Bicara Bumbung
mak saye sangat spesel
Khamis, Mei 13, 2010 | 6:17 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM


anda adalah apa yang anda fikirkan
entri ni taip minggu lepas. tapi tetibe guruh pastu kilat zuppp secara DRASTIK pergi tutup. HEHE penakut !

again , rumah sunyi. semua makhluk tidur. hoho cuma adek dengan adik sepupu je tak tido. diorang tengah main. main kolej kolej kata nya. HAHA habiss barang kemas yang tak berapa berkhazanah dalam laci usna diorang gosok. wau wauu alala datin gitu ye. siap ada driver bawak kereta jenama Katil. ok sangat bergaya. tapi memang comel. nak join segan pulak ;P usna time umur diorang tak main cenggitu pun T____T zaman berubah dunia dah maju.


---------------- dah tu je sempat taip minggu lepas ? HAHA bagus tak ? --------------


minggu lepas siryes tak on langsung. tak sempat lepastu busy ecewah menghafal pastu tetiba baba ajak pergi mana ntah. eheh tetibe terlupa ingatan. petang tu, hujan pulak. T_____T haih. terkilan sikit sebab tak dapat post something meaningful untuk hari ibu :(


ok ok skip cerita macam tak penting kat atas. sebenarnya , ada lagi penting daripada post bermakna hari ibu tu tau tau. haha nak tau ? betul nak tau ? ye ke nak tau ni ? ok saye cerita sekarang.

hari ibu jatuh pada 9 Mei minggu lepas. well , hari tu memang meaningful. bukan buat saye. tapi buat umie saye. sebab ianya adalah ..


yeay umie saye semakin comel umurnya. anak nya jugak layak dipanggil anak dara. wakakaka sangat geli lah. menyampah.

jujur, saye sayang umie. umie memang ratu hati. ape yang saye ingat masa kecik-kecik, pernah cikgu bagi homework kaler-kaler gambar orang satu buku. tskk anak kecil comel macam saye kena dera kaler. T__T sampai tengah malam tak siap-siap. tahu ? umie dengan saye sama-sama kaler buku tu. siapkan sama-sama. bila teringat balik , memang sweet :')

ada lagi , petang lepas balik sekolah , tengah konon sibuk kemas buku kat bawah. tetiba umie pangil. " Atenn !! " suara memang tak bermaya langsung. kuat tapi lemah. terus saye larii naik atass tengok kenapa. ya Allah ! umi pengsan ! umi terbaring baru lepas sedar pakai telekung. umie suruh apa memang saye tak ingat. time tu siryes dah menangis meleleh keluar semua khazanah cecair terlarang. saye cepatcepat amik al-Quran baca surah apa yang patut. siryes masa tu memang takutttttt. hesh adek kat bawah relaks je tengok tv ok ? rupanya lepas solat , umie tidur atas tangan pastu terpengsan gitu la kot. sampai tangan umie tak boleh gerak. terus bawak pergi klinik malam tu :')

memang banyakkkk memori dengan umi. eh dah 14 tahun tu umie menatang husna ! cukup masa umie menatang cucu pulak. wakaka terlepas. mungkin umie tak tahu, Aten memang sayang umi tau tau. mungkin kami tak dpat tunjuk je. sebab anak umi ni kan pemaluuuuu. 


-------------------------------

eh korang , esok sekolah kiteorang hari guru. saje buat awal. cikgu sengaja tak sabar tu nak sambut diri masing-masing. hoho nak tau lagi ? umie seorang guru jugak. so , 3 sambutan dalam seminggu ! wau umie saye sungguh gojes. lalala

sebenarnya, class teacher saye baru je pindah. takde la baru , adalah dalam 3 minggu lepas ? and expecting ! sebelum dea pindah tu , dea bagitau dea pregnant. haha how lovely. :) siryes , kiteorang sekelas macam anggap dea mama dan kawan. ustzh memang gila sporting & cool sekali !

see ? comel kan kan ? last day dea kat sekolah sebelum pindah. kiteorang belanja dea pizza lalala.

walaupun kiteorang baru sangat kenal ustzh Zai tahun ni , rasa mesra datang macam dah lama rapat. lagi lagi dea ajar subjek Sains , haha kiteorang serang ustzh habis-habis tanya macam-macam. HAHA paham paham sendiri la ye. takpun lebih afdal tak payah faham.

ustazah pindah Melaka. sebab ikut suami tercinta lagi terhensem. terima kasih sangat sebab layan kiteorang satu kelas yang memang tak pernah senyap kalau ustzh ada kat kelas. dah la kelas kiteorang ada macam-macam spesis iaitu kaki bedak , kaki cermin , kaki nyanyi melalak , obses agresif , suara cekudut , minat jerit tetibe , kaki tanya memacam , kaki gelak lagi menyampukkan , kaki pinjam barang , kaki buat lawak tetibe walaupun sebenarnya tak lawak dan kaki makan. wau hebat.

satu je yang saye ingat ustzh cakap masa lepas kiteorang nyanyi lagu tu untuk ustzah , ustzh kata ..

 " kadang - kadang Allah ambil sesuatu sebab tak mahu kita terlalu bergantung harap atau lalai disebabkan benda tu "
SELAMAT HARI GURU , USTAZAH :) 

sekarang , ganti cikgu baru. ha'ah tengah sesuaikan diri dengan dia pulak. Ustazah Mai, welcome to our world. hee harap tabah selalu kerenah kami ok ? ustzh Mai lembut sikit , suka warna pink ! dan berjiwa ros dan bunga :)
tahun ni langsung takde beli hadiah apa apa :( sebab masa memangggggg tak cukup. next week exam pulak

p/s; tetibe hidung darah ! ayoookkkk. salam ~ hehe

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha