Bicara Bumbung
eh eh taggie lagii.
Jumaat, Januari 29, 2010 | 7:56 PTG | 15 comments
salam && hello coffeemateTM

duhh kene tag agii. :P nie msti kes balas dendam sobsob. takpe layan kan je laaaaaaa.





1) Where is your cell phone?
✖ dalam bilik. malas nak kawan dea. grrr. :P

2) Relationship?
✖ eh eh tanya nape ? haha. :P in a realtionship. ngan spe ? my little cat laaa. HAHA

3) Your hair?
✖ eh eh boleh ke gitau huu. rmbut sy mcm cin chan miahahah.

4) Work?
✖ wakaka sgt sesuai nak tanya. :P jadi cikgu tau. winkwink.

5) Your sisters?
✖ haa npe ngan sister ? haha. adik & prmpuan. yep avaiable. so ? :P

6) Your favorite thing?
✖ buli my cat lalalala. :P

7) Your dream last night?
✖ haha. soalan yg besttt. smalam mmpi gi playground panjatpanjat. oke siryes.

8) Your favorite drink?
✖ air kosong & kosong. :) pagipagi minum susu KEHKEH. aww aww comel minum susu. supaya cepatt tinggi kata mama. :P

9) Your dream car?
✖ kereta yg kecik lagi comel. kancil pon oke. :)

10) Your shoes?
✖ apa lagi kasut skolah laa. wakaka.

11) Your fears?
✖ eh eh npe ngan fears ? :P yee sy penakut. eh eh btol kee ? T____T

12) What do you want to be in 10 years?
✖ soklan syeksii maa. 14 + 10 = 24. oiii masa yang sangat sesuai utk usna mendirikan rumahtangga haha. ;P

13) Who did you hang out with last weekend?
✖ family sajee. :) balek kmpung. weee

14) What are you not good at?
✖ not good at ? emm at math mgkin ? hikk tp siyes sukee Math. bolee dop gitu ?

15) One of your wish list items?
✖ sy nak dea teman sy sampai sy nak amek PMR. sobb tp dea hidup lama ke ?

16) Where you grew up?
✖ dari kecik johor jee. winkwink

17) Last thing you did?
✖ buat omwork dengan cepatt & excited kehkeh

18) What are you wearing?
✖ suar trek & baju adek. oke seyes xtipu. :) dea xsuke baju nie pakai je laa. :P

19) What aren’t you wearing?
✖ bedak & stu bnde pon xpakai kat muke. kehkeh

20) Your pet?
✖ lalala. mcm tak besa pulak miahahhah. :P

21) Your computer?
✖ yep, Acer brand. desktop jee hikk.

22) Your life?
✖ nape ngan life ? life is unique. :) besttt

23) Missing?
✖ takde benda yang hilang. usna pndai jagee. :P oke tipu padahal dlm kategori org yg cuai.

24) What are you thinking about right now?
✖ bilaa nak abes tag nie daaaa.

25) Your car?
✖ sobsob. basikal jee bhai.

26) Your kitchen?
✖ hoho. nape ngan kitchen ? kat kithcen tu kann ada toilet. & depan toilet tu laa bilik usna. huu kejamkejam. :P

27) Your favorite color?
✖ winkwink. two combined colour. :) plg penting ! brown. warna tanah. :)

28) Last time you laughed?
✖ haha. sejak akhir nie byk ketawa. :) semalam ngan family tgok movie Papadom. besttt.

29) Last time you cried?
✖ bila ehh ? mggu lepas wuwuwu

30) Love?
✖ in love with tetttt di situ ! KEHKEH .

31) So who wants to share their ONEs?? How about?
✖ wooo speaking ehh. meh sini > u go straight dont belokbelok ye ?

5 orang jejaka terpilih...:
sendra   fauzan   fauziazizan   ✖ spe lagi lalalala

5 dara terpilih....
kak fateen    kak farah     nak amek amek tauuu wuwuw. xmao susahkan korang. hikk.




heii thanks eyt bagi tag. :) penat tapii best. fuhhh -

Label:

award + taggie
| 2:36 PG | 12 comments

1. 1st insert this badge or the pic above to inform u have been awarded.
sudaaa sis shidah oitt.

2. Make sure u take the pic n said it is from iznie.
gulp. mmg dari iznie tp amek dari sis shidah. wee.


3. You should tell 10 facts or hobbies about yourself.
 10 jerp ? wuwuwu

✖ lebih rela meluangkan masa bersama cat daripada adek sndiri. haha. :P
✖ oke seyes suka pegi sekolah. :)
✖ siapkan homework cepatcepat & kelamkabut semata nak on pc. :P
✖ duludulu gila kuasa. jadi monitor pegi cubit budak lelaki yang nakal time darjah 1.
✖ kadangkadang senyum sendiri tengok budakbudak yang comel buat perangai.
✖ oke sekarang saya suke bercakap. membuat dunia sy terbuka. :D tak salah kan ?
✖ saya sukaa sangat math tp tak hafal sifir. haha. shhh. time darjah 2 sifir dua pun merangkak. betulll tp sifir 5 laju semacam. :P
✖ kecikkecik dulu dah ada admire. haha. pape je lah oii. mamat tu rabun la kott. :P
✖ sy pemalu dengan lelaki. haha. ayat tak menahann husna eytt. :P
sukee sangat baca blog org && komen. mula rasa kobar nak wat entry. winkwink.
✖ sy tak kesah 'diorang' kacau sy. :) sbb saya tau itu pengalaman. satu hari mesti sy rindu itu. :)

4. You should choose 5 other bloggers (easier the ones who follow you) and tell their names in your blog.
atirah
alia
mario. bole takk ? :)
sendra


btw; thanks a lot sis ! :)

Label: ,

awak jangan perli yea ? grrr disitu.
Rabu, Januari 27, 2010 | 6:58 PG | 10 comments
salam & hello coffemateTM

eh eh, ingat Qis & E'ah ? yeahh nah nah tengok.... :P


oke penat tau usna tunggu diorang. depan pintu pun bolee kan.



yezaa. korang pilih mana ?  kiri E'ah & kanan Qis. kalau korang berminat bagitau usna k. :) usna bagi number dia. eh eh diorang nie 26x8 pun tak tau agi la cemana heh. :P diorang tau أ ب ت jee. :)
awak suka yang mana ? kiri ke kanan ? haa cepatcepat nanti korang boleh ganti usna ngaji hee.


lepas ngaji nak mewarna pulak. habis laa barang khazanah 7 tahun yang lampau. hikk.




oke oke. tukar topik. :) hari selasa yang lepas kan bersamaan 26 Januari 2009 2010. lepas keluar jee dari kereta Myvi bondaku untuk ke perkarangan sekolah chentaku, terdengar " Meow meoww ". ohh my usna lupaa pulak first reaction usna ape ehh. tapi yang pasti kepala usna dah melilau cari bunyi tuu. ehh usna pun pelik nape usna cari ehh ? haha aishoo kuat benoo aura cat ituhh.


ohh nape mesti kucing , kucing && kucing ? *currently blurrr*

lepas tu kan lepas tu kan usna cari laa bawahbawah kereta mana tau ada mama kucing nak beranak ke anak kucing semput berlari dengan pakwenya ke ayah kucing nazak selepas mengurat kee KEHKEH. *semput*

tapi ! jap jap. nape bunyi MEOWW amat berlainan sekali ? kucing jantan belum pecah suara ke ? hohoo sangat lah kejam usna membuat andaian begitu. :) usna cuit adik usna " ma, dengar tak dengar tak ? rasa lain aaa meow dea. "  adek usna diam jee malas nak amek tau. haha kakak dea yang lebihlebih. :P

tibatiba kan usna melilau ke atas bangunan pulak. mana tau kucing nak bunuh diri selepas cinta ditolak kee tercampak ke tingkap macam garfield kee nak terjun guna payung macam iklan DiGi kee KEHKEH. :p *semput agii*

GULP di situ ! aishooo ada orang mainkan usna ! di beranda tangga aras 5 sepasang songkok hitam usna terlihat. gerangan sapekah itu ? chesss. main sembunyisembunyi pulak. huh =.=

ehh diorang tau kee blog nurulfatinhusna.blogspot.com ? abes laaa. " nak kopi satu " taksuke tak suke. tak sukaa mereka mgenali diriku begitu. :P awak awak, nak tukar link boleh ? :)

ehh korang. korang faham ke usna bebel apakah ini ? haishoooo. tengah blurrblurr nie. Math best laa.
husna jadi cikgu. muahaha
Ahad, Januari 17, 2010 | 1:37 PG | 11 comments
salam & hello coffeemateTM !

erk, hee. *buat muka ala-ala suci jap. :P yeay yeay, lama nya usna tak update. nie pun baru siap homework. miahaha. kalau tak disebabkan nak update cepatcepat, mgkin mggu depan la usna update. kiranya blog pendorong untuk usna siapkan cepatcepat homework itu. haha. bagusbagus betul cheHusna ni. jadikan blog sebagai sumber inspirasi ! wahahah.

mood tengah penat + takde idea sebenarnya nie. tp i will try my best. just for you. ngehngeh


heh. usna dah jadi cikgu la. miahaha.sobsob dah tua dah tua.cikgu budak 6tahun & 5tahun. cikgu ngaji ajar iqra' je haii. impossible ajar karangan inggeris. usna lemah bab grammer nih. pastu vocab tak cukup lagi. tapi takpe. ada orang kata 'English is not our mother's tongue'  eh ehh, makin menyuruh orang supaya tak belajar inggeris lak. miahahah. takpe, learn & learn. praktice makes perfect


mulamula, mama diorang nie suruh umie usna yang ajar ngaji tuh. tapi umie bulatbulat tolak. katanya busy gitu. wahwahwah, busy juga ye mama husna nie. bangga usna mempunyai mama seperti umie. ngaummm. lastlast, usna yang kena. haihh. cepatcepat angguk-angguk geleng-geleng. tapi setelah dicairkan serta dilayur ditambah pula dengan mentega berkrim, agaga. usna takbuleh tolak da. terpaksa lah daku terima. duhh. =.= dalam hati dah fikir dah. "budak tu comel tak ?"  "ehh, kalau dea malumalu cemana ? duhh"  "erk, diorang takkan sepak kucing kan ?" "aiyoo, diorang baca lancar tak ehh ?"

lagilagi time kena pujuk, " disamping tu, atin dapat duit gak".  gulpp. nak kata taknak, tipu lah kan. nak kata nak, takde la sangat. ;P lagipun usna dari kecikkecikkecik dah menabung. ecece. kalau korang nak tau, usna kecikkecik menabung bukan sebab tu amalan mulia yang selalu orang cakap, usna menabung sebab kedekut. muahaha. sayang benoor ngan duet. kedekut la tu ! ;P motif utama ? mesti la sebab nak lawan adek. kehkeh. kiteorang selalu lepas raya je, kira duit masingmasing atas katil. heh. tudiaihh. teraboq semua syiling.

hari khamis harituh, 14.10.2010 merupakan first day. lepas bagi salam je siap solat maghrib, dengar pulak 'assalamualaikummmmm ! ' suara budakbudak tu bagi salam. dengan hati yang berdebar menggila, husna menjenguk tingkap. tibatiba, huaaaaa ! muka orang pakai telekung. ehh, husna rupanya. miahahaha. ;P ohh, alahaii comel nya diorang ! duduk dulu yea adikadik sekalian. kalau nak main, main elokelok. kalau sepah kemas sendiri. satgi kita ngaji yea. :)






tapi sayang, usna tak sempat nak snap gambar diorang. T_____T kalau sempat usna upload tau. ;)
hari pertama overall okeoke jee. bestt sangat. oke tak tipu. rasa macam ada adik gituu. nasib baik diorang takde banyak ragam. takpetakpe. baru fistday. nanti seminggu tengok macamane pulak deh. ahaha. ;P diorang datang pukul 8 balik pukul 8:30. setengah jam la kiranya.:) kalau boleh usna nak sampai kol 10. haha. biar dia.

ehh ehh, lupa usna nak bagitau nama lah. :)
yang kakak nama Balqis,6tahun. yang adik pulak  Nabiha,5tahun  panggil E'ah. sweet kan ? ngee~ bertuah usna dapat student camni tau. usna ajar ngaji E'ah je. Qis pulak umie usna ajar. kehkeh. mana ntah busy umie tu pergi. tibatiba je hilang heh. alamakk. terpakasa bahagi dua la nie. duhh. =.=' ;P joke




E'ah.
E'ah nie hari first memang malu abis. :) kalau nakal pun, sikitttttt je. :) kalau nak sambung page sebelah, cepatcepat dea mengeleng. heh. takpe. kalu gitu kena ulang banyak kali. haha. kalau tu baru nak. haiyoo. motif E'ah ? lepas terbitnya صدق الله العظيم  di bibir E'ah, dengan laju dan penuh gaya,  terus dea pergi dapur. muahah. motif ? Qis pulak tabah lagi baca iqra' 6 dengan umie. :) bagus betul dia. gigih & bersemangat ! usna bagi secawan air kat E'ah, terus dea geleng. laaa, tak haus rupanya. check balik cawan tuu. oke jee. takde haiwan kecil pun. ;P beberapa minit lepas Qis siap baca iqra', dea pun ikut gi dapoq jugak. tibatiba kan terdengar pula segema suara yang hampir mentersedakkan cheHusna. nak tahu apa dia ?



KEHKEHKEH. " akak, nak gulegule ! "  "achoom !" tersedengar pulak satu sedakan daripada husna. ahah. aiyooo. nak jawab ape ehh ? nie semua adek usna punya pasal laa. dea pi simpan gulegule dalam icebox. diorang terjah je petisejuk tu, haaa. hambik mu. kan daah. ;P usna berjanji dengan setianya akan membeli gulegule esok oke ? takpe. 20sen boleh dapat 4 kan. :) 2untuk usna, 1untuk Qis && 1untuk E'ah. weee ! adil gitu. && kalu awak nak tau, memang betul tekateki usna ! mulamula memang usna nak beli gulagula untuk diorang pun. tapi umie tak bagi takut diorang datang ngaji sebab nak gulegule. muahahah. botak usna cenggini. jadi lebih baik bagi gulegule tu hari kedua kee ketiga kee. :) haaa. gitu lah. tup tup hari pertama diorang dah mintak dah ! ahahaha. korang nie sungguh comel tahu mntak gulegule.


masa nak balik pulak, diorang bagi anak-anak jepun usna makan. ohmy, sangat sweet tahu ! Qis & E'ah suka kucing yea ? nanti besar jadi peminat tegar mcm kite yea. hee. tp alert tau. mama tak kasi pegang kan ? :D

E'ah, Qis.... belajar ngaji betulbetul tau. :) jangan report kat mama macammacam. muahaha.kite nak tengok Qis & E'ah terror baca Quran nanti. Qis & E'ah budak baik kan ?
penat. boleh tak sampai sini je ? ;P dari pagi sampai petang tau usna taip nieh. achooom. kehkeh. haaa, hambik awak. dah seminggu tak update sampai berkarangan jadinya. komen yea ? ngeeh

hari sekolah. best kan ?
Sabtu, Januari 09, 2010 | 2:45 PG | 8 comments
salam & hello coffeemateTM !



fikir masa depan. :)

WEE~ alhamdulillah. hari ni genap seminggu hari sesi sekolah cheHusna berlaku. semalam sengaja tak update. hoho. update diari personal dulu. ;P sampai berbulu mata tulis. haishoo. panjang sampai 3 muka. agaga. ;P ciriciri orang excited la tuh.

comel la budak nie. xD



heh. hari pertama usna cakap haishh memang super duper  seronok + sukesuke. rasa tak sabar nak pergi skolah tiaphari. haha. semangat ada makna ke ? ;P minggu lepas full orientasi.  hoho. NO NO to duduk dalam kelas. yup, kiranya minggu nie sesi kenal sekolah laa. :) takde belajarbelajar. ye laa, kesian nanti budak comel nie toilet pun tak tahu. haish. habis laa kalau usna kena conduct. heh.

aww, hari pertama banyak terserempak dengan budakbudak comel. ohhh. nostalgia sungguh ! korang jangan nakalnakal tau. bagi biji kopi pahit kawkaw baru tahu. ;P

sekolah bagai pelangi 

budak sekolah darjah 1 siryes comel. hoho. heii, nape korang comel sangat haa ? agakagak masa usna darjah satu ada tak kakakkakak yang kata kiteorang comel ? haha. haishoo.

masa kat kantin, diorang tengah beratur nak masuk kelas. tibatiba ada seekor kucing datang ! hoho. sebiji macam Maruko yaww. haha. yang geram sangat nya, ada sorang budaklelaki comel dengan innocentnya menyepak serta menterajang kepala kucing itu. aishoo. tau la kasut baru kan. grrr disitu. kesian betul itu kucing maa. tsktsk.

sepaksepak 

yang budakperempuan comel pulak, diorang takuttakut nak pegang. ye laa, nanti terjejas pulak kecomelan diorang bila pegang kucing yang cheHusna kata comel tuh. ;P alalala, korang takuttakut pon comel laa. hoho. aishhh, sume budakkecik sekarang wat ape pun comel kan. haishooo korang nie.

lepastu kan, ada satu masa nie diorang beratur nak ambil makanan. alahaii comel sangat korang beratur. haha. usna time tu tengah basuh tangan kat sinki. belakang tu diorang beratur. tibatiba sorang budak nie pergi tolak kawan dea. kesian sangat. budak tu memang ada masalah sikit. keterlebihan lemak manja.  



erk,, boleh tak sampai sini jee usna update ? huhu. siryes takde cerita lorh. semua cerita tentang kebestan hari pertama kat dear yayah saje. hihi. 

Label:

burger bulat lagi comel.
Jumaat, Januari 01, 2010 | 8:32 PTG | 14 comments
salam & hello coffeemateTM !


gummy burger !

dulu kecikkecik selalu beli burger comel nie. ahaha. time balik skolah je, gi belakang skola nak beli 20sen satu. haiyoo. gummy sungguh ! sweet betul. dah la colour dea cool. wohho. kalau makan nie nampak comel. ;P


hari nie sengaja usna amek tajuk pasal burger. biar glamour siket burger nie. heh. semalam ayah usna bawak balik burger. tercetus idea nak masukkan cite pasal burger. hoho.
Burger adalah sejenis hidangan sandwic yang terdiri daripada daging burger (diperbuat daripada daging kisar) yang dimasak sama ada digoreng, dikukus, dipanggang atau disalai, serta selalunya dihidangkan dengan pelbagai inti atau "topping" di dalam roti burger yang dibelah dua.

heiheii, awak nak tahu pasal burger lagi ?

k k, ada cikgu usna cakap, daging burger tuu bersamaa dengan 1000 batang rokok ! erkk, agagag. nak tau kenapa ? sebab daging lembu tuh sejenis mknan frozen. makanan frozen mesti la ada pengawet bagi tak cepat rosak. haaa, pengawet blabla tu laa yg menyerupai 1000 batang rokok tuu ! haiyoo. seramseram. nasib baik bloggy nie bukan nama • Cerita Burger Husna • . haha. kalau tak lama dah kena boikot. ;P ok, nak tau fakta lagi ?

Burger memang popular dikalangan warga kota maupun luar bandar terutama kanak-kanak. Ia nampak ringkas dan sesuai bagi mereka yang mengejar masa. Tetapi tahukah anda bahawa burger mempunyai kandungan lemak lebih kurang 35%?


Burger biasanya disediakan separuh masak didalam lemak dan kemudian dimasak sekali lagi sebelum dihidangkan. Jumlah berganda dalam satu hidangan ini mengandungi lebih 11 hingga 16 peratus gm lemak. Jika ditambah keju yang bercampur garam, gula, asid laktik, pengawet, pewarna dan perisa bertambahlah lagi keburukannya. Jadi jika anda ingin mengurangkan berat badan baik ambil nasi yang sedikit dari makan burger yang kecil.

hoho. amat menyeramkan bukan ? ya yaa, terimakasih kepada u.Aishah yang memberi info nie. jadi buat awak & awak & awak, preferlah kopi daripada burger. haha. sekalisekala. :) better ambil burger sebulan skali. hee.
mgkin lepas nie jarang update kot. :)

Label:

da 14 taon ke sy ?
| 1:11 PG | 5 comments
salam & hello to all coffemateTM< font="">>


message

haiyoooo. hari nie secara rasmi kalau orang tanya "adek adek, umo bape nie ? nampak muda laa." haha erkk, kena cakap 14 dah. hukhuk. 14 ? aiii, rasa besoo pulak. :P

nak masuk 2010 nie, usna banyak dapat mesej berbunyi begini ;

Sebelum akhir bulan ini, katakan I LOVE U kepada 15 kawan anda. Sekiranya anda tak melalukan, tahun 2010 akan menjadi tahun yang MALANG. So, I LOVE U my friend. remember me always.
iskisk, sangat kejam oke. orang tengah takde kredit niee ! haiyooo. yang tak tahan bila tengok 2010 akan menjadi tahun yang MALANG. heii, macam doakan jea. heh. aaa, sadis sungguh. !
tapi bila fikirfikir balek, agak bagus jugak bila takda kredit nie. huahua. kalau tak, kaya laaa Maxis. haihh.
papepun usna mestila sayang kawan usna. tapi kalau mesej bunyi macam nie, heh. macam tak ikhlas jea. kecik limpa tau. huh. tak baek la gini. huaa. kalau sayang, cakap la depandepan. jangan anta mesej. hoho. tak romantik tahu. tulis surat pun ape salahnya. agagag.

anyway, post terakhir kot ? harapharap jangan. esok nak post pasal tip. tips apa ? entah. nanti rujuk buku atau mr.google yaah. tunggu !!!! tu pun kalau takde makhluk nak guna pc. gee~

&& SELAMAT KEMBALI KE SEKOLAH !

Label: ,



Older Post | Newer Post



Writing is an art bebeh. Lantak ler kita nak tulis stail lagu mana. Asalkan orang paham sudah.






Template edit by: Faiz
Background by: Fazeera
Basecode by: Lettha