Bicara Bumbung
senyum takpe. tersengih sengih nampak gigi kan susah
Jumaat, Mei 07, 2010 | 6:47 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM

Keep smiling , it makes people wonder you are up to.
macamane entah , time dekat saye je boleh ubat setepler habis. hesh saje je setepler ni tau tau. mensibuk hari yang indah. orang tengah syok jawab paper ni haih haih. ustazah , kesian lah saye. hari saye dah rosak. ok takpe lah , sambung je setepler tu.

" heh sampai awak je habis ubat " ustazah tetiba kata sambil betulkan.

" HEHE *muka suci pasrah gitu heh. sila menyampah* "

muka suci macam kene simbah eyemo.

" kakak Mirza yeh ? "

" aaa (?) emm ye ha'ah " *muka suci habis dah ni.

" patut serupa. asyik senyum senyum "

persoalan di sini ; baru tau adik saye yang comot suka suka senyum pulak ye ? haha ok tahniah kerana secara drastik mengikut jejak langkah kakak slenge ni. sila maklum , orang kata dea serius. kakak dea pulak slenge memanjang.

al-kesah itu buat teringat cerita lain. haha sekarang baru tau memang sah husna slenge rupanya.

" nampak husna mesti senyum je "

" ape sengih sengih ? "

" eh eh gelak pulak dea " semua buat muka pelik.

pernah jugak sorang ustazah cakap pasal student dea kat bilik guru. aiyokk kantoi kantoi. haha sape bagitau ? pembagitahu dirahsiakan. terimakaseh.

" eh husna tu pendiam ye. kalau cakap tak keluar suara "

ok entah apa maksud ustazah ni. hesh tak caye saye. Rasa macam bising je kat kelas tu haa. ;P lalala kan kan ter terkantoi. ok fikir positif ; ustazah perli tuuuu ha ok ok haha sabaa je :)


pernah buat pic ni sebagai profile pic kat ym. rasa comel aje

rasa-rasa kalau husna senyum macam ni lah kan , apa akan jadi ? pilih jawapan yang betul lalaala
a . dunia menjadi celaru kerana pertama kali melihat senyuman sebegini rupa
b . semua orang terasa sejuk perut lapang usus membalas senyuman husna yang ini
c . para wanita memakai satu penutup khas bagi melindungi daripada terkena sinaran senyuman yang berbau
d . try buat jawapan sendiri. jawapan kreatif akan dibagi markah bonus terimakaseh.

p/s ; rasa terkedu kenapa buat entri tak ada nilai moral ni huhuhu. entri pendek tapi macam terambil masa yang lama. kesian pressure memang cenggini ye lah kot.

padan muka haaa kan kan sape suruh tak makan. kan jalan terhuyung rasa nak zuppp tido je. muka rasa semacam takde darah sejuk dingin T_______T selera takde sebab tengok kantin penuhhh :( dengki eh ?
terjumpa sorang budak cute darjah bape ntah. kaki dea sakit. naik tangga guna satu kaki je. eh tak bukan bukan. dea ada kaki tapi guna kaki kanan je nak jalan. saye suka tengok dea lah , sweet betul. dah la comel grr rrr. sopan santun baik hati semua ada. lengkap ; saye cop sbgai menantu ok ? 

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha