Bicara Bumbung
husna jadi cikgu. muahaha
Ahad, Januari 17, 2010 | 1:37 PG | 11 comments
salam & hello coffeemateTM !

erk, hee. *buat muka ala-ala suci jap. :P yeay yeay, lama nya usna tak update. nie pun baru siap homework. miahaha. kalau tak disebabkan nak update cepatcepat, mgkin mggu depan la usna update. kiranya blog pendorong untuk usna siapkan cepatcepat homework itu. haha. bagusbagus betul cheHusna ni. jadikan blog sebagai sumber inspirasi ! wahahah.

mood tengah penat + takde idea sebenarnya nie. tp i will try my best. just for you. ngehngeh


heh. usna dah jadi cikgu la. miahaha.sobsob dah tua dah tua.cikgu budak 6tahun & 5tahun. cikgu ngaji ajar iqra' je haii. impossible ajar karangan inggeris. usna lemah bab grammer nih. pastu vocab tak cukup lagi. tapi takpe. ada orang kata 'English is not our mother's tongue'  eh ehh, makin menyuruh orang supaya tak belajar inggeris lak. miahahah. takpe, learn & learn. praktice makes perfect


mulamula, mama diorang nie suruh umie usna yang ajar ngaji tuh. tapi umie bulatbulat tolak. katanya busy gitu. wahwahwah, busy juga ye mama husna nie. bangga usna mempunyai mama seperti umie. ngaummm. lastlast, usna yang kena. haihh. cepatcepat angguk-angguk geleng-geleng. tapi setelah dicairkan serta dilayur ditambah pula dengan mentega berkrim, agaga. usna takbuleh tolak da. terpaksa lah daku terima. duhh. =.= dalam hati dah fikir dah. "budak tu comel tak ?"  "ehh, kalau dea malumalu cemana ? duhh"  "erk, diorang takkan sepak kucing kan ?" "aiyoo, diorang baca lancar tak ehh ?"

lagilagi time kena pujuk, " disamping tu, atin dapat duit gak".  gulpp. nak kata taknak, tipu lah kan. nak kata nak, takde la sangat. ;P lagipun usna dari kecikkecikkecik dah menabung. ecece. kalau korang nak tau, usna kecikkecik menabung bukan sebab tu amalan mulia yang selalu orang cakap, usna menabung sebab kedekut. muahaha. sayang benoor ngan duet. kedekut la tu ! ;P motif utama ? mesti la sebab nak lawan adek. kehkeh. kiteorang selalu lepas raya je, kira duit masingmasing atas katil. heh. tudiaihh. teraboq semua syiling.

hari khamis harituh, 14.10.2010 merupakan first day. lepas bagi salam je siap solat maghrib, dengar pulak 'assalamualaikummmmm ! ' suara budakbudak tu bagi salam. dengan hati yang berdebar menggila, husna menjenguk tingkap. tibatiba, huaaaaa ! muka orang pakai telekung. ehh, husna rupanya. miahahaha. ;P ohh, alahaii comel nya diorang ! duduk dulu yea adikadik sekalian. kalau nak main, main elokelok. kalau sepah kemas sendiri. satgi kita ngaji yea. :)






tapi sayang, usna tak sempat nak snap gambar diorang. T_____T kalau sempat usna upload tau. ;)
hari pertama overall okeoke jee. bestt sangat. oke tak tipu. rasa macam ada adik gituu. nasib baik diorang takde banyak ragam. takpetakpe. baru fistday. nanti seminggu tengok macamane pulak deh. ahaha. ;P diorang datang pukul 8 balik pukul 8:30. setengah jam la kiranya.:) kalau boleh usna nak sampai kol 10. haha. biar dia.

ehh ehh, lupa usna nak bagitau nama lah. :)
yang kakak nama Balqis,6tahun. yang adik pulak  Nabiha,5tahun  panggil E'ah. sweet kan ? ngee~ bertuah usna dapat student camni tau. usna ajar ngaji E'ah je. Qis pulak umie usna ajar. kehkeh. mana ntah busy umie tu pergi. tibatiba je hilang heh. alamakk. terpakasa bahagi dua la nie. duhh. =.=' ;P joke




E'ah.
E'ah nie hari first memang malu abis. :) kalau nakal pun, sikitttttt je. :) kalau nak sambung page sebelah, cepatcepat dea mengeleng. heh. takpe. kalu gitu kena ulang banyak kali. haha. kalau tu baru nak. haiyoo. motif E'ah ? lepas terbitnya صدق الله العظيم  di bibir E'ah, dengan laju dan penuh gaya,  terus dea pergi dapur. muahah. motif ? Qis pulak tabah lagi baca iqra' 6 dengan umie. :) bagus betul dia. gigih & bersemangat ! usna bagi secawan air kat E'ah, terus dea geleng. laaa, tak haus rupanya. check balik cawan tuu. oke jee. takde haiwan kecil pun. ;P beberapa minit lepas Qis siap baca iqra', dea pun ikut gi dapoq jugak. tibatiba kan terdengar pula segema suara yang hampir mentersedakkan cheHusna. nak tahu apa dia ?



KEHKEHKEH. " akak, nak gulegule ! "  "achoom !" tersedengar pulak satu sedakan daripada husna. ahah. aiyooo. nak jawab ape ehh ? nie semua adek usna punya pasal laa. dea pi simpan gulegule dalam icebox. diorang terjah je petisejuk tu, haaa. hambik mu. kan daah. ;P usna berjanji dengan setianya akan membeli gulegule esok oke ? takpe. 20sen boleh dapat 4 kan. :) 2untuk usna, 1untuk Qis && 1untuk E'ah. weee ! adil gitu. && kalu awak nak tau, memang betul tekateki usna ! mulamula memang usna nak beli gulagula untuk diorang pun. tapi umie tak bagi takut diorang datang ngaji sebab nak gulegule. muahahah. botak usna cenggini. jadi lebih baik bagi gulegule tu hari kedua kee ketiga kee. :) haaa. gitu lah. tup tup hari pertama diorang dah mintak dah ! ahahaha. korang nie sungguh comel tahu mntak gulegule.


masa nak balik pulak, diorang bagi anak-anak jepun usna makan. ohmy, sangat sweet tahu ! Qis & E'ah suka kucing yea ? nanti besar jadi peminat tegar mcm kite yea. hee. tp alert tau. mama tak kasi pegang kan ? :D

E'ah, Qis.... belajar ngaji betulbetul tau. :) jangan report kat mama macammacam. muahaha.kite nak tengok Qis & E'ah terror baca Quran nanti. Qis & E'ah budak baik kan ?
penat. boleh tak sampai sini je ? ;P dari pagi sampai petang tau usna taip nieh. achooom. kehkeh. haaa, hambik awak. dah seminggu tak update sampai berkarangan jadinya. komen yea ? ngeeh



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha