat blog korang. nak tulis apa? sila baca yg selanjutnya.
  2. ceritakan bagaimana usaha korang utk mencomelkan blog korang. contoh macam korang mengubah suai blog sampai tak tido malam ke, etc. juga sertakan sekali 2 website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog. sila jgn kedekut ilmu, ya. kita mesti saling berkongsi. :)
  3. tuliskan 5 perkataan yg menggambarkan diri korang. contoh: pandai, pemalas, pelukis, pembersih, peramah.
  4. tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini.
terima kasih & ily tasya & dania & anyss !
husna kan pemalas sikit. so usaha tak besar macam udang galah tepi sungai. haha tak usaha banyak dapat la tak banyak. sebenarnya kalau ye KALAU nak blog cantik kena usaha betul betul cari pun kena ikhlas. tak semesti kena 2 jam sekali gus dah lawa. biar sikit sikit asalkan berbaloi. macam biar papa asal bergaya eh eh (?) lalala ;P tapi kalau blog dah cantik update pun kena selalu. EHEM kalau boleh husna nak blog yang simpe je kemas kemas pastu taknak berat haha. husna pentingkan berat tau tau.

dua website yang bantu edit blog ? photobucket & sys dieyna

ahaha 5 perkataan ? SAYA SANGAT SUKA TIDUR SEKALI. boleh tak ?;P
ilusi optik yang tinggi, kadang-kadang fikir luar kotak, mandi kalau boleh setiap 2 jam walaupun tak mandi pun dalam mimpi je, cepat lapar tapi sikit je makan tapi tetap banyak, sekali ada idea bercakap menulis macam dunia husna yang punya haha

kawan kawan , husna datang bawak hajat ni ! amek la award ni
illah , lidda , wani , tirah , alia  & semua blogger pun layak dapat award ni tau tau

------------------>

thanks again , dania :)

10 fakta tentang saya.
- dok dalam bilik air lama lama satu kemestian
- cat's addicted ! ngaum.
- nombor lapan macam warna kehidupan *ecewah
- filem inggeris malam sabtu superb
- tak tau kenapa , gelak yang lahir dari hati lagi bernilai
- matematik sangat gojes walaupun garugaru kepala bila nak buat
- husna kan pemaluuuuu
- tutup telinga , husna menyanyi
- Puteri , husna sayang awak ~!
- mencari identiti lagi

10 perkara menakutkan saya.
- ilusi sendiri
- alone kat rumah
- kucing2 sesat buat hal nak ngurat
- Apin yang mata nya pink
- homework
- orang tengok semacam macam nak ngap
- dok tunggu tempat sunyi pastu ada stranger kat situ 
- lintas jalan lalala
- lipas pusing pusing dalam bekas haha lawak pulak 
- bila tak mandi

10 perkataan yang selalu saya sebut.
- lalalal , eh eh , haa ? , ooo & pelbagai abjad yang lain

10 perkara yang amat bernilai.
- masa lapang
- nikmat kesihatan
- makanan yang banyak di dapor ;P
- kucing2 husna sihat membuncit
- orang sekeliling haargai apa yang rasa kita buat sikittt je
- physco
- air sejukk vroom vroom kat bilik air
- posmen datang hantar surat
- diari lalala
- kadang kadang semua benda dalam hidup bernilai
10 pertama kali dalam hidup saya.
- amek UPSR
- bela 4 ekor anak kucing
- self confident tetibe
- tengok kucing2 husna tidur macam comel gila
- semalam dapat voucher majalah kunang2 psl fotografi. hesh makan 2 orang je woo
- dapat pegang DSLR
- ajar budak budak ngaji :)
- rasa down tetibe
- basuh sisa kumbahan kucen2 belakang mesin
- tidur dengan Upin secara comel sampai ternganga ;P

------------>
mario , usna amek eh tag tu lalala tenga rajin ni

Rules:
It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions..
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and 
You can't use your name for the boy / girl name question...
1. What is your name : husna for short
2. A four letter word : hour
3. A boy's name : husni (kalau ada anak, nak nama macam ni boleh ?)
4. A girl's name : huda husaini
5. An occupation : housework (surirumah yahooo)
6. A colour : hitam lalala
7. Something you wear : high heels
8. A food : honey / hot dog
9. Something found in the bathroom : hachoom, ada buih
10. A place : home sweet home !
11. A reason for being late : hydroplane rosak , cikgu
12. Something u shout : helo sihat tak ni ? 
13. A movie title : husna,jangan pandang belakang ;P
14. Something u drink : hot chocolate
15. A musical group : homeowork ( eh eh (?) )
16. An animal : h1n1 (hahaa penyakit h1n1) / hippopotamus
17. A street name : highway haru biru.
18. A type of car : hot air balloon lalala.

------------------------- >

ngee ~ nak tag siapa je eh ?

illah , tirah , alia , sys farah , wani , husna , nabila , lidda & lain lain terima kasih sekian

ada orang tuu cakap , nak menulis guna hati baru menjadi. :)

tsk tsk mana idea idea husna ni hesh.

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha