Bicara Bumbung
kenangan bersama DIA part 3
Rabu, Mac 17, 2010 | 10:40 PTG | 22 comments
salam && hello coffeemate TM

wahh rasa tak percaya pulak boleh sampai part 3 hoho. ada irasa pengacara filem tak ? :P :P
bagi sesapa nak ketinggalan menyaksikan episod lalu , sila layari web ini && juga ini
 dalam kenangan bersama DIA kali ini kita akan berkenalan dengan Little M ! yeayy usna pnggil diorang nama nie sbagai singakatan lalala. dah skip skip !

sebagai permulaan ;
nie dah besoo sikt :) boleh jalan dah. *qualiti low. fon masalah*

nie dalam rumah ^^ walaupun ada cage, kiteorang bagi je dorang buat teratak kami macam rumah sendiri. hoho tapi kena tutup semua pintu && bukak pintu bilik air. kehkeh :P diorang pandai tau buang dalam toilet :)

pertama ; Maruko

antara yang lain, Maruko paling pendiam && pemalu ! wah wah usna pun baru tau ada kucing pemalu rupanya wakaka ;P

jengjengjeng !

mata dorang masa kecik siryes super lawaa. tp beso ntah tetiba tertukar. :'( 

psttt ; nampak muka pemalu ke ? alamak rasa tamau ngaku lah *tetibe


nak tau ? Maruko buncitttttt daripada yang lain. ekeke ntah banyak minum susu la kott. pemalu Maruko nie contoh nya macam dea selalu sorangsorang ehh sekorsekor aje. kalau dengan tuan dea pun nak malu-malu haishh. dea tak suka manja-manja la kiranya ^^. memang sebijikk perangai umie nya, Tiger. hoho cuma Maruko lembut auww auww :)


haha saiz potongan badan ; 50-50 oke ! :P ;P * nape rasa kejam saat nie ?*
hoho idea nama Maruko datang lepas teraddicted dengan siri kartun Chibi Maruko di NTV7. :P
 
tengok ? nakal 
alaah semalu-semalu Maruko , akhirnya nakal juga HAHA :P tengok ni.

see ? nakal wuyooo tak menahan heh. tapi respect jugak lah siap ada lentok kepala. berani yeh panjat segala bagai nie ? kecikkecik dah terror heii sape lah yang ajar ? grrrr =.="  yea fakta ; dea panjat karpet yang bergulung :) 

wakaka suka gila gamba nie ! dia agak jakun dengan rumah baru && permainan periuk itu :P

whoaaa kenapa rasa tetiba takmo ngaku saye yang gantung mainan periuk purple tu ? hahaha KONON ye konon nak buat klingkling boleh bunyi macam untuk baby tuuh :P

kedua ; Momoko

Momoko rapat sikit la dengan umie nya kot

Momoko pulak sedang-sedang aje. tak pemalu & tak agresif :) tapi ! yang bestt pasal Momoko kan. dea kalau berangan sorang sorang, orang acah sikit je terus terkejut ! KEHKEH macam melatah la kot. haiii kucing pun melatah yeh ? syokk betul tengok telatah dea terkejut KONON konon macam nie " ehh pocot mak saye terbaring tergolek "   wahh gitu ye ? wakaka. contoh paling best macam ni lah ; " tengah saye berangan sorang-sorang, tibatiba ada selipar tergerak ! wuyoo saye terlompat ke belakang sambil ekor mengembang. terkejut tau T____T aten nie nak gerak kaki pun agak agak lah tsktsk. "
HAHA sila takenote; itu kesah benar ye kawan-kawan. tak tau la ada penyakit apa Momoko ini.

hahaha perangai kantoii jugee akhirnya. selalu nampak dea bergaduh dengan Mieyako ! harr harr gaduh manja je tuu

nampak nampak ? Maruko wat dek aje. hehh Maruko kan baik lalala 

beristirehat di rumah ku yang permai heh. sukaa wiwitt gambar ni <3

ketiga; Mieyako

bila tengok ejaan Mieyako, teringat kak Mieya hohoh ! takpe ke kak Mieya ? ejaan sama pulak tu huhu. Mieyako bestttt. sebab dea manja :) rasa senang dengan kehadiran dea ecece. rasa macam kenal lama dahh dengan Mieyako brbanding yang lain ^^.

tadaaa !

teka kat mana nie ? wakaka rumitt punya :P tapii romantik kan ?

Mieyako ? usna dengan Mieyako agak rapat. ecehh sebenar nya semua orang dea rapat. ada orang duduk sikit je, nanti dea panjatt kat kaki duduk same-same. oh my how sweet u dear ~ ni rasa nak nangis & pedih ulu hati nie :P 
usna tengah baca buku melunjur kaki atas kerusi dea sanggup duduk tau even nyawa-nyawa ikan je duduk atas tu. bilabila je boleh jatuh T__T *sukaa ohh gambar ni yang macam kurang kasih sayang kate nya :P*

sebenar nya ada gambar banyakkk lagi dalam pc nie sampai ada folder nama STOK KUCING tau tak ? wakaka tapi agak takut nak tepek. sebab lambat pastu nanti buat hal pulak pastu nanti diorang malu pulak kan miahaha. 
WAKAKA kacau daun aje lah

sebab tu usna kalau petang usna sukaa lepak dekat luar dengan diorang. ajak jejalan ataupun duduk buat homework wakaka :P syokk aje kalau dorang teman.

nie masa Mieyako demam T_____T taktau lah kucing kalau demam mata lembab eh ? hihi

kami bahagia berdua. ^^ auww

see ? manja kan ? warghh ! T_______T sayangss Mieyako ^^ sayanggs Momoko & Maruko jugak lalala. 

sape rasa nak tengok folder STOK KUCING kat sini meh la datang rumah. sangat dialu-alu kan. *siryes nie* nak datang jangan lupa tefon mana tau kopi kat umah habis nanti nak serve air apa pulak kan ? kehkeh :P
 ok husna berhenti gelak. banyak gelak boleh gelapkan hati :) umie kata , banyak ketawa banyak nangis. wah adil kan ? hehe.  

ku sangka angin sedap hingga ke petang , rupa nya guruh serta kilat di tengahari ...
*nada serious* tahun 2010 pada tarikh yang tak dikenal pasti , Little M telah dibuang dari hidup husna & family. err mungkin sebab kami tak jaga elok-elok ? entah lah. rasa-rasa kami dah buat yang terbaik. takpe lah takde jodoh kot. maybe ada hikmah kan kan ? sedih mmg sedih. kecewa dengan tuttttttt. :'(
p/s ; tengah taip nie tibatiba jari rasa terketar, muka pun rasa kelat je heh =.="

usna sengaja not let the public know time tu. nanti nampak lah saye ni lemah kan kan. tak mau lah, husna kan KUAT ! yeay ^^ sebab kalau beritahu pastu orang kata apa pulak. ye laa kucing tak jaga elok-elok. tapi kalau tak tau cerita sebenar jangan judge kan ? hehh tu je lah prinsip nye. && lagipun kalau orang cakap kesian dan blabla tunjuk simpati, takut usna tak terima kenyataan pulak pastu menangis. ishh tak mau lah cukup la kot menangis bagai nak rak masa tuu. huhh biar usna je tahu sendiri ok ? mula-mula ingat taknak bagitau semua nie kat public, ye KONON ye konon macam usna berbahagia di samping little M. hishh nanti nampak hipokrit kan ? jadi sekarang lah usna bagitau. :) :) :) ok ?

apepun , nak sangat cakap usna SAYANGGG MAMIMO husna !
bila ntah ye nak jumpa lagi. dah besar kot skarang diorang. ya Allah ! rasa dada hangat & bergetar
kalau kita ingat sejarah lama kita takkan mengulangi nya lagi. hihi ye kot ^^
& now usna dah jumpa hikmah tu. mungkin lah hehe.

dahh BERSAMBUNG lagi ... hoho

walaupun rasa komen tak berbalas dengan penat mata & tangan buat entri nie. tetapp puas hati. sbb entri nie untuk diri sendiri jugakk. thee
 usna tak mintak simpati pun. jangan risau ^^ just mahu sharing aje. 
 bilaa pulak nak sambung yeh ? duhaaii rasa nya lagi 1 part aje kot. hoho esok jumaat dah ? doiii !

Label: , ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha