Bicara Bumbung
opah penattttt. panadol ?
Jumaat, April 30, 2010 | 7:09 PG | 11 comments
oke opah nak cepat ni. opah sibuk. hahaha opah sangat bergaya :p
pertama nya ; kalau nak tengok gambar cucu opah yang tak terbelah bahagi tanpa edit , wow sangat live. siilaaa jangan malu pergi ke (sini) opah sangat bergaya sanggup buat flickr untuk mereka

rasa nya la kot tak banyak sangat gambar kat situ. tapi mengertilah bahawa opah sangat busy okeh. sila pahamm nenek yang berjaya memang begini. tapi jangan gigit ataupun marah kalau gambar tidak memuaskan. opah sangat in rush. nak tau personaliti mereka ? tolong. lain kali aje yeh. haha ye opah memang kejam.
opah penat.

esok , 1 Mei 2010. ok dah mula bukan yang menakutkan. bulan Mei adalah bukan yang seram lagi busy. along 4 weeks , opah's schedule are very tight. haha *broken broken

betul , opah busy ni. doakan opah dunia dan akhirat yeh. again , opah tak dapat berdiri dengan betul. sememangnya jiwa opah sedang berimaginasi. siyes , lately suka cakap sendiri T______T takutttt
umi kata ; umur macam ni , someone still searching for her its own identity. yeah absolutely :)

phewww update yang express. hot hot ~

eh till then assalamualaikum ^__^

Label:

cucu opah ada empat.
Ahad, April 25, 2010 | 12:01 PG | 4 comments
salam && hello coffeemateTM

A man who won't die for something is not fit to live.

hari ni opah nak cerita pasal cucu opah yang empat ekot tu. haha nampak sifat kenenekan tak ? sila geleng menandakan YA ! jadi sila jangan malu mengambil husna sebabagai nenek angkat ! ;P
* tetibe sayu sebab tok kedah takde masa 2003. tok BP tak sihat pulak T____T

errr sengaja guna opah dalam post ni supaya cucu merasa kasih sayang tak terbelah bahagi


diorang. opah sayang cucu opah tau. walaupun nakal macam monyet berspesis semut campur kambing , mereka terbaikkk !


cemana dorang ada kat bumi ni hah ?

aii, soalan perli ke ? hahaha


suspek yang telah membuat tiger mengandung buat kali kedua. ohh menantu ku. si Kelabu memang baik. cuma banyak kurap T____T menantu ku tak pernah mandi. sedih opah.



saje tepek perangai anakku yang tak berbelah bahagi. sangat tak matang anakku, Tiger. dah menandung pun tak sedoo lagi. *opah tak bertanggugjawab dengan keblurran video haha

ok ok, pendahuluan yang terpanjang. sengaja opah kan baik ekeke. ;P jom kenal dengan cucu sweet opah.


diorang lahir pada 11 Mac 2010 pada pukul lebih kurang 3pagi. malam tu , (10 Mac) opah tidur kroh kroh dengan nyenyak skali. ye lah, berstatus nenek memang memenatkan hoho. tapi bila ayah opah baru balik dari surau, Tiger mengiow amat semamcam. pelik aje ? ha-ha takkan opah nak bagi contoh ngiow tu. kang tak tido malam cucu dengar opah mengiow lalala ;P bila dengar Tiger ngiow pelik semamcam, opah buatbuat tido. nanti dea mintak frieskies terus tak nyenyak tido opah !


bila opah sambung tido , opah mimpi. nak tau mimpi apa ? entah opah pun taktau. tak nampak apepun. gelap aje. petunjuk Tiger da beranak la kot. tibatiba opah terbangun. Tiger yang kejutkan. haha haish tiger ni ! terkejut opah je. again , Tiger mengiow semamcam. pelik lagi misteriiiiiiiiiiii. opah takut, yelah opah kan penakut. terus opah kejut atok pulak. dea tido lagi nyenyak tapi tak kira demi tiger kejut jugak. dea anak kita tokkk

bila atok bangun, opah dan atok gelabah semacam. ye lah, anak kita ni heii. terus opah dan atok pergi cage nak bagi makan sebab tiger kebulur ye lah mengandung la katakan. tapi tiger pelik jugak mengiow dan mengiow lagi. lepas burpp kenyang, tiger pergi katil pulak. dea nak tido dengan opah wahaha. ni lah contoh anak solehah. opah nak sambung tido tapi tiger kacau opah. dea geletek , main sembunyisembunyi bawah selimut , haishh susah betul opah nak tido. opah terus bangun. pelik. ok pelik sangat. tiger ! are u sleeping ? eh silap are u crazy ? eh silap are u want to push push ?
opah dan atok dengan tragis ambil kain buruk. kain buruk je huhu. nak alas tiger takut dea nak berak tapi tak boleh keluar kan. opah sangka hujan di tengahari rupanya malam pun ada hujan jugak. tiger mula terkeluar darah sikit. fuhhhh cemas yang amat opah dan atok time tu. fuhh fuhhhh tergugat status sebagai nenek ok ?

kiteorang start tak boleh tido. terus terjaga dan bertekad menjaga tiger buat sepenuh hati. takut tiger buat bukan kerana nervous yang amattt. akhirnya , opah bertekad untuk letak dia dalam cage. biarlah dea terus di sana.

akhirnya ;

Tiger bersalin jua ! dalam pukul 1:20 pagi gitu lah. opah sangat gembira. habis kedutan serta penuaan hilang begitu saja. hoh terik secara tibatiba. tiger bersalin macam manusia biasa. bunyi 'ergkkkkkkkkk' still ada. ha-ha opah dan atok hanya bertugas sebagai pembesar suara 'push push !'

again ; diari



HAHA act nak tepek gambar diorang yang banyakkkkk lah sangat dalam post ni. tapi kenapa ye kenapa ye asyik tak sempat pastu ada halangan jeeeee. grrrr sekarang ; trpaksa mengalah dengan atok. dea nak guna pulak pc. main game woww atok sangat maju. bila upload gambar cucu opah ? entahhhhh :(

ish best pulak guna nama opah. terasa comel di situ wakaka. terus kan je lah ye ?
tiger kat hospital. tak tak bukan sakit tapi nak bedah nak buang ape tahhhh T_____T opah mintak doakan tau moga tiger selamat. ameeen :) 

Label: ,

eh, husna bagi tips lah. tolong percaye
Jumaat, April 23, 2010 | 8:34 PG | 9 comments
salam && hello coffeemateTM

Give the world the best you’ve got anyway. You see, in the final analysis, it is between you and God

malam ni terasa rajeen la sangat nak bagi tips. harr harr ^^ bersedia ? okeh :)

TIPS WRITING DALAM BLOG

bende ni usna wat sendiri aje. so memang banyak salah pun. just my opinion. tips ni berguna *haha berguna la sangat* untuk blogger baru yang mencari identiti untuk memfofuler kan diri. ngaa kalau yang private tak yah laa haish.

# hah ni yang penting. entri yang sempoi adalah entri yang pendek tapi ada isi. hakhak usna awal-awal dah fail kan kan ? ;P so make sure nak post something , tau matlamat & tujuan. whoaa macam gah gitu ye ? heh selamat beramal ~

# writing & font pun kena jelas dalam setiap post. writing yang penuh la senang. contoh ? nak eja makanan eja full jangan eja mknn aje hahaha pemalass ! tulisan tu pun biar jelas so kepada yang rabun sila sedar *kutuk diri sndiri T_T

# ending yang betul dalam setiap post. kang kang tetibe camni. "saye ada makwe. makwe saya cantek. tetibe dea makan buah. terus kite kawin." wakaka unik betul story dea heh. tak pun macam ni. " Upin comel. Apin comel jugak. tapi Ipin lagiiiiiiiii comel. eh eh Opin tercomel !" habisss. haish * gigit boleh ?

# haha yang ni samngat sesuai untuk kanakkanak seperti kita. lala siapa rasa bukan kanakkanak naik pergi sana ! kalau nak tulis , formal tak perlu. kang makin banyakk salah sape nak derma pen merah hei ? tak murah sekarang barang mahal. lagi lagi CP 2ringgit sembilan ok T___T grrr.tapi loghat yang santai digalakkan. sebab blogging bukan sesuatu yang formal. expect ada things yang tertentu. entri pun lebih happening seperti gula mentos. segar lagi berbau. *sape perasan eja except pun da salah hahaha. tereja expect. hei husna sangat tetttt. tak kelakar pun.

# tak salah guna kaler kaler. sape kata salah ? kalau salah baik salahkan pencipta kaler sekarang jugakk !
tak silap nama dea kalerpul bin jingga bin pink. wakaka klasik lah nama. *ok perkataan tak berisi, abaikan :( sebena nye tak salah nak letak kalerkaler dalam writing tapi kena pandaiii pilih. pilih dulu sebelum fikir. eh eh (?) kan kaler tu merangsang otak , sekaligus menarik reader baca entri tau tak ?

# letak gamboo lagi sesuai. fungsi macam kaler jugak. attracting ^____^ gahh gah !\

#  banyakkan membaca ! harr harr kempen pulak. tapi betullah membaca membuka minda. secara tak langsung, membaca boleh bagi idea nak tulis something. senang cerita, baca blog otai. hah hah ! cingxing

# menulis entri mestilah tak menyentuh mana mana sensitiviti. harr ecewah sangat gramatis lah ayat. tak kisah la sensitiviti baju,selipar,spect,wajah. huhu lagi sensitif pasal indivisu. dangerous. jaga hati, jaga adab :)

ehh rasa macam sikit pulak tips nye ye tak ? tulis macam panjang dalam buku. hoo apelah. dah entri jumaat, 23 April lalala. esok ? ada kotttt. macam makin boring kan blog ni ?


heh siryes lawa sangat gambar ni

heii bila nak update gambar & cerita anak mama ni ? AIOUpin tu haaa. grrr malas kenapa kua datang ?

tak tau pulak tips ni berguna ke tak. para sifu dan otai sila iktiraf hohoh

Label: ,

ustaz pesan.
Khamis, April 22, 2010 | 4:20 PG | 8 comments
sedang mem'bersih' hidung yang menangis tadi dan tengok air paip deras terjun ke lantai , tiba tiba teringat ini masa subjek BAK ;

' hidup ini sempurna kalau tiada pengaruh jahat '

lebih kurang macam tu lah. pasti , pengaruh :)

macam ni jugak kot ,

kita ni akan bahagia dan sentosa kalau tiada pengaruh jahat. tiada pengaruh jahat , mungkin sekarang kita kat syurga ^_^

ye lah , kalau buat jahat , mesti ada pengaruh lah. impossible tibatiba aje nak buat !

macam Nabi Adam , mulamula dia taat kan. tapi sebab pengaruh , dia terkandas :) itu nabi. kita ?

senang jom bayang kan ,
 tengahari tu , panas terik. ya , teramat panas. muka berpeluh macam gah gitu. ehehh , tiba tiba ada pakcik eskrim lalu. yumm bunyi loceng yang gemalai membuai di telinga. dalam fikiran , hanya terfikir sejuk , sejuk & nyaman kalau dapat cuba satu. " pakcik , eskrim satu. vanilla ye ! "

bukak baju eskrim hijau tu , jilat dan gigit. warghhhh ! puas kan ?

ahaaa , panas dan cuaca ialah pengaruh. memanggil pakcik eskrim ialah tindakan. nafsu ? ahaaa tadi tu tadi tuu yang dok bayang sejuk & nyaman tu.

nak akal jadi raja atau nafsu yang goda ?

heh ,  eh akal kan ada ? fikir la sendiri.

so , nafsu + pengaruh = tindakan :)

kalau ada pape tersilap or tersalah , tolong betul kan.

Label:

sape makan roti , dia rasa kacang. ohh roti kacang rupanya ;P
Isnin, April 19, 2010 | 5:45 PG | 0 comments
aku ? bukan takde mood. moody apatah lagi * padahal sama
jauh lagi marah.
rimas kot ?
ENTAHHH.

aku , bukan tunjuk sombong
tapi nak TEGASSS

grrrrr
awak , anda , kau , kamu
aku nak belajar
buang masa je
untuk layan request karut tu
sungguh ,
asal aku yang kau target ?
grrrrrrrrrrrrrramm pulak rasa haihhh =.=

lately , macam marah dekat boboy pulak yeh ? haha tak laahh. feeling feeling manja ni :)
result UPKK1 baru sampai. panass dari ladang. emm (?) alhamdulillah ^_^  kena jumpa cekgu nampak nya.
kenangan bersama DIA part 5 * eh tipu lah ;P
Jumaat, April 16, 2010 | 8:41 PTG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM

ha-ha nak tau jugak ke ? lalala eh kan title dah bagitau tipu aje lah ;P
tapi nak tunjuk ini jugak.
hello ! saya Chiky ;)


grr comel kan ? ha'ah memang comel pun. dah jangan lah puji lebih-lebih. tergugat Tiger tau. kecik limpa dea nanti cemana ? merajuk lima hari takmau makan baru tau.

ohh nama dea Chiky. kucing keturunan Siam tau ni ! haha jangan memain. cuma bulu dea tak lebat lah. usna adore sangat kaler dea. coklat memang superb <3 mata pun lawa. aishoooo




T_________T tsk malu pulak nak tepek. redha je la ye tiger ? plis jangan tergugat. usna tetap sayang awak jugak ye. ok jom tengok beza. ye sila scroll ke atas. boleh takde masalah. scroll lah KE ATAS. 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
HAHA ape yang awak nampak hasil pemerhatian perbezaan itu ? YA ! Chiky lebih comel kan. haha memang betul pun. takpe lah, kan dah terkena diri sendiri. tak, bukan awak. tapi saye , husna :)

ok, masuk pada isi pulak. tadi pendahuluan ye kawankawan. haha walaupun Chiky lebih comel, tapi dea tak mengandung lagi. ha'ah tak pernah mengandung pun. patutlah slim trim tip top lagi. masih jelita di ambang usia. haha abaikan lah. Tiger yang warna hitam putih pastu comot sana sini, perut gelebeh pun ada orang , eh silap ekor nak lagi. haha tabik spring lah ! jadi usna tak bertangungjawab jika ada sesiapa di sini cuma menggelebehkan perut semata mahu jodoh. jangan ye.

sebenarnya , Chiky ni kepunyaan acik Mas & acik Ijal. lokasi kediaman mereka ialah di Putrajaya. ingat tak yang usna kecoh sangat kata nak tengok hot air balloon tu ? haha kami menyinggah malam rumah mereka. acik Mas memang sukaa sangat kucing. kata nya ; mak dea kat kampung ada lagi banyakkk kucing. amboiii teruja betul.

acik Mas dengan Chiky :)
* tengah upload gambar , Tiger boleh sondol dekat tangan sampai duduk lagi ! haish senagaja takmau usna update pasal dea la nie ye ? *

acik Mas & acik Fezal dah lama dah bela Chiky. dah dekat dua tahun lah jugak.

haha mula-mula kiteorang lepak minum dekat kedai kopi ehh (?) siryes ni haha pastu tetiba baba tanya pasal kucing acik Mas. oh ada lagi. kiteorang teruja betul cakap Tiger dah beranak zuppp empat ekor apa sume dekat Acik Fezal. haha. usna dengan uma dah planning nak cubit cubit geram-geram kalau sampai rumah Acik Fezal nanti HEHEHE tunggulah.

haha gila tak lupa. bila sampai depan rumah mereka, time usna tengah bukak kasut. haish tetiba kasut buat hal. susah nak bukak haha. sambil tu bisik rahsia rahsia dengan uma, " uma, tak sabar nak jumpa Chiky. nak snap gamba banyak banyak, slurppp ! "     tup tup acik Fezal tengok aje kat depan pintu. hahaha malu betul. nampak sangat kau ni rakus kucing ye husna ? acik Fezal jawab pulak ," aii apa lagi bual tuu. dari tadi dua ni asyik cakap bisikkkkk aje "    aiyooo memang tak tahan kalau dengar aciik Fezal gelak. comel ekeke ;P






ohh betul. Chiky penakut ! hahaha t___t kenapa semua orang takut dengan husna ? apalah

pagi esok nya , baru sempat bersua dengan Chiky. perghh comel ! dea lari je, bunyi klingklink loceng kat leher. maju yeh ? dea memang tak boleh nampak orang asing kot , takut. :) tapi kalau pandai bodek pastu kecek , dea on aje. haha tengok tu ? baba dah boleh pegang dea dah. sorry low quality lah :'(




sebenar nya , Chiky ada satu story yang acik Mas cerita :) Chiky ada abang , eh tak pasti lah abang or adik. tapi jantan , nama Chumi. acik Mas cerita lagi , Chiky dengan Chumi selalu main lumba lari kat tangga sama sama. kira nya beradik main lari lari tangga sesama. tapi , Chumi dah takde. usna tak pasti pulak sebab apa. Chumi sempat pergi veterinar , kena masuk air ape suma. doktor pun kata Chumi ada harapan nipis aje. acik Mas cerita memang touching. usna dapat dengar getar kat suara dea :) moga Chumi tenang yea. sekarang , acik Mas kata. Chiky macam kehilangan lah. kalau naik tangga je, dea feel something. ha'ah lonely dan sunyi. ya Allah, siryes terharu sangat acik Mas cerita ^^

sedih pulak. masa tu usna tak sempat langsung nak manja dengan Chiky. dea penakut sangat lah. snap gambar pun jauh jauh. nak dekat sikit aje, terus lariii. aiyoooo pening mama tau.


tapi bila usna dah siap nak balik je, ehh Chiky manja dengan usna ! haha ya Allah , gembira betul. ada bunga dalam jantung , rama rama geletek perut , badan rasa kat awan. haha siryes. :) Chiky lentok manja bumm bumm kat lantai depan usna. oh my, comel nya Chiky ! nak snap Chiky je, uma datang. T____T aaa ! Chiky lari. tak dapat snap T_____________________T siryes sedih + terkilan. haha Chiky takut uma lah ;P

nak tau cara usna buat Chiky jinak ? senang aje. gosok kuat-kuat macam ni ;


haha betulllll lah :)

teringin jumpa Chiky lagi ^_^

Label:

aku
| 6:41 PTG | 0 comments
dulu ,
aku rasa aku ni pelakon utama dunia
ha-ha 
ye , macam dunia ni aku yang punya

sekarang ,
aku rasa aku ni kecikkk sangat
haihh rasa macam aku jauh
jauh ?
ha'ah jauh.

dulu ,
aku di kira mumayyiz

sekarang ,
asyik cakap pasal mukallaf
erk , aku dah besar rupanya

entah , aku rindu lah batch 2008. miss u sangat :)

kenapa dengan aku ? entah.
cakap pasal jari
| 2:30 PG | 4 comments
kawan , kita ni tak cukup sempurna untuk mengutuk
kawan , kita ni tak cukup sempurna untuk menuduh
kawan , kita ni tak cukup sempurna untuk berkelahi
kawan , kita ni tak cukup sempurna untuk menudung jari kepada orang lain

eh jari lah

cuba tengok ni ;
alaahh tak jelas pulak dah 

jom fikir logik. tengok ? kalau kita menuding / menunjuk jari jari kepada orang , berapa jari yang balik ke kita ? * try try *   haha pandaiii :) haa ni lah nama ilmu hikmah , bak kata ustaz Ipin.

ok , tak puas hati ? kata kan lah , kau cakap macam nie pulak.
" kalau macam tu cuba tuding jari kat diri sendiri lah , nanti jari lain akan tertuding kat orang lain pulak "
amboii amboii tak puas hati pulak yerk ? piat baru tau
so jom tengok pulak , *try la buat sendiri tuding jari kat diri sendiri* ;)
haha adil kan kan ? 
kawan , kita tak sempurna. betul, sikit pun tak sempurna.
jadi , lagi baik tuding jari kat diri sendiri aje. adil lagi saksama.
sorang dapat satu jari haha-

langkah pertama la kot. :) kalau salah , harap betulkan. doakan aku kuat ok ?
ehh jangan risau esok akan ada post ribena ok ? haha 


Label:

untuk diri sendiri
Isnin, April 12, 2010 | 4:10 PG | 5 comments
kadang kadang rasa nak post something yang meaningful untuk diri sendiri dan orang lain. baru ada isi. yes, like nasihat atau mutiara hikmah. sebab hidup ni perlu tazkirah. ehh kan 'agama itu nasihat' ? baru lah hidup rasa terpandu dan secara tak langsung spirit datang. yeah maybe tak semua orang. kalau dia mencari , insyaAllah :)

tapi teka apa ? aku tak reti tu. tak tak, bukan tak reti. tapi tak tau cara nak express. tak kisah lah lisan atau tangan, aku lemah. in fact, aku prefer cakap dengan diri sendiri kalau pasal spirit spirit ni. ye, dengan kata lain cakap dengan hati sendiri. haha macam takde sape nak berbual dengan kau pulak kan husna ?

jeles pulak tengok blog yang ada ciri macamtu. bila baca post diorang, rasa sejuk. kalau lagi hebat , boleh terbang tau. haha memang best ^_^

agak agak ada ke tutorial ye ? ;P
update express. homework siap awal :)

Label:

belog dah tua ! ;P eh selamat hari jadi
Ahad, April 11, 2010 | 12:11 PG | 7 comments



salam && hello coffeemate TM !

sempena besday yang melanda so takde lah quotes * haha bole ke camtu ;P    
Otter Birthday by *Slinkers on deviantART

besday boy untuk hari ini 11 April 2010. auwww kamu dah besaa la boboy ku. jangan nakal-nakal ok ? sekarang dah takyah pakai lampin pastu jangan nyonyot lagi ! faham ? ohh husna ibu yang kejam. tak patut tak patut.

eh jomlah celebrate.



Sengir-chuka hap-nida
Sengir-chuka hap-nida

iigu eseo oji-easeo
je il sarang-hapnida
koppo dadeo gok-ke
bey o dadeo bal-kke
saja-boda yonga ma-hage
happy birthday to you
Sengir-chuka hap-nida
Sengir-chuka hap-nida
kko-tta unnae chin-guya
gul gogit kke sa-ra-yo 
credit to ; i. hazwani ;)

moga cepat besar jangan susah kan ibu lagi. moga jadi anak yang baik. moga jugee jadi anak yang cepat matang. susah tau mak besar kan boboy ? mak search macam macam makanan berupa kod untuk mewarnai dunia boboy. haihh bila pulak boboy nak dapat adek eh ? *upss haha ;P

ini mama boboy. saya sayang mama. mama saya tak pandai masak lalala

dah dah HAPPY BIRTHDAY BOBOY ~ :)

boboy nak buat ucapan tak ? " nak nak ! "

" terima kasih mama sebab lahirkan boboy. tapi boboy tak caye lah mama ni mama boboy. mama, gitau lah mama sebenar boboy ! "
ehh ape kah ? alamakk alamakk boboy dah tahuu. habiss habisss.

X-X-X-X-X-X

masuk hari ni jugak Apin Ipin Opin Upin dah sebulan ! weee

hah ni anak mama jugak. tapi lain ayah tau haha. jadi boboy dah ada adik ! :) :)

haha yeay ! boboy dah bertukar warna lah ;) 

Label: ,

bagaikan puteri yang macam tak puteri *haa gitu lah
Sabtu, April 10, 2010 | 8:36 PG | 4 comments
salam & hello coffeemate TM !  

Success has a simple formula: do your best, and people may like it. 

tak tau lah nak letak ke tak. ish malu lah T__T
















ini laa budak baju pink yang tak bape pink tuu wakaka
ohh gelis sangat bergaya begitu. terang lagi bersuluh tak reti bergaya lah kau ni husna.

hari ni , dalam lebih kurang 8 pagi gitu kena pergi SMKA Johor Jaya. untuk hari Puteri tu lah. yaa hari puteri peringkat daerah la gitu. kami bagaikan puteri yeh ? whoaa :p 

haha first thing yang buat usna tak lupa kat situ kan. ada time tu bila keluar je toilet nak langkah kaki turun tangga untuk berapa tapak tetiba . BUPP !aiyoo salah kan kain salah kan kain ! macamane lah aii boleh jatuh oit oit ? bengang-malu-segan-auww auww oke. usna bangun selamba je senyum dan jalan. settle lalala.
husna husna , clumsy nya kau.

lepastu bagi SEMANGAT dekat budak koir. " SEMANGAT SEMANGAT ! " " BUAT BETUL-BETUL ! "   " ALL THE BEST ! " " SUARA KUAT ! " 
see ? hari nie usna pulak yang semangat lebih. ha-ha yeaa SEMANGAT ^_^

lepas tu , teman kan Wa pergi surau. dea ada tilawah dekat sana. kiranya usna datang hari ni untuk bagi support sambil tolong pape yang patut. Wa memang berbakat. usna tau dea boleh menang. and guess what ? alhamdulillah Wa dapat naib johan. yeah bangga dengan dea :)

tadaaa ~ teka lah teka lah usna dapat price ape hakhak ;P cingcing
apa yang boleh usna kata , alhamdulillah :)
hint & klu ? haaa korang tengok tulisan usna dalam blog rasa nya boleh nombor berapa ? wakaak oh gelis gelis. teka dalam 1-5 aje sebab hadiah dari 1-5 ^__^

entri bosan antara benua T__T esok besday something. tunggu je lah pape yang patut esok haha. 

overall ; bangga & tahniah dengan sekolah sendiri. yeahh SMIT boleh ! :D
gadis berbaju pink wakaka ;P
Jumaat, April 09, 2010 | 5:28 PG | 3 comments
salam && hello coffeemate TM !

Jangan lihat apa yang telah kamu usahakan, tetapi lihatlah apa yang belum kamu selesaikan

alhamdulillah. lega ! tu je yang mampu ucap untuk sekarang :) yeay dah lepas akhirnya perkara paling mendebar of the week. alah bak kata nenek burung tua , mandi tak kenyang | makan tak lena tuu

tiga subjek untuk hari jumaat edisi 9 April macam habuk. Sains , ustazah masuk tapi belajar pun. tengok kelas yang macam kerepek *sebab ramai skip kelas nak practise choral & koir* , huh belajar dah takde nikmat tahu ? yeah tak senikmat susu Dutch Lady. tapi kiteorang discuss pasal nak lawa kan kelas. wakaka dah bulan empat baru nak fikir yeh ? memang. batch kami memang malas T__T malas keluar duit HAHA ;p

start rehat , mula sibukkan diri konon ye KONON nak hafal karangan tu nanti boleh menang :P chess gelis aje. lepas rehat , subjek Pendidikan Islam pun berlangsung. aishoo sepanjang kelas , rasa perut senak ajeee. pastu macam tak semangat T__T apelah. dada bergetar gitu lalala. bila masuk aje subjek Bahasa Malaysia , lagi lah. menggigil semacam. sampai Ad tegur ,

     " usna nape ni ? selalu awak semangat je dalam kelas "
     
terharu betul. hari ni , Ad paling semangat support ape semua. kelu pulak rasa nak balas ^_^ 

" husna , semangat husna ! semangat ! husna boleh husna boleh ! kite doakan awak ! nanti tulis jangan lupa bayang kan muka kita !"
ha-ha SEMANGAT . kalimah yang selalu usna guna kat sekolah. tengok orang lain macam miang eh silap murung-murung , usna jerit SEMANGAT SEMANGAT ! haha kenangan betul :)

&& Farah , thanks juge. tengah kelam kabut practise lah konon ye KONON , dea datang. hulur tangan

         " good luck husna :) "
gahhh ! T____T && thanks jugak buat semua batch form 2 yang sentiasa bagi semangat serta dorongan kepasa husna *ecewah kalau tak menang , oo please please jangan gigit ok ?

habis je subjek terakhir , member-member semua pergi luar. beli barang kelas. husna sorang-sorang aje practise hafal sume. berdebar tahu ? haish siap bawak sabun lagi tau nak cuci muka wakaka konon ye KONON nak freshkan muka lepas penat bekerja ;P lepastu kelam kabut salin baju ohh pink. lari-lari abes naik atas asrama nak tumpang seterika baju haha .haish habis keayuan aii tahu ? peluh macam mandi ;P

maka , TADAAA ~


HAHAHA wahh wahh ayu betul che husna ? oke lupakan. siryes malas mau snap gambar sebab aii tak cantek :) ok siryes agak bengang sebab usna sesorang sesat pakai baju pink PPI tu. auww gadis manakah itu ? ;P and again , thanks untuk kakak-kakak senior bagi semangat ohh sayang kakak ! 

nanti tulis mula dengan Bismillahirrahmanirrahim tau :)
kalimah yang sejuk ^__^ mulamula ustazah Farah janji nak pergi pukul 2:30 , tapi usna siap 2:10. haha laa ingat dah lewat ! apa laah so decide nak beli roti kat kantin sebab dari tadi perut kosong pastu air botol tak luak langsung heh =.='  ustaz ghazali pun dah hafal usna peminat tegar roti haha ;P

     '' usna memang tak makan nasi ke ? "

wakakak konon cover la makan kat rumah aje. chess hakikatnya , kat rumah tu haa makan nasi pelahap bebenoo ;P terasa gahh kejap petang tu , rasa macam artis bintang popular pun ada. ohh gelis aje. bila ustazah sampai , dengan gahh usna akan naik kereta bersama dea. dapat seat depan lagi tau hahaha *perlu ke bangga ? ;P  thankss akak memberi lambaian terakhir mu !


nak masuk kereta merah tu je, senior lelaki yang boleh kira abang la kot kerumun kereta. takk jangan salah anggap. diorang peminat ustazah farah ok :) hahaha

" nape ni ustazah ? "
" ishh ustazah tak baik tau bawak lari anak orang ." " ustazah kalau nak bawak dea kena bagi izin saye dulu "
chess berani malukan usna yeh Y_Y tapi memang , diorang senior yang nakal tapi baik. ustazah yang kata ^_^ btw ; thanks juge bagi semangat terakhir senior !

ustazah farah memang peramah. ha-ha macam muda aje dengan dea ;P ok saat terahir dah tiba dah. husna boleh husna boleh ! balik tu kan dapat mesej from Ad ;

Husna !! Gud luck !! Semangat !! Husna boleh !! Husna chaiyok !! Idop Husna !! Ingat kucing !! Hdup kucing !! Momoko !! Maruku !! Malunu !! Tiger dll .., k !!!
hahahahaha *boleh gelak jom* siryes terharu T_T amboi chomel aje nama Malunu ye ? wakaka ;P

 tak sabar esok ~ mau ketemu Asmaa dong. esok jugak dapat keputusan. takutttt
nape macam panjang pulak entri ni ? ingat nak buat pendek. ooo sila maklum , usna tak reti nak berhenti

Label:

kita kat oversea ke mak ?
Sabtu, April 03, 2010 | 9:34 PTG | 5 comments
salam & hello coffeemate TM

grrrr sekarang sejuk kan ? yeaa petang nak balik sekolah je hujan. sejuk habis ! kalau dulu masa bulan Februari taknak hujan. panas aje :) hujan-hujan memang best krohh krohh haha ;P. daun kat halaman rumah cantek. ada waterdrops :) kalau dulu susah nak tengok , nak tengok pagi-pagi je time ada embun. sejukk ~

waterdrops

rumput kat sekolah yang dulu macam kering jadi lawa betul hijau dea. 


sekarang ; takut + seram sangat tengok bumi. pergi sekolah , balik sekolah , asyik nampak pokok kering. semak terbakar macam dah biasa. hish apa nak jadi dengan bumi ni ? takuttt - 

eh eh lupa pulak. usna tepek gambar Apin Ipin Opin Upin ok ?


apin

ipin


opin


upin

haha ni intro dulu. yang lain lain tunggu ok ? haish agak malas pulak weekend ni nak buat keje. hah salahkan hujan salahkan hujan ! lalala ;P 

p/s; eh perasan sesuatu tak ? muka sume dari atas. haha jengjengjeng. dari atas sebab kena paksa snap gamba tuh. saye pegang leher dea then snap aje, settle. lalala ada husna kesah ? kejam tapi berbudi wakaka *abaikan

hish tak sabar nak cerita pasal dorang ni tau :)
hei minggu depan 11 April ! lalala jom check kalendar ^_^

best semalam berunduk ruduk dengan sony ;P haha lately rajen pulak snap snap :)

sekarang ; tangan sejuk betul. tangan yang pucat bertambah pucat. grrrrrrr macam oversea gitu yeh ? :P siryes sejuk betul ! tempat awak macamane ?

Label:

hari jadi , kawan
| 1:50 PG | 5 comments
i,salam & hello coffeemate TM
a real friend is someone who walks in when the rest of the world walks out.
sekarang ; ada lagi satu homework. hoho tapi sekarang uma tengah tido. jengjengjeng. peluang cenggini memang hebat. daripda gaduh baik mengalah T_T

kejap kejap

kalau rasa entri ni skema ke macam takde perasaan ke tak best ke redha je lah ye. hoho otak macam blank kejap. hah tu laa tido lama-lama agi ;P 

nah


hish tiger perasan dea punya wakaka

saje-saje snap.

untuk awak , farah. :) selamat hari jadi yeh ?
wee farah da tua ! haha ;P
lukis ni hari sabtu. sehari sebelum birthday dea. hoho semangat betul lukis ape semua tapi tak snap.
haha memula ingat tulis farah.
tup tup lukis lukis sampai tak sedar langsung.
wakakaka
farah , act sayang awak ! :)
sebab awak, saye baru kenal semenyih tu kat selangor.
hahaah ;P
thanks for our friendship ~ :)

heh rasa macam nak banyak tulis tapi rasa blank. hishh selalu cenggini T____T
mula beria-ria nak tulis, macam smooth gitu. haihh
ehh teringin pulak nak tayang sajak & cerita diari yang usna buat. HAHA bila yeh ?

citt citt ; flickr updated. gi la tengok !


haha hint ~ *ntah pape blurr yo kawan-kawan.

p/s; gambar Apin Ipin Opin Upin da ada. huhu tapi sedih betul ada yang lama-lama boleh terpadam T______________T sayang sangat !
husna tak perasaan sekarang ni
| 12:31 PG | 0 comments

salam & hello coffeemate TM

from ; dyana

apa yang anda akan buat bila anda tahu member anda tikam belakang anda?
 tikam ? ish bahaya tu. mintak maaf sekali kat member tikam tu.
pastu jangan lupe cakap " ayook berdosa tau tikam orang. masuk neraka.. " ;P

6 org di hati anda ?
alaa, 6 aje ? huhu
Allah selalu di hati saye :)
umie & baba
Tiger , AIOIpin hohoho !
batch 6 Bukhari & primary

anda rasa anda comel ?
haha soalan yang tak suka ditanya. heshh siryes saye tak rasa saye comel huhu.
tapi semua ciptaan itu cantik ^__^

single or taken ?
 ohh dah lama dah kena taken.

blog yang anda suka ?
senang , blog yang suka saye
wakaka

 adakah bilik anda kemas setiap hari ?
haha mesti lah. paling kemass katil ;P meja ? jangan tanye yeh. saye banyak sangat mengulangkaji

lagu terakhir yang anda dengar ?
lagu ? heshh lamaa tak dengar lagu wakaka ;P 
lagu apa eh tadi nyanyi kat toilet tadi ? ;P

last text message ?

raihan :)

last phone call ?

orang sesat call memalam. 

taqiah from sm hidayah :)

hari terakhir anda menangis ?

minggu lepas kot eh. 

eh nape rasa lama pulak saye tak nangis ?

list lima faberet colour anda .

putih sebab bersih , hitam lambang kemas

coklat nampak natural , biru wauu simple
pink ? ha-ha comel !

website yang paling anda suka ?

flickr   ;)

orang terakhir anda ber"ym" ?

hishh mira kot tak silap ? ataupun senior DSLR yeh ?
haha kepada yang berkenaan , kalau ingat ukir lah senyuman ;p

game yang anda paling suka ?

tak main game. buat page jadi lambat ;(
prefer game mario aje lalala

adakah anda peminat MCR ?

haha tak lah. dea tu kan perasan glamour. padahal saye pun tak kenal.
haa tak glamer pun kan ?

apa perasaan anda semasa jawab tag ni ?

tak de perasaan ;P

anda rasa tag ni best ?

best ? best tapi lagi best belanja makan ;P

tag lagi 10 orang .

waiyooo ? yanade ! lalala amek lah kalau nak ;)

pesanan untuk orang yang anda tag ?
jawab dengan hati yang berperasaan :)

Label:

realistik boleh ?
Jumaat, April 02, 2010 | 2:49 PG | 6 comments
hishh susah betul nak jadi baik eh ?

T_______________T

apa lah.

baru nak langkah ,
dah jatuh.
haihh selipar tak kuat agaknya.

sekali kita buat jahat ,
sikit aje.
tapi .
sampai bila-bila orang boleh ingat.
walaupun dah tutup dengan banyakkkk kebaikan.

ishh kenapa orang nak ingat ?
semua orang buat salah ape.
nak tegur , tegur lah.
tapi dengan berhemah kan lebih elok ?

isk kau ni.
kadang kadang.
kutuk orang je eh tahu ?
kesian pulak
dia tak salah besar mana pun !
kau lebih-lebih
haihhhhh
kesian.

kesian untuk kau jugak
bukan taknak tegur
tapi ..


susah pulak jadi sempurna ni. T__T
p/s ; masih mencari & mencari ;)

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha