Bicara Bumbung
tak penting
Sabtu, Mei 22, 2010 | 9:43 PTG | 2 comments
hesh pagi pagi otak tengah fresh ni lah yang macam takde semangattt sikit nak bukak buku.
otak tengah aktif nak pusing-pusing dulu. haha tengahari orang tengah tidur baru terkedek-kedek macam feel bagus je.
isk pelik pulak.

tak tahu kenapa, bila umie tengah guna pc. kami beradik akan macam wauuu solehah nya anak umi teman dok sebelah-sebelah. haha padahal sabarrrrr je ni tunggu umie siap guna pc. isk perangai macam ape.
bila umie angkat punggung je , terus serbu ramai ramaii ! yeay sape cepat , dia dapat. peh peh perangai macam budak budak ! siyes , tak matang sikit pun. selalunya kalau saye dapat dulu , dia merengek nak mintak. menangis + meraung bagai. ok saye mengalah. tak rugi sikittt pun.


selalu kalau dah mengalah , pertama mesti pergi dapur ! haha kira dapur macam perkara utama kena pergi. dapur dah macam bilik sendiri dah. makanan, kerusi, meja yang besaaar punya, & kabinet pelbagai saiz. lebih dari cukup. cuma satu je lah, kabinet bajuuuu takde. kini, dapur antara ruangtamu ada penghadang. penghadang papan karom besaa and beg besaa sebab nak pisahkan AIOUpin tu nanti pergi luar pastu lari tak tentu pasal. so dapur ada sliding auto kiteorang buat sendiri. haha

eh ok, kat dapur bukak peti sejuk. cari something yang menggiurkan. alahaii gila comel Apin, Ipin, Opin, Upin lari lari mintak makan bila terbukak jee pintu icebox. suara diorang pun macam comel, sengau sengau garau macam sakit tekak. kesian pulak, asyik makan koko krunch tak sedap tu. kalau koko krunch manusia ada cicah susu. kalau kucing dah la perisa tak sedap, air kosongggg paip dalam gayung je. tu pun kadang-kadang diorang masuk toilet cari air. Tiger lagi lah, siap terkangkang bongkang demi air dalam mangkuk jamban. ok ini siryes. * rasa macam eee perkata kotor cerita kat sini :P

sementara masih pagi dan masa panjang, saye ingat nak luang masa sikit bersama the little explorer. tengok peti sejuk ada baki tuna, haha so apalagi. sini semua beraturr kalau nak makan ! nom nom. tak habis lagi tau tau, sekarang husna mengeluarkan cheese wedges sape tah beli pastu tak makan. haha dari terbiar baik kasi perhiasan kat perut buncit diorang. disebabkan cheese wedges tu tiga segi, kita ketuk duluuuu !



haha apa dah jadi ? gilaa ganas T__T

yeay seronok betul dorang semangat je. meh sini acik aten suap kan ye ye. sini berator sekor sekor. heh rasa macam suap anakkk pulak. lagi seronok tengok diorang semangat makan. paling takut, diorang gigit tangan. lagilagi Upin , nafsu rakus. nom nom dorang kenyang. sampai jilat kaki tau. ok last, sape nak susu ??! yeay kami nak susu ! kami nak susu ! * wakaka

tengok ? kita guna susu kambing. sesuaiii untuk para kucing yang ingin kan kecomelan.

yeay budak kecik ! jom minum susu cepatttt. nganga mulut. fuh lengkap satu sajian. dah pergi main jauh jauh !




kerja last ; bersihkan hasil mahsul. euww euww seketul belakang mesin basuh. haha nasib baik kering. sekatakt ni saye orang kuat dan bersemangat kalau bersihkan 'bendeeee' tu. sebab.. sebab,
" kalau tak bersihkan, kita buang ye. tak payah bela "
aaaa. taknak lah. rela buang tayik daripada kene buang mereka. ok, lagi satu kerja. update tandas dorang, buang ape yang patut. haha iskkk macam saye ni orang gaji kepada haiwan belaan sendiri pulak. kadang-kadang rasa ehh sape yang tuan besaar ni hah ?  pelik pelik, dah sedia kan tandas pun berak lagi merata-rata. tu yang tak tahannn. bawah katil, tepi mesin basuh, tepi kotak, atas penyapu mop. hahaha tapi jangan risau , dah bersih semuaaaanya. kami yang lap ok. dijamin. setiap balik sekolah, perkara pertama adalah ; pergi dapur dan tengok bekas merah tandas dorang tu.

burpp burpp !

sedap kan susu acik aten buat ?

tidur pulak tu 

apin 

siyes , bela haiwan peliharaan memang leceh. betul betulll leceh. pernah dulu, ada kawan umi ni obses kucing jugak. datang rumah dia, aiyooo saye boleh terpijak tayik tayik itu. sejak tu, macam antii dengan kucing. haha ye la tuuu husna. alah kalau dah biasa , no hal lah. yang penting, ada balasan. diorang comel main lari lari keliling rumah pun dah macam balas jasa.

bila time bersihkan tayik je, selalu terfikri macam ni " eh ni kira macam latihan la kan. nanti ada baby dah biasaa basuh tayik dia. haha tak sia sia bela kucing. so kucing, terima kasih. moga satu hari dapat baby yang comel macam diorang berkat basuhan tayik yang .. err comel. haha
mario mario, tak terpedaya pulak. macam best lah guna saye. kte nak jadi budak besarrr punya ! hehe

err err saje je post mende tah merepek. meninggalkan satu kenangan. ok lah got to go. dah 12 lebih. jom pergi dapurrrr !

p/s; tunggang terbongkang terbalik pun , tetap cerita kucing jugakk ! haha

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha