Bicara Bumbung
manusia semua besar
Jumaat, Februari 26, 2010 | 11:31 PTG | 18 comments


budak nie pun membesar jugakk :D

“ aten asyik pakai seluar track umie jee. Umie takde seluar tau “ rintih satu pagi.
“ ….. “ diam. “ huhu alaaa aten ada 2 seluar je. Umie ada 3. Haa ? “
“ emm ok  aten pakai yang nie. Mana tau muat J
Sengih Nampak gigi. “ okee. Ehh (?) panjang ok Cuma longgar la….. “
“ ehh takpe lah , ada tali. Hehe “
__________________________________________________________
“ aten .. “ panggil baba :)
“ emm ? “
“ ishh nape tak muat ehh ? tadi masa try oke je kan ? “
“ ……. “ senyum.  “ abes tu cemana ? “
“ takpe lah , aten amek je la “ J
Hihi ok.. 
___________________________
“ aten , tolong goreng nugget ! “  budak tu jerit
“ ……… “ ishh budak nie.  =.=”
Lama sikit ,
“ umie ….. lapar .. “
“  haha tu laa. Goreng la nugget kasi uma sikit “
“ uma , cepat nak bape ketul ? “
“ lapan ! “
“ haaa ? betul ? “
Dia angguk tak acuh.
“ heshh tak jadi la orang nak makan. Ok ok lapan ketul “
______________________________________________
Pagi 12 rabiul awal ..
“ aten … sidai kain . “ rayu umie. *ecece
“ ……… “   hehe ok  takpe lah. Exercise badan J
*semangat*   “ nanti kite call balik ehh. Nak sidai kain jap”
Fuhhh berpeluh satu badan. Hihi kalau gini tak payah main badminton pun takpe.
T___T oh badminton.
__________________________________

“ aten , cane nie ? soklan nombor 15 .. “
“ aaaa ? “

 Ahhh dah besar rupa nya anak umie :P moga ilmu & kelakuan & kematangan seiring :)

Label: ,

profil Rasulullah
| 10:03 PTG | 3 comments


salam & hello coffemate TM

:) sebenar nya dari semalam nak post entri nie. tapi tak sempat :). apa salahnya kan berkongsi sempena Maulidurrasul. Adakah anda benar-benar kenal Nabi kita ? jom kenali Nabi kita !

nama panjang Nabi Muhammad ialah Muhammad bin Abdulllah bin Abdul Mutalib bin Abdul Manaf bin Qusoi bin Kilab bin Murrah bin Ka'bi bin Lu'ayyi bin Ghalib bin Fahri bin Malik bin Nadri bin Kinanah bin Khuzaimah bin Mudrikah bin Ilyas bin Mudhorri bin Nizar bin Ma'addi bin Adnan.


هو محمد بن عبدالله بن عبد مطالب بن عبد مناف بن قصى ابن كلاب بن مرة بن كعب بن لؤي بن غالب بن فهر بن مالك بن النضر ابن     كنانة بن خزيمة بن مدريكة بن الياس     بن مضر بن نزار بن معد بن عدنان     

Nama ibu Nabi pula ialah Aminah binti Wahab bin Abdul Manaf bin Zuhrah bin Kilab. Kilab ialah datuk kelima Rasulullah daripada sebelah bapa nya , Abdullah. Manakala Adnan pula datuknya yang ke-20 daripada zuriat Nabi Ismail Alaihissalam. :)

Nabi Muhammad dilahirkan pada pagi Hari Isnin bersamaan 12 RabiulAwal. Setengah pendapat ulama' mengatakan Nabi lahir pada 9 RabiulAwal bersamaan 20 April 571 Masihi.

Selain menyusu dengan ibunya Aminah , Nabi juga pernah disusukan oleh Thuwaibatul Asanah ( ثويبة الأسنة ) yang merupakan hamba kepada Abu Lahab. Selan itu , Ummu Aiman dan tak lupa juga Halimatus Saadiah ( حليمة السعدية ) yang pernah menyusukan baginda sehingga berumur 5 tahun.

Ibu Nabi Muhammad meninggal semasa di Madinah dan dikebumikan di Abwa'. Ketika itu mereka dalam perjalanan untuk menziarahi kubur ayah Nabi iaitu Abdullah.

Dalam masa remajanya, Muhammad percaya sepenuhnya dengan keesaan Allah. Baginda hidup dengan cara amat sederhana dan membenci sifat-sifat angkuh dan bongkak. Baginda menyayangi orang-orang miskin, para janda dan anak-anak yatim serta berkongsi penderitaan mereka dengan berusaha menolong mereka. Baginda juga menghindari semua kejahatan yang menjadi amalan biasa di kalangan para belia pada masa itu seperti berjudi, meminum minuman keras, berkelakuan kasar dan lain-lain, sehingga beliau dikenali sebagai As Saadiq (yang benar) dan Al Amin (yang amanah). Baginda sentiasa dipercayai sebagai orang tengah kepada dua pihak yang bertelingkah di kampung halamannya di Mekah.

:) :) semoga bermanfaat. sharing is caring kan ?

credits ; kitab Sirah SMRA & google :)


DIET ohh DIET !
Khamis, Februari 25, 2010 | 5:20 PG | 2 comments
salam & hello coffemateTM


wahh rasa gah gitu nak cakap-cakap pasal diet wahaha :P sebenar nya dapat idea pasal DIET nie dari papa tersayang nie haa.  SEE ? lelaki pun sekarang diet oke. ouhh mana kaum-kaum hawa ku ? mana DIET mu ?
cepattt tunjuk bukti ! sekarang wanita diet selalu pergi kursus buang lemak pastu makan pil diet pastu tak mao makan DIET katanya tapi babab coklat. hoho tengok tengok ??  erkk babab tu ape ?  haa nampak tak ketidakdisiplinan di situ ?!!

ehh ehh usna bukan nak cerita pasal ini tapi pasal nie haaa.

uishh Tiger nampak kurus sangat ! diet kee kiteorang tak kasi makan ? :P



haa tu la suspek nya. yang telah mengamal diet yang best sejak turun temurun heh. gerammmmm sangat bila ada orang cakap macam nie .

Cik Mai : ehh (?) nape nampak makin cengkung nie hah ?
okayy find. dulu dulu dialog nie selalu sembur kat usna. sekarang dah tukar orang. haha ye la ye laa. :P
lepas tu kan lepas tu kan ;
pernah satu hari kiteorang sefamily ziarah acik Sal lepastu kan lepastu kan ,

Anak buah kecoh : Mak mak ! tengok nie cik Ab makin kurus !
T______T heh bagi tau la secret recipe baba ! boleh la boleh laa *wat muke comel mata bulat*

hahaha ! comel bukan ? 

usna tau sikit sikit je secret recipe dia. jeng jeng jeng !

sebelum tidur gosok gigi ! hahaha sangat penting ini tahu. lepas tu kena banyak minum air suam. gahhhh ini best ! :D minum air memang nikmat :)  lepas tu haa jangan tinggal kan sarapan. sebab sarapan penting untuk otak. kurang kan minum air yang berais. take note BERAIS bukan sejuk hehehe !
haa tuu yang penting kalau baba usna yang comel ni buat ?

berdasar kan pemerhatian dan kejadian kajian , baba suka sangat
 minum air suam ! bangun tido cari air lepas makan cari air nak tido pun kena air huhuhu ! sekarangg usna dah terikut dah kalau gi makan kat luar jee air suam. pastu kat sekolah takmau air kat kantin. dah set mesti pergi dapur terjah acik kantin
" acik, saye amek air ye ? " haha acik tu dah hafal da muka usna :P. sampai kalau air dah habis pun usna tau acik tu sorokkan kat mane heh hehe !  ya ya usna yang sangat clumsy. tak heran pun senior sekolah panggil usna dengan perkataan 'emergency' huhuhu ! okayy fine saye memang clumsy. T______T


lepas tu kalau nak pergi sekolah pagi pagi , lepas kiteorang keluar dari perkarangan rumah. baba dah siap siap pergi jogging dengan sport shoes yang gahhh tuu. kadang kadang cemburu tengok baba pergi jogging pastu smart je tengok berpeluh sihat. oh my lama nya tak belasah badminton. T_____T ada sesiapa yang minat badminton ? 3 posen je sebulan :P haha yuran kelab badminton sekolah comel kan ? :P


haa apa lagi ye ? haaa nie lagi satu secret recipe. tak tau la betul ke takk. tapi nampak menarik untuk di kongsi :)




wholemeal.


white bread biasa.

haha apa beza ye ? kalau lihat dengan mata kasar wholemeal mengalami sunburn sedikit daripada white bread. heh tapi baba kata wholemeal nie baik sikit dari white bread. ohh white bread nie nakal la ye nak buat lemak dalam badan T______T baba kata lagi ; white bread tu sebenarnya sama jee dengan nasi. ehh (?) apa yang sama ? kira nya kalau makan white bread nie bermakna kita makan nasi putih walaupun tak kenyang langsung makan roti tskkk. jadi kalau nak makan roti makan la wholemeal nie oke. :)

haa nie lagi satu ! rasanya nie secret recipe terakhir nie. tu je yang usna tau =.=' 

baba kan dia kan .................. ( ? ) kalau lunch makan biskut je huhuhu ! nak bukti ke ? :P kalau pergi shopping mana-mana biskut yang oat-oat tu dia borong banyak-banyak partu makan solo pastu bawak pergi pejabat macam nak berkelah sorang tak ajak orang T_______T kecik ati tau. :P pastu kalau orang masak nasi , dia makan lauk jee T______T dengan roti. penattt orang siang ayam :P


fuhhhh ~ setengah hari buat post nie. sila maklum , usna nie memang sangat teliti & cerewet & lambat. taip 2 sukukata pastu tengok page lain. haha tak boleh konsentret ke hah . :') ok jadi sekian terima kasih kepada yang berdiet sila berdiet dengan betul wahaha. tapi selalu nya budak kecik macam kita tak payah berdiet laa hikk. nanti boleh terbantut tumbesaran & tumbelebaran kita tau tak ? 

ehh nie ada satu secret recipe lagi , nak tau kita normal atau obesiti atau keding kurang berat badan , cuba kira BMI kita :)
cara nya ;
Weight / Berat (kg) (bahagi) Height / Tinggi2 /m2

contoh ; 35 kg bahagi 1.5m = _______

BMI yang sesuai & normal untuk kita ialah antara 20 - 25 . :) kalau lebih , terlebih berat badan. kalau kurang , terkurang lah berat badan. hikkk

ahhh , tak tau la apa kaitan entri nie dengan Maulid Nabi. :)
hidup perlu kawan kan ?
Sabtu, Februari 20, 2010 | 8:46 PTG | 9 comments
salam && hello coffemateTM

19 Februari 2010 ; something happen to her :)

malam tu bagi mesej nie kat dia.

kawan , baca tau.
Kau hanya diam seribu bahasa ,
hanya matamu yg cuba berbicara ,
bhwa saat ini hatimu terluka ,
kau tahu ku ada di sini untukmu..

Mencuba tak berkedip ,
menahan tegar di hujung mata ,
kau pun tak kuasa ,
berderai lah airmata ,
dalam pelukku kau curah kan semua ...
Menangislah...
dibahuku kerna ku sahabatmu..
Lagu untok awak ! best dengar lgu yg betul.


Oke ? Tak salah nk mngis kn ?
Ingat tak kata ustaz ?
" ... Jgn risau kte ada Allah Ta'ala ... "
:) sorry for not being with you dear ~
tp sy ada kat hati awk. kan ?


siryes suka sangat dengan lagu nie. :) feeling sangat.. ya ya usna recommended lagu tu untok korang. :D

lagu untuk diri sendiri jugak. :D moga kau tabah , kawan. :)
haha. semenjak nie suka sangat main lagu. romantik tak ? :P 

Label:

terima kasih & maaf :)
Jumaat, Februari 19, 2010 | 5:51 PG | 2 comments
semalam ;


tett tett ! satu mesej berbunyi. :)


salam. kak pe jadi dengan blog akk ?
errk huhu. huna tutup jap. ntah la ida.. *takde perasaan time nie*
alala. akak ! tiaptiap ari i** bkak blog akk sbb i** suke sanad bce postpost. plzz
-time nie rasa terharu ++ menyesal private blog. ecece-
" ......... " *ape ntah usna relpy :)
npe ? huna ckp syunk blog. so blog tu da tade ke ?
ehh , mesti la sayang. cuma penat & bzzz nk update. huhu
alala. cian huna.
haha. takpe i**. takmau cian cian. nnti bila hati huna dah ok huna bukak balik k. jgn risau tau :)
huna nape ? meh kite talktalk na ?

ya ya ya. siryes terharu tau ! ehh terharu lagi. :) terimakasih ida. tapi huna kena tutup. takpe kejap je.. hehe !

tadi ;
salam awak....... kenapa tibe2 awak nak berehat dari berblogging? Lepas tu kate2 awak her cries leaves talks tu macam ada maksud yang tak berapa enak je? awak ada masalah ke? kalau ada jangan segan2 kongsi dengan saya... risau tengok awak camni... Blog awak dah terbaik dah........ Canggih... sempoi... harap awak dapat tangani apa2 pun masalah....

ya ya terima kasih semua.. :) diriku rasa begitu berharga. :P ececece

ehh minggu depan exam lalala
erkk cantek ke cenggitu ?
Jumaat, Februari 12, 2010 | 12:52 PG | 8 comments
salam && hello coffeemateTM

take note ; faham btulbtul tau. ayam masak merah & frieskies adalah pelakon hoho.
fokus yang dihighlight tau. :)

AYAM MASAK MERAH
* mempunyai paras yang agak menarik.
* peramah / banyak cakap.
* orang senang bergaul dengannya.
tetapi..
saye pernah nampak dea ber***. pk la sendiri lalala :P
saye pernah nampak dea tak jujur dengan diri sendiri masa math test..
saye dapat tahu yang dea benci darah daging nya sendiri..


FRIESKIES TUNA CHIP nama ape la nie :P
* mungkin kurang comel dari ayam masak merah.
* sukaa betul buat lawak sampai orang senang kalau ada dea.
tetapi.. 
saye tahu dea jujur berkawan..
saye nampak dea tekun jawab math test..
saye pernah nampak dea sayangg adekadeknya.. :)


oke sekarang saye nak tanya awakawak sekalian, mana lagi menarik && cantek ?
ohoooii sila jawab jujur && bayang kan ia adalah kawan anda. :)
heh soalan nie selalu ada kat fikiran sekarang. :)
hidup nie adil tapi orang yang hidup tu yang tak adil huhh.
mereka judge a kerepek by its ingredients not the taste. :)


ehh jawab jujur tahu ? pliss bayangkan betulbetul.


p/s ; ishh geram btol takley letak gamba.. huhh mcm da tak menarik gituu entri kehkeh. :P
p/sst ; entri agak skema && takde perasaan haha. :P jawab je laaaaa.
terharu terharu terharu tau T____T
Ahad, Februari 07, 2010 | 7:09 PG | 9 comments
salam && hello coffemateTM 

oke hari nie mari kita meluah kan perasaan masing jom. lalalala heii ngadengade la husna nie kan. nak berperasanberperasaan pulak. nyampass tau. :P ouh takpe laaa. mrajuk kang. tak update 5 bulan nanti huhh =.='

tak faham apape ? sila diam. :D

 
baru dapatt tadi. :D 
siryes usna sukaa blog dea jugee. slalu la juge anta komen kat blog dea hikk. terharu tau T___T
 
time tu usna tenga private kan blog dea anta emel. time nie usna tak kenall pon sape. hiihi thanks dear ~



hoho org cakap tq pon terharu tauu T___T jadi selalulah cakap tq ye kepada husna lalala

  
hikk rujuk entri nie tau


 
wohooo mat saleh nie tau kee blog nie ? terer uhh dea speaking lalala. :D


hoho pakcik gumbira perli kee tggu entri ? hollah hollah. :P
ohh yang kanan tuu terharu jugakk * ehh terharu lagi :P * dah laa dia tag tnda igt jugak laa nk blas dndam kan hahaha ! siap pesan agi tuu soh uat weekend. bgosbgos memahai cheHusna. :D


hik follow je la solehah aiii. jangan memalu.. lalalala :P

 
haha terharu lagiks Y____________________________Y

 
hoho sifu safekah itu ? lalalalal. oke terharu && terharu. hoh memang meluahkan perasaan.



hoho kluar loghat ganu dea hik lalala





hhaha ! korang baca sampai abes ka ? lalalala. bagosh nya............ nie entri feelingfeeling. sila amek note yang usna nie sensitip kalau babbab menghargai macam nie. kihkihkhi
bak kata pepatah juge laa 'orang berbudi kita berbahasa'. yupp mesti orang ingat even da lamaaa perkara tu kita buat. :)

 TERIMA KASIH YE SEMUA ! sayang kamoo lalalala. 

Label: , , ,

tutorial ; background
Sabtu, Februari 06, 2010 | 6:15 PG | 9 comments
   salam && hello coffeemateTM

   hehh isk best best nya dapat update. harr harr. :P oke sebenarnya usna dapat idea untuk tuto background    nie selepas melihat masalah usna && juge blogger lain yang ada masalah siket nak buat skin nie. heh so entri nie usna bagi 2 cara nak cari background. oke ? hikk sila terharu T____T

cara yang pertama
ouh yang nie memang senang && rasarasa semua orang tahu. pergi layout & add a gadget. senang kan ? lalala



tapi usna nak list kan linklink background itu. whoah mudah nye hidup ! hehhh


http://www.thecutestblogontheblock.com
http://www.memoriescomplete.com/
http://www.scrapmyblog.com  

http://www.scrappinblogs.blogspot.com
http://hotbliggityblog.com
http://jellypages.com
http://dottydotdotdesign1.blogspot.com/
http://bloggerblogbackgrounds.blogspot.com/

 

yezza tutup cerita tadi. yang nie cara yang kedua pulak. tapi mungkin a little bit tricky. lalala sebab melibat kan pembacaan kod. :)
cara yang kedua     haa yang nie macam usna punya nie lalala. pastikan korang faham betulbetul tau. :) 


1. pergi ke photobucket. oke yang nie act bebas jee. tak photobucket pun boleh. tapi paling recommended photobucket sebab kat situ banyak pilihan. :) && kalu nak letak gambar sendiri pun boleh. just upload pic kat photobucket. ohooooo mudah sangat kan ? hikk. korang direct link ye. :)

kalau tak photobucket, sini pom boleeh. :) tp make sure kamoo amek link aje tau !
http://www.glitter-graphics.com/gallery.php?categoryID=42
http://ego-box.com/backgrounds/

2.  eh ehh pergi kat dashboard  > edit html.  sampai sini bolee pickup tak ? hehe lepastu cari mende alah nie >

body {
 
tengok betulbetul tau. yaang background-attachment : fixed ;   tu untuk yang tak mahu repeat sahaja ! ouhh repeat macamane ? repeat background tu macam berlapis laa. hee kalau nak tengok real try preview ye. :)

 
yang nie pulak  background - repeat : repeat ;  untuk jadikan background tu berlapis. kalau kod atas untuk tak berlapis. hikkk 

3.  alert ! tengok betulbetul tau. heh takut jee ada salah nanti. lepas jumpa body { guna Ctrl+f  , tukar code nie > background:$bgcolor;    kepada     background-image: url(url background);        
oke tak ??? plisplis korang faham. hee tukar yang dibold dengan Direct Link tadi yang amek kat photobucket.




4. yeay ! nak dekat abes la sygg. jangan risau. :) sila carii 
#outer-wrapper {
dah ? oke cari  #outer-wrapper {  nie fungsi nak buat satu ruang khas kat tempat post & widget. alaaa senang macam gini. :)
 
faham x ? yang tengahtengah tu laa yang jadi 'ruangan khas' tuu. hahah sedap je ehh bagi nama :P
oke yang ini ruangan khas tu warna puteh. :)

yang nie pulak ruangan khas dea warna hitam. kan kan ?

yee diulangi cari  #outer-wrapper {   . lepastu paste kan background: #FFFFFF ;  kat bawah tau. :) up to you tukar yang dibold dengan kod warna pilihan anda. :)

5.   alhamdulillah picit preview kalau oke cepatt sujud syukur sebab berjaya. hikkk sekian :)

 penat ouhh sila lah buat menghargai kepenatan ini. tsktsk

Label:

apa nak dikata..........
| 12:15 PG | 2 comments
heh rasa nak makann je husna nie kan. haha ape laa tag ajje dia jawab. lalala :P
janji ea nie last tag tau ! hoho kalu nak bagi lagi taon depan kee haa gitu laa. 


RULES:

- Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle
- For each question, press the next button to get your answer.
- YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
- Tag 10 friends.
- Everyone tagged has to do the same thing.
- Have Fun!


IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?

Why  -iman-

HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Istimewa Tiada Dunia - nice-      haha


WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Bicara Hatiku - nice -

HOW DO YOU FEEL TODAY?
Joyous Day - iman -

WHAT IS YOUR LIFE'S PURPOSE?
Putaran Kehidupan - firdaus -

WHAT'S YOUR MOTTO?
Satu suara -firdaus-

WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Dunia yang lebih indah

WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Anak yang Soleh.            lalala

WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Twinkle Little Star

WHAT IS 2 + 2?
Satu suara

WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Menangislah dibahuku - firdaus -

WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Dunia yang Lebih Indah

WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
Puteriku Sayang           ahaks !

WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Aku Tak Percaya Cinta

WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Berserah

WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?

tsktsk . menangislah dibahuku.

WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Sendiri

WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Cinta dan Harapan

WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Kamu Ketahuan

WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
Biarlah......

WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Kau Bagai Cahaya

WHAT WILL YOU POST THIS AS
Apa nak dikata.....

===>tag 10 org. wuyooo takmau takmau. :P

Label:

tag lagi & lagi. :)
Jumaat, Februari 05, 2010 | 4:57 PTG | 2 comments
salam && hello coffeemateTM

oke kesimpulan di sini, sekali kena tag uhyoooo selamanya tag & tag. ta caye ? haa tgok la tgok la. :P
mggu nie update 3 tag skali gus ! agaga. jangan salahkan ibu mengandung.

pape pun thanks banyakbanyak ye fauzi. hee. :)
tagged by ; fauziazizan



25 Random Things.
Rules : Once you've been tagged , u are supposed to write a note with 25 random things , facts , habits , or goal about you.
At the end , choose 10 people to be tagged.


whoaaa sangat menarik tag ini ! haha. berkobar. :P tengok je la apa budak husna nie akan jawab ye.


✖ haha. nie jangan tanya laa. :P memang addicted gilaa ngan cat. kenapa ? hoyyeah ntah husna saje yang tau jawapannya. ntah rasa dah lamaaa suka cat nie. ngaaa husna tipu dah lama. :P



suka layan sorang budak kecik nie kan. hikk dea special dari yang lain. winkwink. tp siryes sukaa sgt tengok & layan celoteh budakbudak. heh comel oke walaupon sebenanye tak comel mana pun eh ehh :P

✖ dalam kelas sume perempuan. bestt & i like it. yawww. boleh jawab kuatkuat kalau tau answer. :P tade malumalu. lalala. ohh cheHusna sungguh pemalu.


✖ bertapa dalam bilikair di rumah lamalama. lalala sedap tauu sejukk & dingin jee. haha sebolehboleh semua benda nak buat dalam bilik air time tu jugakk. :p gosokgigi, mandi, terkucil, terbesoo, cuci toilet, kawan dengan haiwan dlm toilet blabla. ye laa try fikir logik ye kawankawan. semua toilet sejukk woo. manede toilet buat kat panas heh. :D tp ustaz cakap tak elok duk bilikair lamalama tau. hee



✖ agak kuat makan lalala ~ tu yang rasa badan skarang macam dipampam jee tsktsk Y____Y cepatt sape ada tip plisspliss.

✖mempunyai kawankawan yang superBB happening plus agak senget. hoho korang terBAEKK !

ayooo manyak besar maa. :P


✖ saye seorang perahsia tegar tau KEHKEH. :p


TAK RETI makan guna sudu. haha yee usna izinkan anda tersedak, gelak berjemaah bersama keluarga serta angkat kaki menjunjung bantal tanda boo. ouhh memalukan. Y___Y yup confirm 586% nasi atau ayam goreng tu akan tergolek serta terjatuh lalu menumpahkan diri di bawah selipar. +__+ *uwaaa malu*


tengok tu tengok tu. =>

✖ Tiger, kucing usna sukaa sangat kacau time tenga buat homework. haiyooo time tu jugak laa nak makanan laa nak tido kat buku laa nak sondolsondol laaa. T___T tapi ! saye sukesuke. hikk kalu usna tukar tempat dea ikut. lalala kamoo shuweet sygg !

✖ saye rasa saye tak pernahhhhh ada perasaan kot ? hahaha

✖ sukaaa sangat matematik. awak suke ? lalala. :)

✖ masih mencari identiti diri. harr harr usna ke yang cakap nie ? :P

✖ kurang yakin diri. hee fullstop !

✖ sukaa dengar nasyid yang beralun & smooth jee. :) ouhh rasa di awanawangan. :P cuba gi sini && juge sini. haa tu antara lagu favourite usna lalala.

✖ blogwalking. :) ohh my favourite. sukaa tengok blog orang yang cuncun. ouh baru rasa usna masih bawah. :) sape nak ajar ?



✖ rindu pada kawankawan primary. oh my ! korang da besaaa kan. cepat jee da 14.. :)

✖  berperang mulut dengan adek. haha :P yup kami begitu. jarang la kott perang guna pompom. kalau perang mulut sekali tuu, semua nak menang. yup sometimes sangat annoying & irritating just because of small matter kan heh. :P

✖ dapur tempat favourite buat makan, siapkan homework, berbual, masak blabla

✖ bukan kaki shopping hahaha.. :P:P ingat poket tebal sangat kee nak shopping T___T

✖  addicted dengan kamera dslr. hikk lalala. sape entah yang sebarkan virus fotografi itu ! but thanks baba for supporting. terharu nie :)

✖   suka sangat picit button on kat cpu desktop inih. :D

biskut ory by cheHusna winkwink.

✖  teringin buat kek. hahaah. :P poyo ? usna tak kesah...


sudahh ! fullstop. macam jawab matematik ouh. haha. sekian.... nak amek ? sangat dialukan ! :) thanks.


Label:



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha