Bicara Bumbung
Matematik susah ? susah jugak tak hafal sifir
Sabtu, Jun 26, 2010 | 5:58 PG | 18 comments
salam && hello coffeemateTM

Putus asa di tengah tengah jalan disebabkan salah niat dan matlamat pada titik mula
entri ni takde pendahuluan panjang panjang. mueheheh

cuti sekolah bila entah , baba en ummi takde kat rumah. sibuk bekerja katenya. husna yang tak reti eh bukan takreti cuma malas sikittttt je lagipun takut gas tak tutup nanti kan bila masak , jadi baba mencadangkan ecece kiteorang order pizza. fuh terasa orang besar ye di situ padahal tak kenyang wakaka. takpe , diet demi keselamtan ! *tetibe je

bila abang pizza tu datang , husna keluar rumah then ambek pizza tu. yeay pizza kini milik aku punyaaaaaaaa saja :P then keluar lagi untuk bayar pizza tu. ingat mula mula abang tu bagi free je haha lalalala :P

husna bagi sekeping 50 ingget jeee wahh bajet duit besar eh eh. ayah usna bagi la. pastu tetibe abang pizza tu bagi baki 28.90 rm. mula mula curiga ok sebab nape macam salah neh ? siap tunjuk tunjuk tangan kat abang tu tanda tengah mengira betul ke salah. slack , sah salah kira ! tapi takutttt nak cakap huhuhu. eh bukan takut , husna kan pemaluuuu. muka kerut kerut dah sebab takut jugak salah kira sebab kira dengan jari je pun kan kan , mana tau salah tak ke naya huwaaa.

pastu abang pizza tu balik. muka selamba je macam takde ape berlaku. peh kejam betul abang pizza tu. hahaha siyes husna dah kutuk kutuk pastu dah cop muka dia tak reti matematik lalala. tapi cepat cepat husna amek kalkulator kira balik baki tu. haa betul lah husna kira betul wauu terer ok ? :P aiyooo mulamula takut tau nanti mesti baba tanya nape baki lain ? ayah husna tu amek berat sangat sangat pasal bayar bayar baki nie. last , husna bertekad takpe laaaa gune duit sendiri la ganti balik duit tuu peh sedih ok ?

KEHKEHKEH  nak tau tak ? bila husna start makan je , husna saje saje tengok resit tu balik eh eh sengih sengih comel terukir. pizza tu tetibe nak letak balik je. muehehehe lalala buat muka comel boleh ? hehe abang pizza tu tak salah. husna yang salah lalala. salah nya , husna tak tau harga pizza tu berapa memandai je cakap baki salah wakaka. sadis dan loser. kesian abang pizza ye , nasib baik tak marah ke naik atas belakang abang tu hempuk hempuk kepala dia buat demokrasi baki salah baki salah !

so , kesimpulan nya. MATEMATIK SANGAT PENTING YE. walaupun sebenarnya mana ada kaitan dengan cerita pun pun haha.

eh macam lensa mata dengan pupil dengan vitrous humour dengan retina kan kan kan

helleh , KONON takde pendahuluan. :P tu pendahuluan siap gambar retina sclera choroid tu hapenya. heish sesungguhnya pendahuluan dan husna tak dapat di pisahkan.

oh ye , husna suka matematik sangat sangat. klise, memang. tapi nak cakap jugak lalala. sebab jujur , husna memang suak matematik. :) en suka suka nak share pasal math.

dari kecik , jujur husna tak suka matematik. haha asal matematik je , takut. sifir dua pun tak hafal. eh jujur ni. time tu darjah 3 dah. cikgu Noraini kalau masuk kelas je mesti nak tanya sorang sorang pasal sifir. minggu pertama sifir dua je la kan. kena pergi depan baca kuat kuat. oh maybe sebab husna bergenetik pemaluuuu, husna tergahap gahap sampai budak laki pandang slack je. ahaha comel gigi depan takde tapi sifir dua tak hafal. boo! tapi lama lama , hafal dekat depan personal dengan cikgu je. sifir 5 lancar pulak ahaha. kan dah kate , husna genetik pemaluuuu.

then , setiap pagi pulak. baba pulak tanya sifir. saje jeeee tau. enam kali lima berapa.lima kali tujuh belas. empat kali dua belas. tiap tiap pagi jugak husna kena. yang budak kecikk tu tak kena. pulak tu , kalau betul takde hadiah T__T nak gula gula.

tapi since darjah 5 je , matematik macam best semacam. maybe sebab cikgu Norlida ajar macam wauu wauuu TINGGG! magik nye. tetibe dapat jawapan. cara dia ajar simple je. tak belit belit en straight to point. kekadang blurr gila tapi alhamdulillah ada banyak kawan yang membantu ecece. sampai memalam nak tido pun mesej mesej agi cemana nak buat seoalan nombor 15 ni haaaaa adoiii. pastu kalau nak buat latihan je , senang je tanya 5 kali 12. terus dapat jawapan sebab kawan sebelah time tu hafal sifir. yahuuuu mudah nya hidup lalala :P

bila masuk darjah 6 , tolong percaya husna tak hafal sifir lagi tapi still suka sangat matematik. sifir memang hafal tapi kena kira dengan jari dulu muehehe. tu kira hafal ke ? tapi bila cikgu Norlida masuk je , memang tak sabau sabau nak buat kerja math. entah rasa macam eeee eeee best nya ! sorry to say, husna lagi suka math dari buat karangan english lalala. siryes , husna tak pandai matematik tapi husna sukee sangat. haihh.

start form 1 , hehehe down sikittt. husna try nak catch betul betul tapi aiyoooo. cikgu ajar terlalu straight to the point ekekeke. cikgu tu memang terer math tapi cara dia ajar ya Rabbi terlalu laju sangat *hiperbola yang salah. tapi still best jugak tapi ada sikittt tak best haha. minat kat math dah berkurangan sedih wooooo.

eh kejap. iklan.

bila dah lepas sekolah rendah , rasa terer sikittt ha ha math sekolah rendah punye. tetibe ada ternampak satu tips untuk ibu pregnant supaya buat latihan math banyak banyak untuk rangsang otak baby. husna dah fikir nak buat math sekolah rendah punya mueehhe berkesan tak ? wakaka poyos tetibe.
form 1 bertinggalan begitu sahaja. husna dah form 2. ececec rasa besar tetibe :P bila form 2 , cikgu dah bertukar. cikgu perempuan nama nya ustzh Aisyah yang comel. nampak dia tabah sangat sangat dengan semua student perempuan dia sebab kiteorang kan ekk okkk ekkk sikit. hehehe.

tapi serius , ustzh Aisyah ajar matematik sangat best. sebab tak laju sangat en tak melencong sangat ke tempat lain. so kalau fokus confirm dapat pickup. hehehe so saye isytiharkan husna pandai matematik ecewah tetibe angkuh tetibe je. abaikan.

jujur nie , sepanjang husna belajar matematik dengan ustzh Aisyah husna la yang paling semangat kalau ustzh masuk kelas. kalau rasa mengantuk dipagari bintang tu haa tetibe ZUPPP rasa bertenanga macam baru lepas minum kacip fatimah. entah , susah nak cakap. pastu kalau ada soalan yang kena jawab kat depanhaa sape nak jawab... cepat...  ustzh cakap. tapi semua macam pemaluuuuu. husna ye dengan terhegeh macam tak pemalu ecewah angkat tangan wenkwenk tanda nak jawab. tu lah bahana nye penyakit semangat ni ha.

ustzh pun dah mark mark dah asal muka husna je mesti semangat nak jawab soalan kat depan pastu kalau ternasib baik , betul. tup tup nanti tengok la kat buku tulis ada merah banyakkkkk. cis cis careless banyak sangat. susah betul dah semangat semangat pun salah lagi. nombor enam pun boleh ingat huruf b. loser sangat-sangat-sangat. ustzh Aisyah mengandung anak ketiga pun penat dah aihh layan husna serta anak anak anak murid lain yang memang jenis dahaga kan ilmu. ustzh Aisyah yang comel genetik ibu mengandung pun makin comel dah. entah ape anak dia cakap cakap dalam perut tengok kami.

kalau dah habis period matematik , husna antara budak yang suka lari lari kuci kuci hotahe nak kejar ustzh nak tanya macam macam. kalau nampak cikgu mengandung pakai baju pink dengan sorang budak blurr blurr pegang pensel oren tu kan , haa husna lah tu. konfem tak salah lagi.

satu je kelemahan husna kat matematik , CARELESS sangat sangat.

ha time exam matematik sebelum cuti haritu , boleh pulak ye husna tanya selekeh camni. selekeh tau tau.

" ustzh , soalan ni kan kan yang ustzh ajar haritu. hehehe hm hm hee "

padahal nak tanya kot kot ustzh lembut hati tengok muka muka comel student dia ni boleh la dapat jawapan. sadis ok ustzh Aisyah sengih sengih comel je. huhuhu. sehari sebelum exam haritu baru terkedek kedek tanya apa yang tak faham. aishoo ape lah. pastu sempat agi mintak doa kat ustzh. teheee~

oh ye , Isnin lepas dapat result matematik. wee siyes takut sangat sangat agaga. bila turn husna je , ustzh Aisyah sengih sengih2 sambil bulatkan mata yang bagi husna comel gilaa. kawan kawan lain semua sorak sorak macam main bola da gaya nye haha. ustzh ustzh , jangan cakap kuat kuat mark saye! plis plis gaya merayu haa keluar dah. tetibe ustzh cakap , haa husna awak nak markah berapa ? cakap.
sambil sengih sengih lagi. betul ke ni ? hahaha ;P ustzh terus cakap , 'tahniah'

alamakkkk. siyes entah nape dalam banyak banyak subjek , husna minat sangat matematik. mungkin sebab cikgu yang mengajar tu main peranan kan kan. en subjek tu pulak kita minat. yes , husna sengih sengih lagi sampai sekarang.

so , apa yang penting ? KEMINATAN ! muehehee.

ummi en adik bongsu husna tak minat math. tapi husna en ayah husna minat math. sangat bersilang pangkah kehkeh. sekarang , husna kena ajar budak kecikkk tu ajar math huhuhu. dah tak berbayar pulak tu aih. ok ok.

tengah cari resipi nasi goreng tersedap di abad dunia. esok nak try masak lalala. ada pertandingan neh 10 Julai. eh cepattttt tau tips buat nasi goreng tak ?
oh ye , terima kasih sangat sangat sangat ustzh Aisyah sebab buat saye minat semula sangat sangat dengan math. sungguh , saye sayang ustzh tau tau :)

Label: ,

kita belajar HTML nak ?
Jumaat, Jun 25, 2010 | 8:45 PG | 12 comments
salam && hello coffeemateTM

In these times you have to be an optimist to open your eyes when you awake in the morning.
EHEM EHEM dah seminggu dah sekolah ye. eheh rasa tak percaya oooo. winkwink minggu ni ada dah dapat papers exam. ngee~

oh ye ,sempena ecece blog husna yang suka buat post takde makna dan macam sampah tak amek minggu ke lapan jadi jom sama sama kita bersihkan noda noda dengan post menarik tertarik ye ok ok ?

yeay here we go.

INTERNET ni kan kan dia hidup dengan dua benda. kalau takde mungkin mati wakaka. macam kita kalau tak berinternet selama 5 jam akan terjadi lah satu proses bernama bosan. oh ye la tu menafikan ye.

Basically there are two things that give life to the Internet.
nak tau tak ni ?

  HTTP [ Hypertext Transfer Protocol ]
  HTML [ Hypertext Markup Language ]

ustazah Che Ku , sila bangga sangat sangat sebab student ustzh ni mempraktikkan ajaran ustzh kepada peminat nye hahaha. takpe cikgu , ni sikitttt je. bak macam tepis sebelah tangan je tu. ada banyakk lagi ni haa. so ustzh , bangga lah sekarang. oh ye , rindu ustzh sangat sangat tau.


HTML is used to develop web pages (home page). It is very very very simple computer language.

oh ye , husna tak reti english lalala. so bila terjemah kat sini , maka terhasillah satu kerja yang sangat bagus.
  HTML digunakan untuk membangunkan laman web (halaman rumah). Ini adalah bahasa komputer sangat sangat sangat mudah. 


  It tells the web browser how to display your web pages which consists of text , graphics and links.
jadi bila diterjemah , jadi lah Ini memberitahu web browser bagaimana menampilkan halaman web anda yang terdiri daripada teks, grafik dan link.
whoaaa gojes nya !

eh korang , nak tau tak sape yang di pertanggungjawabkan cipta benda HTML ni ? jengjeng. . .




muehehhe tersilap besooo nampak nya. ok skip cepattt jalan!

ustzh Che Ku ajar orang yang pepandai buat HTML ialah Tim Berneys-Lee. haloorh halorhh jantina dikesan sebagai lelaki dan comel. umur ? maaf lah ye. sini bukan kaunter pertanyaan.


tadaaa sekian saje pembelajaran kita mengenai HTML. ustzh Che Ku , plis bangga tau tau ! kan dulu ustzh yang ajar benda ni. ingat tak ingat tak ? kiteorang dulu buat benda ni blurr gila gila. pelik jugak haiyoo hape HTML ni tak penah nampak kat komputer pun ahaii. tapi bila start kenal blog je . baru macam eh eh ni macam kat sekolah ! time tu sibuk sibuk nak call call ustzh konon ye KONON nak ustzh ajar lagi muehehe. uszh , terima kasih tau tau. bari saye tau pembelajaran IT sangat best dan memberangsangkan.


oh ye , tadi baru dapat mark untuk subjek IT. LALALA~ ustzh Che Ku dah lama berhenti. jadi ustaz baru menggantikannya ecece.
ok sekarang jom kite kenal kenal dengan kod kod HTML. tak sabooo rasa nye yeay yeay. ;P kita belajar yang basic basic dulu ye kanak kanak.
BOLD
<b>BOLD </b>

UNDERLINE
<u> UNDERLINE </u>

ITALIC
<i>ITALIC</i>

haa tu yang basic je. jom kita advance sikittt ye. alalala busukkkk jom jom meh husna pimpin :P

STRIKE
<s> STRIKE</s>

BLINK
<blink> BLINK </blink>
*peh macam main main mata dah haa hebat ek ek HTML ni ?

ABC
<sup> ABC </sup>
*hint sikittt. ingat SUP , ingat lah HTML sup lalala wakaka
kod ni macam nak bagi kecik sikit. contoh macam ni , kata 2
ha tu pun boleh sangat gojes kan ?
jom ingat lah SUP ADABI.

ok ni kita masuk bahagian marquee pulak nak nak.
marquee ni untuk text gerak gerak. yang basic guna kod macam ni je. tapi , ada banyak lagi jenis marquee tau tau. ok sila teruja. macam usna je yang over teruja.

MARQUEE
<marquee> MARQUEE</marquee>
* kiri ke kanan

MARQUEE KIRI
<marquee direction="right">MARQUEE KIRI</marquee>
* kanan ke kiri

LARI SETEMPAT
<marquee behavior="alternate">TEXT</marquee>
* lari setempat marquee punya jenis.

MARQUEE ATAS
<marquee direction="up">MARQUEE ATAS</marquee>
* direction atas

MARQUEE BAWAH
<marquee direction="down">MARQUEE BAWAH</marquee>
* direction bawah
MARQUEE ATAS BAWAH
<marquee direction="up" behavior="alternate">MARQUEE ATAS BAWAH</marquee>
* direction hujan turun naik balik

tolong percaya , ada banyakkkk lagi HTML kod untuk marquee. tapi takpe , bagi tidak membebankan. kita berhenti dulu ye muehehe. selamat belajar. eh KEJAPP !

bagi yang supermalas , guna kod ini untuk enter.

HUSNA
PEMALAS
HUSNA<br> PEMALAS
* so kalau malas sangat nak enter , taip je <br> ni konpem akan ke bawah. haa ingat lah BRRR! BRRR! :p hahaha

KEHKEHKEH usna sangat slenger. kejap , kod HTML tak semesti semua tempat berkesan. jangan korang letak kod ni kat buku karangan ye pastu salahkan husna. makan maggie lauk ketam longkang karang muehehe. ha lagi satu , jangan pepandai letak kod HTML kat komen facebook hahahah konfem gi-la.

rasa post ni wauuuu hape lain semacam ? macam kata kata nya orang sangat tahu bahasa melayu. ohoii jangan lupa husna sedang mentiru buku IT yang sekolah rendah punyeee husna korek korek kat rak buku demi pemiant nye di sini. so tolong ye tolonggg terharu. :P
wassalam.
jom baca-baca buku
Jumaat, Jun 18, 2010 | 12:46 PG | 12 comments
salam && hello coffeemateTM

The secret to film is that it's an illusion.
sape kat sini rajin joging ? bagi tips sikit macamane nak rajin bersenam bagai. ish tak sihat jugak husna ni kang kang.

sempena cuti sekolah ecece padahal nak naik sekolah dah. kan masa tu husna ada bagitau nak pergi imigresen hari ape tah tak jadi pastu hari isnin tak jadi lagi last last hari selasa huahua. kiteorang dari rumah pagi pagi pukul 6:45 dah siap gaya macam nak ke sekolah pun ada. baba kata kena awal sebab imigresen cepat penuh macam nak buat identity card blablabla. ok skip skip !

jengjengjeng. lepas pergi imigresen kita jalan jalan lalala. * tak kira nak bagitau jugak. lama sangatttt tak pergi Angsana dah maju woo ada tangga gerak gerak lagi eh bukan dulu memang ada ke ? entahhh lupa :P kiteorang cuma cari kedai buku je sebab lama sangatttt tak beli buku haha. jadi hari tu buku jeeee nak pandang benda lain tak boleh pandang nanti duit tak cukupppp.

sangat loser dan tragis kiteorang pusing pusinggggg satu Angsana naik turun turun naik tak jumpa jumpa Badan Cemerlang Sdn Bhd. terlalu maju sampai kami terasa tersisih ecewah. tup tup TINGG! lalu tempat sama eh eh kan dah lalu ni ? kedai cermin tu dah banyak lalu pergi siap boleh tengok kaki sendiri bila jalan haha. macam ape je. rasa terdesak memang nak tanya tapi nak buat macamana kami memang genetik keluarga harmoni yang pemaluuuu , semua pun perempuan. " haa kalau nak tanya la akak tefon tu " umi menusuk menusuk jarum. " okey " lagak nye konon konon macam berani je nak tanya siap jalan secara drastik tetibe patah balik sangat selamba. loser.

ok , annoying sangat bercakap tapi tak ada isi. akhir nya , kami tanya jugak lah orang yang jual baju. apa beza akak tefon dengan akak jual baju. dua dua pun perempuan. haha takpe asalkan kami selamat mendarat ke Badan Cemerlang otak cerdas ituuuuu yeay.

rambang mata sangat kan dah lah kedai buku memang besarrrr pastu macam whoaa banyak nye buku. entah bape jam kita orang pun taktau dah kat sana. sampai jumpa cikgu IT husna kat sekolah tapi dah berhenti keja dekat Angsana tu sebagai pereka fesyen baju muslimah haa gitu gitu. tahniah , u. Aisyah :) buat baju elok elok raya taon ni nak pergi kedai ustzh okey ?

 stylo oke ada dua side lagi ? lalala.

tak dinafikan sangattt best okay dah macam pesta besar besaran buku. yeay boleh lah pandang sebelah mata je kan kan blog ni bila ada novel kuang kuang. serius , pembelian kali ini terasa sangat berharga sebab kami dapat borong benda dari badan cemerlang itu banyak banyak sampai padan muka haha terbuntang biji mata bila mentengok harga. sangat luar biasa. eceh.

Diari Mat Despatch - Bahruddin Bekri

buku yang kat atas sekali tu dan buku yang paling comel dan paling murah dan paling last sekali amek dibawak ke kaunter. adik husna yang beria beria amek tapi bila selak selak eee apa ni tak faham la bahasa dia. haha bahasa dalam nove ni sarkastik sikit. eh sarkastik tu apa ? korang kena baca sendiri ecewah. bagi husna novel ni unik sebab first time jumpa novel bentuk diari. ke husna memang first time padahal dah banyak gila novel macam ni ? husna ada terbaca feedback orang tu kat novel ni. haa baca laa. serius , cara dia tulis terlalu jujur dan sempoi macam orang skema. eh tak tak haha. even dia tulis takde la HAHA , HUHU semua tu , orang boleh bantai gelak gelak je. ummi baca pun tak sampai satu hari tapi katenye husna sayanggg nak baca nanti habis cepat sangat lalala tapi dah selamat dah habis :P

PERINGATAN :
kepada sesiapa yang menjumpai buku ini , ini bukanlah buku laporan sains sekolah walaupun ia memang sepatutnya buku laporan sains. tetaoi ini adalah diari. oleh kerana aku tidak mampu beli diari , aku beli sahaja buku laporan sains. jadi , apa yang aku mahu beritahu adalah , jangan baca diari ini dan jangan pulangkannya. buang ataupun bakar kerana apabila membaca diari ini anda akan mengetahui rahsia aku dan aku akan malu.
JADI TOLONGLAH JANGAN BACA.
kira kira, perkataan JANGAN tu yang buat orang nak baca okay. sebab doktor fadzilah kamsah cakap , jangan tu macam magik hahaha. sekian. ape pun , Bahruddin Bekri , u did well. terus berkarya ok ? rasa nya , novel Bahruddin Bekri ni jenis yang berfikir. serius , baca diari ni buat macam kita yang ada tempat dia , sebab guna 'aku'.

uma kata , " atennn , oooo baca diari lelaki ! "  haha wonder sebenar nya lelaki ada diari tak ey ? adakah mereka buat guna buku laporan sains ? kadang kadang baca satu part , macam kena kat diri sendiri pun ada kalau baca betul-betul. jujur , he makes us to think en think.

Versus - Hlovate 
ni beli kat kedai majalah sebelah Carrefour je hari sebelumnya. thanks dyana sebab dia yang mula mula cakap pasal novel ni kat blog. lalalal siryes dulu selalu aje dengar orang kata pasal Hlovate novel dia best tapi jujur husna tak pernah beli wakaka gelak jom. tak pernah jumpa ok en tak nak cari lalala. Versus ni pun cari tup tup memang surprise jumpa tinggal 2 buah je pun.

jalan cerita first first blurr gila dengan perkataan perkataan yang macam asing bagi budak mentah seperti husna ecece. en macam kecewa gilaaa sebab ada pasal love. tsk tsk rasa nak campak je :P so sekarang dah masuk muka tengah , haa part ni best sebab banyak quote tapi tetibe pasal kahwin. cis cis.

siryes , interesting. its all about changing. changing for good ain't a crime. ha gitu lah keterlupaan takut grammar salah. macam bagi satu semangat tau for those yang rasa nak berubah. try baca kalau teringin =)
Bacalah jika anda ingin berubah menjadi lebih baik , insyaAllah
eh bukan husna kata , belakang novel tu yang kata. ha-ha tadi cari cari website Hlovate then tertangkap kat satu scene kat cbox dia.
hahaha wonder " hate love " ? kalau macam tu kita serupa ! :P yeay husna is hlovate. sila gelis. eh kejap. novel aA+bB novel cinta ke ? tajuk best sebab macam budak budak lalala.

Projek Diet Ain Maisarah - Ain Maisarah duet Rose Harissa

ni adik husna yang amek. kalau dia amek husna pun bantai je lah baca. tak salah kan. lagipun novel ini sangat sesuai tinktoink dengan husna haha. DIET DIET ! diet ialah gizi dalam bahasa melayu. diet ialah pemakanan seimbang bukan tak makan. tragis sebab tak sentuh lagi novel ni , sayanggggg :P

what to say , cover interesting. macam macam kaler ada. pastu ada sticker sticker bagai sangat menarik bagi kanak-kanak. jadi sila lah beli buat kesejahteraan anak kita bersama. adik husna satu hari dah habis. over excited gaya nye. tak sayanggg ke ?! biar lambat asal selamat itu prinsip saye bersama novel lalala. sape rasa nak amalkan pemakanan seimbang cuba cuba la beli ngee~

Dunia Remaja Ku ! - Asri Supatmiati

husna cari cari agi novel best best. semua macam nak tak nak jee. rambang mata lagiiiii. fuh fuh last last tengok ni pastu baca review belakang. hohohoho * gelak jin * best !
dunia gadis memang unik, dipenuhi dengan warna warni. perhiasan , pakaian yang cantik cantik semuanya ada terjual di merata tempat. hendak menjadi seorang gadis mestilah kelihatan cantik , menarik , harus bersolek , kelihatan kurus , harus begitu dan begini. leceh ! * peh peh semua sifat seorang gadis yang disebut macam takde je pada husna

tapi ada kebenarannya , jadi seorang gadis memanglah leceh. asalkan anda tahu mencari maklumat untuk diri anda. ini akan membuatkan anda bertambah sempurna.
baca tu je pun macam eee eee menarik sangat. pastu selak selak terus amek tak pikir banyak kali dah. ia macam kupas kupas about perempuan la bukan novel ada watak watak.  tak sabarr nak baca tapi sayang , hahaha.

hee sekian saje review novel novel begini. takde apa nak update jadi tolong redha. jom jom beli buku !!

p/s ; laparrr. eh eh selamat hari ayah :) sayang baba selalu.
kita belajar pasal photo nak tak ni ?
Selasa, Jun 15, 2010 | 6:55 PG | 0 comments


salam && hello coffeemateTM

7:22 p.m ; jap ey ? nak mandi jap lalala. tak sabaa nak taip post ni sebenau nya :)

7:33 p.m ; whoaa 11 minit je ? serius couldn't believe it haha.
-------------------------------------------------------------------------
rasa macam lamaaa tak blogging. ecece malas sangat sebenarnya. tengok laptop kosong pun tak bernafsu. eh bernafsu lagi tapi tak macam nafsu sangat. berinternet pun macam errr takde apa lalala. * tolong bayang kan expression muka yang sangat annoying haha. kalau tengok kosong pun rasa nak guna tapi tak serius. dalam brape minit dah pergi macam tu je. ey sebenar nya bangga sangat sangat sebab whooa betul ke husna ni ? hebat caya laaa boleh pandang sebelah mata je tsk. ye la tuuu


my nose by zam96_1174.
macam ni kot ? kredit
siryes comel gilaa. rasa macam cucuk dalam dah tu dik oit.

bangga sangat sangat sebab tak terikat. dok rumah baca buku ecece tak berinternet seperti remaja lain. ataupun baca blog. ey husna , boleh berhenti tak ? sangat loser mentaip yang takde erti ini.

jom pergi terus. kata lain , jom direct to the point. ecewahh sarkastik tak ?

hari ni husna cuba bersifat matang. masalahnya matang ke ? matang dari segi tak buat entri merepek serta gilaaa sangat tak bertempat. ok husna , apa kita nak cakap dekat post ni ye ?

eh sekarang zaman DSLR kan ? husna tengok budak budak seangkatan husna semua ada cita cita jadi jurukamera atau kata gahnya photographer gitu ecewah. sangat sangat ada class bercita cita macam ni. dekat kelas husna pun ada sorang cita cita macam ni. macam zupp eh eh terkejut sebab macam tak percaya ada kawan yang up to date jugak la ye haha. ingatkan husna sorang je yang maju :P oh ye , siryes husna terkena kejutan budaya sebab ada budak sekolah rendah pun ada cita cita jadi jurukamera. dulu kita zaman muda dulu cita cita jadi cikgu je kan ? haha rasa eh eh dah besar ye aku ni

zaman kegemilangan husna wakaka

husna pun dulu pernah cita cita jadi photographer tapi dah terkubur dah pun. husna pun baru tau husna suka jadi hobi je tak suka pun nak jadi jurukamera ni wahhh gitu je tetibe. husna macam tau pasal foto foto ni pun ececec dari PakSu. pernah la sekali dua YM dengan dia sebab dia busy lah kan kan dengan anak anak anak yang aummm comel okeh macam mak dia lalala. anak anak anak paksu pun boleh je jadi model beliau.

yang husna ingat , husna pernah tanya tau tau.
; Pak Su , fotografi tu apa eh sebenar nya ?
mdpai is typing a messsage....
; ooo hmm macam pandangan unik seseorang eh ? (gitu la)
mdpai ; haa gitu laa 

pastu dengan macam eee tak malu nya ahaiiii masa tu 
; Pak Su , ajar kan kite pasal fotografi boleh tak ?
mdpai ; boleh .. boleh .. nanti paksu bagi akaun Maybank. hahaha
; chess pak su ni. anak sedara sendiri pun berkira
ahaha ingat lagi gelak paksu. siyes paksu kalau gelak kelakar pastu comel macam orang bujang wakaka. peh terpuji lalala ;P oh sebenar nya paksu bukan taknak ajar tapi proses fotografi ni panjang. bukan sekali ajar je dah terer. lagipun kiteorang dok jauh maaa. jumpa pun jarang so macam batass sangat sangat.

tetibe pak su bagi link flickr dia. mula mula rasa wauuu flickr ni apa ? stylo lah tak macam myspace ! haha ingat lagi first gambar tengok gambar dari side tepi seekor gajah.

since tu husna try try masuk flickr siap sign up akaun lagi lalala rasa wauu wauuu gah nya tepat pada Ogos 2009. tu pun flickr yang catat masa kalau tak , husna pun tak ingat husna join bila flickr ni.

http://rantingraving.files.wordpress.com/2009/03/flickr.jpg

ok haa ni baru masuk kat tajuk lalala. tu pendahuluan ye kawan kawan baru nampak interesting. sebenarnya post ni saja nak kongsi pasal foto-foto dengan korang sebab husna tengok ramai yang suka pasal ni and nak jadi photographer macam itu. so take serius , kalau tak minat photographer jangan baca nanti nanti menyampah pastu sakit jantung tetibe sape yang susah. husna just share apa yang husna tahu and no intention for showing lalala *betul tak grammar ? apa salah nya kan nak sharing. sharing can caring ? post ni EHEM khas untuk EHEM comel comel macam nabilah , nabilah , ilaah, suhaila (classmate) , sarah , aqilah dan lalalala. 

ehem , setakat ni husna guna Sony je eh eh. ni je yang husna tau lalala. nama dia Sony a230 kot


bila upload , rasa macam HAHAHA :p
gigih tak gigih tak husna lukis ni ? murni ni niat nak kongsi ala ala sharing ni tolong hargai gelak je boleh okeh.

kat atas ni kira menu kat kamera dslr Sony husna punya. so kalau nak capture apa apa macam kena ikut menu haa gitu la kot. sebab semua lain lain preview dia hohoh. sini husna terangkan satu satu ,

yang 1 tu , butang AUTO nama abang tu. ketua segala butang. kalau malas nak set apa , set auto je automatik dia auto kan. kira abang AUTO ni tahu la apa yang kita snap sesuai untuk ada flash ke apa ke lalala. kiranya abang AUTO takde apa sangat. abang AUTO sesuai untuk orang yang snap picture untuk suka suka atau testing. tak de istimewa la abang AUTO ni.

yang 2-5 pulak , husna tak reti nak cakap apa. siryes tak tau nama dia apa. tapi kalau test snap ada je beza dia korang boleh tengok. tapi husna tak retiiii nak beza kan ok ok cepatt kutuk cepattt.

ke 6 pulak eh eh , kalau korang pemerhati ada nampak bulan kuning yang cantik. itu untuk capture scene malam malam. oh nama butang ni Night Port View. sesuai sangat sangat untuk snap scene malam-malam.

--------------------------------------------------------------------------------------

rasa macam , sorry sangat sangat. tiba-tiba adek nak guna then macam takde mood nak taip lagi. so mengalah je. *muke annoying lagi. ok selamat malam. kalau suka post pasal foto-foto ni husna sambung , insyaAllah lalalaal :) ngee just update yang sangat takde makna ey ? entahhh asalkan update. boleh tak macam tu ? huhu


 - OFF -

bila 2 jejaka datang *
Jumaat, Jun 11, 2010 | 9:38 PTG | 10 comments
salam && hello coffeemateTM

A hug is like a boomerang - you get it back right away.

teka apa ? semalam tak perg imigresen pun lalala. syok betul terbongkang kangkang dalam rumah. tapi hari Isnin pulak kena pergi awal pukul 6:30 aaaaa pengsan. terus takde mood tetibe. sesungut punya pasal semua macam meangingless ecewahhh takde tak kira nak suka jugak.

ok , cerita atas takde kaitan dengan tajuk. kita skip ramai ramai !

pukul sembilan malam semalam yeay kita tengok drama Janji Kekasih episod 1 lalala. agak jakun sebab first time tengok episod pertama :P cerita tu sangat interesting sebab bukan pasal love. pasal life manusia sekarang lalala wah betul ye. jom tengok ramai ramai minggu depan. tapi sampai sekarang apesal pelik tajuk dia pasal kekasih entah entah.


haha spesis kucing tak malu tunggu kat luar rumah saat cerita Janji Kekasih berlangsung. mungkin dia dah berjanji akan meminang Tiger pada malam itu jugak ! yea bagi membuktikan cinta dia datang bawak muka sepuluh sen tapi Tiger tak layan ok ? Tiger sombongggggg. dengan kucing kurap jugak dia nak. kucing atas ni kucing baru kot sebab tak pernah nampak dia lalu lalang. muka pun nampak suci je bertenanga je kan haha. takde kurap pun bertompok. pagi tadi nak pergi luar jalan jalan si Koko ni duduk depan depan wooo hadap dengan Apin. entah laa nak kata dating Apin jantan tolong faham.

Si Koko ni panggil jee Tiger nak ajak dating lah konon tapi lagi sekali , Tiger sombonggggg. dia pandang pandang aje. senang kata , mahu tapi maluuuuuuu. dia nak kot tapi takut kantoi gitu la kan. haha Si Koko ni nak kat Tiger tapi husna pulak melebih. asyik pandang pandang dia je. sangat sweet. husna siap main mata miaww miaww lagi dengan Koko. bak kata pepatah , rezeki jangan ditolak lalala.


saje tepek takde kena mengena pun.ni kelmarin punya minggu lepas bukan semalam punya aksi. yang husna pelik sampai sekarang Tiger ni jenis kucing apa sebenar nya haha betina dah beranak 2 kali tapi perangai tetttt tu pun ada yang menaruh harapan lagi ok ?

pastu nak angkat kain bukak lah pintu Koko terus zuppp lari lariiiii ke Siam :P kan dah agak , semua calon menantu ummi sumua pemaluuuuuu. terikut genetik kakak ipar lalala. tibatiba husna nampak si Kuning pulak dahhhh. hesh Kuning ni kat atas macam dekat dekat dengan bumbung nak tengok Tiger. tengok tengok dalam satu malam 2 ekor dah datang meminang oii tapi tak reti reti nak bawak mak ayah adat apa la dia guna ni. :P

husna mula mula buat tak tahu je. best sangat filem kat tv tu haaa. siap bawak makanan roti cecah jem beri nom nom. comot pun takpe asalkan kenyang ye kawan kawan. tiba tiba ,

NGIAWWWWW NGIAWWWW ~


hahaha Koko & Kuning gaduh oooo. lebih kurang gaduh macam ni. bunyi suara jeee tapi tak gaduh gusti gusti hiyarkkk. sangat hensem gaduh suara je tapi suara serak lalala :P husna gelabah dah bising " oit jangan gaduh laa " " hiyaaakk dum dum ! " " Kuning Koko berhenti ! " " Tiger cepat pilih nak Koko ke Kuning !! " sambil hentak hentak kepala kat cermin pastu hentak hentak tangan kat pintu tanda memprotes. 

see see dorang tak berhenti. husna dah lari lari belakang ke depan semata mata nak berhenti kan. ecewah macam heroin di situ lalala. tapi husna tak keluar maa takuttttt kang dia serang kakak ipar dia lak. MIAWW MIAWWW berbunyi lagi Tiger pun nak jugakkk konon konon hei korang jangan gaduh sebab saye la tak baik saye dah ada orang lain wakaka :P padan mukaaa dorang tak layan dorang marah Tiger pulak sebab masuk campur hal jantan. kesiann Tiger dah mengembang kembang ekor tanda takut. ok fine , kalau macam tu kita putus ! -kata Tiger tsk tsk tanda merajuk lah konon orang perempuan memang macamtu tapi tak semua ye.


haha muka kerut kerut dah malasss nak layan jantan dayus ituuuu. relek je ek ek Tiger ada banyakkk jantan Tiger boleh TINGG ! je ada depan mata kan kan. don't worry. so Koko dan Kuning , saye husna sebagai kakak sulung Tiger telah menolak korang berduaaa menjadi kakak ipar kami ok selamat tinggal. tapi Koko tu comelllll.

oh ye, budak budak tu takut gilaaa sebab Tiger kan masuk campur hebah betul mak kami bergaduh mak kami bergaduh kurangggggg duit hantaran.

yeay kisah betina di buru 2 jejaka berakhir dan mereka hidup bahagia seterusnya entah entah esok datang lagi :(

Ipin relek je tido selepas itu di atas CPU. sangat best kan ?


Opin yang gojes. dia betina ye kawan kawan pastu muka dia matang wooo. suara lembut je jom minang dia ramai ramai.

Upin yang ganassssssss zass tapi kantoi macho nye bila sebab suka sangat susu Tiger. kalau Tiger dah diri pun dia tarik tarik agi ibuu ibuu nak susu lagi lalala. pastu kalau tidur mesti nak hot je. buat buat terbang laa kekonon i believe i can fly.


Apin yang pendiam muka suciii baikkkk sangat. dia more to Tiger tau muka. pastu manja okeyh kalau tido tu mesti nak selit selit jugak kat katil alala busuk.


tadaaaa , again , entri apa apa entah. sesunguttttttttttttt.

ok ok , assalamualaikum. jangan biar diri anda mengecewakan 2 jejaka ye lalaa :)

p/s ; kadang kadang susahhhhhhh sangat kan kan nak pilih antara dua hikhik. eh betul ni :)

Label:

cerita kantin sekolah
Khamis, Jun 10, 2010 | 7:29 PG | 13 comments
salam && hello coffeemateTM

cuti cuti sekolah pun ingat sekolah. sape nama budak itu ? nampaknya sifat cintakan sekolah sudah digam kukuh tersemat suci murni dalam hati husna. alahai sekolah sekolah. SEKOLAH ! *tetibe

tapi kenapa banyak banyak part sekolah , kenapa kantin jugak dipilih ? haiyoo haha nampak sangat tettt (isi tempat kosong sendiri) kenapa tak fikir toilet ke , bilik guru ke , kertas periksa ke lalala.

malam ni macam kena push sikit update sebab pagi pagi esok TINGGG ! magik husna hilang dari pandangan. jom mengembara dengan husna kita pergi imigresen esok :P buat apa ? alaaa jom lah pergi nanti tau la.

oh ye , sejak menjak ni makcik kantin kat sekolah macam terngiang ngiang je. RINDU ! nom nom entah ape diorang letak kat makanan eceh eceh takde lah tak baikkkkk :) tsk padahal sadis gila nama mereka pun husna tidak tahu. sangat sangat sangat loser okay ?
 ahaha husna suka panjang kan ayat yang tak sepatut dipanjang kan tskk

kat kantin gojes sekolah kami ada 2 orang je acik kantin. pastu sorang pakcik. yang lain lain dah pergi membawa diri kita lariiiii ke Siam :P

acik pertama ;
ni husna tau nama dia lalala. dari kecikkk husna darjah 1 dia masak kat situ. kira pro chef tukang masak trangg trangg kat situ. sangat hebat dan gojes tau tau. nama populer acik jerry. peh siyes comel gila nama tu. acik terer masak ayam masak merah, daging lada hitam, ayam goreng bau kuat sampai kelas, ayam kari, telur  sup dan sebagaiiiinya. acik ni usna suka cari pasal sikit. haha eh cari pasal banyak. tsk ada je yang buat acik jerry marah wakaka.

--------> cerita satu ; usna beratur nak beli nasi.(nilai moral entri kali ini , beratur) muka mamai gila sebab ramai orang. seposen je lebih. tetibe sampai part usna je, acik jerry dah bulat mata , " akak, pinggan mana pinggan ? " " eh aaa eh aa eh ? " haha see boleh siap buat buat comel. blacklist usna masuk kantin ! aishoo siyes malu. acik jerry dah marah ayokk tak tahu.

--------> cerita dua ; lagi sekali kita beratur ye kawan kawan, sampai part husna , husna tenung jee lauk tu tak perasan lak dah sampai turn lalala :P ahaha " akak , cepat la nak makan ke taknak ?! "  terus angkat muka hulur pinggan. acik jerry geleng geleng. hesh kalau setahun budak ni cenggini , boleh lingkup kantin sekolah haha.

----------> cerita tiga ; cerita ni belit sikitttt kot. sebab sistem kantin bayar dulu baru amek makanan ! untuk pakej nasi , RM2 dengan secawan air. husna bayar RM1.50 je sebab taknak nasi banyak tapi nak air. cik jerry ingat husna taknak air so dia tuang nasi banyakkkk. tapi husna kan blurrrr slenger pulak tu. :P husna lalala amek je air. again menyirap lagi acik jerry. aiyooo " akak akak ! kenapa amek air tu ? "  " aaa aaa ? * nganga lagi* "  " kan akak bayar 1.50 "  " aaa aaa saye nak air " * acik jerry diam je tanda marah* " ok ok la acik , saye tak amek air " ahaha jangan gelak T___T terima kasih ye kawan kawan sebab sudi kongsi air dengan husna tsk tsk malu sangat.

acik jerry, apa pun. husna tetap akan beli jugak nasi acik jerry ! tak kira tak kira acik jerry kena layan husna yang kuat makan ni.

apa pun , kena ingat. acik jerry ada anak lelaki. * motif ?


acik kedua ;
acik ni usna tak tau nama jugakkk. acik ni best. dia tak garang yeay. setiap kali rehat je husna pergi belakang kantin nak amek air kosong isi dalam botol. free woo barang free sapa taknak heheh. acik ni baikkk ada sifat keibuan yang tinggi. berbual je apa dengan dia confirm zassss je dia layan lalala. kawan husna tak malu selamba je panggil dia mak. ahaha mak mentua ku mak mentua ku. haish acik ni sporting lah. sayang makcik ! toinktoink. dah jadi kedai kopi pulak kantin kiteorang buat. bagai kantin ini kami yang punyaaaaa. :P

acik ketiga ;
acik tak tau nama jugak lalala. acik ni dah pergi meninggalkan kantin tsk. dia dulu selalu jual air kalau husna beli air je selalu bual bual dengan dia. pastu senyum senyum. dia ada anak kecik nama apa pun husna tak tau haha. comel gilaaaa rambut kiut miut panjang macam rapunzel. kecik kecik dah jelita nanti besar comel. ngaum ngaum tapi lagi best, dia baik. dia amek roti yang mama dia jual kat kantin pastu zuppp koyakkan plastik roti then pom pom pesta bersama burung ahaha. baik kan ? grrr geram betul dengan budak kecik ni.


ok habis dah sesi berkenal kenal dengan acik kantin. jom teroka pulak apa ada kat kantin lalala.

dekat kantin , ada banyakkk kucing saye cakap you. banyak macam kira kat zoo haiwan dah. ada Tam Tam, Oren, Outeh Gendut, kembar Momoko kecik, dan sebagainya yang misteri. sangat misteri ye di situ.


Tam Tam
ni amira bertanggungjawab yang bagi nama kat dia. sebab warna dia hitam. ooh dia memang misteri. suka jalan jalan pastu lari lari senyap kat bawah pokok macam detektif. ahaha kadang kadang eee tak malu mintak ayam kat orang. tragis betul.

Oren
ni kesian. kaki dia sakitttt. betina dan avaiable. oh ye kaki dia kena ikat dengan budakkk kecik mana tah sampai kaki bengkak darah darah bersalin kulit. siyes seram kalau sape takut darah plis jangan tengok. tapi alhamdulillah nak baik dah dia ni. dah ada anak pun wah tetibe je ada anak. ahaha satu je sifat Oren, dia tak maluuu landing gatal gila gila kat tempat beratur. oke tempat lelaki pulak tu tak ke nama gatal ? chettt :P


Puteh Gendut
ni gendut husna cakap. gendut sangat beranak 8 lapan kot dalam perut. tapi lamaaa tak nampak Puteh kat kantin. dah beranak agaknya. dia ni spesis cantik + lawa. bersih jeee bulu nom nom. anak mesti comel gilaaa macam tetttt (isi dengan jawapan betul)

hesh nampak nya kantin dah mendahului pentadbiran sekolah di una0una.blogspot.com. tak boleh jadi ! ahahaha kantin ku , sekolah ku ~

ahahaa korang sabaaa je la entri tak bermoral ni. layannnnn dan esok TINGGGG ! jom la jom la pergi imigresen lalala ;P oh selamat malam semua. mimpikan Gendut ye. sayang Gendut.

p/s ; sayang , takde satu pun gambar ori kat sini tau tau. sila jangan terpedaya. husna sukaa buat entri pastu buat buat lupa ehhh takde gambar takpe lah lalala.
jom berinterview beramai-ramai !
| 2:57 PG | 5 comments
salam && hello coffeemateTM

tibatiba macam eh mana idea idea nak update lalala.
takpe takpe , kali ni kita berinterview husna ramai ramai yeay.
(macam formspring pulak dah)

nampak macam ramai yang interview. jadi tolong beratur dan sekaligus kita sumbat dalam entri ni beramai-ramai ;P



1) APAKAH NAMA BLOG ANDA DAN KENAPA ANDA MEMILIH NAMA ITU ?
    nama blog saya ialah Past & Present kerana ianya unik * ok sah tatabahasa fail. sape tau teka husna bagi award ni ahaha
- nama blog husna banyak kali tukar kan kan. then , Past & Present born. sebab semua pasal life yang dahulu & sekarang. agaga ye la tu husna..

2) APAKAH LINK BLOG ANDA SEKARANG DAN BAGAIMANA BOLEH TIMBUL IDEA UNTUK MENAMAKANNYA SEPERTI ITU?
   - http://una0una.blogspot.com , link yang pendek & ringkas lagi bergaya. sangat klasik.

3) APAKAH 'METHOD' PENULISAN DALAM BLOG ANDA?
   - method tu bahan-bahan ke cara eh ? kalau ikut sains yang eksperimen tu method tu apa eh lalaal ish lupa tetibe. ok kalau bahan , tenaga & idea. ok lah method blog husna hitam ! eh eh (?)

4) PERNAH TERASA NAK HAPUSKAN BLOG ANDA? SEBABNYA?
   - pernah pernah. sebab mood tak bape elok dulu. tapi orang kata , kalau sekali blogging selamanya blogging laalal

5) PERNAH TAK AHLI KELUARGA ANDA MEMBACA BLOG ANDA DAN APA KATA MEREKA?
  ahaha banyak kali ok. segan gilaa tapi tapi , husna tak kisah bak kata aiman.

6) APA PERASAAN ANDA APABILA ORANG LAIN MENGATAKAN BAHAWA ANDA PUNYA BLOG INI BURUK SEDANGKAN MASIH ADA YANG MENGATAKAN BLOG ANDA CANTIK?
   ada eh orang kata blog husna buruk ? wakaka takde lah. husna tak kisah sangat pasal decoration asalkan husna update pastu isi ada tapi masalah nya husna takde idea T_T

7) BILAKAH ANDA MULA MEMPUNYAI BLOG?
 -  11 April 2009. peredaran bumi yang lalu * sangat tipikal

8) SIAPAKAH ORANG PERTAMA YANG MENGETAHUI ANDA MEMPUNYAI BLOG?
   - ahaha umie , baba dan the kucing ;P dan juga , suami cikgu sendiri T_T

9) APA PERASAAN ANDA APABILA ORANG ASYIK MENGATAKAN TENTANG BLOG ANDA DI SEKOLAH?
- malu wooo. kalau baca diam diam takpe. ulas lebih takmau la. macam dia pulak pengadil ;P

10) 10 ORANG KEATAS SETERUSNYA UNTUK DI TAG


ngaa comel sangat tau tau

  1. tulis sebuah entry pasal award ni kat blog korang. nak tulis apa? sila baca yg selanjutnya.
  2. ceritakan bagaimana usaha korang utk mencomelkan blog korang. contoh macam korang mengubah suai blog sampai tak tido malam ke, etc. juga sertakan sekali 2 website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog. sila jgn kedekut ilmu, ya. kita mesti saling berkongsi. :)
  3. tuliskan 5 perkataan yg menggambarkan diri korang. contoh: pandai, pemalas, pelukis, pembersih, peramah.
  4. tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini.
terima kasih & ily tasya & dania & anyss !
husna kan pemalas sikit. so usaha tak besar macam udang galah tepi sungai. haha tak usaha banyak dapat la tak banyak. sebenarnya kalau ye KALAU nak blog cantik kena usaha betul betul cari pun kena ikhlas. tak semesti kena 2 jam sekali gus dah lawa. biar sikit sikit asalkan berbaloi. macam biar papa asal bergaya eh eh (?) lalala ;P tapi kalau blog dah cantik update pun kena selalu. EHEM kalau boleh husna nak blog yang simpe je kemas kemas pastu taknak berat haha. husna pentingkan berat tau tau.

dua website yang bantu edit blog ? photobucket & sys dieyna

ahaha 5 perkataan ? SAYA SANGAT SUKA TIDUR SEKALI. boleh tak ?;P
ilusi optik yang tinggi, kadang-kadang fikir luar kotak, mandi kalau boleh setiap 2 jam walaupun tak mandi pun dalam mimpi je, cepat lapar tapi sikit je makan tapi tetap banyak, sekali ada idea bercakap menulis macam dunia husna yang punya haha

kawan kawan , husna datang bawak hajat ni ! amek la award ni
illah , lidda , wani , tirah , alia  & semua blogger pun layak dapat award ni tau tau

------------------>

thanks again , dania :)

10 fakta tentang saya.
- dok dalam bilik air lama lama satu kemestian
- cat's addicted ! ngaum.
- nombor lapan macam warna kehidupan *ecewah
- filem inggeris malam sabtu superb
- tak tau kenapa , gelak yang lahir dari hati lagi bernilai
- matematik sangat gojes walaupun garugaru kepala bila nak buat
- husna kan pemaluuuuu
- tutup telinga , husna menyanyi
- Puteri , husna sayang awak ~!
- mencari identiti lagi

10 perkara menakutkan saya.
- ilusi sendiri
- alone kat rumah
- kucing2 sesat buat hal nak ngurat
- Apin yang mata nya pink
- homework
- orang tengok semacam macam nak ngap
- dok tunggu tempat sunyi pastu ada stranger kat situ 
- lintas jalan lalala
- lipas pusing pusing dalam bekas haha lawak pulak 
- bila tak mandi

10 perkataan yang selalu saya sebut.
- lalalal , eh eh , haa ? , ooo & pelbagai abjad yang lain

10 perkara yang amat bernilai.
- masa lapang
- nikmat kesihatan
- makanan yang banyak di dapor ;P
- kucing2 husna sihat membuncit
- orang sekeliling haargai apa yang rasa kita buat sikittt je
- physco
- air sejukk vroom vroom kat bilik air
- posmen datang hantar surat
- diari lalala
- kadang kadang semua benda dalam hidup bernilai
10 pertama kali dalam hidup saya.
- amek UPSR
- bela 4 ekor anak kucing
- self confident tetibe
- tengok kucing2 husna tidur macam comel gila
- semalam dapat voucher majalah kunang2 psl fotografi. hesh makan 2 orang je woo
- dapat pegang DSLR
- ajar budak budak ngaji :)
- rasa down tetibe
- basuh sisa kumbahan kucen2 belakang mesin
- tidur dengan Upin secara comel sampai ternganga ;P

------------>
mario , usna amek eh tag tu lalala tenga rajin ni

Rules:
It's harder than it looks...
Copy to your own notes...
Erase my answers...
Enter yours and tag twenty (20) people...
Use the first letter of your name to answer each of the following questions..
They have to be real...
Nothing made up...
If the person before u had the same first initial, you must use different answers...
You cannot use any words twice...
and 
You can't use your name for the boy / girl name question...
1. What is your name : husna for short
2. A four letter word : hour
3. A boy's name : husni (kalau ada anak, nak nama macam ni boleh ?)
4. A girl's name : huda husaini
5. An occupation : housework (surirumah yahooo)
6. A colour : hitam lalala
7. Something you wear : high heels
8. A food : honey / hot dog
9. Something found in the bathroom : hachoom, ada buih
10. A place : home sweet home !
11. A reason for being late : hydroplane rosak , cikgu
12. Something u shout : helo sihat tak ni ? 
13. A movie title : husna,jangan pandang belakang ;P
14. Something u drink : hot chocolate
15. A musical group : homeowork ( eh eh (?) )
16. An animal : h1n1 (hahaa penyakit h1n1) / hippopotamus
17. A street name : highway haru biru.
18. A type of car : hot air balloon lalala.

------------------------- >

ngee ~ nak tag siapa je eh ?

illah , tirah , alia , sys farah , wani , husna , nabila , lidda & lain lain terima kasih sekian

ada orang tuu cakap , nak menulis guna hati baru menjadi. :)

tsk tsk mana idea idea husna ni hesh.

Label: ,

nanti besar nak jadi apa ?
Isnin, Jun 07, 2010 | 8:19 PTG | 15 comments
salam && hello coffeemateTM

Age is a very high price to pay for maturity.
alhamdulillah tadi baru je siap folio Kemahiran Hidup. mula mula rasa macam tak percaya. rasa macam TINGG ! wauu boleh siap 15 mukasurat dalam 3 hari. haha macam bongkak je bunyinya. ish takboleh.

oh ye, selalu kan budak budak macam kita ni ecewah kan kan selalu kena interview dengan kakak yang dah besar besar ataupun bakal mak mentua eh ataupun jiran sebelah rumah. makcik kantin pun boleh tanya kalau diorang takde keje. haha selalunyaaa diorang tanya pasal depan. nak membentuk sifat sayang kan diri sendiri.

antara soalan soalan nya ;

kat rumah suka buat apa selalu ? * padahal nak tanya hobi
nanti besar nak jadi apa ? * kan nak tanya cita-cita tu
ni acik masak ni. sedap tak ? * haha tu nak tanya makanan kegemaran sebenarnye
ni akak bawak pergi kedai buku. pilih lah nak apa, akak belanja * nak tengok suka baca buku tak

eh entah la ek ek kenapa dorang buat macam tu. belok belok pulak bahasanya. sebenar nya mereka-mereka tu cuba mengorek rahsia kita tau tau. haha habis kalau budak bawah umur baca ni. ok ok sebenarnya mereka mereka ni nak memahami kita sebagai anak kecik yang meningkat dewasa. takut kita tersesat di tengah jalan. dah la takde kompas. tak ke susah kalau sesat.

eh husna suka kan buat intro panjang panjang padahal ye PADAHAL nak kongsi cita-cita husna dari kecik secoittt dulu sampai besar eceh eceh. kadang kadang cakap pasal cita cita ni best sebab ia berkaitan dengan masa depan yang harmoni. lalala

oh ye budak macam darjah satu yang hingus masih segar dan tak segan nak hisap balik selalunya cita cita dorang mesti cikgu. tak pun doktor. entahhh cikgu sebab nampak cikgu dah depan mata. kalau doktor, biasanya sebab gaji besaaaa punya kot. yang lain lain tolong ye tolong fikir sendiri.

impian pertama ; -GURU- * padahal cita cita bukan impian ye
mula mula husna dulu dari tadika sampai darjah 3 kalau tanya cita cita jeee mesti cakap guru. guru , guru , guru. padahal tak faham lagi tanggungjawab sebenar seorang guru. bila naik darjah empat je, tukar sikit jadi pendidik. haa baru ada kelas gitu haha. disebabkan nak jadi cikgu, kat rumah husna selalu main cekgu cekgu dengan adik. dengan kakak kakak sebelah punya jiran pun pernah. ye husna tau sebenarnya diorang terpaksa tu :P

impian kedua ; -AHLI PERNIAGAAN-
husna tak ingat macamane boleh jadi zupp besar terus cita cita bertukar. ni gara-gara masa darjah 3 cikgu mintak tiga cita cita so terpaksa. yang tak tahan husna boleh cakap nak jadi PENJUAL ! hahahaha ada ke cita cita penjual ? dia ingat penjual ayam kot. cikgu tu gelak gelak dah , bukan penjual lah, ahli perniagaan. sejak tu ok lah ok lah takmau jadi penjual lagi ! oh ye, kenapa husna boleh terfikir jadi penjual ? dulu kalau beli barang husna suka tengok abang eh tak kakak tu kira kira kat mesin jual tu tett tettt tett bunyi dia. macam best. pastu dapat duit kira laju laju pastu zupp masuk dalam tabung. pastu ada tekan tekan lagi kalkulator besarr then tet tet tet keluar kertas panjanggg yang namanya resit.

impian ketiga ; -PENDAKWAH-
wiwiitttt sweet sangat cita-cita macam ni. suka lah bagusss budak ada cita macam ni lalala.  lepas dah bosan asyikkk cakap cikgu, guru, pendidik macam tak best lah. tukar jadi pendakwah. alaaa alaaa husna dah berangan dah jadi macam ustazah Nor Bahyah kat tivi pakai tudung pastu cakap kuat kuat masuk tivi wooo. eh pastu baru husna teringat husna kan pemaluuuuu. so terkubur lah cita cita jadi pendakwah macam ustazah then masuk tivi bersama suami tersayang sobssss. time ni ada pulak kawan tiba tiba cita cita jadi pramugari. uhukk seksi maaa lalala.

impian keempat JURUHEBAH-
impian masa darjah 5 , 6 dulu. ni macamana ntah boleh ter ter ter buat cita cita macam ni. sebab macam terpegun lah lah tengok abang eh kakak yang cakap cakap dekat radio tu. tak nampak muka so boleh cakap puas puas bagai baru lepas reload topup. sejak tu, husna sibuk kan diri ecewah macam tanya pape pasal ni. oh ummi jadi mangsanya. haha dah kata cita cita jadi juruhebah, kalau orang buat biodata laju aje buat cita cita DJ hahaha. sampai sorang akak ni panggil je husna DJ , DJ. oh bangga ye di situ. kalau ingat ingat husna sorang je yang pelik cita cita. sebab DJ ni bukan pro kot. eh entah lah. since jadi 'DJ' surat khabar jadi mangsa yeay. iklan harga ayam pun boleh kira jalan masuk dalam radio. baca kamus pun boleh bersama segmen belajar bahasa bersama DJ HUSNA lalala. sah sesat orang yang ikut rancangan tu. haha nak lagi perasan, husna record pastu dengar banyak kali kalau boleh taknak berhenti :P

impian kelima ; -PENSYARAH-
ni macam cekgu jugak kan kan. tapi kenapa eh husna boleh nak jadi ? oh macam naik kelasss sikit la kan kan daripada cikgu. tapi cikgu dengan pensyarah sama je sebenarnya. tabur benih ilmu jugak :)  baba la dulu hentam je kalau orang tanya nak jadi apa , baba potong , nak jadi pensyarah lalala. ok macam paksa. redha huuuu T__T

impian keenam ; JURUKAMERA-
haha yang caps lock semua buat bahasa melayu. sebenarnya PHOTOGRAPHER. eh lupa sikitt macamana boleh tertumbuh cita cita ni huahua. since paksu belah ummi tu sorang photographer. hesh kalau balik kampung, semua benda dia nak snap. buat orang makan hati berulam jantung. sejak tu macam bestttt kalau ada DSLR. tapi tak harap sangat. tapi tiba tiba takde angin takde hujan pelangi lagi lah takde baba beli DSLR sony satu *takkan lima kot :P* since tu try jugak snap snap tapi reti. then, gatallll gatalll bukak akaun flickr hasil tunjuk ajar paksu :) tapi sekarang malas pulak nak jadi bende ni. sebab nanti suami tersayang eceh eceh akan terbiar sebab husna lagi pentingkan kamera. tapi sekarang husna snap je pastu tepek kat flickr. sekarang jadi hobi.

impian ketujuh ; WARTAWAN-
hesh berapa banyak entah cita cita budak ni. tapi cita cita husna sebab pengaruh kan kan ? pengaruh tivi nombor satu. pengaruh popular pun ada jugak wakaka. mula husna panggil wartawan ni pembaca berita. haha bantaiii je panggil apa. pastu ummi tegur, bukan baca berita je tau. nanti kena interview orang pastu pergi tempat tempat macam luar negara contoh kes tsunami. laaa husna ingat nak jadi pembaca berita je taknak pergi luar jumpa orang takde masaaaaaa. wah bunyi macam bongkak lagi :P since tu, terkubur lagi cita cita ini lalala

impian kelapan - DOKTOR
hahaha buat kali pertama dalam sejarah, husna teringin jadi doktor. padahal husna benci doktor. eh bukan tak suka keje doktor je. sebab doktor mesti kait dengan darah. hesh husna takut darah lalala shhh. tapi alhamdulillah tak sampai pengsan keluar buih. kalau ada rancangan medik tivi, terus tutup muka. kan pasal bedah bedah tu. lagi satu, kalau nak jadi doktor kena bedah katak. takpun tikus. err ok husna takut. pastu kena dok bilik mayat buat ape tah. eh betul ni. cikgu pernah cerita dia pun tak sanggup terus drop course tu. eh korang, sebenarnya husna nak jadi doktor haiwan lalala. doktor manusia taknak. cekadak sikit. ok, cekadak banyak. sampai sekarang teringin nak jaid veterinar ni, tapi masa keje tak tentu. habis makan pakai anak anak ? ohh husna jadi doktor kat rumah je lah. doktor dapur.

impian kesembilan -PENULIS NOVEL
oh haha berbelok belok punya cita cita. ni genetik daripada sorang kakak senior yang dah tulis novel. wauu kan kan ? nama dia Shaibah Abas, yang tulis novel pelangi kasih & mengejar matahari. since tu, husna start tulis tulis. haha again, semua pandang pelik. husna asyik menulis je. eh gedik gedik. tapi sampai sekarang tak siap pun novel tu huahua. gelak je. husna suka macam tu, mula semangat pastu dah tengah takde idea then malas. pastu eh buat citer lain pulak. sama jugak wakaka. kalau tulis cerita untuk PLBS sekolah takpe. sajak husna boleh la tapi tak sungguh sungguh pun. so, terkubur lah lagi cita cita itu lalla. dah berapa banyak kubur cita cita ni ? akhirnya, husna tetap menjadi penulis. oh ecewah penulis blog gitu ;P

impian kesepuluh - SURIRUMAH
ini impian yang cool ! tak penah kot dibuat orang. haha awal tahun haritu, tibatiba nak jadi surirumah yang berjaya. jaga anak-anak then masak banyak banyak biar kembung perut seisi keluarga. sebab apa eh nak jadi suri rumah ? oh ye sebab nak jaga anak-anak betul betul lalala. murni tak ? :P guru geografi cakap pasangan yang bekerjaya peratusan mendapat zuriat rendah. hmm faktor penat kot. eh eh geografi form 2 belajar tau !
dah pergi check sana lalala. so, jom jadi surirumah ? haha nanti kita boleh sembang banyakkk sebagai jiran sebelah rumah sewaktu keluarga berada di luar mencari rezeki.

eh berkobar nya husna buat cerita. panjang pulak hesh. mata dah pinar. ok lah nak stop dulu lalala. kalau malas jangan baca. nnti mual. haha betul. tak tipu.

eh sebenarnya ada lagi satu impian ! wakakak tamakkk haloba betul.

impian kesebelas ; PENJAGA
ni lagi satu, impian pelek pelek. ni konon ye KONON nak bukak nurseri jaga budak budak. cemana tah ada cita cita macam tu. tapi best lah boleh basuh o'ek kanak kanak belum matang. oh ye nurseri ni spesel tau. budak darjah 6 pun boleh masuk. sila sila. huhu gara gara dulu pernah masuk nurseri pastu cikgu gila garang, tibatiba nak buat nurseri yang belum tentu berjaya dan husna tak garang lalala.

ok dah skip skip ! assalamualaikum coffeemate TM :)
stalker ; korang ada atau korang yang jadi ? *cepumas
Ahad, Jun 06, 2010 | 10:29 PTG | 10 comments
salam && hello coffeemateTM


stalker tu apa eh ? haha husna pun baru tau. ada orang tuuuu ajar. kalau tak, sampai sekarang tak tahu. oh tragis. 

cis husna search stalker kat google takde. tetibe keluar web games S.T.A.L.K.E.R. game pasal stalk orang kot kot. hesh ingat nak main tapi.. takpe lah hahaha malas nak stalk orang. :P games tu nampak ganas wooo.

haha budak budak bising dah kat dapur. mintak makan. tadi makan nasi goreng 3 bekas pun tak cukup. hesh apa lah budak perot boyot ni :P
eh oh ye. yang husna tahu, stalker pada kata dasarnya stalk. eceh ecewah mengajar perkataan baru kepada budak-budak. kang tak betul pulak husna bagitau, sesat nanti kang kang.

haha dah dah. stalk ni senang cerita bagi budak bawah umur macam kita ni macam orang tuu bagitau kan kan. stalker ni macam silent follower. semua internet stuff dia pergi serbu. kadang-kadang komen kat myspace ke dia pergi baca pastu orang yang dia balas komen dia pergi add nak tau apa kaitan dengan orang tu. hahaha berbelit dah skip skip !

err senang cerita kan kan, stalker macam dia nak tau pasal orang tu lah kot. eh macam secret admirer ke ? hesh takde lah. ada ke secret admirer kat alam fantasi tiada realiti ? entahhhhh. sebena nye kan kan husna pun tak pasti sangat pasal stalker ni LALALA~ *buat muke tak bersalah

nak citer ni je,

satu malam tu, bila login satu akaun ni kan kan. eh alaahhhh senang akaun faceb@#$% *tetibe tak sanggup taip perkataan tu :P :P walaupun dah deactive tapi gatalll jugak on kejap. pastu tutup balik. bagus tak?  saje stalk kawan apa dia buat. haha sangat kejam (takdelah) pastu husna check komen gamba tau tau. dah semuaaaaa ok semuaaa husna letak gambar kucing so sedikit sebanyak terhibur lah hati serta limpa dan hempedu yang ada kat duodenum. T__T

tiba tiba, ternampak satu komen dulu dulu punya

* mane ehh tetibe tak jumpa . eh ok terjumpa satu kat mukasurat 5 lalala :P


tengok yang Mieyako tu dengan yang fara tu. ok lah citer nye camni, eh patut ke cite eh eh ?
maksud nya nama fara tu sebelum husna tutup faceb@#% tapi nama Mieyako tu nama masa husna on faceb@#$%. haa faham ke tak ni ? alahhhh tak pe lah. tak payah paham lagi di galakkkan.

masalahnya Mieyako tu sebenar nya lelaki asal letak nama fara hei tak sayang nama ke ? hesh orang macam ni pun ada ke T___T mulamula ingat dia budak sekolah rendah nama fara yang comelcomel tu. 'fara' ni selalu je kalau ada gambar kucing dia komen, tu yang rasa dia comel tu lalala. padahal ? Mieyako berjantina lelaki okeh huhuhu. 

takpe lah, tak payah cerita lagi. hesh

semalam kan semalam kan, usna ternampak cak cak adik bukak blog husna ! hahaha tekun woo dia baca setiap bait perkataan. hesh ni kira stalk blog jugak tak eh eh ? hahaha suka ni suka ni wooo lalala.

umie usna pun selalu baca blog ni ghupenya. heh heh malu kekadang sebab mengarut banyak je. dah la tak matang euw euw. tak reti sangat buat post serius. nanti macam takde idea. lainlah kalau dah tulis skrip dalam buku.

umi pernah cakap kat usna ; masa umi tengah baca blog aten, baba balik pastu baba tengok. tetibe baba cakap ,

" baca blog dia dapat tau apa yang dia rasa "

hachummm ! merah hidung lalala. terasa kecil & comel gilaaaaa :P ah malu lah.

korang, ada stalker ? ke korang yang jadi stalker ? aiyokkkkk.

p/s; tak bermaya langsung buat post ni. ape lah T_____T rasa macam tanak buat post gelakgelaka merapu lagi tapi kalau post biasa tak reti pulak. korang rasa ?
saye tak bape suka kawen
Sabtu, Jun 05, 2010 | 2:21 PG | 14 comments
salam && hello coffeemateTM

eh eh laju aje korang kelik eh eh lalala *macam la ade orang kelik ;P

sebenarnya husna tersilap taip haha. ayat tajuk sebenar nya ialah ; 'saye tak bape suka ke kenduri kawen'.

husna agak baru jugak ni balik dari kenduri kawen ex kakak senior sekolah. ada bau kuat lagi mekap dengan nasi minyak. lagu kat sana pun terngiang ngiang. nampak nampak ? tak sampai satu hari cuti dah kena keluar wakaka baru nak buat sejarah tak keluar rumah selama 2 minggu ;P


perkara pertama yang usna tak bape suka sebab biasa, MALAS. haha redha lah ye kawan-kawan. husna mempunyai citarasa malas yang sangat tinggi. ish. mula mula kena cari baju, dah jumpa kena gosok pulak. tu kalau cari mahu sampai 20 minit husna cakap. haha gosok tudung, baju, kain lagi hesh. lagi lagi kalau tetibe tudung genyiok haa abes kena gosok lagi  err -.- kadang kadang menjadi perempuan sangat susah. sangat cerewet serta mencerewetkan. tapi perempuan tetap buruan lelaki. LALALA~ dengar, husna cakap perempuan oke bukan husna yang jadi buruan lelaki haha.


kedua heh heh. dah kata kenduri kawen ex senior mesti jumpa ex senior lain lain. adoi adoi husna kan pemaluuuuu ;P *sila pitam* ex senior semua tak reti dok diam. bercakapppp je. biasa ; usik usik. husna sangat penat melayan kakak yang tidak berapa matang itu. lalala nasib baik cute. jumpa lagi kakak kakak ! lepas ni turn kakak pulak , oh kata husna di dalam lubuk hati. harap tak dapat dengar.


alasan ketiga pulak. kan dah kata tadi husna bergenetik pemaluuuu. dalam banyak banyak perkara majlis kawen adalah sesuatu majlis yang riuh. sangat bising kalah pasar tani hari jumaat. oh dan semestinya banyakkk orang di situ. oh lagi sekali, husna kan pemaluuuuu ;P husna sangat malu berhadapan dengan orang. tau la mereka lawa, hot, cun dan drastik serta comel, jangan tenung sangat tau tak lalu husna nak makan. husna kan pemaluuuuu :P:P sila maklum husna makan comot lalala.


bila dalam majlis, confirm kena jumpa tuan rumah. dari yang muda kecikkk sampai mak pengantin. budak kecik kena hulur tangan pastu diorang cium. pernah sekali budak nakal dia cium tangan pastu buat tetttt *suspen huakaka yang makcik pulak mesti belek belek tangan eh tak silap ! haha mesti tanya macam macam. perkara penting tanya umur lah. ish entah entah nak nikah orang dengan anak dia pulak wakaka :P pastu tak semena puji puji auwww malu <": husna kan pemaluuuuu :p


haa setiap kali oang kawen kan budak budak dia kasi gula gula jelly rumpai laut pastu telur kueh bahulu bunga plastik kan kan. husna paling maluuu bila kakak *ecewah kakak ke?* paling maluuu bila kakak tu bagi gula gula jelly bagai tu kat husna. tak kiraaaa husna tak suka jelly! noktah di situ. jelly sangat merosakkan gigi

lagu lagu kat kenduri kawen ni selalunya lagu cinta. tsktsk habis orang yang tak bercinta seperti husna ini menikmati nasi dalam kekecewaan yang amat. ampun ya ampuna habis nasi minyak terserap zat zat nya dek lagu itu. oh tragis tengok tengok pinggan basah lalala~ haha kenduri tadi pulak dia bantai pasang lagu raya. hah bagus la tuuu. tiada nada kecewa.

oh yang last, husna sangat penat berfikir :P kat kenduri kawen adalah target makcik dan kakak yang ada anak serang zupp sedas dua, " haa bila turn pulak ? " " lepas ni turn awak pulak eh " LALALA~ diam seribu bahasa, masalahnya calon pun takde huakaka
orang tua selalu kata, jangan malas pergi mana mana kenduri. nanti takde pulak orang datang kenduri kawen kita. haha jangan rajin sangat pergi kenduri orang tak ajak sudah
haa korang , korang nak kawen cemana pulak ? *tetibe

p/s; sekarang musim mengawan besar besaran. sediakan perut untuk nasi minyak yang besar.


Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha