Bicara Bumbung
minggu keempat Mac :D
Ahad, Mac 28, 2010 | 1:13 PG | 10 comments
salam && hello coffeemate TM


sekarang ; terdengar dialog-dialog comel Upin Ipin. warghh kali ni spesel punya. sebab dorang bela kucing. wahh wah ! Apin nama nya ekeke. terus ingat PLBS bahasa melayu semalam. alahaiii cekgu Suzana.
sekarang juga ; Tiger macam tak sihat sangat. muram aje * hoho masalahnya ada ke kucing happy senyum memanjang ? :P* tapi suka tengok bekas mickey mouse dea liciiinn dea habiskan susu yang usna buat tadi. gahh dea macam manja pulak haish :) Apin, Ipin , Opin , Upin pulak sekarang dalam sesi penyesuaian dengan suasana baru. hoho diorang dah bukak mata. sukasuka ! tapi keje dorang asyik tido aje haishooo sape lah tuan dea ? :P nak main cakk bum bum pun boring T__T heh

Sometimes you feel so weak and barely to stand up. You cry your whole days and nights. Seemingly you just dont realise that you also need strength to cry that hard no-matter what.
terima kasih & thanks untuk quotes ni yeh. quotes ni usna simpan dah bersama kawan-kawan quotes yang lain haha. ish cepat sape nak tambah kan lagi kawan quotes ni sumbang aje quotes ok ? *lalala

BELAKANG FLASH * 
last week ; di Putrajaya.

kereta putih baba sekarang menari di lebuh raya *haha personifikasi nya gaya bahasa :P* , tiba-tiba kan terlalu kat sini dan ternampak ini lah.


tiba tiba terdengar kalimah ni. 
" nanti besar aten masuk sini tau. jadi belajar rajin-rajin "

gahhh lulur hati dah ni haa. besar masuk USIM ? whoaa terasa gahh di situ. baba kata usim besar. ish besar cemana ntah la. muzim kot ? wakakaka. err japp tapii tapiii teringin jugak pergi Jordan , Universiti Yarmouk. whoaa ! ish kat sana full arabic pulak tau. takut usna blurr kang kat sana huahua :P tak pun kat Mesir ? ngaa ramai senior sekolah pergi Mesir. ishh UK ? hehe salji !~ dah ada ustaz pergi sana. ehh kalau Indonesia ? boleh jumpa Fahri lalala. ahaha tapi Malaysia is the best bagi usna. sebab negaraku syurgaku kan ? lagipun anak dara bahaya jauh-jauh. kang kena culik kang. * ok perli diri sendiri. tak perli orang lain pun :P*

-------------------

semalam check BMI. hahaha saje gatal check sebab risauu betul berat men********** wakaka. T____T usna semangatt betul check tinggi & berat bagai guna pembaris pastu tape tu haa. last last dapat 17. tapi tak tau la 26 ? ada kekeliruan di situ. risauuuu betol ! haih

--------------------
sekarang rasa sensitif sangat lah. haihh rasa air mata murah sangat. aishoo sape nak beli ? untung siket ni haaa :P sekarang rasa nak tumbang kejap. nak tido lama-lama pastu nak bisik dengan sesuatu. gahhh !

tadaaaa ~

Label:

hutang tag & award !
Jumaat, Mac 26, 2010 | 9:39 PG | 8 comments
salam & hello coffeemate TM

bertangguh adalah pencuri masa
ching ching ! hahaha eh berkedip lah mata. usna buat quotes tu haaa. ekeke tu contoh perubahan la kot untuk writing usna. :) kata nak jadi budak matang ? haiih matang la sangat T___T * takpe boleh cuba !

whoaa tergulup ayaq liuq ceq. :P hoho banyak betul hutang award & tag. btw ; terima kasih banyak banyak tau sesapa yang bagi. appreciate sangatt.

first sekali ;
harr harr terpesona bila tengok award ni lah. woh woh beautiful di situ ! sila caps lock kan ye. :P berkelip-kelip dahh ni haaa bulu mata ni haa. heii percaya lah dapatt award tauu. hahhh * agak JKN ye kawan-kawan* 

terima kasih pertama pada mario si pangkin rest
ok ye kawan, rasa tetibe mood macam rajin pastu ada scene membodek ni haa jadi pasang mata betul-betul !
mario ; secara jujur lagi berdedikasi, sampai sekarang usna tak tau nama sebenar dea. femes mario aje ataupun gahh lagi rio. haha ohh mario sungguh perahsia. :) mula-mula dea jejak cerita kedai kopi , dea tanya pasal pangkin. haha siryess blurr aje. heh pangkin pun tak tau haha :P *ketawa lah cepat , org bagi chance ni haa. ok dah, abis masa *

terima kasih kedua buat Eqin ! harr harr eqin pulak kiteorang baru kenal kan kan ? :) cuma blog dea kawaiii ~
hoho hope kiteorang akan terus kawan ok ? wee~


terima kasih jugaa buat farah nasuha
farah ; kiteorang ? sama umor ye kawan-kawan. haha cumaa kan cumaa kan , usna lagi pendek ehh takk ! typing error lalala. *gugup tetibe lah* firstly kiteorang ni kawan pena tau. ohh samngat shuweet kalau ingat balik. haha memangg JKN first time dapat surat daripada dia masa 2006 bulan Ogos. dah lah nak dekat hari kelahiran, heh kira macam hadiah pulak. time tu alala sesi berkenalan gitu lalala haii eh malulah ! farah, sweet kan ? harr harr sekarang tak main surat lagi sebab zaman dah berubah. jalur lebar kan ada ? :P

lagi terima kasih untuk ilah

1. Thank & link the person that gave you the award

2. Pass this award onto 15 bloggers you've recently discovered and think are fantastic

3. Contact said Blogs and let them know they've won the award

4. State 7 things about yourself.


whoa ilah ! thanks sygss. ilah ni kiteorang pun baru kenal lalala. :) haha kekadang panggil kakak & adek macam oh sweet pulak. ohh terperahsantan :P 

gulp kejapp . STATE 7 THINGS ABOUT YoURSELF ?

warghh alaa malulah *ecece gelis aje

takpe lah redha aje. kan ia sifat terpuji ? hoh hoh ! usna list kan sifat pelik aje lah. kalau setakat suka tambah nasi lima pinggan tu buat ape kan hah haha :P
- sukaa sangat quotes. sesapa ada stok quotes atau dengan kata melayu , kata-kata hikmah eh mutiara kata sila sumbang dengan menghantar emel ! hoho
- admire awan & bulan. shhh ~ jangan bilang dorang. malulah *
- ada pensel 3 batang je :P tapi satu buat tinggal kat rumah. sayanggg mana tau Tiger nak pakai kan bilang anak-anak dea hoho. lagi dua tu bawak pergi sekolah. even burukkk semacam takpe lah takde orang nak pinjam har har !
- suka cakap sesorang dalam hati wakaka. ye lah sape lah nak bercakap dengan usna nie kan sobsss :P
- sangat clumsy ye kawan-kawan. alamakk kantoi pulak dahh lalala *abaikan* bak kata senior sekolah , emergency ye haha. nak list satu-satu keclumsyan usna ? ohh sangat banyak. nanti usna terbit kan heh.
- teman terbaik ialah umie. kcingkcing kedua tak lain tak bukan ? Tiger ! yeayy ~ telinga mereka merupakan mangsa cakapcakapcakapcakapcakap usna yang tak reti nak berenti di rumah. :)
- sukaa menuliss :) tulis ape ? haha fikir lah sendiri :P
- ehhh usna sayang Tiger !

ekeke alamakk terlebih lapan pulak. takpe lah rezeki tu heii. jangan ditolak :D
TERIMA KASIH ^^

ishh malu lah kat makcik kantin. kan haaa berangan lagi. tu lah clumsy sangat ? wakaka padan muke hanya mampu diucapkan ! heii sekian. ^_^
status ; cuti yang sibuk kot ? hihi nak edit gamba hantar ke kunang-kunang. ;) baba <3

nak award ni ? eh amek je lah. tak marah pun lalala. yang takmau amek tu tak rase rugi ke kehkeh ;P ishh ni backup update je tau. esok tak tau la bole update ketak wuwuw.

Label: , ,

kenangan bersama DIA part 4
Jumaat, Mac 19, 2010 | 1:14 PG | 16 comments
salam && hello coffee TM

part 1 , part 2, part 3
link yang buat usna nak tersenyum panjang aje :) 

wah wah terkedu kejap ! :P dah sampai part 4. bermakna hampir penghujung lah kot. tapi tak tau lah tengok jugak habis cepatt atau takk ^_^

usna tau ramai kot *eceh macam ramaii sangat je * yang nak tau story sebenar pasal little M tu. tapii tapii tak payah boleh kan ? sebabb ishh nanti macam mengumpat kang ada yang kecik hati. aishh dah dahh skipp ! hoho

sebelum tu ;

sukaa auw gambar nie. nampak sweet gitu kan ? harr harr
* edit gambar nie, rasa terbang kat awan kejap *
nak wat trademark special kejap
Husna && Mieyako selamanya lah ! <3
duss memang sweet bila teringat balik. dah dah husna ! tak baik layan perasaan ! :D

ok ok lepas peristiwa tu, rasa rumah agak sunyi. cuma kami bela Tiger lagi. :) cuma entah laa mungkin Tiger anggap anak-anak dea dah besoo untuk lalui hidup di luar. yeaa gitu lah kot. tak masa dorang baby TERlalu caring sampai ingat kiteorang nak culik agaknya heh.

masuk hari ni dah masuk 2 bulan la kot kami tanpa mereka. yeaa tak lama pun tapi tiba-tiba , kami dapat kejutan ! *hoho stroke abess pembaca tetibe* :P

....
..........
.....
........
........
........
......
............
......
.......
......
......
........
..........
.......
........
..........
........
.......
.......
.....
.......
........
........
........
........
.........
......
..........
.......
.........
.......
.......
......
........
.
.......
......
walaupun begini , usna tetap tak lupa Little M !

.......
.....
.....
......
.....
.........
......
...... 
*heii penat lah enter titik banyak kali !*
.....
....
........
...
........
.....
.....
.....
.....
......
...
......
.....
........
......
.......
.....
.......
......
......
.......
...........
........
..........
.......
.....

BUMM LALALA !

pom pom !!

Tiger beranak lagi alhamdulillah ! hehe
* stroke tak ? :p *

nampak ? 4 ekor kawan kawan. hihi baru usna tau hikmah tu Allah bagi tak kira lambat atau cepat. bergantung hambanya sabar atau tidak ^^

psttt ; usna baru terkedek-kedek lah buat diari dorang hoho. hari first tak mo buat. yeah :P

Dorang lahir 11 Mac 2010 ! hihi yup baru je minggu lepas. ingat tak masa senior senior kita debar menggila ambil result SPM ? wahh bijak yeh Tiger beranak ada time-time tertentu. tahun lepas , beranak masa raya ekeke :P huh sampai hari ini 19 Mac kiteorang tak letak nama hoho. kenapa yeh ? mungkin keexcitedan hilang kot ? wakaka tipu je lebih :P dah buntu la maybe ^^ agak-agak korang ada cadangan ?
Uma kata ; hishh kita ikut je la macam dulu ada M kat depan ! haa macam nie , Mizuko , Mimiko , Mishako , Misako. *berbelit lidah*
Aten kata ; ish susah la nama macam pelik tu. dulu ok je T__T *dah la usna cepat lupa haha* nanti orang yang dengar pun boleh tak lalu makan tahu ?
macam ni kan best Opin, Ipin, Apin, Upin. hakhak senang cite. settleeeee. 
hohoho apa salah kan buat style baru ? baru nampak lain siket ! haha takkan jepun aje. orang Jepun pun malu auww kita amek nama dea heh -.-'

kuang gulee kan kawan-kawan ? Tiger suruh usna tules diari dea lawa-lawa pastu kene sebijikk dengan tulisan dea hehh gelis aje. dea pulak tidoo aje rawrrr naseb baek ada keropok sebelah tu tauu ahaha :P

yeaa ini dia diari nya hoho :)

rasa ada perubahan tak dalam writing tiger ? yeah dea dah mengikuti kelas bahasa melayu mungkin :)
ataupun dea study buku karangan usna harr harr ye tak ? :P

sebenar nya banyakkk lah jugak usna snap gelagat pic dorang. tapi takde yg lawaa pun so usna tepek sume ye ? haha tolong jangan percaya semua gambar. 

cuma usna tak edit je lah. heii manyak rajin nak edit satu-satu ? :P
ehh kejap ehh. terserempak dengan gambar lama lah


okay dah cuma rindu aje hussss.

BUM BUM TUTT TUTT ! :p


suka sangat harr harr ! muka suci seorang ibu tu tau ^_^

tamakkk ! :P * gambar agaak tak senonoh. sape perasan tolong diam ! wahaha *

and the real is ;
ketuk ketuk 1234 ~ tanya selera. SALE SALE ! 

1 & 2 macam kembar. shape corak ikut umie nya. :)
3 & 4 pun macam kembar ! hoho macam Momoko kan ? tapi tapi ada sedikit beza antara kedua nya. try spot lalala
Tiger sungguh kejam ! ngadengade betul orang bagi cage dea gi pindah atas katil !
* ulang ATAS katil ye kawan kawan miahaha *
wahh wahh mewah hidup ye ? -.-'
sedih T______T *duit cage duit cage !*

tengok ini ? huhu beraerobik pulak ye ? warghh geram ! macam besoo je katil itu :P
tau la badan korang kecikk kan tsktsk

tapi takpe lah maksud nya Tiger sayang mereka ! ^_^

naluri Tiger terserlah. terharu sangat. mcm filem kuchi hotahe pulak :P

auwww auww ~ ^_^

tskk dalam dilema memilih nama anak. hishh naseb baek kucing takde surat beranak. kalau tak , dah lama kene saman woo. terbang terbang duit ~ =.+'

hihi SAYANG JUGAKK UPIN IPIN KU !  alhamdulillah :)

akan datang ? tak tau lah cemana huhu. minta dipermudah kan segala nya. ameen 
status buat sekarang ; sekarang makin sayanggg sangat dengan Tiger & family. kami pernah tidur sebantal, mandi seshower, duduk sesebelah, jalan-jalan sekereta & sebasikal, ngeow senyaring & bersihkan o'ek o'ek tiger *haha shh !* :P


dengan Tiger, buat hidup rasa  bahagiaa sangat. macam ada teman kongsi rahsia hoho. pernah dulu, usna menangis dalam bilik sorang-sorang dia tengok je muka macam kesian. alolo mana mungkin lupa ! :) :)

wah wah melebih ye benoo sayang usna pada Tiger ye. patut la usna tak berpasang-pasangan sampai sekarang wakaka *motif?* :P kalau orang tanye ' ada pakwe tak ? ' hahaha sila terima jawapan daku ini 
' hah ada ada sekor + 4 ekor. bunyi meow-meow aje' hoho amekk awak sila terkedu. lalala ada husna kesah ? itu boleh jadi identiti & pendinding diri tau heh.

akhir ; HUSNA SAYANG TIGER'S FAMILY !
wah berperasaan yang sungguh tak normal -.-' :P kalau Tiger terbaca nie habess la skrin komputer di cium sium pastu nanti mesti terberanak 8 sekali zuppp ! hoho

akhirnya; SIAP akhirnya alhamdulillah siri rancangan kenangan bersama DIA yang ditulis oleh cheHusna & diterbitkan oleh cerita kedai kopi wiwittt  *tangan rasa terketar + sejuk heh*

DUMM LALALA ! PREKKK ! *bunyi rancangan tamat* SEKIAN ^_^

hihi *tetibe ada belon-belon jatuh pastu ada klingkling pastu ada bunyi mercun tetibe*
WHOAAA.
tiba tiba, kelibat 5 makhluk datang dengan penuh gaya & siap catwalk lagi naik ke pentas.
*heii apa merepek nie ? skipp skipp cepatt ! malu tetibe*

terima kasih sangat hehe ^^ saye terharu saye & keluarga saye tersiar di blog. rasa gahh di situ ye ? terima kasih kepada penulis cheHusna yang sudi menerajui hidup kami *wakaka :P*

dah la tu husna oiiiiii. bye lalala

esok, Sabtu nak ke Putrajaya lah ! byebye nak tengok hot air balloon festival wiwiwi. jomm pergi ! harr harrr. sape yg pergi mari beramah mesra ye ? ohh gelis aje.
last ;

muass muass <3

toodles & salam ^_^

Label: , , ,

kenangan bersama DIA part 3
Rabu, Mac 17, 2010 | 10:40 PTG | 22 comments
salam && hello coffeemate TM

wahh rasa tak percaya pulak boleh sampai part 3 hoho. ada irasa pengacara filem tak ? :P :P
bagi sesapa nak ketinggalan menyaksikan episod lalu , sila layari web ini && juga ini
 dalam kenangan bersama DIA kali ini kita akan berkenalan dengan Little M ! yeayy usna pnggil diorang nama nie sbagai singakatan lalala. dah skip skip !

sebagai permulaan ;
nie dah besoo sikt :) boleh jalan dah. *qualiti low. fon masalah*

nie dalam rumah ^^ walaupun ada cage, kiteorang bagi je dorang buat teratak kami macam rumah sendiri. hoho tapi kena tutup semua pintu && bukak pintu bilik air. kehkeh :P diorang pandai tau buang dalam toilet :)

pertama ; Maruko

antara yang lain, Maruko paling pendiam && pemalu ! wah wah usna pun baru tau ada kucing pemalu rupanya wakaka ;P

jengjengjeng !

mata dorang masa kecik siryes super lawaa. tp beso ntah tetiba tertukar. :'( 

psttt ; nampak muka pemalu ke ? alamak rasa tamau ngaku lah *tetibe


nak tau ? Maruko buncitttttt daripada yang lain. ekeke ntah banyak minum susu la kott. pemalu Maruko nie contoh nya macam dea selalu sorangsorang ehh sekorsekor aje. kalau dengan tuan dea pun nak malu-malu haishh. dea tak suka manja-manja la kiranya ^^. memang sebijikk perangai umie nya, Tiger. hoho cuma Maruko lembut auww auww :)


haha saiz potongan badan ; 50-50 oke ! :P ;P * nape rasa kejam saat nie ?*
hoho idea nama Maruko datang lepas teraddicted dengan siri kartun Chibi Maruko di NTV7. :P
 
tengok ? nakal 
alaah semalu-semalu Maruko , akhirnya nakal juga HAHA :P tengok ni.

see ? nakal wuyooo tak menahan heh. tapi respect jugak lah siap ada lentok kepala. berani yeh panjat segala bagai nie ? kecikkecik dah terror heii sape lah yang ajar ? grrrr =.="  yea fakta ; dea panjat karpet yang bergulung :) 

wakaka suka gila gamba nie ! dia agak jakun dengan rumah baru && permainan periuk itu :P

whoaaa kenapa rasa tetiba takmo ngaku saye yang gantung mainan periuk purple tu ? hahaha KONON ye konon nak buat klingkling boleh bunyi macam untuk baby tuuh :P

kedua ; Momoko

Momoko rapat sikit la dengan umie nya kot

Momoko pulak sedang-sedang aje. tak pemalu & tak agresif :) tapi ! yang bestt pasal Momoko kan. dea kalau berangan sorang sorang, orang acah sikit je terus terkejut ! KEHKEH macam melatah la kot. haiii kucing pun melatah yeh ? syokk betul tengok telatah dea terkejut KONON konon macam nie " ehh pocot mak saye terbaring tergolek "   wahh gitu ye ? wakaka. contoh paling best macam ni lah ; " tengah saye berangan sorang-sorang, tibatiba ada selipar tergerak ! wuyoo saye terlompat ke belakang sambil ekor mengembang. terkejut tau T____T aten nie nak gerak kaki pun agak agak lah tsktsk. "
HAHA sila takenote; itu kesah benar ye kawan-kawan. tak tau la ada penyakit apa Momoko ini.

hahaha perangai kantoii jugee akhirnya. selalu nampak dea bergaduh dengan Mieyako ! harr harr gaduh manja je tuu

nampak nampak ? Maruko wat dek aje. hehh Maruko kan baik lalala 

beristirehat di rumah ku yang permai heh. sukaa wiwitt gambar ni <3

ketiga; Mieyako

bila tengok ejaan Mieyako, teringat kak Mieya hohoh ! takpe ke kak Mieya ? ejaan sama pulak tu huhu. Mieyako bestttt. sebab dea manja :) rasa senang dengan kehadiran dea ecece. rasa macam kenal lama dahh dengan Mieyako brbanding yang lain ^^.

tadaaa !

teka kat mana nie ? wakaka rumitt punya :P tapii romantik kan ?

Mieyako ? usna dengan Mieyako agak rapat. ecehh sebenar nya semua orang dea rapat. ada orang duduk sikit je, nanti dea panjatt kat kaki duduk same-same. oh my how sweet u dear ~ ni rasa nak nangis & pedih ulu hati nie :P 
usna tengah baca buku melunjur kaki atas kerusi dea sanggup duduk tau even nyawa-nyawa ikan je duduk atas tu. bilabila je boleh jatuh T__T *sukaa ohh gambar ni yang macam kurang kasih sayang kate nya :P*

sebenar nya ada gambar banyakkk lagi dalam pc nie sampai ada folder nama STOK KUCING tau tak ? wakaka tapi agak takut nak tepek. sebab lambat pastu nanti buat hal pulak pastu nanti diorang malu pulak kan miahaha. 
WAKAKA kacau daun aje lah

sebab tu usna kalau petang usna sukaa lepak dekat luar dengan diorang. ajak jejalan ataupun duduk buat homework wakaka :P syokk aje kalau dorang teman.

nie masa Mieyako demam T_____T taktau lah kucing kalau demam mata lembab eh ? hihi

kami bahagia berdua. ^^ auww

see ? manja kan ? warghh ! T_______T sayangss Mieyako ^^ sayanggs Momoko & Maruko jugak lalala. 

sape rasa nak tengok folder STOK KUCING kat sini meh la datang rumah. sangat dialu-alu kan. *siryes nie* nak datang jangan lupa tefon mana tau kopi kat umah habis nanti nak serve air apa pulak kan ? kehkeh :P
 ok husna berhenti gelak. banyak gelak boleh gelapkan hati :) umie kata , banyak ketawa banyak nangis. wah adil kan ? hehe.  

ku sangka angin sedap hingga ke petang , rupa nya guruh serta kilat di tengahari ...
*nada serious* tahun 2010 pada tarikh yang tak dikenal pasti , Little M telah dibuang dari hidup husna & family. err mungkin sebab kami tak jaga elok-elok ? entah lah. rasa-rasa kami dah buat yang terbaik. takpe lah takde jodoh kot. maybe ada hikmah kan kan ? sedih mmg sedih. kecewa dengan tuttttttt. :'(
p/s ; tengah taip nie tibatiba jari rasa terketar, muka pun rasa kelat je heh =.="

usna sengaja not let the public know time tu. nanti nampak lah saye ni lemah kan kan. tak mau lah, husna kan KUAT ! yeay ^^ sebab kalau beritahu pastu orang kata apa pulak. ye laa kucing tak jaga elok-elok. tapi kalau tak tau cerita sebenar jangan judge kan ? hehh tu je lah prinsip nye. && lagipun kalau orang cakap kesian dan blabla tunjuk simpati, takut usna tak terima kenyataan pulak pastu menangis. ishh tak mau lah cukup la kot menangis bagai nak rak masa tuu. huhh biar usna je tahu sendiri ok ? mula-mula ingat taknak bagitau semua nie kat public, ye KONON ye konon macam usna berbahagia di samping little M. hishh nanti nampak hipokrit kan ? jadi sekarang lah usna bagitau. :) :) :) ok ?

apepun , nak sangat cakap usna SAYANGGG MAMIMO husna !
bila ntah ye nak jumpa lagi. dah besar kot skarang diorang. ya Allah ! rasa dada hangat & bergetar
kalau kita ingat sejarah lama kita takkan mengulangi nya lagi. hihi ye kot ^^
& now usna dah jumpa hikmah tu. mungkin lah hehe.

dahh BERSAMBUNG lagi ... hoho

walaupun rasa komen tak berbalas dengan penat mata & tangan buat entri nie. tetapp puas hati. sbb entri nie untuk diri sendiri jugakk. thee
 usna tak mintak simpati pun. jangan risau ^^ just mahu sharing aje. 
 bilaa pulak nak sambung yeh ? duhaaii rasa nya lagi 1 part aje kot. hoho esok jumaat dah ? doiii !

Label: , ,

kenangan bersama DIA part 2
| 2:18 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM !

sambungan kenangan bersama DIA

HEHEHE *gelak jin hijau* setelah berusaha && bertawakkal && bersabar , AKHIR NYAAA...

eh betul nak tau sambungan nya ? wakaka suspen wiii.

*ulang* setelah berusaha & bertawakkal & bersabar , AKHIRNYAAAA Tiger bersalin jua ! kehkeh sila maklum ye takde mengandung ! har harr pelik aje kan ? bukan tak mengandung kiteorang je yang tak tau dea mengandung. hahaha maklum lah kan pertama kali tengok kucing lah agaknya :P

gambar dea gemok masa mengandung takde terpadam oke ulang TERpadam ye :D

dah nama nya tak tau dea mengandung kiteorang bantai je fikir dea gemok
harr harr ape punya tuan daa :P bestt aje ejek-ejek dea haha gemok , buntal , buncit lalala. yang geram dea tak kesah pon ishhhh. lagii lagii ada cadangan nak ejek apa lagi ? kehkeh :P

tadaaaa ! Tiger bersalin 25 September 2009 BERSAMAAN dengan 6 Syawal. Tiger bersalin kira-kira senja dah dekat semak belakang rumah. mula-mula dea mengiow lain macamm gerun jugak ape lah buang tebiat mengiow macam nak mengurat kucing jantan aje hoho :P tapi raya 2009 memang superb best sebab usna dapat baby baru yang spesies tak dikenali *wah wah begitu kejam ye.



suka sangat gambar nie auww auww.

&& tiger tak mendapat layanan sepatut nya wuwuwu. tu lah sape suruh tak bersalin kat hospital mewah tau ! haha kat rumah takde ubat , katil , selimut sume tu laa untuk Tiger. :P tempat tinggal pun dekat laci dekat bilik je miahaha ! kalau dengar memang lawak tapi itu lah hakikat nya. :P mula mula kiteorang letak kat dalam kotak tapi Tiger kata tak elegan & eksklusif katanya hamboi hamboiii hempuk baru tahu. heishh walaupun kiteorang buat buat tak dengar Tiger berusaha supaya hak anak-anak nya terpelihara dengan suci. hehh

jadi dengan bijak sangat la tu ,Tiger pergi pindahkan anak-anak dea dalam laci wakaka. sangat maju yeh ?






haa kan kan ? laci tu warna pic tu haa HAHA


Momoko , Mieyako , Maruko kami bagi nama lalala * abaikan nama pelek tu
hehh Momoko warna koko. nie usna cop dulu ! hehe warna favourite pulak tu aiii. Momoko nie anak tengah. Maruko & Mieyako kiteorang tak tau kehkeh. sampai skarang bergaduh pasal mende nie.


" heishhh Maruko first laa ! Mieyako last ! aa nampak tu Mieyako manja !


nie diary Tiger. usna senyap-senyap amek jap. lawa kan writing Tiger ? hehh ZOOM cepat ! *recommended*
 
sebenar nya ada mukasurat belakang tapi tak sempat snap. Tiger ternampak pastu dea amek laa dea marah tau haha* dah la tu husna oiii* eh kejap usna terjumpa lah diary tu kehkeh. dea sembunyikan rupa nya. :) diary tu elok lagi tau. cermat Tiger simpan hoho.


harap faham lah ye bahasa kucing nie miahaha. nampak nya Tiger ada bakat tak ye menulis dalam blog ? wahh jatuh jugak traffik cerita kedai kopi :p



heh kenangan di laci lalala.

lepastu kami bertekad .... KAMI BELI CAGE !

wah sangat maju yeh ? haha :P
see ? hak mereka telah terpelihara yeay ! :P


Mamimo family ~

teka mana satu Maruko ? hehe

jadi , ini rumah saya ! hohhoo

bestt kan ? bestt kan ? macam mainan logo pulak :P kiteorang tuan dea yang semangat HAHA. terujaa wiwittt nampak tu siap ada rumah mainan dalam tu. mainan barbie masa kecik-kecik daaaa .






tapi , tu cerita dulu :)



apekah ???


yeayyyy ! BERSAMBUNG ......




wakaka.
sila redha perjalanan hidup kan panjang ? :)
akan datang , berkenalan dengan Maruko , Momoko && Mieyako insyaAllah.
teka sape kah bapa kepada Maruko & Momoko && Mieyako. cepatttt kalau menang bagi dua singget. haha aaa lambat :P 

Label: , , , ,

SEJARAH best lah !
Selasa, Mac 16, 2010 | 6:17 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM

hari ni eh eh malam ni rasaa macam malangg sangat T________T ohoiii kenapa hah ? husna , relaks tadi kan baru je makan jangan marah nanti tak kenyang hohohoho.

perkara pertama ;

H : umie , rasa macam bau gas tak kat nugget nie ? 
U : heh (?) takde lah. *smbil meneruskan kunyahan yg tergendala :P* 
H : errr , ohh.
lepass makan , umie meraung. =.=" aisheyyy apa salah ku ?

" aten .. ! tau tak apa yang bau gas tadi ? "
*  diam  *
" nie api tadi tak padammmmm ! "
" errkk (?) *berserah aje lah *

akhir ; " nie lah things yang buat umie risauu nak tinggal rumah ok. ececece :D  "

perkara kedua ;

"  atennn !  "
*apa pulak dahh bencana nie T___T *
" aten buang mana tutttt ? "
" ehh ahhh ? *gelabah* mana mana ? "
" haiyooo salah target umie. hehhe "

SEE ? kenapa && kenapa ? T_____________________________T

yang terakhir , tadi check berat blog. tahu tak ?? selama nie beratt ideal teruss zuppp 207kb ! wakaka
terkejut berak kapur den. okay okay nie sebab background klasik nie kot. kehkeh lepass nie kena tukar laa ye. haishh rasa tak berbaloi-baloi tadi bersengkang mata buat bende alah nie.

eh eh kawan , putih or hitam better ye ?

again , pendahuluan agak panjang. haha dah dah skippp ke tajuk asal !

untuk pengetahuan , cuti nie usna takde homework. ye TAKDE. hoho indah ye dunia ? *sigh* nanti dulu kawan. disebab kan takde homework la, ada sekeping makhluk dari alam mana entah mengambil notebook Sejarah usna punya. okay fine takmau kata curi kot kot dea tak curi kee cuma ambil bawak balik kasi kucing pinjam je kan KEHKEH :p jadi ? faham lah adinda bahawa adinda terpaksa lah menyalin semula notanota Sejarah itu titik ! tiada kompromi ! Maisha , izinkan adinda meminjam bukumu ya. ngee ~

ada nampak penjahat tak ? hoho low profile laa :P

heii tak tau lah tang mana buku SEJ tu lawaaa sangat. haha tulisan pun huduss buku pun biase-biase aje gambar kanggaroo pulak tu ahaks lalala :P takpe lah air mata jangan keluar ye. nanti muka lembab sangat tak besttt :P 
apa ye yang best pasal SEJARAH ?
sebelum naik secondary,  ramaii senior yang kata " sejarah tak best " && blabla. first sight secara ikhlas agak gerun nak tatap buku Sejarah. hehh ye laa kata nya nak hafal banyak fakta + tarikh sekali. wuyooo baik makan pastu tidur lagi bestt wakaka :P tapi impossible la kak hoiii. usna tetapppp nak sukaa jugak Sejarah jugak !


masa form 1, ustzh Kalsom yang ajar kami Sejarah. cekgu nie nampak je garang tapi siryess baikkk sangat ! dea ajar senang faham. cakap pun confident tak teragak-agak ^^ cekgu nie mengaku dea tak pernah terfikir nak amek bidang Sejarah , tapi tup tup kena ajar. berkat rajin && usaha dea cari & belajar. dea sekarang ajar Sej dari form 1 sampai form 5 tau ! haa tabik spring sama ustzh Kalsom ! ngee ~ tu yang buat usna yakin sebenar nya Sejarah boleh skor insyaAllah :)


statement tu tuuu bukan nak riak. cuma kongsi pengalaman hehe tak salah kan kan ? yeaa mungkin SEJ form 1 && form 2 senang la kot. heh gitu tapi ustzh Kalsom dah bukti kan pe ? heii tua muda sama je lah ekeke.


yang bestt pasal Sej nie kan nama dea best best wakaka. :P betul tak tipuuu. contoh masa form 1 ada nama Tun Perpatih Putih. hoho unik macam nama kartun. :P lagiii Alfonso de Alblablabla *rumit woo nama* sape lah ayah dea :P nama dea buat teringat kat Alonso hahaha. pemain kereta F1 daa ! wakaka dea pakai kereta biru lalala. lagii Lopez de Squirrel haha nie pun best ! teringat kat watak Lopez dalam cite kat tv && kan ada kueh lopes. wakaka imaginasi yang agak annoying tp berguna pe ? heh kalau dalam form 2 usna paling sukaa nama Francis Light hakhak. ada satu waktu tu tengah goreng kentang goreng , haiyooo tershashul panggil nama dea francis light kan sebetul nya french fries HAHAHA *gelak tak tahan 


okk *berhenti gelak* tu antara faktor usna sukaa Sejarah. harap terus selama nya lah ! :) Sejarah nie bestt kalau kita ingat. ingat tak kata-kata nie ?
" Siapa yang tak mempelajari Sejarah , pasti akan mengulangi nya lagi "
 ok dahh dahh tak boleh banyak-banyak. :P btw korang sukaa Sejarah ? usna suka tapi ............ usna lemah Geografi ! *mengaku je lah * geografi form 1 bab first-first okay tapi nak masuk akhir kantoii sket. T_______T

sebenar nya nak tunjuk nie je xD harr harr

tengokk ? tengokkk dengan teliti ye adek adek. tah hapehape bende kat atas meja :D

confirmm kalau korang belek buku Sej usna yang baru *wahh baru gitu* korang akan pitam 2 kali pastu pesan kopi kurang gula 5 cawan. wakaka buku Sej kali ini tampil dengan warna baru ! tiada lagi kanggaroo ! ini sebab kanggaroo pun tahan hahaha ;p sebabb sebabb cemana tahh usna terlebih rajin guna banyak pen kaler-kaler bila tulis. try la tengok gamba tu , ada awan-awan lagi wuuu. haha macam budak kecik belajar mengira :P hehh warna rangsang otak kan ? setelah bertungkus lumusssssss...


cover book dah cerita segala nya haha

penatt jugak tangan nak siap tapi akhir nya !


tadaaa ! HUSNA yang keletihan. tengok spect tu ? smart kan ? lalala 

kesimpulan ;  shhhh kejap ok ? usna kenaa repair layout blog huwaaaa T___________T


rasa rasa kenapa Cerita Kedai Kopi berat heh ? T_T bagi tau laa huhu

Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha