Bicara Bumbung
eh, husna bagi tips lah. tolong percaye
Jumaat, April 23, 2010 | 8:34 PG | 9 comments
salam && hello coffeemateTM

Give the world the best you’ve got anyway. You see, in the final analysis, it is between you and God

malam ni terasa rajeen la sangat nak bagi tips. harr harr ^^ bersedia ? okeh :)

TIPS WRITING DALAM BLOG

bende ni usna wat sendiri aje. so memang banyak salah pun. just my opinion. tips ni berguna *haha berguna la sangat* untuk blogger baru yang mencari identiti untuk memfofuler kan diri. ngaa kalau yang private tak yah laa haish.

# hah ni yang penting. entri yang sempoi adalah entri yang pendek tapi ada isi. hakhak usna awal-awal dah fail kan kan ? ;P so make sure nak post something , tau matlamat & tujuan. whoaa macam gah gitu ye ? heh selamat beramal ~

# writing & font pun kena jelas dalam setiap post. writing yang penuh la senang. contoh ? nak eja makanan eja full jangan eja mknn aje hahaha pemalass ! tulisan tu pun biar jelas so kepada yang rabun sila sedar *kutuk diri sndiri T_T

# ending yang betul dalam setiap post. kang kang tetibe camni. "saye ada makwe. makwe saya cantek. tetibe dea makan buah. terus kite kawin." wakaka unik betul story dea heh. tak pun macam ni. " Upin comel. Apin comel jugak. tapi Ipin lagiiiiiiiii comel. eh eh Opin tercomel !" habisss. haish * gigit boleh ?

# haha yang ni samngat sesuai untuk kanakkanak seperti kita. lala siapa rasa bukan kanakkanak naik pergi sana ! kalau nak tulis , formal tak perlu. kang makin banyakk salah sape nak derma pen merah hei ? tak murah sekarang barang mahal. lagi lagi CP 2ringgit sembilan ok T___T grrr.tapi loghat yang santai digalakkan. sebab blogging bukan sesuatu yang formal. expect ada things yang tertentu. entri pun lebih happening seperti gula mentos. segar lagi berbau. *sape perasan eja except pun da salah hahaha. tereja expect. hei husna sangat tetttt. tak kelakar pun.

# tak salah guna kaler kaler. sape kata salah ? kalau salah baik salahkan pencipta kaler sekarang jugakk !
tak silap nama dea kalerpul bin jingga bin pink. wakaka klasik lah nama. *ok perkataan tak berisi, abaikan :( sebena nye tak salah nak letak kalerkaler dalam writing tapi kena pandaiii pilih. pilih dulu sebelum fikir. eh eh (?) kan kaler tu merangsang otak , sekaligus menarik reader baca entri tau tak ?

# letak gamboo lagi sesuai. fungsi macam kaler jugak. attracting ^____^ gahh gah !\

#  banyakkan membaca ! harr harr kempen pulak. tapi betullah membaca membuka minda. secara tak langsung, membaca boleh bagi idea nak tulis something. senang cerita, baca blog otai. hah hah ! cingxing

# menulis entri mestilah tak menyentuh mana mana sensitiviti. harr ecewah sangat gramatis lah ayat. tak kisah la sensitiviti baju,selipar,spect,wajah. huhu lagi sensitif pasal indivisu. dangerous. jaga hati, jaga adab :)

ehh rasa macam sikit pulak tips nye ye tak ? tulis macam panjang dalam buku. hoo apelah. dah entri jumaat, 23 April lalala. esok ? ada kotttt. macam makin boring kan blog ni ?


heh siryes lawa sangat gambar ni

heii bila nak update gambar & cerita anak mama ni ? AIOUpin tu haaa. grrr malas kenapa kua datang ?

tak tau pulak tips ni berguna ke tak. para sifu dan otai sila iktiraf hohoh

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha