Bicara Bumbung
cucu opah ada empat.
Ahad, April 25, 2010 | 12:01 PG | 4 comments
salam && hello coffeemateTM

A man who won't die for something is not fit to live.

hari ni opah nak cerita pasal cucu opah yang empat ekot tu. haha nampak sifat kenenekan tak ? sila geleng menandakan YA ! jadi sila jangan malu mengambil husna sebabagai nenek angkat ! ;P
* tetibe sayu sebab tok kedah takde masa 2003. tok BP tak sihat pulak T____T

errr sengaja guna opah dalam post ni supaya cucu merasa kasih sayang tak terbelah bahagi


diorang. opah sayang cucu opah tau. walaupun nakal macam monyet berspesis semut campur kambing , mereka terbaikkk !


cemana dorang ada kat bumi ni hah ?

aii, soalan perli ke ? hahaha


suspek yang telah membuat tiger mengandung buat kali kedua. ohh menantu ku. si Kelabu memang baik. cuma banyak kurap T____T menantu ku tak pernah mandi. sedih opah.



saje tepek perangai anakku yang tak berbelah bahagi. sangat tak matang anakku, Tiger. dah menandung pun tak sedoo lagi. *opah tak bertanggugjawab dengan keblurran video haha

ok ok, pendahuluan yang terpanjang. sengaja opah kan baik ekeke. ;P jom kenal dengan cucu sweet opah.


diorang lahir pada 11 Mac 2010 pada pukul lebih kurang 3pagi. malam tu , (10 Mac) opah tidur kroh kroh dengan nyenyak skali. ye lah, berstatus nenek memang memenatkan hoho. tapi bila ayah opah baru balik dari surau, Tiger mengiow amat semamcam. pelik aje ? ha-ha takkan opah nak bagi contoh ngiow tu. kang tak tido malam cucu dengar opah mengiow lalala ;P bila dengar Tiger ngiow pelik semamcam, opah buatbuat tido. nanti dea mintak frieskies terus tak nyenyak tido opah !


bila opah sambung tido , opah mimpi. nak tau mimpi apa ? entah opah pun taktau. tak nampak apepun. gelap aje. petunjuk Tiger da beranak la kot. tibatiba opah terbangun. Tiger yang kejutkan. haha haish tiger ni ! terkejut opah je. again , Tiger mengiow semamcam. pelik lagi misteriiiiiiiiiiii. opah takut, yelah opah kan penakut. terus opah kejut atok pulak. dea tido lagi nyenyak tapi tak kira demi tiger kejut jugak. dea anak kita tokkk

bila atok bangun, opah dan atok gelabah semacam. ye lah, anak kita ni heii. terus opah dan atok pergi cage nak bagi makan sebab tiger kebulur ye lah mengandung la katakan. tapi tiger pelik jugak mengiow dan mengiow lagi. lepas burpp kenyang, tiger pergi katil pulak. dea nak tido dengan opah wahaha. ni lah contoh anak solehah. opah nak sambung tido tapi tiger kacau opah. dea geletek , main sembunyisembunyi bawah selimut , haishh susah betul opah nak tido. opah terus bangun. pelik. ok pelik sangat. tiger ! are u sleeping ? eh silap are u crazy ? eh silap are u want to push push ?
opah dan atok dengan tragis ambil kain buruk. kain buruk je huhu. nak alas tiger takut dea nak berak tapi tak boleh keluar kan. opah sangka hujan di tengahari rupanya malam pun ada hujan jugak. tiger mula terkeluar darah sikit. fuhhhh cemas yang amat opah dan atok time tu. fuhh fuhhhh tergugat status sebagai nenek ok ?

kiteorang start tak boleh tido. terus terjaga dan bertekad menjaga tiger buat sepenuh hati. takut tiger buat bukan kerana nervous yang amattt. akhirnya , opah bertekad untuk letak dia dalam cage. biarlah dea terus di sana.

akhirnya ;

Tiger bersalin jua ! dalam pukul 1:20 pagi gitu lah. opah sangat gembira. habis kedutan serta penuaan hilang begitu saja. hoh terik secara tibatiba. tiger bersalin macam manusia biasa. bunyi 'ergkkkkkkkkk' still ada. ha-ha opah dan atok hanya bertugas sebagai pembesar suara 'push push !'

again ; diari



HAHA act nak tepek gambar diorang yang banyakkkkk lah sangat dalam post ni. tapi kenapa ye kenapa ye asyik tak sempat pastu ada halangan jeeeee. grrrr sekarang ; trpaksa mengalah dengan atok. dea nak guna pulak pc. main game woww atok sangat maju. bila upload gambar cucu opah ? entahhhhh :(

ish best pulak guna nama opah. terasa comel di situ wakaka. terus kan je lah ye ?
tiger kat hospital. tak tak bukan sakit tapi nak bedah nak buang ape tahhhh T_____T opah mintak doakan tau moga tiger selamat. ameeen :) 

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha