Bicara Bumbung
bila 2 jejaka datang *
Jumaat, Jun 11, 2010 | 9:38 PTG | 10 comments
salam && hello coffeemateTM

A hug is like a boomerang - you get it back right away.

teka apa ? semalam tak perg imigresen pun lalala. syok betul terbongkang kangkang dalam rumah. tapi hari Isnin pulak kena pergi awal pukul 6:30 aaaaa pengsan. terus takde mood tetibe. sesungut punya pasal semua macam meangingless ecewahhh takde tak kira nak suka jugak.

ok , cerita atas takde kaitan dengan tajuk. kita skip ramai ramai !

pukul sembilan malam semalam yeay kita tengok drama Janji Kekasih episod 1 lalala. agak jakun sebab first time tengok episod pertama :P cerita tu sangat interesting sebab bukan pasal love. pasal life manusia sekarang lalala wah betul ye. jom tengok ramai ramai minggu depan. tapi sampai sekarang apesal pelik tajuk dia pasal kekasih entah entah.


haha spesis kucing tak malu tunggu kat luar rumah saat cerita Janji Kekasih berlangsung. mungkin dia dah berjanji akan meminang Tiger pada malam itu jugak ! yea bagi membuktikan cinta dia datang bawak muka sepuluh sen tapi Tiger tak layan ok ? Tiger sombongggggg. dengan kucing kurap jugak dia nak. kucing atas ni kucing baru kot sebab tak pernah nampak dia lalu lalang. muka pun nampak suci je bertenanga je kan haha. takde kurap pun bertompok. pagi tadi nak pergi luar jalan jalan si Koko ni duduk depan depan wooo hadap dengan Apin. entah laa nak kata dating Apin jantan tolong faham.

Si Koko ni panggil jee Tiger nak ajak dating lah konon tapi lagi sekali , Tiger sombonggggg. dia pandang pandang aje. senang kata , mahu tapi maluuuuuuu. dia nak kot tapi takut kantoi gitu la kan. haha Si Koko ni nak kat Tiger tapi husna pulak melebih. asyik pandang pandang dia je. sangat sweet. husna siap main mata miaww miaww lagi dengan Koko. bak kata pepatah , rezeki jangan ditolak lalala.


saje tepek takde kena mengena pun.ni kelmarin punya minggu lepas bukan semalam punya aksi. yang husna pelik sampai sekarang Tiger ni jenis kucing apa sebenar nya haha betina dah beranak 2 kali tapi perangai tetttt tu pun ada yang menaruh harapan lagi ok ?

pastu nak angkat kain bukak lah pintu Koko terus zuppp lari lariiiii ke Siam :P kan dah agak , semua calon menantu ummi sumua pemaluuuuuu. terikut genetik kakak ipar lalala. tibatiba husna nampak si Kuning pulak dahhhh. hesh Kuning ni kat atas macam dekat dekat dengan bumbung nak tengok Tiger. tengok tengok dalam satu malam 2 ekor dah datang meminang oii tapi tak reti reti nak bawak mak ayah adat apa la dia guna ni. :P

husna mula mula buat tak tahu je. best sangat filem kat tv tu haaa. siap bawak makanan roti cecah jem beri nom nom. comot pun takpe asalkan kenyang ye kawan kawan. tiba tiba ,

NGIAWWWWW NGIAWWWW ~


hahaha Koko & Kuning gaduh oooo. lebih kurang gaduh macam ni. bunyi suara jeee tapi tak gaduh gusti gusti hiyarkkk. sangat hensem gaduh suara je tapi suara serak lalala :P husna gelabah dah bising " oit jangan gaduh laa " " hiyaaakk dum dum ! " " Kuning Koko berhenti ! " " Tiger cepat pilih nak Koko ke Kuning !! " sambil hentak hentak kepala kat cermin pastu hentak hentak tangan kat pintu tanda memprotes. 

see see dorang tak berhenti. husna dah lari lari belakang ke depan semata mata nak berhenti kan. ecewah macam heroin di situ lalala. tapi husna tak keluar maa takuttttt kang dia serang kakak ipar dia lak. MIAWW MIAWWW berbunyi lagi Tiger pun nak jugakkk konon konon hei korang jangan gaduh sebab saye la tak baik saye dah ada orang lain wakaka :P padan mukaaa dorang tak layan dorang marah Tiger pulak sebab masuk campur hal jantan. kesiann Tiger dah mengembang kembang ekor tanda takut. ok fine , kalau macam tu kita putus ! -kata Tiger tsk tsk tanda merajuk lah konon orang perempuan memang macamtu tapi tak semua ye.


haha muka kerut kerut dah malasss nak layan jantan dayus ituuuu. relek je ek ek Tiger ada banyakkk jantan Tiger boleh TINGG ! je ada depan mata kan kan. don't worry. so Koko dan Kuning , saye husna sebagai kakak sulung Tiger telah menolak korang berduaaa menjadi kakak ipar kami ok selamat tinggal. tapi Koko tu comelllll.

oh ye, budak budak tu takut gilaaa sebab Tiger kan masuk campur hebah betul mak kami bergaduh mak kami bergaduh kurangggggg duit hantaran.

yeay kisah betina di buru 2 jejaka berakhir dan mereka hidup bahagia seterusnya entah entah esok datang lagi :(

Ipin relek je tido selepas itu di atas CPU. sangat best kan ?


Opin yang gojes. dia betina ye kawan kawan pastu muka dia matang wooo. suara lembut je jom minang dia ramai ramai.

Upin yang ganassssssss zass tapi kantoi macho nye bila sebab suka sangat susu Tiger. kalau Tiger dah diri pun dia tarik tarik agi ibuu ibuu nak susu lagi lalala. pastu kalau tidur mesti nak hot je. buat buat terbang laa kekonon i believe i can fly.


Apin yang pendiam muka suciii baikkkk sangat. dia more to Tiger tau muka. pastu manja okeyh kalau tido tu mesti nak selit selit jugak kat katil alala busuk.


tadaaaa , again , entri apa apa entah. sesunguttttttttttttt.

ok ok , assalamualaikum. jangan biar diri anda mengecewakan 2 jejaka ye lalaa :)

p/s ; kadang kadang susahhhhhhh sangat kan kan nak pilih antara dua hikhik. eh betul ni :)

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha