Bicara Bumbung
SEJARAH best lah !
Selasa, Mac 16, 2010 | 6:17 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM

hari ni eh eh malam ni rasaa macam malangg sangat T________T ohoiii kenapa hah ? husna , relaks tadi kan baru je makan jangan marah nanti tak kenyang hohohoho.

perkara pertama ;

H : umie , rasa macam bau gas tak kat nugget nie ? 
U : heh (?) takde lah. *smbil meneruskan kunyahan yg tergendala :P* 
H : errr , ohh.
lepass makan , umie meraung. =.=" aisheyyy apa salah ku ?

" aten .. ! tau tak apa yang bau gas tadi ? "
*  diam  *
" nie api tadi tak padammmmm ! "
" errkk (?) *berserah aje lah *

akhir ; " nie lah things yang buat umie risauu nak tinggal rumah ok. ececece :D  "

perkara kedua ;

"  atennn !  "
*apa pulak dahh bencana nie T___T *
" aten buang mana tutttt ? "
" ehh ahhh ? *gelabah* mana mana ? "
" haiyooo salah target umie. hehhe "

SEE ? kenapa && kenapa ? T_____________________________T

yang terakhir , tadi check berat blog. tahu tak ?? selama nie beratt ideal teruss zuppp 207kb ! wakaka
terkejut berak kapur den. okay okay nie sebab background klasik nie kot. kehkeh lepass nie kena tukar laa ye. haishh rasa tak berbaloi-baloi tadi bersengkang mata buat bende alah nie.

eh eh kawan , putih or hitam better ye ?

again , pendahuluan agak panjang. haha dah dah skippp ke tajuk asal !

untuk pengetahuan , cuti nie usna takde homework. ye TAKDE. hoho indah ye dunia ? *sigh* nanti dulu kawan. disebab kan takde homework la, ada sekeping makhluk dari alam mana entah mengambil notebook Sejarah usna punya. okay fine takmau kata curi kot kot dea tak curi kee cuma ambil bawak balik kasi kucing pinjam je kan KEHKEH :p jadi ? faham lah adinda bahawa adinda terpaksa lah menyalin semula notanota Sejarah itu titik ! tiada kompromi ! Maisha , izinkan adinda meminjam bukumu ya. ngee ~

ada nampak penjahat tak ? hoho low profile laa :P

heii tak tau lah tang mana buku SEJ tu lawaaa sangat. haha tulisan pun huduss buku pun biase-biase aje gambar kanggaroo pulak tu ahaks lalala :P takpe lah air mata jangan keluar ye. nanti muka lembab sangat tak besttt :P 
apa ye yang best pasal SEJARAH ?
sebelum naik secondary,  ramaii senior yang kata " sejarah tak best " && blabla. first sight secara ikhlas agak gerun nak tatap buku Sejarah. hehh ye laa kata nya nak hafal banyak fakta + tarikh sekali. wuyooo baik makan pastu tidur lagi bestt wakaka :P tapi impossible la kak hoiii. usna tetapppp nak sukaa jugak Sejarah jugak !


masa form 1, ustzh Kalsom yang ajar kami Sejarah. cekgu nie nampak je garang tapi siryess baikkk sangat ! dea ajar senang faham. cakap pun confident tak teragak-agak ^^ cekgu nie mengaku dea tak pernah terfikir nak amek bidang Sejarah , tapi tup tup kena ajar. berkat rajin && usaha dea cari & belajar. dea sekarang ajar Sej dari form 1 sampai form 5 tau ! haa tabik spring sama ustzh Kalsom ! ngee ~ tu yang buat usna yakin sebenar nya Sejarah boleh skor insyaAllah :)


statement tu tuuu bukan nak riak. cuma kongsi pengalaman hehe tak salah kan kan ? yeaa mungkin SEJ form 1 && form 2 senang la kot. heh gitu tapi ustzh Kalsom dah bukti kan pe ? heii tua muda sama je lah ekeke.


yang bestt pasal Sej nie kan nama dea best best wakaka. :P betul tak tipuuu. contoh masa form 1 ada nama Tun Perpatih Putih. hoho unik macam nama kartun. :P lagiii Alfonso de Alblablabla *rumit woo nama* sape lah ayah dea :P nama dea buat teringat kat Alonso hahaha. pemain kereta F1 daa ! wakaka dea pakai kereta biru lalala. lagii Lopez de Squirrel haha nie pun best ! teringat kat watak Lopez dalam cite kat tv && kan ada kueh lopes. wakaka imaginasi yang agak annoying tp berguna pe ? heh kalau dalam form 2 usna paling sukaa nama Francis Light hakhak. ada satu waktu tu tengah goreng kentang goreng , haiyooo tershashul panggil nama dea francis light kan sebetul nya french fries HAHAHA *gelak tak tahan 


okk *berhenti gelak* tu antara faktor usna sukaa Sejarah. harap terus selama nya lah ! :) Sejarah nie bestt kalau kita ingat. ingat tak kata-kata nie ?
" Siapa yang tak mempelajari Sejarah , pasti akan mengulangi nya lagi "
 ok dahh dahh tak boleh banyak-banyak. :P btw korang sukaa Sejarah ? usna suka tapi ............ usna lemah Geografi ! *mengaku je lah * geografi form 1 bab first-first okay tapi nak masuk akhir kantoii sket. T_______T

sebenar nya nak tunjuk nie je xD harr harr

tengokk ? tengokkk dengan teliti ye adek adek. tah hapehape bende kat atas meja :D

confirmm kalau korang belek buku Sej usna yang baru *wahh baru gitu* korang akan pitam 2 kali pastu pesan kopi kurang gula 5 cawan. wakaka buku Sej kali ini tampil dengan warna baru ! tiada lagi kanggaroo ! ini sebab kanggaroo pun tahan hahaha ;p sebabb sebabb cemana tahh usna terlebih rajin guna banyak pen kaler-kaler bila tulis. try la tengok gamba tu , ada awan-awan lagi wuuu. haha macam budak kecik belajar mengira :P hehh warna rangsang otak kan ? setelah bertungkus lumusssssss...


cover book dah cerita segala nya haha

penatt jugak tangan nak siap tapi akhir nya !


tadaaa ! HUSNA yang keletihan. tengok spect tu ? smart kan ? lalala 

kesimpulan ;  shhhh kejap ok ? usna kenaa repair layout blog huwaaaa T___________T


rasa rasa kenapa Cerita Kedai Kopi berat heh ? T_T bagi tau laa huhu

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha